196
Vélemények a C.O.B.-ról
  • Voltan
    Hát, azért ezt nem állítanám. Igaz, csak az első albumukat ismerem, így a többiről nem tudok nyilatkozni, de abban elég rendesen felfedezhetők a death-grind alapok. (Jó, nem egy Nile, az kétségtelen, de akkor is benne van.)
  • PResident Evil
    csak szólok ha igen flémelni van kedvetek nyissatok a gumiba egyet !
    Ide a zenekarral a kapcsolatos megbeszélnivalók kerüljenek, mert zárom a topikot, esetleg büntető pont lesz a vége... elég volt a rocker vs diszkós szövegekből... Többször nem mondom !
  • OPM
    lál
    a szokásos vita, félévente (ha nem gyakrabban) van egy ilyen itt az sg-n, úgyhogy hajrá!

érdemes volt bejönnöm, láttam egy újreget
  • Herr Lehrer
    "HÖRRRRRRRR DZZSZDSZDSZ HHRHRHRH HRHR HÁÁÁ HRRRRR"
    Ez aztán nagy zene.Elmebetegeknek való
  • Gandibá
    Ha te mondod...
  • Bodom
  • Bodom
    A Slipknot sem rossz, de nem említhető egy lapon a COB-bal.

Ami meg a hörgéseket illeti, jó példa a Hellion. Tele van hörgésekkel.
    Vagy a Triple Corpse Hammerblow egy gyönyörű hörgéssel kezdődik. De még emlithetnék millió példát.
  • Goth
    A Slipknot az nem is metál, inkább sátánista divat keményrokk szar, nem fejrázós hanem póverful gördeszkás zene. =)
  • Alien
    Oké én elhiszem,hogy nehéz lehet, biztos megerőlteti a torkot, elfogadom, hogy neked az teszik tökéletessé a számokat. Na én meg az ilyen pörgős számoktól vagyok teljesen kész (pozitív értelemben) amiket én szeretek, illetve nagyon szeretem a vokálokat is.

Én nem megszerettni akarom veled ezt a zenét, mert az lehetetlen, és nem is akarom, hogy megszeresd, de elgalább ismerd el, hogy ez is zene, tökmindegy, hogy mivel csinálják, akkor is kell hozzá ember, és vannak sokan akik szeretik.

Különben mielőtt jönne rám esetleg egy elvakult diszkós jelző megjegyzem, még Slipknot koncerten is voltam amikor itt voltak a Sportszigeten. Most lehet erre is mondani, hogy divatzene lett, de akkor is ég és föld a trance-hez és a dance-hez képest :) És még tetszett is, mert már előtte ismertem a Slipknotot. Mondjuk a koncert óta nem is hallgattam őket.

Na mindegy, egy a lényeg, izlések és pofonok, hallgassa mindenki azt amit szeret és jól esik neki, de legalább ismerje el a más stílust is, mert nem csak az létezik amit ő kedvel, és nemcsak az a zene :)
  • Alien
    muszáj :)
  • Alien
    Persze, ahogyan egy trance/dance-ben is furcsa lenne ha hörögnének :)

Mondjuk azért vannak olyan rock együttesek akik nem hörögnek, de azért mégis jó a zenéjük. Példaképp említeném mondjuk a Metallica - Nothing Else Matters című számát. Jó tudom, nem kifejezetten az a zúzósabb szám, ahogyan ti neveznétek, de az például nagyon jó szám. Más Metallica számokat nagyon nem ismerek de ez tényleg nagyon jó. Bár az is igaz, hogy nem death-metal.
  • Alien
    Sajnos nincsen ilyen számom, de eltudom képzelni :)
  • Goth
    na igen, nekem valahogy fél perc hörgés után megfejdulna a torkom, ezek tudnak azé' =)
  • Bodom
    A hörgések akkor is jók. "összevissza hörögnek-böfögnek benne. Nagy tudomány kell hozzá." Hát igenis kell hozzá tudni.És nem csak összevissza hörgések hanem ezek teszik tökéletessé a számokat.
  • _Vegeta_
    Gyere es vedd meg az elektronikus zene becsuletet ezekkel a galádokkal szemben.
  • Goth
    na meg még annyit azért hogy a hörgés tökéletes a black-death-thrash metálba, ugyanis elég szar lenne ha vékony hangú faszikkal basznák el a zeneiségét.
  • Goth
    Kell is hozzá tudomány, mármint a hörgéshez, halgass meg egy Kataklysm számot és hörögd utána. Ugye hogy nem fog menni =) Legalábbis olyan színvonalon biztos nem.
    HÖRRRR rulez :D
  • Alien
    "Hnyíngerem van a tucctuccoktol, nem lehet zenének nevezni, olyan mintha 2 konzervdobozt vernének össze az ember füle mellett. Számítógéppel megcsinálják a sok tuccos szart lés akkor cazt mondják h "hát igen most zenét alkottam".

