30
-
#30 ird be a googleba: warez, majd kezd el kattintgatni a találatokat ...
na, ennyire biztonságos a win :) -
#29 Nekem van a legjobb tuzfalam: egy egyfloppys beidomitott 486SX/8Mb RAM -on futo FloppyFW. 1500 Ft volt az egesz. Egy kicsit maceras a beallitas, de megeri. Aki teheti, az sztem a legjobb, ha egy ilyet belo. Nem tul nehez. Persze a nem-kulongepes-tuzfal joval egyszerubb. -
#28 Szóval véleményem szerint!
Mindenki használjon olyan oprendszert ami szimpi neki! És hagyjuk már abba ezt a dedó feeling-et! "...Mer ez jobb..."
Én konkrétan winxp-t használok és többnyire meg is vagyok vele elégedve! Használtam rövidebb ideig linuxot is! Nekem speciel nem jött be!
Nálam sp1+NIS (gyengébbek kedvéért Norton Internet Security) van fent állandó frissítéssel! Még nem volt a gépemen se féreg, se vírus! Az utolsó vírusom kb a win 3.11 és a win 95 környékén volt! Szóval nem mostanában!
És tényleg nincs olyan, hogy tökéletesen megbízható rendszer!
Ha mindenki nekiállna linux-ot hackelni, akkor akár fordulhatna is a helyzet, a nézőpontban, hogy melyik tutibb rendszer...
Előre is elnézést, ha beletapostam valaki lelki virágoskertjébe! -
ati88 #27 Érdekes, nekem csak egy elég szar minőségű hardveres tűzfalom van, ami szerintem nem is megy, más ilyen nagybetűs tűzfal sincs a gépemen. Csak egy McAfee, amivel egy hónapba egyszer ellenőrzök vírust és persze az eredmény mindig csak "potentially unwanted program"-ok egy két fájlban. Pedig én aztán mindenfelé barangolok. Olyan helyeken is, ahol rengeteg a vírus. A gépemnek eddig még semmi baja sem volt vírustámadástól. kopp-kopp-kopp -
tehen_m #26 Megint jók a hsz-ek.
Szegény ms feltörték(megkerülték) a win xy védelmét...csúnya rossz emberek akik fikázzák...
-
pemga #25 A McAfee feladta a saját kutatólaborját, lehet h. ilyen cégektől veszik inkább az infokat? -
DOT #24 Engem érdekelne, mi is a főprofilja egy ilyen "biztonsági cégnek". Mert, hogy a Windowsok hibakeresése önmagában nem rentábilis az biztos. De akkor miért is csinálják ?... -
irkab1rka #23 mérnök = hacker.
Amúgy jó a hír. -
pemga #22 Nono! Az ellenfél lebecsülése súlyos hiba. Amit írsz azzal azt feltételezed:
1. Nincsenek gyakorlott programozók, akik vírusokat írnának. (Ill. vírusírók, akik gyakorlott programozók lennének.) Ebből elegendő egy is, aki megírja és egy aki útjára bocsátja.
2. Nincsenek olyan júzerek (v. programok), akik automatikusan lefuttatnának bármilyen programot. Ebből pedig már tapasztalhattuk többször is, hogy nagy tömeg áll rendelkezésre. -
Garfield #21 De én megkérdezem, ki rak bele az OS-be olyan bakikat, amit régebben sem volt szokás?
http://pcforum.hu/hirek/?qnid=9304
Egyébként meg a fikázóktól kérdezném: el tetszettek olvasni a cikket, vagy csak pavlovi reflexként beindult a magnó a megfelelő kulcsszavakra ("megkerülhető", "SP2")?
Mert az én olvasatomban a szegény júzer tönkrezúzásához a következő szükséges:
1. gyakorlott programozó által írott program
2. a szegény júzer futtassa ezt a programot
Szóval szerintem elég valószínűtlen a tömeges elterjedése... -
FTeR #20 M$ termékekkel az a baj, hogy túl sokat akarnak túl rövid idő alatt. Nincs elég idő a tesztelésre. 1-1 win verzió között akkora különbségek vannak, h egy teljesen új terméknek tekinthetőek. mire eljutnak odáig, h kijavítsanak egy hibát máris elképesztő mennyiségű új kód kerül a rendszerbe, ami (mint minden új programnál) csak híbákat eredményez.
ha kicsit vissza vennének a tempóból máris javúlna a helyzet, de üzlet politikailag ez nem megengethető, hiszen nem a tökéletes program a cél hanem a profit maxolás.
