327
Frank Miller sajátos hangulatú krimije
-
#287 J*, sry. -
#286 Amikor Dwight Kackieboyyal furikázik. :D -
#285 Pár napja néztem meg a filmet, és kiakadtam, hogy 2005-ben ilyen jó filmet csinálni? Annyira jól, kidolgozottan meg van csinálva minden egyes része. Kiba' jó.
A képregényt még nem láttam, de ezt azonnal bepótolom.
Megtudjátok mondani, hogy melyik jelentetet rendezte Tarantino? -
Meg ezt. -
Ezt érdemes megnézni. -
#282 DANIEL Radcliffe hívják.
Amúgy úgy tűník Nancy sem hajlandó mindenre... -
#281 -
#280 szerintem meg Nancy volt a legjobb, mell bedobással -
#279 sztem nagyon jo volt frodo, de a leguberebb Del Toro es Rourke volt -
#278 tegnap este neztem meg es brutalisan jo volt.. nagyon regota nem lattam ilyen jo filmet. a szinek jateka meg iszonyatosan el lett talalva. frodo helyett meg lehetett volna mas is nem fekszik a srac.. olyan kis gyokerke -
R9 #277 ja :DDDDDDDDD
olyan ismerős volt :DDD de lefogyott eléggé -
flashX #276 tudod zsákos frodó -
flashX #275 pöcs potter?
Az elijah wood nem david radclife -
R9 #274 dikk má ez a pöcs potter játszik benne?:| szépen néz ki láb meg kéz nélkül :DD -
R9 #273 Most nézem a filmet....nc alapfilm
vmi hihetetlenül jó :) -
#272 Van már jó minőségű magyar szinkronos is(dvdscr).
Mondjuk nekem angol kéne. -
#271 bazz, letöltöttem egy XVID verziót (rendes DVD minőség!!!) erre francia nyelvű, azt hittem széttöröm a gépet -
#270 tessek tamogatni a kepregenyeket s megvasarolni oket:) -
BlackWolf #269 http://nolan.freeblog.hu/
http://c4a.kepregeny.net/index.php?p=_view&gid=19 -
#268 torrent -
#267 nem tud valaki a képregényhez linket? -
#266 Kösz, de nem vagyok bolond.Hol találsz arra utalást a filmben, hogy Bob korrupt lenne?Idézz vagy mutass rá!Lehet, hogy az volt, de ez a filmből egyértelműen nem derűl ki.Viszont elhangzik egy olyan mondat Bob szájából, hogy "mindkettőnket megöletsz".Most azt el tudom képzelni, hogy vagy a szenátor bosszújától fél, vagy megzsarolták valamivel, de a korrupcióra semmi utalás nincs. -
#265 találtam egy jó kis FAQot az IMDB fórumán, ebben elég sok gyakran felmerült kérdés megvan válaszolva. Íme:
Q) What is Josh Hartnett's character/why does he show up at the end/why does he kill those girls?
A) Josh Hartnett plays the Salesman, a hitman, hired to kill both the woman in the beginning and presumably Becky at the end. The scenario with the woman in the beginning (a.k.a. the Customer) is to show who he is; we don't know who she is and it doesn't really matter. It can be argued that the reason he is hired to kill Becky is because she told the mob about the death of Jackie Boy, and the other hookers decide to get their revenge.
Q) What scene did Quentin Tarantino direct?
A) A segment of Big Fat Kill: the scene where Dwight and Jackie Boy are in the car. Dwight's imagination runs away with him and he thinks the very dead Jackie Boy is talking to him.
Q) Is this movie sexist?
A) That is debatable. There are a lot of threads on that topic already if you want to argue.
Q) Why isn't Nancy naked in the movie even though she's naked in the comic books?
A) Because there's something in Jessica Alba's contract that says she can't do nude scenes.
Q) Is Nancy's head on the wall at the farm?
A) No. It's just a girl who kind of looks like Nancy. (Variations of this include Shellie and Gail, none of whose heads are on the wall.)
Additional information from ookami-san:
The only known character whose head might actually be on the wall is Tammy (the nurse-prostitute who was present when Liebowitz was trying to beat Hartigan into signing the confession). The rest were just random prostitutes whose names are not known. It is not Nancy, Miho, Gail, Shellie, Margaret Sanger, Princess Leia, Betty Page, Steve Buscemi in drag or anyone else whose name we know. The timeline of events does not allow for it.
Q) Why doesn't Kevin try to kill Hartigan when he comes after Nancy?