No comment... Kár, hogy van itthon két konzervdobozom, de mégse tudok olyan ZENÉT csinálni mint amiket hallgatok. Neveket szándékosan nem írtam, úgyse ismered őket.

"A billentyűk teszik dallamosá, és a gitár, hörgések stb eggyüttesével negszületik a tökéletes ZENE mert ez az igazi zene. és nem a tucc."

Atyaúristen........... Itt főleg azon akadtam ki, amikor a hörgéseket írtad, tényleg fenomenális, amikor egy számot nem is lehet érteni, mert összevissza hörögnek-böfögnek benne. Nagy tudomány kell hozzá. Na jó, nem is tudom mit keresek itt :)

Amúgy a COB-ról a véleményem nekem nem tetszik, meghát tök más stílust hallgatok, akinek bejön egészségére és hallgassa. Jó szórakozást ehez a zenéhez. Mert ellentétben veled én nem nézem le a másik zenei stílust.
  • _Vegeta_
    Relativ mi a jo.
  • Goth
    legkomolyabb és legmélyebb az Opeth =)
    legdallamosabb és legszebb a Xandria =)
    Children Of Bodom pedig a leg energetikusabb, amikor meghallom felébreszti bennem a zúzhatnékot :D
    na meg jóak benne a melódikus elemek is .
  • Bodom
    Persze csak jó zenéket :)
  • Bodom
    Nem azt mondtam h a cob a lekomolyabbb csa azt h az a legdallamosabb, legszebb, de sok mást szeretek.
  • _Vegeta_
    Voltan nagyot csalodtam benned. Te ertelmes ember vagy, akkor meg miert beszelsz badarsagokat ?

Bodom: A cobnal sokkal komolyabb blackmetalok is vannak. Majd megjon az eszed nekedis vmikor.
  • Gandibá
    Én is, de ez már egy másik kérdés.
  • Goth
    akkor én a zenét többre értékelem mint az igazi zenét :D
  • Gandibá
    Az igazi zene a klasszikus zene. Ez csak pusztán zene :)
  • Bodom
    Hnyíngerem van a tucctuccoktol, nem lehet zenének nevezni, olyan mintha 2 konzervdobozt vernének össze az ember füle mellett. Számítógéppel megcsinálják a sok tuccos szart lés akkor cazt mondják h "hát igen most zenét alkottam".

Viszont ha ha az ember meghallgat egy COB számot, na az télleg zene.
    A billentyűk teszik dallamosá, és a gitár, hörgések stb eggyüttesével negszületik a tökéletes ZENE mert ez az igazi zene. és nem a tucc.

• Goth
  • Voltan
    Na, mondjuk azért mondanivaló szempontjából ne említsük már egy napon az Opeth-et a Children of Bodommal, ha egy mód van rá.

Amúgy pedig a trance és house jellegű dolgokkal nem az a baj, hogy elektronikus, hanem az, hogy egyszerűen nem zene. Semmi muzikalitás nincs benne. Ezzel az erővel egy metronómot is lehet hallgatni.
  • Goth
    Akkor végülis felesleges ez az "eszmecsere", ízlést úgyis csak gyenge akaratú emberre lehet rákényszeríteni. És akkor ahogy Gandibá mondta, ízlésen felesleges vitatkozni, én undorodok a techno-diszkó irányzattól és kész =)
    a rap meg ütemes beszéd :D
  • _Vegeta_
    En peldaul sokaig mindent hallgattam, aztan kezdtem zeneket irni (elektronikus) aztan ramjott az h csak metal es vagy 2evig csak metalt hallgattam, nem hianyzott semmi, de tudod rajottem, h zene zene tok8 mien stilusban csak tetszen. Es egyebent a blackmetal es az elektronikus zene sokban hasonlit. Csekkolj utanna. :)
  • _Vegeta_
    Nos.. Bocsanat az elozoert, latom van itt még remeny.
    Gandibá: Itt nem vita folyik csak eszmecsere. ;)

