40
  • Yfel
    #40
    ugy legyen
  • BiroAndras
    #39
    "mi lehet olyan állati fontos amivel felhívnak, hogy ne tudjon várni amíg kiszállok a kocsiból..."

    Addig örülj, amíg nem tudod...
  • Yfel
    #38
    Mint Pl nekem, hadd magyarázzak el neked valamit nagyongyorsan:

    Egy automata kocsiban a következő sebességek vannak

    P (park)
    R (Reverse)
    N (Neutral)
    D (Drive)
    3
    2
    1

    A 3-2-1 arra való, hogy a számmal jelzett sebesség fölé ne kapcsoljon a váltó, illetve ha az adott számra teszed (pl utazósebességnél bevágod 3-ba) akkor visszavált és motorféket ad. Az automata váltós kocsival közlekedőket meg nem kell lenézni csak azért, mert nincs kedvük városban lámpáknál folyamatosan a váltással töketlenkedni.

    Bármelyik fajta kocsi jó csak tudni kell használni.

    Y

    PS: mi lehet olyan állati fontos amivel felhívnak, hogy ne tudjon várni amíg kiszállok a kocsiból... arra van az üzenetrögzítő...
  • Skynet
    #37
    De ahogy így olvasom utólag csöppet félreértelmezted a dolgot mert DW azt írta hogy FÉK+MOTORFÉK és nem azt hogy a motorfék jobb mint a fék...:)
  • Skynet
    #36
    Heeeee?
    Na azt azért ne mond már komolyan hogy jobban áll meg egy autó csak fékkel mint fék+motorfékkel...:D:D:D
    Öreg.....Jogsi!!!!:)

    Ott kezdődik a probléma hogyha tövignyomod a féket és csúszik a kerék szarabbul áll meg mintha csúszáshatűásig fékeznél...Hameg gurul a kerék és fékezel a motorfék + rádob a fékhatásra....Hülyeségeket hogy öregautó mert a motorfék hat ne mondj már,még ABS-el felszerelt kocsikon is jobb a fékhatás ha motorféket is visz bele.....Lol..:)
  • p00h
    #35
    oooh, jaj de fenyít itt a dw cica... lehet több vezetett km-em van mint neked... nemérted sem a humort és neten ítélkezel, szép 1 ember vagy
  • DW
    #34
    Jó, nem magyarázok, főleg nem olyannak, akinek automata váltós autója van...Aki meg próbálta, az tudja miről beszélek.
  • Cobra.
    #33
    Nagyon régi autód lehet DW, ha motorfékkel jobban lassul, mint a kerékfékekkel (vagy csak rá kellene nézni a fékrendszerre)
    Erős fékezést meg eleve jobb kinyomott kuplunggal csinálni, mert a motor fordulata lassabban esik le, mint ahogy lassítja a fék az autót. Bár nekem ilyenre nem kell figyelnem az automata váltó mellett
  • DW
    #32
    Hú de vicces valaki. Humor Herold bazzeg. Mér te nézed a kormányt miközbe "tekered", vagy nézed a váltót miközben "kapcsolsz"? Látom te is most jöttél a rutinpályáról:D
  • p00h
    #31
    jókancsi lehetsz ha 1ik szemed a kormányon, másik meg a váltón. és mivel nézed az utat?
  • DW
    #30
    1: arról beszélek, ha telefon van a kezedben, akkor hirtelen nem tudsz odanyúlni, mert egyik kezedben a telefon...

    2: Lehet, de én nem esek ebbe a kategóriába:D
    3: Ezt buktad:D Éppen azért is írtam, hogy csak adott helyzetben lehet megcsinálni. Olvasd már el !idézem az előző hozzászólásomat!: "valamint csak akkor lehet visszaváltani, ha a fordulatszám megfelelő, különben csúnya vége lesz" Ergó nem váltok vissza, ha tudom, hogy visszaváltásnál tiltásba menne a dolog. Csak ugye nem olvastad el. Egyébként első kerekes autónál sem éppen egészséges úgy visszatenni, igaz, kisebb a veszély.
    Mégvalami: nem tom ki hogy vezet, de nekem az egyik kezem a kormányon, másik a váltókaron. Innen egy pillanat műve visszakapcsolni. Ha nagy gáz van, már rántom is vissza, persze közbe gyors pillantás hátra a tükörbe, ha van idő, mert hátulról sem jó puszilkodni:D

    Abban egyetértünk, h utálunk telefonálni, pedig a munkám nagy része is abból áll:D
  • Skynet
    #29
    1.persze mert néhánytized másodperc alatt fékezel és visszaváltasz mi?:)

    2. Általában mindenki satufékezik (igaz így szarabbul áll meg,de ez a reflex) onnantól meg a motorféknek nincs jelentősége mivel a hajtott kerék csúszik:)
    3. Látom nem hátsókerekes autód van és gőzödsincs róla de ott éppenséggel egy ilyen motorfékezés az autót keresztbe is állíthatja az úton...főleg ha picit magasabb sebességnél rakod vissza mint amit az egyel lejebbi fokozat elbír..
    Ahol még van idő visszaváltani az még azért igencsak menthető pillanat....

