5017
Japán
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
-
#489 a tegnap este azzal ment el hogy lestük a fényképeket amit a haverok az elmúlt 2 hétben csináltak kint, sake-t meg kerüljétek bűn rossz se íze se ereje :) -
#488 Szuper fain.Akkor biztos fain lehet. -
_Vegeta_ #487 Supaafine.. :) -
#486 -
#485 Hmmm, akkor mégiscsak kóstold meg. -
#484 Azért ez kicsit nagyképűség elnézve, hogy hogy ír -.- -
#483 Szuperfinom, a rajzolatra értendő természetesen. :O) -
#482 ÁÁÁÁ!!!
Nézem egy toll matricáját: Néda, katakana! Na, mit is ír?
Ezt láttam: スーパーファイン Ez az én olvasatomban: suupaafain. Super Fine? :) Mit akartak mondani? Szuper finom? Szuper jó? :D -
#481 ejnye :S :) -
katalány #480 Te képzeld, pont ennek a "Japán percek" anyagát töltöttem le a hétvégén, hű de szuper, igen jó, nem is kell nekem az Elo, majd megpróbálok venni valahonnan könyvet. Sajna ma egy kanyi angol szót sem tanultam... -
katalány #479 Nagyon szépen köszi a linkeket, lesz mit csemegéznem du. -
FFX #478 nekem elég érthetőnek tűntek :) (persze most nem az újkori szemetekre gondolok) -
_Vegeta_ #477 A CN-nel az volt a baj hogy elegge "motyogva" beszeltek en meg most se mindig ertem.. :D
Jajj ennek mar nagyon flem szaga van..
:) -
#476 Én az angolt hosszú évek után kezdtem hallani :) Pont Cartoon Networkot néztem, és elkezdtem érteni, hogy Flintston-ék mit pofáznak :) -
_Vegeta_ #475 Azert az mar jo hogy nehany szo mar popcul megy ha hallom. Az angol is igy kezdodott. :) -
#474 Egyet értek :) -
_Vegeta_ #473 Hehe. En a japant tartosan szeretnem megtanulni legalabb annyira hogy animeket nezve kb a szovegeles felet ertsem, mint most angolul. :D -
#472 A szart :D csak angolul, a többit már elfelejtettem :S -
_Vegeta_ #471 Kicsit off, de beszelsz angolul, nemetul, oroszul, szlovakul, magyarul...klingonul? :) -
Cat #470 lehet használni szótárt. -
#469 Nem emléxem, de szvsz használhattunk szótárat írásbelin. Bár az csak alapfokú volt.
Nah, még mindig neki vagyok állva a tanulásnak :)
Először a Hiraganát, és a Katakanát kell oda-vissza megtanulni, utána lehet bármit is kezdeni, bár szavakat addig is lehet már romaji írással tanulgatni.
Három féle írásuk van:
főnevek: kanji
Igék: kanji+hiragana ragozás
melléknevek: kanji + hiragana ragozás
egyebek: hiragana
idegen szavak: katakana
Úgyhogy az írást azt keverve használják teljesen.
Egyébként meg mutatok néhány, sztem hasznos linket:
angolul:
Japanese Language van itt rengeteg kanji is vonássorrenddel, de sajna most az alsó főiskolában tanítandókról szóló oldal nem működik
Teach Yourself Japanese itt leginkább a kanák vannak rendesen elmagyarázva, meg sok ömlesztett nyelvtani infó van
japán-angol szótár romaji-val kell megadni a japán szót
japán-angol szótár a Babylontól itt kanji-kana jelekkel kell megadni, mire vagy kíváncsi. Kicsit macerásan jutottam el idáig, szal ne lepődj meg, hogy a door szóval indít a link :D
magyar oldalak:
Japán szájt van egy-két érdekes dolog errefelé
Japán Percek ez szvsz havonta frissül, jónak tűnik.
Hirtelen ennyi, meg ajánlom az Assimil gondozásában megjelenő Japán kapd elő könyvet. Jó kis olvasmány :)
Mindenesetre hosszú idő óta megint megvan az az érzés, hogy van egy nyelv, amit be kéne seggelni, de még szinte semmit nem tudok :) (ugyan ez volt az angollal, némettel, orosszal, szlovákkal :D De legalább az angollal megyek valamire) -
katalány #468 Ó nehogy azt hidd, a szavakból nagyon jó vagyok. Vajon be lehet vinni a középfokúra a szótárt? Sajna az érettségin nem használhattuk az angol-magyart.
