13
  • irkab1rka
    éljenek a nanó manók! :)
  • dez
    A cikkbeli nanovezetékek != nanocsovek? Úgy tudom, már kidolgoztak módszereket, amikkel egyszerűbben gyártható.
  • TeszteloPontHu
    Igen, de annak még elég drága az előállítása. A HP verziót viszont (ez innen mintha kimaradt volna) szinte "nyomtatni" lehet.
  • smv
    hogy mik vannak? :D
  • dez
    Azért ezekkel a nanocsövekkel szerintem fognak még érdekes dolgokat csinálni, ugyanis több olyan különleges képességük is van, ami még a fizikusokat is igencsak meglepi.
  • dez
    Csináltak már tranyót is belőle. Csak valószínűleg még nem volt egy nagyüzemben is felhasználható megoldás. De arra emlékszem, hogy ott is így keresztbe volt egy szál.
  • Csacsis
    Éljen! A technológia nem változik alapjában véve, csak "zsugorítjuk" a problémákat.
  • Noffir
    Ja, asszem ők szén nanocsöveket növesztettek.
    De hogy végül csináltak-e belőlük tranyókat, azt nem tudom. Mindenesetre ezek a HP-sek nem sok technikai részletet mondanak a felfedezésükről.
  • dez
    Mintha az IBM ugyanezt csinálta volna már több évvel ezelőtt. Legalábbis hasonlóan nanocsövekből csinált tranzisztort.
  • dez
    "A HP Quantum Science Research (QSR) szóvivője elmondta, hogy a parányi eszköz mindössze három nanovezetékből áll, és a hagyományos tranzisztorokhoz hasonlóan három utasítást - NEM, ÉS, VAGY - hajthat végre."

Ezek a szóvivők... Kissé pongyola megfogalmazás, mert egy hagyományos tranzisztor bizony önmagában csak a "NEM" (negálás, invertálás) műveletet képes elvégezni (bizonyos szabályok betartásához még több kiegészítő tranzisztor is kell mellé). A többihez több tranzisztor kell.
  • HUmanEmber41st
    és mi az a kék színű folyadékszerűség ? vízmolekula ??? lol
  • HUmanEmber41st
    Nem igazán a tranzisztorok váltották le a lyukkártyát..
  • Sityi
    Nem tudom, miért, de nekem erről a cyberpunk világ testbe ültethető cyberware cuccai jutottak az eszembe. Ha egy tranziszor molekuláris méretű, akkor már lenne értelme kísérletezni azzal, hogy rákapcsolják az idegpályákra.