    Részemről azért nemtok mitírni erre a telefonálás vezetés közbenre mivel alapból gyűlölök telefonon tárgyalni szal ritka hogy bárhol telefonáljak...:)
    HJa és a megy mintálllatot látom félreértelmezitek ez részben az én hibám is...Nem úgyértve megy hogy nyomjaneki mint hülyegyereke a buzukistiftet....Hanem hogy ugyanolyan faszán vezet mintha nem telózna.ennyi.
  • DW
    #27
    Egyébként látom, nincs tapasztalatod. Ha mész mint az állat, és látod, hogy előtted gyorsan fékeznek, akkor fékezéssel és közben egy gyors visszaváltással + gyors kuplungráengedéssel szépen megnő a fékerő (motorfék is van ugye) és sokkal gyorsabban megállsz. Nem egy kuplungkímélő megoldás, de veszély esetén nem egyszer kihúz a szarból. Persze erre csak akkor van lehetőség, ha jól felmérted az út és időjárásviszonyokat, ha van elég fékút, nem kell elrántani a kormányt, valamint csak akkor lehet visszaváltani, ha a fordulatszám megfelelő, különben csúnya vége lesz. Mégpedig ha egyik kezedbe telefon van, akkor megnézném hogy fogod meg erősen a korányt és váltasz közbe, meg ugye azt is figyelni kell, hogy merre lehet meneküni, ha esetleg pusziközelbe kerülsz. Ja és persze ezek a döntések és "felmérések" a másodperc töredéke alatt születnek meg. Lehet, hogy pont ennyit vesz el a telefonálás.
  • DW
    #26
    A vezetés közben nem 1 dologra koncentrál az ember, hanem elég sokmindenre. Táblák, forgalom, stbstb.
    A telefon erre még rátesz, az csak lassítja a reakcióidőt. Az, hogy mennyire, az mindenkinél más. Az, hogy valaki mennyire vadállatul megy, az nem a telefon függvénye. Lehet állatul menni telefonnal, és az, hogy nem történt még vele semmi, annak csak örüljön. Egyébként néha 1 vagy néhány tized másodperc megmenthet egy kocctól is.

    Egyébként nem tudom, hogy miért jössz itt az ismerősöddel. Neked nincs saját tapasztalatod? Ha nincs, akkor nem okoskodj.
  • Skynet
    #25
    Olyan is van ahol nyáron is ha nemfigyel de ez már nem tartozik a témához...:)
  • smv
    #24
    NFS -elni de jó lehet ezzel. :)))
  • Yv@n
    #23
    Ok :)

    Igazából nálunk vannak annyira jók az utak, hogy telefon nélkül is elpatkolhasson rajta az ember, ha télen kicsit nem figyel.
  • Skynet
    #22
    Nyomvájú nem= kátyu...:)
  • Yv@n
    #21
    "vagy nyomvájuba mész"
    Magyar aszfaltnál ez ritka mint tudjuk :)

    Nekem is van haverom, kurvajól vezet, telefonálás közben is, kb fél éve varták vissza a hüvelyk újját, már egész jól van, mert kirepült az ablakon, de csak ezért élte túl, mert ha a kocsiban marad, akkor megdöglik szépen. Majd cserélnek tapasztalatokat a haveroddal ;)
  • Skynet
    #20
    Zoszt : 30
    Csaba komoly 1 mp-et max 2-t vesz igénybe egy váltás húúúú és a fő hangsúly itt azonvan hogy lassú a reakcióidő tehát ha bevág elé mondjuk valaki jobbkezesből,ilyesmi...ott pedig nemhinném hogy váltogatsz...:)

    2. ezt a butaságot hogy nagy sebességnél biztos elhúz a kormány honnan vetted?:)
    Max ha elmegy melletted keményen valami,vagy szar a futóműved vagy nyomvájuba mész...:)
    HJaigen autópályán nagysebességnél nemigen váltasz szal végig fogod a kormányt városban meg nagyon nemcsapatod nagysebességgel...Ez az elv bukott:)
    Sith tény hja de sokaknak meg megy mobillal is..
    Vezetés közben bazani inkább veszélyesebb mint egy kiba mobilt szorongatni és pofázni...
  • datango
    #19
    hehe :)
  • Tetsuo
    #18
    Vazze! Hát mondtam a GEnek hogy egyedi szimulátort kérek, erre tesék. Eladták másnak is. :(
  • Cobra.
    #17
    Nekem is elvonja valamennyire a figyelmemet menet közben a telefonálás, de csak annyira, hogy nem állok neki előzni vagy sávot váltani, egyenesen tudok gond nélkül menni.
    Ja igen ,természetesen ez a felmérés az amerikaiakra vonatkozik, szóval minket nem érint
  • Sith
    #16
    Nem akarok belemászni a kérdésbe nagyon de ne mond azt hogy ugyanugy tudsz két dologra figyelni mint egyre...
    s jó tegyük fel hogy mindenkinek a barátja, ismeröse s a hugának a szobatársa aki egyszer látta hogy...
    szal ők remekül vezetnek mobillal a kézben is de azthiszem elmondhatjuk hogy sokaknak még mobil nélkül se megy
  • ReTeK
    #15
    "Ha volán mögé ültetsz egy 20 éves vezetőt mobillal, reakcióideje drasztikusan lecsökken arra az időre, amíg telefonál...úgy vezettek, mint a 70 éves emberek"

