Kvantum titkosítási eszközöket dobna piacra a Magiq
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mert Titkosítottam a cuccaimat a gépen, oszt mikor telepítettem elfelejtettem levenni, ezért most nem tom megnyitni a fájlokat.
Szar ügy
Pl. a jelenlegi titkosítások feltörésére (prímfaktorizáció - Shor-algoritmusa).
Amugy polarszurovel lehet merni a polarizaciot, itt nem is az adja a lehalgathatatlansagot. Mondom, csak olvastam.
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
Nem lehetetlen, de akkor már úgy is mindegy 😊
Hogy mi az a kvantum-állapot, és hasonlókról pl. itt lehet olvasni: Centre for Quantum Computation
Itt van egy szemléletesebb leírása az alapjelenségnek: An Introduction to Quantum Computing
(A kvantum-titkosítás a teljes téma egy része.)
Azért talán a kvantumosság (az energia kvantáltsága, azaz, hogy nem osztható tetszõlegesen) sem elhanyagolható dolog... 😊
vízszintes és annak a 45 fokos elforgatottjai.
Tegyük fel, hogy Alíz küld egy jelsorozatot. Legyenek az alábbi jelölések.
0 fok (vízszintes): 0
45 fok: 1
90 fok: 2
135 fok: 3
Legyen a jelsorozat a következõ: 3003231120211220, ez az 1001110010100110 bitmintának felel meg.
Bob polárszûrõjén a következõ jelenik meg: 0013302121211321, ami a 001100001100011-nek felel meg.
Ezt a mintát Bob visszafejti binárisan és visszaküldi Alíznak, aki megmondja, hogy melyik helyiértékek stimmelnek. Tehát ezeken a csatornákon már lehet adatot küldeni. De az eljárás a teljes egyezésig folytatható, azt hiszem.
Ha ezt valaki le akarja halgatni, akkor az õ polárszûrõi teljesen más mintát fognak adni, lesz néhány bit, amirõl nem fogja tudni eldönteni, hogy mi az értéke (a polárszûrõje más síkú ott).
Nagyjából ennyi. Most mindenki menjen a garázsba, és csináljon egy adóvevõt :-)
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
érthetõen
és a kvantumhoz mi köze van?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
De az a lényeg, hog ha valaki megpróbálja megfigyelni a kvantumállapotot, akkor az azonnal más lesz, így az infó megsemmisül, nem tudják lenyúlni. 😊
na ja, manapság a "multimédiás" kütyük a menõk, pár év múlva a "kvantum titkosítított" lesz a gizda.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
TURMIX - Szinkronparódia letölthető: http://turmix2005.uw.hu
amúgy ez nekem kicsit ködös, mert ha jól rémlik akkor a fotonteleportálást meg éppen úgy hajtották fégre, hogy a fotonok kvantumállapotát továbbították valamilyen közegen, és a másik oldalon létrehozták a fotont. vagy nem jól emlékszem? 😉
A lényeg, hogy a quantum semmilyen állapota nem lemásolható.