A) Because Kevin doesn't really like the Yellow Bastard. However, the farm is owned by the Roark family, who lets Kevin stay there because of his connections with Cardinal Roark, so he has to respect Junior's use of the place. He isn't about to go out of his way to protect him, though, so when he sees Hartigan coming in to kill him, he just keeps reading his bible and lets him pass.
Q) What time period is this movie in?
A) This movie has no specific time period. It has modern aspects as well as clues that would lead you to believe it's in the 1930s or 50s. It's in more of a fantasy world created by Frank Miller than a place that exists or ever did exist.
Q) What does the Yellow Bastard inject Nancy with?
A) Most likely, a sedative.
Additional information from ookami-san:
Yellow Bastard injecting Nancy: The syringe is only seen in the books on the cover of issue 4 of That Yellow Bastard. It was not originally used in the story. It was added into the story for the movie. You will not find any further answer to this in the books.
Q) What was the music in the trailer?
A) "Cells" by the Servant.
Q) Will there be a sequel?
A)I haven't heard anything official other than a quote from Robert Rodriguez saying that one day he'd like to film all of the Sin City novels.
Additional questions and answers, provided by ookami-san:
Q: How can Kevin be sitting on the porch in That Yellow Bastard when Marv killed him earlier in the movie?
A: That part of That Yellow Bastard was later in the movie but much earlier in the chronology of events. Marv's story (The Hard Goodbye) is considered the central event for reference. Hartigan's story (That Yellow Bastard) begins 12 years before and ends 4 years before Marv meets Goldie. Dwight's story (The Big Fat Kill) takes place a few months (3 months at the very least) after Marv meets Goldie.
Q: What was the song in the bar?
A: Absurd by Fluke. It is track 19 on the Sin City soundtrack. -
steweee #264 nos, nem vitatom hogy nem lineáris a sztori, de első nézésre hajnal kettőkor nem esett le minden.az hogy hartigan a legjobb, legtisztább erkölcsű karatker az ÖSSZES TÖBBIHEZ viszonyítva, az is kétségtelen. na nem mintha elítélnék azért vkit ha jogosan bosszútáll vkin, de nem is azért kérdeztem. csak azért az durva volt a válaszodban hogy azért nem ölte meg a szenátor fiát, a szenátort vagy a társát mert erkölcsileg feddhetetlen. ilyen sin cityben nem létezik, még ő sem az, csak a többiekhez viszonyítva lehetne ráfogni.szóval logikusabb lett volna ha legalább megpróbálta volna eltenni a szenátort vagy a társát láb alól, minthogy a bosszúvágy hajtotta arra is hogy mindenkivel szembeszállva megtalálja és megölje a sárga fattyút.ezek is megérdemelték volna.ja, és semmiképpen nem volt helyes cselekedet egy nyomozót hátbalőni miközben egy ilyen súlyú gyanúsítottal végez is akár, mondom hogy a társa korrupt volt, de kellene látni a képregényt is a biztonság kedvéért -
#263 Teljesen félre értetted az egészet. Ezek a sztorik nem lineárisak voltak, hane mvolt egy csomopont, amikor a szálak összefutottak, és ez a pont a vége felé, volt, mikor az összes főszereplő ott volt a kocsmában, és onnan újra külön válnak a szálak. Tehát, mikorm ég élt a zsaru, akkor ment be Hartigan is a kocsmába a vége felé, és Marv is élt még akkor, hiszen ezután a jelenet után fogja legyakni a bérgyilkosokat. -
Adrian Graves #262 Továbbra is tartom, hogy Hartigan az egyetlen feddhetetlen jellem a filmben... ponmtosítok a kritkusom kedvéért: Az összes tübbihez viszonyítva ő az egyetlen feddhetetlen jellem. Amit tesz, szvsz azért teszi, mert a saját erkülcsi kódexe így kívánja. Amit írtál, az jogos, sőt, lehet, hogy ez hirtelenjében igazságatalannak hangzijk, de jelen esetben ez volt a helyes cselekedet. Szerintem. Szal... igen, komolyan gondoltam. Nagyon is. -
steweee #261 nos azért én nagy képregény rajongó voltam még középiskolás koromban, pókember, batman, superman, fantom meg még ki tudja mi, de azért volt, van , kell lennie következetességnek a képregényben is. aki meghal a 20. részben, az nem jelenik meg a 30.-ba mosolyogva, úgy oldják meg általában hogy a halála körülményei bizonytalanok, modnjuk eltűnik egy összeomló épületben vagy egy nagy robbanásban,és nem kerül elő a holttest stb. azért mikor feldarabolnak vkit, levágják a fejét, aztán bombát raknak bele és felrobbantják, az sztem még képregény szinten is hallott kellene hogy legyen, ezért volt furcsa hogy nem sokkal utána feltűnik a pali a sztiptízbárban a rusnyafejű mellett a csajt bámulva.