ezvan... -
pemga #19 Nem értem, hibák mindigis voltak, vannak és lesznek is. Nem szabad elhinni az olyan hülyeséget, mint pl. "ez tuti biztos, ebben nincs hiba". (Jóérzésű ember ilyet nem is mond, ilyeneket marketingesek találnak csak ki.) Innentől pedig szabad választás kérdése, hogy mi a szimpatikusabb (nyilván eltérő szempontok alapján), otthon ki mit használ, és hogyan védekezik a külvilágban előforduló durvaságok ellen. Én debian-nal. Csá. -
#18 Slackware a legjobb. Ugyan nem tudom alátámasztani, de mivel nem volt gondom vele, ezért nyilván az a legjobb. Ugyan senki nem tudja, hogy kamuzok-e, de úgysem, mert én nem vagyok láma. Nem is fogom a többi korlátoltnak magyarázni... WinSuxxx, Slackware rulzor, mert 1337 vagyok. :-)
Arrogáns, mi, kedves mireez?
// This is irony. Don't blame me :-) -
#17 Ez az egész nézőpont kérdése, és erről szól a cikk is.
Mireez írta, az xp a legjobb.
És én azt mondon igaza van!
De hozzá teszem: a windózok között;)
Mér báncsuk szegény M$-t, mikor nem ő írja a virnyákokat?
Jogos az észrevétel.
De én megkérdezem, ki rak bele az OS-be olyan bakikat, amit régebben sem volt szokás?
Jaj, dehogy lapít ez a M$, csak még nem dolgozta ki a stratégiát erre a problémára!
Akár így is nézhetjük.
Meg úgy is, hogy ítt van ez a böhöm cég, és nem tud rámozdulni egy elég fontos hibára 1 hónap alatt, ami ezekben az időkban rengeteg idő!
Ha kispistajóska beírt volna miszterbilgéc emil címére, hogy kapja be, mer fagy ez a szar, akkor megértem, hogy a fülükbotját sem mozdítják.
De az SP2-vel, már egy éve szórakoznak. Ez a cég tisztességes volt, adott egy kis időt a M$-nek, de nekik is meg kell élni valamiből és jól jön ez a reklám.
Ha van egy bazi termék aminek a reklámozására milliárdokat költenek világszerte, akkor abból az ilyen kis cégek pontosan így tudnak profitálni, hogy felhívják a figyelmet valami kis stiklire, és ezen keresztül próbálnak ismeretséget szerezni.
Mennyen át a M$ nonprofitba, ha ez nem tetszik nekik, annak idején ők is így lettek nagyok, ráültek az IBM fejére!!!! -
#16 TELJESEN IGAZ! -
Garfield #15 Akinek ma egy vírus/féreg (nevezd, ahogy akarod) tönkrevágja a gépét, az igenis zöldfülű, a Windows-hoz legalábbis mindenképp. Pedig állítólag nem kell sok ész a használatához vagy mi. -
acdc #14 Hát nekem még nem sikerült semmit benyelni.sp1 csak ráadásúl,pedig amilyen oldalkra megyek.... De sok emberkénél jártam javítgatni nem egynek 2 perc kellett.Virus ,tűzfal,spy.Csak hát aki ingyenest használ és isteniti úgy kell neki...Ki csinálja a legtöbb virust az antivirus cégek és kik a legjobbak
ebben az oroszok és kitől használok ellenszert oroszoktól logikus nem.... de aki ilyen ad-awaret használ... dicsérik de minek ,meg sokkan azzal szívják meg pl a norton mire megfrissűl késő...
Amúgy meg nem a microsoft írja a vírusokat talán nem őket kéne szídni ja meg a mai átlag 120 gigás vinyok idejében elmulasztjás a full keresést mielőtt netre mennének és ugye akinel csak egy crack is van már ott az esély .... -
#13 akkor elég lámák lehettek, nekem 98 óta van Windows (ö5,98, 98SE, ME, 2002 janártól XP) és csak 1x volt vírsuom, az is ME-vel, de azt én baxtam el... habár ennek ellenére, simán túlélte ME, csak pár exe-t kellett letörölni. -
blackeagle #12 Pont az a lényege ezeknek az okosságoknak ,hogy ne vedd észre és a háttérbe nyomuljanak. Nekem sajnos nincs gondom vele ,mert nem használok m$-t ,de nem 1 ismerősöm gépét vágta tönkre virus,stb.. és nem csak tök zöldfülüekét. -
#11 "Az ügy kellemetlenül érintheti a Microsoftot, hiszen a második javítócsomag augusztusi megjelenésekor a vállalat hangsúlyozta, hogy a legfrissebb javítások révén jelentős mértékben javítottak az operációs rendszer biztonságán, és az internetes kártevők jóval kisebb veszélyt jelentenek a felhasználókra nézve."
"LEGFRISSEBB"... Akkor ez IGAZ is volt. erree hibára is csak MOST (jo, dec.22) jöttek rá, eddig nem tudták kihasználni...
