21
  • szivar
    Csak tudnám hogy az üres (írható) CD és DVD lemezekre miért szednek szerzői jogdíjat? Ennyi erővel minden xart megadóztathatna akárki is.
    Tudom. Mert zenét meg izéket írnak rá az emberek. De akkor meg mi a fa..,izé, francért perelik be a júzereket, ha már kipöngették a lóvét?
    Ha esetleg a saját videófelvételeimet akarom tárolni DVD-n, akkor miért is kell a fentebb említett jogdíjat kifizetnem? Ez nekem magas...
  • aaaaa
    Ezt mondták akkor is amikor a drogtörvényt szigorítooták aztán el is kaptak nem egy szerencsétlen kölyköt egy-két szál füves cigivel, miközben a komoly dílerek tovább boltoltak...
    Nem tudom, hogy 13000 euró, mitől "enyhe" büntetés. Ugye a 3000 eurós büntetést felfüggesztették, de a többi 10000-ért tartják a markukat a tisztelt senkiházi harácsoló "károsultak".
    Itt a törvény legnagyobb hibája , hogy jogalapot adnak ezeknek a szervezetknek az önkényesen megállapított minden valóságalapot nélkülöző, túlzó "kárértékek" kifizettetésére.
    Igy van arcuk elkérni 1 db másolt filmért 30000 $-t, és hasonlók.
    Ha egyedi esetekről lenne szó az Ok, de 1 millió emberből párat kiválasztani ,és azokon pédát statuálni, anyagilag teljesen tönkretenni, legalább olyan fasiszta módszer, mint a tüntető tömegre sortüzet nyitni.
  • davos80
    Ne.
  • dg
    Arról tud valaki, hogy itt Magyarországon volt-e már ilyen?

Arra emléxem, hogy kb. két éve a BME kapott egy elég zord hangvételű levelet valami amerikai szerzői jogvédő szervezettől, hogy egy csomó BME-s IP címről ilyen-olyan illegális cuccokat lehet letölteni. (Akkoriban mindenkinek fentvolt a DC++) A reakció (tudtommal) karonként eltérő volt. Valaki mindenhol lebukott, de a legdurvább szankciók a gépészeknél voltak. Ha jól tudom ott 2 srácot passzív félévre vágtak e miatt...

Azóta itt a BME-n tilos minden fájlcserélő használata. Állítólag figyelik a forgalmat is. Ha valakinek túl nagy a kimenő forgalma, elég hamar net nélkül találhatja magát...

Én erről tudok. (Ez az ami hozzám közel történt...) Tud valaki más hasonlóról?
  • Cat #17
    nem, szerzői jogsértés, kell hozzá engedély
    mellesleg.hu n volt korábban, de nekik is el kellett távolítaniuk az oldalról
  • dondore
    mi a helyzet a videoklippekkel? vegulis mindegyiknel ott van a sarokban adott tvcsatorna logoja...
    azokat lehet terjeszteni?
  • pemga
    Szerintem ez csak idő kérdése. Ugyanis, khmm, egy kis apróság, van ugye a Time Warner, ami egy filmgyár (és tagja az MPAA-nak), és van az AOL, ami egy internet szolgáltató; namármost: a két cég _ugyanaz_, pár éve összeolvadtak. (Ok, hogy itt konkrétan zenéről van szó, de annyira azért nem különbözik egymástól a két cég.)

Ázsiában viszont nagyonis konkrét személyeket kaptak el, majd 300-at.
    SG
  • Arwenke
    USAban ismeretlen tettes elen tettek feljelentest, mivel szemelyes adatokat nem adnak, bar hogy is erolkodnek.
  • pemga
    US-ben kb 800 embert bereltek be, Ázsiában is hasonló szám fog kijönni, most volt egy monszter-razzia.

Egyes emberekkel kezdik, hogy kipuhatolják milyen a reakció a bíróságok részéről (ld. precedens érték), utána beindul a nagyüzem...
  • benczurzs
    Miért pont egyes embereket szemelnek ki ?
    Tudják, hogy a fél világ tölt, akkor mi alapján néznek ki egy embert a sorból ?
    Nekem ez nem tiszta.
  • GHost82
    Kellene egy olyan kutatás hogy egy minimálbérből hány cdt- lehet venni az adott országban.

Vagy a minimálbéren élők ne akarjanak szórakozni ??
  • FTeR
    ááá, megint előbb kérdeztem mint gondolkodtam, elnézést...
  • FTeR
    nagyon off, de nektek is szétcsúszott firefoxban a SG menü?
  • davos80
    Hm.
  • davos80
    A lényeg megint az, hogy nagyhalakra vadásznak, akik sokat, gyakran töltenek. = nekünk nem kell féni.MÉG
  • haxoror
    "Minden bizonnyal ennek a társadalmi nyomásnak köszönhető, hogy a tanár megúszta az ügyet egy enyhe ítélettel."

Sztem inkább ez a dúrva amikor a bíróság átmegy politikusba és a törvényes helyett a népszerű utat választja...
  • Sityi
    A zenei producerek elmehetnek a búsba! Ami miatt precedens értékű ez az ügy, hogy 8 millió ember kiállt egy ártatlanul meghurcolt ember mellett, a 70 közéleti személyiségről nem is szólva. A producereknek ez persze semmit nem mond, ők még a saját drágalátott elnökükre is nagy ívben pottyantanának, ha tiltakozni merészelne. Én vagyok paranoid, vagy tényleg maffiaklánként viselkedik ez a csürhe?
  • GABOR16
    Bármely országban kimennének a rendőrök az utcára, és lecsuknának vagy 200 embert csak úgy hasból, legalább 30 belőlük bent is maradhatna, mert ijen redszerről már töltött le.
  • arty
    azt hiszem, ez példaértékü ... 8 millio támogato ... wow!

anyám... honapokig megfigyelték... ez mennyibe is került ? mindez egy fájlcserélős gyerek miatt... az a pár rendőr többet ért volna az utcán vagy mondjuk a szervezett bünözés ellen ...
  • FTeR
  • GABOR16
    "A hetven neves személy egészen odáig ment, hogy közölték, már ők is töltöttek le az internetről zenéket. A tiltakozó akcióhoz nyolc millió francia csatlakozott"
    Dúúúúúúrva