536
Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)
Pirates of the Caribbean: Dead Man\'s Chest (2006)
Pirates of the Caribbean: At Worlds End (2007)
-
#496 Nekem nem, de egy kisgyereknek más. -
#495 ja az semmi extra -
#494 A második rész legelején, ahogy mutatják a kalitkába zárt rabokat és a varjak kilakmározzák a szemgolyóbisukat. -
#493 akkor milyen? :) -
#492 Melyik? :D -
#491 melyik szemkivájás? -
#490 Én nem értek azzal egyet, hogy gyerekeknek is könnyen értelmezhető lenne a történet.
Persze nem egy nagy fejtörő, de az biztos, hogy egy kisgyerek nem foja először összerakni.
Miért? Nem azért, mert hülye, hanem mert a film baromi látványos, igazi képorgia, mindig van mit nézni. Ez pedig elvonja a figyelmet elég rendesen. Nem beszélve Sparrowról, aki azért, lássuk be, eléggé megkeveri a dolgokat, szinte percenként változik a helyzet a sztoriban, a gyerek meg nem ezzel fog törődni, hanem nézi a kalózbácsikat, meg a díszleteket.
Ja meg így visszagondolva, a második rész elején lévő szemkivájás sem volt éppen matiné-adalék. -
C7 #489 ja téllleg elfeledtem h azok holtak, bocsi. igazad van... -
#488 hát szerintem akkor tényleg fuss neki mégegyszer. Ez egy kicsit sem bonyolult, majdnem klissékkel teli, gyerekmese volt. Nem jelenthet nagy fejtörés.
SPOILLER, aki nem látta, ne merje tovább olvasni:
röviden: adva van a csúnya és gonosz Kelet-Nyugat-Társaság, melynek ugyebár a 2. rész alapján, a Hollandi teljesíti minden kivánságát. Ezáltal a KNT egyedúralkodó lett a tengereken, a kalózok napja még azelött leáldozott, mielött még kihalnának. Épp ezért is, tenniük kéne valamit. Főleg hogy tagjaikat sorra akasztják fel. No, de ki is szálhatna szemben a Hollandival?
Az egyik szál, a Tenger úrhölgye láncainak eloldása, hátha ő igy a kalozók mellé áll. A másik szál, lényegében pont ehez köthető. Az elhalálozótt, és ugyebár a régi eskü álltal a túlvilágon rabszolga sorba kényszeritett Jack kiszabadítása, hiszen nála van az egyik "érme", mely Kalüpszót szabaddá engedi.
Ehez vissza kellett hozni kedvenc élőholt kalóz kapitányunkat (2. rész vége) majd most vissza az életbe Jacket is. Több élőholt nem is tér vissza. Hogy ki váltogatta létét 2 percenként azt nem tudom, én ilyent a filmben nem láttam. Talán nem is figyeltél oda rendesen.
Az egyéni véleményem az, hogy vagy figyelj oda a filmre amit nézzel, különben szart sem fog érni, vagy ha erre nem voltál képes, legalább ne ostromold meg a forumot a kérdéseiddel, mert igy a kérdez-felelek játéknak nincs is igazán értelme.
A csaj meg azért nem ment vele a Hollandira, mert egyrészt ahogy itt alattam irják, ezt gyerekeknek készítik, másrészt szerintem ha választani kéne az egyszer megszeretett ember és örök rabszolgasorsú halál között, vagy a majdnem teljes élet között, akkor lehet én is az utóbbbit választanám. Főleg hogy igy volt ütös az utolsó két perc, melyet az átlag mozinéző nem látthatott (mivel a "credit" után volt), mikor is 10 év múlva Turner visszatér a partra, és ott a szerelme fogadja, a már szépen cseperedő gyermekükkel.