Goth: Tehat az en velemenyem a kovetkezo. A zene ugye az oskorbol indult ki, es azota keszitenek hangszereket es igy adjak az emberek az erzeseiket masoknak, mert a zene errol szol ugye. A komolyzenet ma mar csak klasszikusoknak emlitjuk, pedig akkor az volt sláger. Aztan a vonosokat levaltottuk kulonbozo gitarfajtakra, es jott a rock zene. Innen indul ki minden. Az elektronikus muzsika is innen fejlodott, egyszeruen elvallt a rocktol. (Techno láz 70es evek. :)) )
    Mind2 stilus zene, es ez a lenyeg.
    Van "Szar" (sorry, nekem nem tetszo) metal ahogy elektronikus is. A lenyeg h mindenki megtalallja az izlesenek megfelelot.
    Azert hulyeseg lenezni az elektronikus zenet, mert ugyanugy epul fel mint akar egy rockbanda. Csak itt egy szemely iranyitja az egeszet, de attol h elektronikus nem alsobbrendubb mint a rock/metal iranyvonal.

Annyi igaz h van sok diszkos kocsog aki nem a zeneert szereti, hanem mert attol menő lesz, van ilyen rapper es metalarc is.

Huu, sokat irtam ugyse olvassatok el. :D
    Szoval egy a lenyeg, mindenki talallja meg azt a muzsikat amitol jolerzi magat, mert minden zene zene.
    Kivetel a rap. hehe
  • Goth
    Na igen, de azt nem értem hogy hogyan lehet mindkét stílust szeretni amikor teljesen ellentétes a kettő. sztem a rockot nem igazán szereti az aki nem ítéli el a diszkókat...
  • Gandibá
    Én mondjuk nem értem hogy hogy fér meg az említett két stílus egymás mellett, de hát egy csomó ember így van ezzel hogy szeret mindenfélét. Engem nem érdekel az az igazság. Vitatkozni ilyenen meg faszság..
  • Gandibá
    Figy tök mind1, valaki azt is szereti. Ezen fölösleges vitatkozni..
  • Goth
    ejjj.. Pedig mennyien vannak akik lefosozzák az ütemes ducc-ducc gépzenéiteket ...
    Hidd el a rock gyökerei a klasszikus zenében vannak, sokkal közelebb áll a klasszikushoz mint bármelyik értelmet nem követelő dübörgős szar.
    Nekem unokatesóm egész nap a diszkós dörömbölését hallgatja, és pár Opeth szám után ha leveszem a fülhallgatót és megcsap az az érzéstelen szárság a hányinger kerülget.
    Én jóval kisebb koromban szerettem a diszkós zenét, amikor még jóformán alig hallgattam metált, sazl remélem itt érezni a szintbeli külömbséget.
    A másik meg az hogy tücctüccöt számítógépen összedobok két programmal, a rokkhoz, ahhoz már tudás kell és egy koncerten sokkal nagyobb a színvonal mint egy diszkóban ahol betablettázva rázzák magukat a kómás diszkós picsák a zselézett cigányokkal.
    na sazl erről ennyit.
  • Weasel
    Szerintem veszélyesen tájékozatlan, elfogult és gondolkodni nem hajlandó emberekkel kerültél össze ebben a topikban :)
  • Weasel
    Akkor a black metal mondanivalójáról már ne is beszéljünk.
    Őrültség mind.
    Mondanivalója van pl. a U2-nak, Ákosnak stb.
  • _Vegeta_
    Nem arrol van itt szo, h utallni kell vkit az izlese miatt. ;)
    Azert egy stilust ugy ámblokk le "fos"ozni.. Ejjj veszelyes.
  • _Vegeta_
    Ejj, sugarzik az ertelem, nem vagy egy zenesz az mar eccer biztos. :)
    Mond mar meg aranyapam, mitol vesziti el a zeneiesseget valami ha elektronikus, foleg az elektronika aranykoraban.

Talan szereted bachot vagy mozartot is ? Esetleg chopen, wagner vagy brahms? A magyar tancokat csak szereted, nekem az egyik kedvencem brahmstol, meg is van eredetiben.
    Hiszed vagy nem az elektronikus hangszer is ugyanugy hangszer mint a kezzelfoghato tsai. (ugye a metal is televan elektronikus cuccokkal)
    Tudod a gondom csak az h beszelsz a semmibe, ertelem nelkul semmi mondanivaloval. Még indoklast se voltal hajlando irni.

A problema nem ott van h nem szereted a trance, house, techno vagy akarmelyik mas elektronikus mufajt, hanem ott h nem tudod a zenet megfeleloen ertekelni. Sott pontosan nem is tudod mi az a zene.
    Mondanivalo hmm. erdekes, teged pontosan mien mondanivalo fogott meg az opethben v. a cob-ban? Gondolom. :)