536

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)
Pirates of the Caribbean: Dead Man\'s Chest (2006)
Pirates of the Caribbean: At Worlds End (2007)

• Vegita1
    hi
    azt nem tuggya vki h mért pont bocskor bill vére kell..?
    ha ez a 3. részben van akkor inkább haggyuk..:)
  • Captain Sparrow
    énis ugy vagyok a potcvel mint sokan hogy eredeti hanggal sokkal jobb..
    az első részt megnéztem egy csomórszo szinkronosan..aztán megnéztem az eredeti dvd-n DDD feliratosan...na akkor valahogy mégjobban teccet és szinkronosan utána nemvolt annyira jó megnézni..
    a második részt még csak szinkronosan láttam a moziban de remélem hamar kiadják majd dvd.n, letölteni meg nemakarom mer télleg nagyon szar minőségüek...

de én mindenfilmet szivesebben nézek emg feliratosan...mertkicsit talán angolul is jobban tanulok DDD meg tényleg jobb
  • Lyan Kyj
    tom, de mivel a filmben nem említették a nevét, ezért gondolom ezt akarta tudni
  • Prof William
    A Kraken nem annyira a neve, inkább a faja a lénynek. A mmondabeli hatalmas polip.
  • Solid Snake GH
    Mondta is neki Jack, hogy: Kalóz. :D
  • Gunner
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Eléggé nagyon sunyi kalóz jelleme van annak a nőnek, most nagyon meglett utálva
  • Shiwo

- Majom miért maradt halhatatlan? < lásd első rész felirat utáni része..a majom visszament a kincsesládához és lenyúlt 1 aranyérmét..

- Barbarossa hogy maradt életben? < passz, jó kérdés..majd a 3. részből kiderül talán

- Elisabeth miért nem tudta másképp megoldani h Sparrow hajón maradjon? < nőböl van, ennyi telt tőle }:-)

- Miért nem féltékenykedett Will ezután? < valszeg nem az a tipus, aki nagy jelenetet rendez ilyen esetben..inkább csendben utat enged a másiknak..nem is nagyon bújt utána össze a csajszival, inkább távolabb helyezkedett tőle..
  • Gunner
    Én azért egy pár dolgot nem értek...

-Majom miért maradt halhatatlan? Barbarossa hogy maradt életben? Elisabeth miért nem tudta másképp megoldani h Sparrow hajón maradjon? Miért nem féltékenykedett Will ezután?

Asszem kb ennyi :)
  • szamimami
    Nagyon szépen köszönöm!
  • Lyan Kyj
    1. Kraken
    2. Egy kisebb csápjával tartja a nagyobbak mögött.
  • szamimami
    Ha tudja valaki a választ, kérem segítsen:
    1.Hogy hívták A Karib-tenger kalózai 2-ben azt a hatalmas tengeri szörnyeteget, akivel Davy Jones a piszkos munkát végeztette?
    2. Hol tartja Davy Jones a kulcsot, mely a kincset rejtő ládát nyitja?
    Előre is köszike!
  • humaninsect
    tökjó, hogy linkeltétek a blogot, bár az írást nem én követtem el (nekem kurvára bejött a film, a felirat meg hát oylan amilyen)

viszont marhára nem a szinkronról és annak fordításáról írt, mivel nem is azzal nézte. Ez gondolom elkerülte a figyelmeteket. Egy feliratnak meg igenis pontosabbnak kell lenni.
  • Bandew
    Én nem mondtam, hogy ez beszűkűlt látásmód vagy alacsonyabb "szint" lenne.
    Egyszerűen csak azt, hogy Johnny Depp olyan nagyon megalkotta ezt a figurát minden porcikájában, hogy ezt szinte lehetetlen leutánozni.
  • skatebab
    Nem tom én nem így vagyok vele!
    Nekem ugyanoan poénos volt a magyar hanggal mint angollal /az 1/.És ez sztem nem beszűkűlt látásmód hanem vannak akiknek egyszerűen teccik a szinkron hangja és ez sztem nem "hozzá nem értés meg alacsonyabb szint" hanem bejön nekik és kész!
    Tom mi kéne nektek meg azt én is megnézném h a színészek a saját hangjukon MAGYARUL beszélnének a filmben és akkor mindenki elégedett lenne!
    De ez ugye lehetetlen
  • Bandew
    Abban egyetértek veled, hogy egy ilyen filmnek jót tesz a szinkron, de akkor az legyen tényleg igényes munka. Amikor megnéztem az első részt szinkronosan, majd sírva fakadtam, annyira nem adta vissza a magyar szinkron Sparrow karakterét.
    Azért azt beláthatod, hogy Jack Sparrow egy elég különleges, egyedi karakter, akit Johnny Depp remekül magáévá tett, de bizony ehhez az ő hangja is kell, nem lehet ezt csak úgy lemásolni. Régen sokkal jobb szinkronos filmjeink voltak, ma már ritka, de azért lehet találni egyet-kettőt. De az ilyen "nagy durranás" filmeknek általában ma már elkapkodják a szinkronizálását.
    Abban viszont egyáltalán nem értek egyet veled, hogy így jobban élvezhetőek a film poénjai. Sőt, pont ellenkezőleg! Mivel a szinkronizálást a színész szájmozgásához kell igazítani, ezért rengeteg a "muszáj félrefordítás" és nagyon sok poén meg van változtatva, vagy szó szerint törölve.
  • skatebab
    Ááá ,legjobb a magyar hangja Sparrow-nak!
    Gondolom azért megnézted szinkronosan is,mert a poénok mint minden filmnél csak szinkronosan élvezhetőek a legjobban!
    Nem baj de sztem a szinkron az jó bármit is mondasz én így vagyok vele.
    Én is meg néztem az egyet feliratosan és hát....
    Én maradok a szinkronnál! Persze vannak oan filmek amelyek sztem is jobb feliratosan de egy ilyen Potc film alatt had ne olvasgassak már főleg amikor még elsőre látom!!!
  • Bandew
    Pfff...
    Na ezt a cikket már a felénél abbahagytam. Tipikus beszűkűlt látásmód!
  • Bandew
    Szvsz meg pont Sparrow szinkronját szúrták el de nagyon.
  • angelus
    Én is pont ezen akadtam ki az egyik blogon:

