422
melyiket használod miért stb melyiket utálod stb csak az érdekesség kedvéért :)
-
KolkaF #422 -
#421 utálom a csöves szagot a buszon
hogy gusztustalan az ülés
nem fér el a lábam
mocskos az ablak, a kapaszkodó, minden
magas a súlypont és rángat ide-oda
rossz az út a busz alatt
autósok direkt betartanak a busznak
állnak a dugóban a többi autóval együtt
nincs légkondi, ha van akkor túl erős vagy ki van kapcsolva
stb... -
Ritschie #420 Kocsival járok.Kényelmesebb, gyorsabb, számomra olcsóbb, kúltúráltabb, higiénikusabb, tudok közben zenélni, dohányozni, nem kell nyomorogni, csak az van körlöttem akit szeretnék h ott legyen, háztól célig visz, nem kell rá várni, sokkal kisebb az esélye, hogy bajba keveredjen az ember, nem kell senkihez alkalmaszkodni, és nem utolsó sorban imádok vezetni, szeretem a kocsikat valamint az utazást. -
Christo #419 Szeptember végén jön az új KRESZ -
#418 Bezony -
#417 útálom: szeretem: -
#416 ja :( -
#415 ebből már megint csak pénzsíbolás lesz -
#414 "Az autópálya-beruházások államháztartáson kívülre helyezése után a az ország mintegy 170 ezer kilométernyi közúthálózatának kezelői feladataitól is megszabadítaná a költségvetést a gazdasági tárca - írja a Népszabadság.
A 12 milliárd forintos országos útvagyon üzemeltetésére, fenntartására és fejlesztésére hozzák létre az Útpénztári Finanszírozó Rt.-t, amely jövőre mintegy 300 milliárd forintból gazdálkodna. A társaság irányítása Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter korábbi üzleti partnerének, Horváth Lászlónak, a szombathelyi Elender Computer Kft. tulajdonosának feladata lenne - írja a Népszabadság."
-
#413 nem tudom, én idáig olyanokról olvastam, amikor ellenőr bántalmazta bliccelőt
biztos olcsó lesz a razzia egész évre, talán a bliccelők kizárása a költségek egy részét is fedezni fogja -
#412 "Totális ellenőrzési kezdődik csütörtökön a metróban: biztonsági őrökkel megerősített BKV jegyellenőrök már a bejáratnál mindenkit ellenőriznek, így az állomás területére már csak az jut be, akinek érvényes jegye van - írja a Népszabadság. Sűrűbb ellenőrzésre a felszíni járatokon is számítani kell.
Csütörtökön szigorú ellenőrzés kezdődik a metróban: az ellenőrök már a bejáratnál ellenőriznek mindenkit. A megerősített szolgálatok csütörtöktől az év végéig a felszíni járatokon is ellenőriznek, az eddig megszokottnál jóval gyakrabban - mondta a Népszabadságnak Lucza Mihály, a társaság menetdíj-bevételi főosztályvezetője.
A razzia nem egyszeri kampány, hanem év végéig tartó rendszer lesz a tömegközlekedésben. Az akcióban a Metró Biztonsági Szolgálat emberei vesznek részt, az ellenőrök mellett azonban egy kicsit más lesz a feladatuk, mint eddig. Nem csak a jegyellenőrök tekintélyének növelése, hanem testi épségük védelme is a dolguk lesz. A bliccelők némelyike ugyanis nemcsak arrogáns, hanem tettleg is bántalmazza az ellenőröket - mondta Lucza."
-
#411 a HÉV minden megállója végig egy üvegkaltika lesz? -
#410 kérdezd meg a BKV-t :) -
#409 és ha két emeber egymáshoz tapadva megy be a kapun egyszerre? vagy forgóajtó lesz? és ha valaki túl kövér az beszorul? vagy mindenhol lesz őr? és a buszon hogy képzelik ezt megvalósítani? -
#408 "Ott készül el először az a zárt elektronikus rendszer, amelynek legfontosabb része a beengedő kapu lesz. Ez csak az elektronikus kártyára nyílik majd, s akinek nincs ilyen, az nem jut be."
elolvastad egyáltalán? :)
-
#407 hogy nem tudsz bemenni? lesz kapu? vagy mi? -
#406 Nem tudsz bemenni kártya nélkül, nemde? -
#405 tény hogy nem lehet minden lógóst kiszűrni, de legalább megpróbálják. -
#404 kitapultálja a metróból, hévből?
ne fárassz már -
#403 ott később vezetik majd be -
#402 és hogy szűri ki a bliccelőket? kikatapultálja a buszból? -
#401 Jó lenne, de érdekes lesz. -
#400 itt "lejár" aszem 1-2 hónapig jó áremelés után még a régi. -
#399 "Megszűnnek a megszokott BKV-jegyek és -bérletek, s helyettük egy év múlva már csipkártyával utazunk - írja a szombati Népszabadság. Az elektronikus rendszer a metróra és a HÉV-re kerül föl majd először, a villamosokon és a buszokon kell majd legtovább papírjegyet használni.