dybamic: te tényleg nagyon bolond vagy ha komolyan is gondolod amit írtál. hartigan valóban nem a törvény szerint jár el, de a másik zsarunak sem indokolja a szónélküli hátbalövést semmi, és utána a harcképtelen ember további lövése sem hiszem törvényes lenne. inkább arról van szó, hogy bob is korrupt zsaru, le van fizetve, ezért is nem akar közbeavatkozni már az elején sem, pedig ő van a helyszínen elsőnek, és azt hajtogatja hogy várják meg az erősítést, hogy legyen ideje a perverznek bevégezni amit elkezdett és elmenekülnie,ezéert nem akarja hartigant továbbengedni a helyszínre, nehogy elfogja a szenátor fiát, mert vigyáznia kell rá és eltussolni a bűntetteit, ezért üti le hartigan. úgyhogy szerintem belefért volna a film végébe hogy szétloccsantja a fejét, bár lehet azért nem történt meg meg később még szörnyű halált fog halni -
#260 hmmm, most felkutattam ezt a dolgot és tényleg van egyféle időbeli sáv...akkor sry, tévedtem
akkor megis osztom veletek ezt:
THAT YELLOW BASTARD
A DAME TO KILL FOR
SIN CITY (THE HARD GOODBYE)
THE BIG FAT KILL
FAMILY VALUES
HELL AND BACK
BROADS, BOOZE, AND BULLETS
na szal így vannak IDŐBELI sorrendbe az események (NEM A KIADÁSI SORREND) -
#259 Ha jól megnézzed, semmilyen időbeli utalás nincsen a filmben illetve a képregényben. Nincsen semmiféle időbeli sáv, mert nem fontos ez. Ezek a szereplők (hartigan,marv stb... csomó más sin city képregényben is feltűnnek) -
#258 hogy ne lenne.... Van egy csomópont, amikor mindhárom sztori ugyanabban az időben játszódik. -
#257 Időbeli összefüggés van a Hartiganes sztori Marvé elött játszódik ;) -
#256 Hartigant a saját igazságérzete hajtotta, minek következtében törvénytelen eszközökhöz nyúlt, szétlövi a gyanúsítottat.Ugyanakkor Bob pont, hogy a törvények szerint akart eljárni ezért lövi le Hartigant, mert látja, hogy mit csinál.Bob nem ellenség csak betartja a szabályokat. -
#255 SPOILER
Hartigan segítőjére gondolsz (Bob)? Nekem úgy rémlik hogy nem halt meg, ő ment Hartiganért mikor kiengedték a börtönből... -
#254 fogalmazunk ugy hogy semmilyen időbeli összefüggés nincsen a képregények között, mindössze egyes szereplők több sztoriban is felbukkanak -
#253 A történetek nem idő rendbe vannak! Szóval ez nem hiba! A Bruce Williszes történet a Hard Goodbye elött játszódik időben ezért van a bárban ott Marv! -
steweee #252 ezt komolyan is gondolod amit írtál? erkölcsileg igazán feddhetetlen jellem aki szétlövi a gyanúsítot nemiszervét ahelyett hogy elfogná, vagy éppen simán csak lelőné....semmi ilyesmiről szó nincs, nem logikus. de van még egy hiba benne, a sztriptízbárban mikor a csaj táncol a vendégek között ott van a rondaarcú mellette meg a nyomozó, aki korábban meghalt óvárosban és felszeletelték. lényegében mindegy, de azért furcsa -
#251 Ponyvaregény beszteszt evö! -
sirdond #250 nemrégen néztem meg, de nagyon tetszett!!
a végével rendben vagyok, csak arra nem jöttem rá, hogy a becky az ismeri a bérgyilkost vagy sem? -
Adrian Graves #249 Egyébként A Kill Bill szerintem is Tarantino leggyengébbje. Bár én alapból a Ponyvaregényen nőttem fel. És az még egy másik korszaka volt. -
Adrian Graves #248 Azért, mert ő volt az egyetlen erköcsileg tökéletesen tiszta, megfeddhetetlen karakter az egész filmben, ha pedig bosszú ürügyén (s nem önvédelemből, vagy ilyesmi) megölte volna a régi társát, akkor széthullott volna ez a kép.