5017
Japán
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
-
Nuki #810 (szerk: csak a jobb-alsó képre gondoltam:DDDD)
nna az egyik linkben meg azt olvastam hogy így nem szabad mer illetlenség vagy mi :DD
(még nem olvastam végig az oldalt, nem látom hogy hülyeségből van e kint vagy komoly:DD)
mellesleg ezt is köszi ^^ -
#809 Nesze, a Hülye Géniusztól 4 különböző mód:
-> link <- -
Nuki #808 ilyet egy filmben láttam, a srác elég rövid idő alatt elkapott pálcikákkal egy legyet, mire a mester csak azt mondta: "kezdők szerencséje" :DD -
Nuki #807 (két külömböző fogási módot olvashattam, az előbbi valahogy egyszerübbnek és érthetőbbnek tünik, a másikat még nem tudtam megfejteni hogy kell:D)
amelyik verziót megérettem, (nekünk volt itthon pálcikánk) egyből nekiestem mindenfajta radírnak meg gumilabdának és pakolgattam az asztalon, bár én is nagyon elfáradtam:DD -
#806 Tudom, de ennyi intelligenciát feltételeztem, hogy baloldalt mindenki megtalálja az Evőpálcika sort ;)
Egyébként meg tessék gyakorolni XD
Nameg valamit nagyon elnéztél, ha a használati útmutató elolvasása után ez az eredménye az evőpálcák használatának :) -
#805 A javas oldal miatt csak a kezdőlap látszik.
Amúgy valóban igen fárasztó, a mi ujj izzmaink nem ehez vannak szokva. -
#804 Kipróbáltam két filctollal
1: elfáradt a kezem
2: rohanok majd az ikeába ^^ 6 pár pálca 300 pénz :D -
Nuki #803 hát nem könnyü, próbálkozatok már így enni? :D -
#802 oks :) -
Nuki #801 #798#799#800 köszi^^ -
#800 A kép a gépen volt és már nem emlékeztem honnan van. -
#798 Miért nem lehetett az egész oldalt berakni?
-> link <- -
Nuki #797 vááá köszi :)
(megvan nagyobban is vagy eredetielg ilyen pici? a betüket nem tudom kiolvasni :P) -
Remélem el bírod olvasni, ha túl kicsit, ments le és nagyíts rajta egy kicsit. -
Nuki #795 na következő nagy kérdésem van:D
hogy kell pálcikával enni? ^^ -
#794 lerohadt az srv.hu -
#793 Hát 1se jön be. -
#792 Az ICO árul ecset alakú ceruzát. Ugyan nem egy origi japán/kínai ecset, de egy kis gyakorlással nagyon szépen lehet vele írni. A stabilo féle meg drága, és xar :S -
Nuki #791 :D:D
süt a nap!! :D -
#790 Ez a családelaludt járás közben? [gonosz]
-
#789 Kiko hercegnőnek végre fia született. -
#788 szerintem igen (bár Hayashimizu neve megszivatta), csak le kell tölteni a névszótárt -
_Vegeta_ #787 RelakS: Wakannal lehet neveket irni? Sehogyse jottem ra. :) -
_Vegeta_ #786 Naggyon durva. :) -
#785 Nameg inkompatibilis alkatrészek... Egyébként szvsz két lépésnél távolabbról meg nem mondanám, melyik melyik ;) -
#784 annyi a különbség, hogy a WagonR régibb ergó sokkal kockább. -
#783 WagonR+ nem más mint a WagonR újabb generációja. -
#782 Őőő... Itthon Wagon R+ van, kissé másmilyen, mint az R. Volt is ebből valami arcnak baja, de már nem tudom, hogy hol olvastam -
#781 a Wagon Rről jut eszembe, hogy Japánban mint köztudott h nép többsége hazai márkáju autót vesz (Honda,Nissan,Mitsubishi,Toyota,Mazda stb.) csak az a érdekesség ebben hogy Japánban teljesen más modellek vannak mint itt európában vagy a világ más helyein. A legjobb csúcsmodelleket otthon tartják és a "b" kategóriás autókat pedig exportálják. [Ez egyébként érvényes az egész Japán gazdaságra, az ő általuk már nem használt technológiát, árut exportálják, a legjobbakat mindig otthon tartják] Na most nem megyek ebbe belle, mert hosszú téma ez...de azért valljuk be hogy okosak a japánok
Persze minden autóban alapfelszereltésg a GPS, verbális kommunikációra képes az összes szinte és ez van minden autóban! Nagyon kevés olyan autó modellt láttam ami itthon vagy európában is jelen van, az egyik a Wagon R, másik a Nissan Micra (March néven fut asszem) és a harmadik meg az RX-8 (mondjuk ez más kategória)
Csak a hihetetlen szóval lehetne jelemezni a japánok technológiáját, pl ott már olyan kukás autók vannak hogy miután összeszedi a szemetet már egyből újrahasznosítja(lehet h nem ez a helyes szó rá, szal angolul a recycling :) ezeket. Illetve az utak többsége alatt fűtésrendszer van, hogy télen havazáskor egyből elolvadjon a hó és ne válljon csúszosság az út.
Hirtelen most ennyit az élményeimből, majd még firkantok vmit később ;) -
#780 Fuji2 -
#779 Ginza,Tokyo
Anime figurával, Yokohama
shinkansen
bickli tároló
Fuji
fuji2
Apple Store, Ginza
Ginza 2
érdekes rendszer tábla :)
ginza
Nijubashi híd
Shinjuku, Tokyo
szuk utca
tokyo latkep
Tokyo Tower
Wagon R :DDDD
-
#778 téééééék ;)))
Kon ban wa,
Nem sokára felteszek egy két képet amiket csináltam Japánban, ha van kedvetek majd nézzétek meg!
-
Nuki #777 igen ilyen ragaccsal gondolnám, tudod ilyen emlékeztető cédulával :)
persze magyarul-angolul-japán kiejtés-hiragana-katakana-és max képet odatenni ahová elfér :) angolból legalább nem csak én tanulnék :) -
_Vegeta_ #776 Nem is rossz 5let. Noverem csinalt ilyet angollal. :D -
#775 Pl ráragasztod az asztalra, hogy 卓 vagy hogy テーブル, a székre meg hogy 椅子 ? :) -
Nuki #774 wakan nekem megfelel =)
most fogom (vagy holnap) felcimkézni a szobámat ^^ -
#773 Egy bonyibb mindössze 400kB
De van olyan oldal is, ahol nem videó van. japanese.about.com, de szvsz már volt róla szó -
Nuki #772 fúú az nagyon kib...aszna a letöltéslimitemmel, a sok videót átfésülni, annyira eldldurvulnék hogy utána kéne fizetni az ezreseket :D
ezek a mini videók nagyon megtréfálják a szegény pengeélen táncoló felhasználót :) -
Egyébként meg a neten is utána lehet nézni, a legtöbb kanji már megvan rendes vonássorrenddel is :) Két helyet is tudok, abból az egyikben ecsettel rajzolják, és meg lehet tekinteni a kis vidijót :) -
Nuki #770 szerintem ahány forrás annyi állítás =)
és ilyen kaliberü programnál nem baj hogy van hiba :D én örülök annak a 6000akárhányszáz kanjinak+jelentésük leírásuk szótár...ez nirváná, néhány vonássorrend nem izgat föl, bár kalligráfiailag lehet fontos lenne a ősi japánban, és az elit körökben ^^