XP a legjobb. kész. már nincs kedvem, erőm, a sok korlátolttal veszekednem, "védenem" a Windowst (XP)...
-
Garfield #10 Mi a felháborító ebben a hozzáállásban?
Teljesen természetes a hibátlan szoftver, a mindent felismerő vírusirtó vagy a beállítást nem igénylő tűzfal (ez utóbbinál lásd a sok csodálkozó júzert az SP2-nél...) -
#9 Ez olyan, mintha azt kérnétek pl a Mcafee-tól, írjon olyan vírusellenőrző programot, ami soha többé nem enged át semmilyen vírust sem.
Nyilván lehetetlen a dolog, hiszen a vírusírók újabb és újabb megoldásokat találnak ki.
Ezért van szükség a víruskereső rendszeres frissítésére.
Ugyanez a helyzet a Windows-zal is... -
Garfield #8 Emberek!
Tegye már fel a kezét az, akinek a rendesen felpeccselt és beállított XP-jét felnyomták, vagy bármilyen olyan vírus- és egyéb jellegű támadás érte, ami - szép informatikai újságírós kifejezésekkel élve - "összeomlasztotta a rendszerét" vagy "biztonsági rést kihasználva megszerezték a számítógép feletti uralmat", jó? Mert szerintem megint csak a dedós "vindózszáksz"-duma megy...
U.i.: A gyengébbek kedvéért megismétlem: biztosági problémáról van szó, a YingYang márkájú szutyok hardver még szutyokabb drivere miatti rendszerösszeomlás miatt nyivákolók máshol próblkozzanak. -
blackeagle #7 Soha nem is gondoltam ,hogy az sp2 mindent megold. M$ soha nem fog biztonságos programot csinálni, Csak igérget ,csak igérget ,.... -
#6 Szerintem nagyon is jó, ha valakinek van arra ideje, hogy ilyen bug-okat keressen. Inkább ugyanis egy ilyen emberke találjon rá egy hibára, és ezáltal készüljön rá egy javítás, minthogy az ember abba a hibába essen, hogy hamis biztonságérzete legyen... utána pedig már késő bánat :) -
#5 UI: Én pl, leülök a gép elé, épp fáj a fejem, mert szegény csajnak mindig baj van a gépével, persze az enyémen ugyanazok a programok futnak, ugyanaz a vírusfigyelő, szinte minden, hisz végülis én csináltam. De neki folyamatosan baj van vele. Egyszer sem hardver hiba, vagy lefagy a word, vagy befagy a játék. Nem tudom, végülis elég egy napra elmenni jól megelégelt pofával úgy felállni, hogy végülis kész, dehát, ugy sem fog eltelni hét, hogy neki ne legyen baja. Na jó, rakjuk be vendégnek....az istenit, hiv hogy nem tud játékot telepíteni. Nem jó, legyen felhasználó....a francba, okos barátja aki épp ott növelné a virtuális memóriát, mert a doom3 kicsit vacakol, persze nem a 2ghz notrwood celeron + integrált savage3d ddr pro tehet róla, hanem a kevés virtuális memória. Nem baj legyen, vissza rendszergazda. Eltelt egy hét, ő rányomott az AVG-nél a KÁNTINNYURA, a delete, vagy stop helyet. Kezdődik minden előlről. Természetesen fújom az összes jelszavát freemail, társkereső minden szarra, végülis én csináltam neki, bár megjegyezni sem volt könnyű 1-9-ig megjegyezni számokat, de ő már csak ilyen. Feltörhetném, átverhetném, egyebek, még ha nem windowst használna akkor is..., hisz én csináltam neki az egészet... de nem teszem...
Másoknak az miért jó??? -
#4 Így van, attól függ honnan nézzük, az a baj, hogy egyesek csak egy oldalról szeretik nézni, és azok az egyesek azok, akik mondják a másiknak, hogy csak orr irányba tud mozogni... -
whitehawk #3 Bizony: Az egyiken megkeresik a hibákat, hogy kijavíthassák. A másikon megkeresik a hibákat és ahelyett, hogy kijavítanákfikázzák a többit :D -
#2 Mások viszont egész nap a Lin elött űlnek és annak a hibáit keresik!
Amíg a M$ úgy érzi céltáblája valami negatív dolognak és ezért megpróbál az ilyen esetek elöl elmenekülni, addig a Linnél az ilyen eseteknek pozitív visszhangja lehet, mert egy lehetőség a rendszer jobbá tételére.
-
#1 Miért érzem azt, hogy egyesek csak a Windows előtt ülnek és egésznap annak hibáinak kitárgyalási módjait keresik a neten...
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Első számú honlap
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
-----------------------------------------