    Ha volán mögé ültetsz egy 80 éves vezetőt mobillal, akkor úgy vezetne mint egy ?
    a, 160+
    b, 200+
    éves ember.
  • Csaba
    #14
    Jaja. Ott szerintem nincs is akkora baj. DE sok kocsiban nincs ilyen kihangosító...
  • Ben C
    #13
    van ám kihangosító is néhány kocsiban .)
  • Csaba
    #12
    Azért megnéznélek, hogy váltasz sebességet telefonálás közben... Jobb kezed ugye foglalt. A bal a kormányon. Megoldás? El kell engedjed valamelyiket. Mivel vezetés közben kurva fontos, hogy trécselj, ezért nyilván a kormányt engeded el, mert a kezed végülis csak dísznek van ott. Ez kis sebességnél még talán elmegy, de nagyobbnál szépen átmehetsz mondjuk a másik sávba, vagy mondjuk egy gödörbe, fának stb. Ha meg sikerül időben visszarántsad a kormányt, de mondjuk csúszósabb kicsit az út, nagyobb sebességnél szépen megcsúszhatsz, a kocsi irányíthatatlanná válik stb...
    A hangsúly nem pusztán a figyelemelterelésen van, hanem, hogy 1 kézzel próbálsz vezetni...
  • zoszt
    #11
    Az nem lehet, hogy az ismerősöd 18 év alatti? :)
    Vagy "megragadt" azon a szinten? :-) Ha már gyerekeskedésről beszélsz...
  • Skynet
    #10
    Épp 3 napja volt rá példa hogy ugyanúgy reagál ahogy telónélkül mivel nem szőkenőből van és amikor ilyenvan az értelmes ember a telefonbeszélgetést szakítja félbe és reagál nem a vezetést...:)
    Aki nem tud egyszerre a kettőre koncentrálni annak vagy nemadnék jogsit vagy ne telefonáljon...De nem általánosítanám azzal hogy mindenki szarul reagál miata...ennyi erővl szarulreagál ha beszélget,ha elbámul,ha ránéz egy útjelzőtáblára mindenre....csak az utat nézze és kussoljon és koncentráljon..na ne gyerekeskedjünk már..:)
  • bandia
    #9
    Tényleg a headset-el való beszélgetés nem különbözhet sokban az utassal való cseverészéstQl, de most akkor mi van? Az tény hogy néha még az is elvonja a figyelmemet, pláne ha felidegesít az illetQ:D
  • p00h
    #8
    Énis észreveszem magamon h ha telefonálok vezetés közben akkor vmelyik kicsit háttérbeszorul... de ez inkább a telefonra vonatkozik, szal pl nem is figyelek h mit beszél igazán a másik, de vezetni ugyanolyan jól vezetek... szal inkább sietek letenni a telefont
  • Nyiri
    #7
    Szerintem igenis gond. Mert nem az a gaz hogy 1 kezzel vezet, mert a rutinos vezeto az siman nyomja, hanem hogy masfele terelodik a figyelme. Keves ember van aki kepes parhuzamos gondolkodasra.
  • akyyy
    #6
    mér nincs ilyen szimulátora plázábaaaaa
  • Garfield
    #5
    Hogy állat módjára megy telefonnal is, még nem jelenti azt, hogy meg is fog tudni állni ugyanott, ahol mobil nélkül megállna...
  • Garfield
    #4
    Minő meglepetés...

    De ezt mintha már évek óta mondogatnák.
  • DOT
    #3
    Háh. Kérek egy ilyet otthonra :)
    Ámbátor nem világos, miben rosszabb a telefon az utassal történő beszélgetésnél (leszámítva az egy foglalt kezet) ?
  • Skynet
    #1
    Erre a hülyeségre kapásból tok egy ellenpélát mondani...:)
    Totálisan attólfügg hogy mennyire tudsz vezetni....Hülyeség amit a prof mond...Ha nagyon tudsz akkor az hogy telefonálsz egyáltalán nem zökkent ki a vezetésből és ugyanúgy csapatod....
    ennyi....Egyik ismerősöm simán ugyanolyan vadállatul megy telefonnal mint telefon nélkül mindenféle reakcióidővesztés nélkül...