Én tudod mit nem értek ebben a japánban nyelvirásban? Van az a 3féle irásmód? Ezt keverve is használják? A szótagábécét tőled töltöttem le?
Megkérdezhetem, Te hogy álltál neki a japán nyelv tanulásnak. Először megtanultad az irásjeleket? Japán hanganyagot honnan tudnék letölteni, persze olyan helyről gondoltam, ahol nyelvleckék vannak? -
#467 30-40 szó szvsz túlzás, napi 10 pont elég ahhoz, hogy legyen miből felejteni -
katalány #466 Befizette, de a jelentkézési pairt én vittem be az Egyetemre. igaz mondogatta, még a tavasszal, hogy több pontom lesz, én meg úgy voltam vele, hogy nincs mit aggódni, mert ötösöm volt végig angolból, de olyan rosszul sikerült az irásbelim, hogy megingottam. Képzeld el, mindennap ahogy hazajön a melóból, veszi elő a kártyákat, hogy napi 30-40 szót tanuljak meg. A Pannon -nyelvvizsgára jeletkeztünk, a Veszprémi Egyetemnek van egy ilyen nyelvvizsga lehetősége. Pont emiatt félek, mert állitalóg, ez valami kreativ nyelvvizsga, fogalmam sincs mifán terem. Azt mondod mégis menjek el. Augusztus végén lenne vagy szeptember elején, még nem tudni pontosan. -
#465 Mi? Csak úgy befizetett nyelvvizsgára?! Széééép....
Mellesleg fogalmam nincs, hogyan lehetne nyelvvizsgára tanulni. az alapfokúhoz csak átnéztem egy megvásárolható feladatkönyvet, azt kész.
Ha rám hallgatsz, és már be vagy fizetve, akkor elmész arra a vizsgára. Ha nem sikerül, hát nem sikerült, de valószinűleg, ha suliban 4-5 voltál abból, amit tanultál, akkor az írásbeli tutira meglesz. Szal próbáld meg ;) (mondjuk én a bme-n vizsgáztam, te nem tudom, hova lettél befizetve) -
katalány #464 Mégsem lesz japánom, az anyu visszamondta, ez lett a büntetésem, mert nem megyek a nyaron nyelvvizsgázni, ezt is potyára befizette, meg sem kérdezett. Nincs kedvem ilyen melegben tanulni, nem tudom miért nem tudja megérteni, hiszen tudja, hogy az érettségi is ilyen melegben volt, alig bírtam tanulni. Egyébként találtam neten egy fantasztikus japán nyelvleckét. A csaj lépésről-lépésre leírja, hogy mit hol használnak, nagyon tetszik. Igaz kicsit szomorú vagyok... -
katalány #463 Nekem is a jobboldali tetszik -
#462 Leginkább betűtípus változás lesz, és lehet, hogy nyíl helyett inkább valami bogyesszel fogom jelezni, hogy innen kell húzni a vonaltot :) -
_Vegeta_ #461 Szerintem teljesen mindegy, de a jobb oldai valoban tanal jobb. Amugy szerettel varom majd a 2.0as kartyakat! :) -
#460 Nah, megkezdtem az új (2.0? :D) kártyák heggesztését (keveset akarok vele foglalkozni naponta, szal soká lesz kész :) )
Nade, milyen hátlapot kéne rá? Két változat között nem tudok dönteni, bár szvsz a jobb oldali jön be. hát nektek?
itt a pdf -
#459 A mázlista. -
#458 ha minden jól megy, akkor aug. közepén kimegyünk Japánba (meg lehet hogy Koreába is) 2 hétre -
Nuki #457 nem akartam én feleslegesen szpemmelni :D:D (annyit:) -
#456 Lustadisznó, hogy csak hivatkozást rak be -
Nuki #455 zsír :D #443 ^.^ -
katalány #454 Remélem a héten már megkapom, tegnap fizettük be azt a reg.dijat, vagy mi a csudát. -
Cat #453 rákattintasz az albumra, szerkeszt, és alul ott van hogy törlés. -
Yanka #452 Csak most olvastam el végig, hogy a vizsgára való jelentkezés feltételét az ELO-hoz kötik... -
Yanka #451 A Galériámba tettem, ugye megtudjátok nézni ott? Hogyan lehet törölni, mert véletlenül 2x került fel? -
Yanka #450 Mindjárt kipróbálom....