24
  • gradU
    Amint valaki említette: nincs tökéletes védelem. Amelyik kocsit el akarják lopni, azt el is fogják. 8 milla fölött már sokmindent képesek megtenni, hogy elcsórhassák: akár követik napokig, kifigyelik a szokásokat, lenézik a kocsi mellett sötétített üvegű kocsiban ülve a beütött kódot. Ha nem szívbajosak, akkor rabláshoz folyamodnak, az tuti. Persze megszívhatják ha rablásgátló van a kocsiban, valószínűleg otthagynák. A GPS-hez is van kitűnő zavaró kütyü.

A gyári megoldások kiiktatását tudják gyakorolni, ezért egyéni megoldású, trükkös védelem kell. Erre igazából nem tudnak számítani.

A kormányra rakható védelmi eszközök többségét 1 profi kb. 6 sec alatt szedi le, a körülölelős fajták akár 5 percet is kibírhatnak.
  • HUmanEmber41st
    nem ellopták csak lemásolták
    jav
  • HUmanEmber41st
    Eset a saját szememmel láttam.
    Híres műemlék közeli parkolóban megáll a gyári új full extrás legdrágább tipusú BMW. A KÜLFÖLDI tulaj sétál stb, visszamegy, autó sehol. Rögtön GPS adat lekérése: GPS kiiktatva...A verdát azóta sem találták meg..
    Valszeg ellopták a kulcsokat, és követték külföldre a kocsit. Az első alkalommal meg beszálltak és csá.
  • TH448
    Én is elolvasgattam sorrendben a hozzászólásokat, és nem tudom, miért kell fikázni a másikat, meg elveszni a részletekben. Mert hiába van az injektor meg kulcs között egy számítógép (ami tulajdonképpen vezérli az egészet), ha tényleg egyszerűen ki lehet iktatni, aztán a fogjanak meg, ha tudnak elv érvényesül, akkor...
  • gradU
    Sorrendben olvasgattam a hozzászólásokat, és a számból vetted ki a szót. Én is erre a kontaktusra akartam kitérni, mert bár raktam be riasztót, és indításgátlót is, még nem találkoztam "kontaktussal" az önindító és a benzinadagoló között. (az indítómotor és az üzemanyag tápszivattyú (AC-pumpa) között sem. Vajon miért nem?
  • DOT
    Csípőfogóval és csavarhúzóval el lehet indítani egy Ladát, de egy korszerű autót nem... Az "önindító és a benzinadagoló közti kontaktust" ? Ööööö... Milyen kontaktus van az önindító és ...mi közt ? Injektort akartál írni, vagy adagolót ? De utóbbi nem benzint adagol. És kontaktus sincs köztük, hacsak a computer pajtást nem tekintjük annak. Ekkora marhaságot már rég nem olvastam :) Ezt nyilván viccnek szántad, ugye ? Ellenkező esetben menj vissza még egy kicsit a suliba, vagy nézz meg egy autót közelről.
  • p00h
    sztem az ilyen kutatások eredményeit nem a netre kellene feltenni nyilvánosan, hanem mondjuk elküldeni egy ilyeneket tervező cégnek...
  • irkab1rka
    Vagy csak annyi történt, hogy a profik amúgy is tudják és most már balfaszék is meg tudják csinálni...

