13
-
irkab1rka #13 éljenek a nanó manók! :) -
dez #12 A cikkbeli nanovezetékek != nanocsovek? Úgy tudom, már kidolgoztak módszereket, amikkel egyszerűbben gyártható. -
#11 Igen, de annak még elég drága az előállítása. A HP verziót viszont (ez innen mintha kimaradt volna) szinte "nyomtatni" lehet. -
#10 hogy mik vannak? :D -
dez #9 Azért ezekkel a nanocsövekkel szerintem fognak még érdekes dolgokat csinálni, ugyanis több olyan különleges képességük is van, ami még a fizikusokat is igencsak meglepi. -
dez #8 Csináltak már tranyót is belőle. Csak valószínűleg még nem volt egy nagyüzemben is felhasználható megoldás. De arra emlékszem, hogy ott is így keresztbe volt egy szál. -
#7 Éljen! A technológia nem változik alapjában véve, csak "zsugorítjuk" a problémákat. -
Noffir #6 Ja, asszem ők szén nanocsöveket növesztettek.
De hogy végül csináltak-e belőlük tranyókat, azt nem tudom. Mindenesetre ezek a HP-sek nem sok technikai részletet mondanak a felfedezésükről. -
dez #5 Mintha az IBM ugyanezt csinálta volna már több évvel ezelőtt. Legalábbis hasonlóan nanocsövekből csinált tranzisztort. -
dez #4 "A HP Quantum Science Research (QSR) szóvivője elmondta, hogy a parányi eszköz mindössze három nanovezetékből áll, és a hagyományos tranzisztorokhoz hasonlóan három utasítást - NEM, ÉS, VAGY - hajthat végre."
Ezek a szóvivők... Kissé pongyola megfogalmazás, mert egy hagyományos tranzisztor bizony önmagában csak a "NEM" (negálás, invertálás) műveletet képes elvégezni (bizonyos szabályok betartásához még több kiegészítő tranzisztor is kell mellé). A többihez több tranzisztor kell. -
HUmanEmber41st #3 és mi az a kék színű folyadékszerűség ? vízmolekula ??? lol -
HUmanEmber41st #2 Nem igazán a tranzisztorok váltották le a lyukkártyát..
-
Sityi #1 Nem tudom, miért, de nekem erről a cyberpunk világ testbe ültethető cyberware cuccai jutottak az eszembe. Ha egy tranziszor molekuláris méretű, akkor már lenne értelme kísérletezni azzal, hogy rákapcsolják az idegpályákra.