Filmbuzi
  • skatebab
    Helllo!
    Nem tom mi bajotok a szinkronnal!
    Nekem csak annyi hogy:
    láttam az előzetest/2 féle van/ amiben Davy Jones hangja jobb volt sztem /az a hang Will Smith-nek szokott lenni/ és a videóban amikor kiálltja hogy Jack Sparrow az naon tuti de ez a filmben csak egy halk mondat :( /tom h ez csak egy kis részlet de azért mégis!/
    De Johnny Depp magyar hangja sztem tök illik hozzá,mert a poénok azok naon jók szinkronosan,meg egyszerűen pont hozzá való Jack Sparrow-hoz,remétem h megmarad a 2. részre a hangja
  • manettino
    most már megértettem, köszi
  • Solid Snake GH
    Azaz körbe megy a játék, az első emelés után kell téteket tenni, hogy az asztalon összesen hány db azonos számú kocka van (pl. 4 db. 5-ös).

A tétet csak emelni lehet, kisebb tétet nem lehet mondani. A játék addig tart, amíg valamelyik játékost Liarnak (hazugnak) nem nevezik - pl. ha túl nagy tétet mond a játék állásához képest (mint Bootstrap Bill a filmben).

Lehet, hogy nem pontos a fordításom, a filmet is csak egyszer láttam eddig, de nekem kb. így jött le.
  • Solid Snake GH
    The dice game that Will Turner plays with Davy Jones is called Liar's Dice, a gambling game where each player has to make consecutively higher bids based upon how many of each die they claim are on the table (two threes, four fives, etc.), until a player is called a liar, in which case all the dice are shown and it's seen if the bid is correct.
  • Bandew
    Azt a játékot én sem értem.
  • Prof William
    Tengeri legendák. A hatalmas Kraken ami egész hajókat ránt le.
  • manettino
    huh affene ezt lehet ilyen spoilerba kellett volna rakni. bocsi
  • manettino
    nem volt rossz, csak nem értettem azt a kockás játékot. lehet ezért mert felirattal néztem, nem tom. amugy a polipot én sem tom honnan jött, de az már nagyon eröltettt volt.:o)
  • grebber
    Csak tudnám honnan jött
    a Hatlamas polip ötlete
  • Bandew
    Tökéletesen egyetértek!
    Én azért csalódtam a végében, mert így az uccsó két részben tulajdonképpen egy történetet kapunk. Én azt hittem, hogy mindegyik rész egy saját kis kaland lesz, mint ahogy az első rész is megállta különálló történetként a helyét. Mostanában annyi összefüggő trilógia volt, hogy egy kicsit jól jönne az elkülönült is, mint pl ahogy a Halálos Fegyver-nél volt.
  • grebber
    Kösz!!!
  • Solid Snake GH
    Visszamennek Tia Dalma-hoz, aki ismer egy lehetőséget, miszerint Jack és a Fekete Gyöngy "feltámasztható". Ez a hely pedig a világ végén (At World's End, ami épp a trilógia befejező részének alcíme lesz :)) van. Az odavezető utat csak egyetlen ember ismeri, aki elrejtőzött Tia Dalmához. Ez pedig nem más, mint...

BORZALMASAN HIPER-KEGYETLEN SPOILER!!!!!

...Barbossa.
  • danikarate
    Valaki elküldené nekem is privátba a film végét. Vagyis ami az utolsó 15 percben történt.
  • grebber
    Nem ezt akartam tudni de kösz!!!

Hanem mi van azután:

Miután az a nagy szörny benyeli Jack-et ,többiek isznak rá sajnálják?

• Shiwo
    2 heti hideg élelmet vigyél akkor :D
    vagy 7-8 percig mentek a feliratok, ha nem tovább..
  • Prof William
    Na azt megvárom!
  • Shiwo
    Film vége (feliratok utáni rész)
    ül a kutyuli a "trónszékben", mint amiber Jack, szájában egy bazi nagy csonttal és hajbókolnak a benszülöttek elötte
  • Punker
    Folytatása Következik :)
  • grebber
    Valaki Spoilerba leirná vagy elküldené privátba hogy mi lett a film vége?
  • Realtibi
    na voltam ma megnézni a második részt
    nekem nagyon tetszett
  • sorti
    Én azért nem szeretem nálunk moziban nézni a filmeket, mert sokszor nagyon rossz a szinkron. Ritkán van úgy, hogy szinkronos és feliratos változatban is vetítik. De sajna tapasztaltam már olyat is, hogy a felirat hihetetlenül nem passzolt az eredeti szöveghez (persze a kalózverzió felirata meg elsőrangú volt :D)