Molekuláris tranzisztort mutatott be a HP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
éljenek a nanó manók! :)
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
A cikkbeli nanovezetékek != nanocsovek? Úgy tudom, már kidolgoztak módszereket, amikkel egyszerûbben gyártható.
Igen, de annak még elég drága az elõállítása. A HP verziót viszont (ez innen mintha kimaradt volna) szinte "nyomtatni" lehet.
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezõgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengõhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
Azért ezekkel a nanocsövekkel szerintem fognak még érdekes dolgokat csinálni, ugyanis több olyan különleges képességük is van, ami még a fizikusokat is igencsak meglepi.
Csináltak már tranyót is belõle. Csak valószínûleg még nem volt egy nagyüzemben is felhasználható megoldás. De arra emlékszem, hogy ott is így keresztbe volt egy szál.
Éljen! A technológia nem változik alapjában véve, csak "zsugorítjuk" a problémákat.<#szomoru2>#szomoru2>
Ja, asszem õk szén nanocsöveket növesztettek.
De hogy végül csináltak-e belõlük tranyókat, azt nem tudom. Mindenesetre ezek a HP-sek nem sok technikai részletet mondanak a felfedezésükrõl.
De hogy végül csináltak-e belõlük tranyókat, azt nem tudom. Mindenesetre ezek a HP-sek nem sok technikai részletet mondanak a felfedezésükrõl.
Mintha az IBM ugyanezt csinálta volna már több évvel ezelõtt. Legalábbis hasonlóan nanocsövekbõl csinált tranzisztort.
"A HP Quantum Science Research (QSR) szóvivõje elmondta, hogy a parányi eszköz mindössze három nanovezetékbõl áll, és a hagyományos tranzisztorokhoz hasonlóan három utasítást - NEM, ÉS, VAGY - hajthat végre."
Ezek a szóvivõk... Kissé pongyola megfogalmazás, mert egy hagyományos tranzisztor bizony önmagában csak a "NEM" (negálás, invertálás) mûveletet képes elvégezni (bizonyos szabályok betartásához még több kiegészítõ tranzisztor is kell mellé). A többihez több tranzisztor kell.
Ezek a szóvivõk... Kissé pongyola megfogalmazás, mert egy hagyományos tranzisztor bizony önmagában csak a "NEM" (negálás, invertálás) mûveletet képes elvégezni (bizonyos szabályok betartásához még több kiegészítõ tranzisztor is kell mellé). A többihez több tranzisztor kell.
és mi az a kék színû folyadékszerûség ? vízmolekula ??? lol
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Nem igazán a tranzisztorok váltották le a lyukkártyát..
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Nem tudom, miért, de nekem errõl a cyberpunk világ testbe ültethetõ cyberware cuccai jutottak az eszembe. Ha egy tranziszor molekuláris méretû, akkor már lenne értelme kísérletezni azzal, hogy rákapcsolják az idegpályákra.