Gáz lett volna a két nyálszerelmest nézegetni, miközben örök holtukat élvezvén, a vizbe fultakat kisérik át a boldog örökké valóságba. -
#487 mert ez gyerekeknek is készlt, és nem akarhatod, hogy most sorba a ksigyerekek, vagy majd a gyerekd öngyilkos legyen (hisz a hollandin halottak vannak) -
#486 akkor megnézem még1x (valszeg 1be mind a 3at), mer nem szeretem azokat az "alkotásokat", amik meghaladják az értelmi felfogoképességem :D
eddig csak a revolver és a donnie darko c. filmek voltak ilyenek, amiket a mai napig nemtok dekodolni :) -
C7 #485 hát nemtom, én csak a zt nem értettem, h a csaj mér nem mehetett a csávóval együtt a Hollandin -
#484 valaki nekem is elárulná,h miről szolt a 3. rész?
vagy csak én nem ttam követni,h mi miért van,és mettől meddig és hogyan???
(majdnem) 2x néztem meg...
1: moziban a bnőm kedvéért...
kb 1,5 óra után felálltam, kimentem a jegypénztárhoz,h visszaköveteljem a jegy árát... a biztonságiak nagyon "finoman" tessékeltek ki a plázábol... --- ez volt a majdnem rész :D
utána a bnőmet vontam kérdőre,h akarhat ilyen szutykot nézni... aztán kijelentettem,h velem többet moziba nem megy,ha nem én választom a következő 15 év filmjeit :)
az első 2 résszel még nem volt bajom,de ez...
2: ezután az eset után sztem tjátok (legalábbis gondolhatjátok),h már volt elég időm pár napig,h a vinyomon felraktározott filmeket amolyan "maratonban" végignézzem...
és hát hamár annyi időm volt, leszedtem,és megnéztem...
de ez full követhetetlen, semmit nem magyaráz meg, semmit nem értettem,és konkrétan azt se vágom, ki miért mettől meddig döglik meg,és aki megdöglött,az mi a rákot keres a filmben élőként, 2 perc mulva megint dögként, aztán 2 perc mulva megint élőként...
(megj: ezt még a megérzés c. film se tudta überelni, pedig az se volt 1 kuszamentes "remekmü")
nameg a vége...az se egészen tiszta... de legalább határozottan látványos volt az örvényes "csata",amit ugye fél pillanat alatt le kellett zárni,hála az előtte lévő 2 orányi unalmaknak... :)
a fürésszel nem hasonlithato össze,nem is 1 kategoria (szerencsére), de ott hiába multa alul a 3. rész az előzőit, legalább megmagyarázott minden hiányfoltot, ami ugy kérdés lehetett az első 2 része kapcsán...
de ez...
szoval miről szol ez az egész??? mentsük meg az oriás lédit???
hozzuk vissza a rák-partrol dzsekk bácsit,mert ugyan semmi haszna nincs,de azért kell a tinicsajsziknak a b*zis mozgása???
és az elején az a kölyök... "nagyon" sok szerepet kapott, tuti ő lesz 2025 sztárja :)
de MIRŐL SZOL EZ A GÁNYUL ÖSSZECSAPOTT VACAKSÁG??? (3.rész)
megjegyzem ismét: az előző 2 résszel semmi bajom nem volt
de legalább akadtak jo poénok ebben is :)
-
#483 Hát még azzal a hatásszünettel és arckifejezéssel, vállvonással :D
Mikor beszereztem aviba is a filmet, vagy 5ször visszatekertem újra megnézni ezt a részt :D -
Kanál #482 mivan csicska -
#481 zya,kanÉl -.- -
#480 "Fegyvert eldobni!, vagy MEGÖLÖM!!... öld meg, nem velünk van!..."