Megszűnnek a megszokott BKV-jegyek és -bérletek, s helyüket egy év múlva fokozatosan a csipkártyás utazási igazolványok veszik át. A tervek szerint 2006. március elsejétől már kártyákkal kell utazni a Millenniumi Földalattin - írja a Népszabadság. Ott készül el először az a zárt elektronikus rendszer, amelynek legfontosabb része a beengedő kapu lesz. Ez csak az elektronikus kártyára nyílik majd, s akinek nincs ilyen, az nem jut be.
Ugyanilyen elv alapján működik majd a korszerű jegykezelés a két metróvonalon, s tervek szerint a Hév területén is. Végül a buszokra és a villamosokra is felkerülnek az intelligens jegyolvasó berendezések, de a felszíni járatokon nem lehet a kapunyitós, zárt rendszert kialakítani. Ezeken a járműveken kell majd legtovább papírjegyet használni.
A rendszer kiépítésére és üzemeltetésére, valamint az igazolványok gyártására is nyilvános pályázaton keresik a befektetőket. Eredményhirdetésre nyár közepén lehet számítani. A teljes beruházás 10-15 milliárd forint között lesz, a BKV haszna pedig az a milliárdos nagyságrendű bevétel lesz évente, amelytől a bliccelők jelenleg megfosztják a társaságot."
szerintetek ez működni fog?
-
#398 Itt is akörül van, de pontosan nem tudom, sosem veszek jegyet. Azt tudom, hogy sosem jár le, tehát érdemes lett volna régen venni sokat, de mostmár nem. -
#397 ott mennyi a jegy? itt emelés elött volt 160 pénz és finoman szólva nulla a tömegközlekedés használhatósága, illetve csak észak-dél irányba van értelme közlekedni :) -
#396 Mondjuk a felnőttbérlet talán tényleg kicsit drága, de a tanuló egyáltalán nem. A jegy az már drága. -
#395 megdöbbentő! -
#394 én azokat sem szeretem, akik a tanulóbérlet "drágaságán" hörögnek
vegyenek rajta benzint, akkor majd nézhetnek -
#393 akkor gondolom a hajót se fogod szeretni ha ott se lehet lógni..... -
BomBa #392 lehet :) -
BomBa #391 Én csak akkor veszek ha metróval utazok mert ott van ellenőr. :) -
#390 soha nem értettem a folyamatos bliccelőket, mert hogy 1x-2x nem vesz jegyet az még talán ok, de hogy soha nem vesz bérletet és még neki nagy a pofája az nekem sok lenne, tuti beverném 1-2 tetű pofáját. -
#389 Senki sem szereti, ha megbüntetik, de ha egy udvarias és ápolt ember büntetné meg, az még mindig jobb lenne, mintha ilyenek.
A rendőröket sem azért utálják, mert büntetnek, hanem mert egyébként nem csinálnak semmi hasznosat, és bunkók is, állítólag. Nekem nincs dolgom velük. -
#388 vagy egyszerűen csak elegük van abból hogy mindenki utálja őket :) -
#387 Ott is láttam már kigombolt inggel ellenőrt. Szerintem túl sokat engednek meg maguknak.
Nem ilyen munkára lennek érdemesek ezek az emberek. -
#386 én még csak a metró kijáratnál láttam ellenőrt :) -
#385 Nem büntettek meg, szoktam bérletet venni, csak nem értettem, hogy lehet egy ellenőr ilyen. Lehet, hogy utcaseprőnek/fedél nélkül árusnak/BKV ellenőrnek ugyanaz a büdös réteg megy. -
#384 na mondjuk szombathelyre mindig kocsival megyünk :) -
BomBa #383 Megbüntettek? Amúgy nem értem, hogyan szállhatnak fel ilyen ellenőrök, azért az ellenőrség és az utcaseprő állás között még1 van egy minimális szintkülönbség. :P