A pitbull meg odaszarik az ülésre, ami egy bőrülésnél már nem vicces ;)))
  • pemga
    Érdekes olvasni, hogy ti is úgy álltok hozzá, hogy börtönbe az ilyen tudósokkal. Nem, még véletlenül sem a biztonságot kéne megnövelni. Inkább titkoljuk el a megoldásunk, hátha nem jön rá senki... (Szerintem ezzel inkább fals biztonságérzet alakul ki, és nagyobb a pofáraesés ha mégis valaki megtöri.)
  • crx
    Egyetértek beteszek egy pitbult és jöhetnek a rádió frekvenciás izével nem is kel índitás gátló majd a pitbul intézkedik.:))
  • AtisH
    A feltörő csapatok is specializálódnak gépjárműtípusokra, márkákra... Ráadásul nem publikálják a neten a technikájukat!
    Pl. "megszerzik" a kulcsnak a mechanikus másolatát. Brutálabb esetben kitépik az anyósoldali ajtózárat és mivel 1 kulcs nyit mindent szétszedik és megcsinálják a kulcs pontos mását. Utána kicserélik az indítóelektronikát a saját "heckelt" paneljükre és már vihető is a járgány. És ez csak egy verzió...
    Legjobban talán még mindig az egyedi rendszerek védenek, mivel nincsenek úgy dokumentálva, mint a gyári technológiák.
  • atlagember
    Trailer ellen a legjobb indísgátló rendszer sem véd meg.
  • trabant
    A francia kocsi önmagában egy indításgátló. :)
  • p00h
    OFF: nekünk volt 1 barkaszunk régen amit a postától vettünk és MINDEN (természetesen kisebb méretű kulcs) kinyitotta! Dehát az meg senkinek sem kellett, és nem lopták el :). Tesómék amikor egyszer el akarták vinni a ház elől anyámék tudta nélkül forgatni 1 kicsit, akkor elkezdték eltolni a kocsit a ház elől, h messzebb indítsák be mert ugye nem 1 halk kocsi :) Ám közbe jött 1 taxis aki látta őket azt mondta h ha nem bizonyítja be h az ő kocsija, akkor hívja a rendőröket. tesóm megszeppent mert közbe rájött, h bennfelejtette a kulcsot! Ám kéznél volt a kapukulcs, és a taxis elnézést kért és elhajtott :)
  • Kefete
    Ezért jó a Renaultunkban lévő bazinagy vas kormányzár. Mire azt kinyitja jó sok idő eltelik, mert spec. kulcs kell hozzá, vagypedig visz magával flexet és levágja. A vas ellen nem sokra megy elektronikai kütyükkel...
  • kicsizoz
    A kormányzár kiiktatásáról se feledkezzetek meg, mert anélkül csak körbe körbe lehet furikázni.
    Szép nagy körbe :)
  • Canis Minor
    De ha van egy kis időd meg nem vagy szem előtt akkor csak egy csípőfogó meg csavarhúzó kell hozzá. Csak ki kell iktatni az önindító és a benzinadagoló közti kontaktust /el kell vágni a vezetéket/. És ezek után már jöhet is a filmekből már oly jól ismert jelenet...két drót összeérint...indít....padlógáz....porfelhő... /autóműszerész vagyok/
  • HUmanEmber41st
    Végülis páncélszekrény zárat nem rakhatnak rá..a többit pedig 2 féle módon is ki lehet nyitni : kulccsal és anélkül ...
  • Reggel
    Azért halkan megjegyzem hogy nem a trabantokba tesznek ilyet, szal valószínűleg megéri feltörni egy ilyen kocsit.
  • noss
    nevezzed
  • p00h
    "A feltörés részletes leirása, videóbemutatókkal" Ezt nevezem faszságnak h ilyet beraknak ide, vagy egyáltalán felraknak a netre...
  • FTeR
    nem kell hozzá a kulcs, még a cikk is írja...
    rádiós izével amit minden sarki műszaki boltban kapsz kiiktatod a védelmet és onnantól a hagyományos módon kötöd el a járgányt.
  • nemcsakfeel
    mivel az autó lopásához kell a kulcs + ez a rádiós izé, ezért nem érdemes vele vacakolni. gondolom hogyha ezzel lehetne kulcs nélkül nyitni / indítani a kocsit, akkor már ráfeküdtek volna a bűnözők.
  • pemga
    Tipp az első reakcióra: perrel fenyegik meg őket, mivel kódolást feltörni törvénytelen cselekedet. Most kiderül, hogy ez a cég is van olyan pofátlan-e, mint a DRM-et kidolgozók :). (Ld. prof megfenyegetése a publikálás miatt)