ez miylen poén volt már XD -
#479 én speciel ismerek egy kockajátékot, amibe hazudozni lehet, bár azt picit máshogy játszák asszem, mint ami a filmben volt, és 2 kockával.. -
#478 unalmasnaaak?! :D
igen! -
#477 Csak nekem tűnik totál unalmasnak a hármas? -
C7 #476 a Karib-tenger kalózai 3 játékba lehet olyat meg pókertjáccani, nagyjából leírom:mindenkinek van öt dobókockája és pohárba, ezt megrázza. aztán valaki kezd, elkezdi mondani, hogy a közös középretolt kockák mennyik leszenk meg mond pl.: egy négyest. először azt hittem, annyi négyes kell, de nem, ez nekem se világos. aztán a következő is licitál. mindig csak nagyobb számot lehet mondani. addig, amíg valaki az előzőnek nem mondja azt hogy pont annyi kocka lesz, vagy hazudsz.akkor hazudik csak, ha többet mond mint amennyi lesz. és aztán megnézik, ki mondta a helyeset, például mond valaki 5öt és azt modnom, hazudik, és 7 lesz, akkor én vesztek, mert nem mondott többet. na és a győztes fizet. -
#475 télleg, azt én sem értettem pontosan... -
Weewcy #474 Titkok a forgatásról, extra cuccok, saját kérések, és minden, ami egy KTK rajongónak kellhet. Még hiányos, de készül az oldal; nézzétek meg!
klikk -
#473 a 2 részben volt egy kockajáték, annak mi a szabálya? valami hazucc... -
C7 #472 van egy pirates of the caribbean, az nem erről szól, az szerepjáték, van a legend of jack sparrow, abban akadztáskor meséli Will meg Jack a sztorit, amibe benne van az 1. rész is, az utolsó pálya meg az akasztásról való menekülés, meg van az at world's end, az a 2-t és a 3-at foglalja magába -
Weewcy #471 Van olyan játék, hogy karib tenger kalózai? xd Mert én hallottam róla, meg láttam képeket, de így nemtudom... Mint pl. a HP-ból meg a Gyűrűk Urából is csináltak. -
#470 -
C7 #469 az nekem is különös volt... azt viszont nem értettem, miért volt pofája Barbossának magáénak vallani a Gyöngyöt... azt, hogy otthagyta a végén Jacket meg tudom érteni:D de azért hogy a tájoló a rumot mutatja, már a röhögés csúcspontja volt... -
#468 jah:)
de ezek a rákok:D -
C7 #467 én is ezt mondtam: a 2-t simán megelőzi, de az 1.et soha. nekem azért hjön Kalüpszó meg hogy Willel mi lesz a végén meg ezek kicsit zsúfoltnak tűnnek. de legalább volt vége:D -
Monoton #466 ha az egyik elsüllyedt a másik kiment belöle a tobbi hajo meg csak állt :D -
#465 nem, ha Calipso nem akarja ,) -
#464 tényleg van aqz örvény, nem kellet volan elsülyedni a 2 hajónak?:| meg a többi armadának is szépen lassan bele csúsznia:D
-
#463 na, végre alkalmam adódott megnézni, és mit ne mondjak - jó lett!
akcióban, látványban, nomeg humorban nincs hiány:)
nekem egyedül a történet nem tiszta. bár lehet, h csak én nem tom követni az eseményeket:D
de az utolsó jelenet, mikor az örvényben csatáznak, az valami zseniálisan látványos!(Y) kurva szépen megcsinálták!
mindenesetre, sztem sokkal jobb, mint a 2. rész, de az 1.-t nem előzi meg:)
4.5 csillag az ötből:) -
#462 Mindkettő a tied, okostojás... -
#461 mondjuk megkeresel privátban..adsz emailcimet azt elküldöm -
#460 és azt honnan tudnám letölteni? -
#459 OST...abba bennevan a zene -
#458 youtube-on már kerestem azt a jelenetet, amikor az elején (a 3nak az elején mármint) akasztás van, és énekelnek az akasztásra várók. Tulajdonképpen elég lenne csak a szövege is, nem tudja valaki honnan tudnám beszerezni? -
saw1234 #457 az a saw 123 kisfiam én 1234 vagyok