49
  • _Vegeta_
    #49
    Igen a problema pontosan ez amit mondassz. De soxor "sajnos" nem a politikusok a fofejesek. :)

    Mi gyakran beszelunk ilyesmikrol sör tarsasagaban. Persze masrol is, de ez most nem idetartozik. :>
  • vax
    #48
    Biztosan rendes srác vagy nincs is semmi gond. Igazán az a bajom, hogy általában a fejlődő világ problémáit a politikusok (főleg a fejlett országokban) elintézik azzal, hogy túl vannak szaporodva és kész. Arra nem gondolnak, hogy előtte 500 évig ezek az államok kifosztották(ják), kizsigerezték(ik) ezeket az országokat és talán annak, hogy ezek az államok itt tartanak ma nem csak egyszerűen a túlnépesedésük az oka. Az, hogy mikor mi az igaz mindig az "erőssebbek mondják" meg a politikában.
    Egyébként tényleg jobb sör mellett beszélgetni, de akkor nem csak erről. :)
  • _Vegeta_
    #47
    Abban igazad van h kenyelmesebb lenne errol egy-ket sör tarsasagaban vitatkozni, egy nyilvanos forum nem a legmegfelelobb tema erre.
    Hat figyelj tudok egyket nagyon erdekes dolgot, es nagyon okos emberek vesznek korul van honnan elszivni a tudast.
    Egyebkent nemtudom pontosan mit mondtam amit ennyire a szivedre vettel, hangosan gondolkodtam es felvazoltam h minden joban van vmi rossz es forditva. Egyebkent torcibol 4esre erettsegiztem. :>
  • raingun
    #46
    Nem rossz fickó ám, csak rossz társaságba keveredett...
  • Bith
    #45
  • vax
    #44
    Látom a történelmet csengeted. :)
    Szerintem viszont jobban teszed ha inkább alszol és nem irogatsz olyanról amihez lövésed sincsen, mert napközben álmos vagy és ideges és nem látod a lényeget mivel elhomályosítja tisztánlátásod a fáradtság. :)
  • vax
    #43
    Bocsi, de erra hozzáállásra fellesleges bármilyen vita, vagy magyarázkodás. Nem vita partner ez a hozzáállás. Rövidre és velősre fogtam. Bocsi igazad van lehetett volna árnyaltabban is fogalmazni.
  • _Vegeta_
    #42
    Te legalabb tudsz vitazni. A vita vax kollega NEM a masik lehulyezeserol szol.
    Azt kell h mondjam sajnos nagyon eltevedt ember vagy. A problema ottvan h meg sem ertetted amit mondtam es mar okorkodsz itt. Sajnos nagyon sok adattal sem vagy tisztaba ha nemerted mit akartam mondani az iment. Erdekes, mert nemtom mibol szurted le h "dunsztom sincs a vilagbol". Gondolkodj el kicsit a vilag dolgain. Bocs.

    Sorry a kis kitero miatt. Szal..

    Az erzelmeket tegyuk kicsit felre, es vizsgaljuk a dolgot logikusan.
    Tehat nem mast kell vizsgalni csak a tortenelmet. Bizonyos idoszakonkent nagyon megcsappant a fold lakossaganak a szama. Namost akkor mi voltunk a "fejodo orszagok" es minket is erintettek ugyanilyen bajok, gondok. Megis ittvagyunk, es mi vagyunk a "fejlett orszagok". Szoval ottvannak ezek a franya india ill. az afrikai orszagok. Ok most "fejlodo orszagok" es ok is ottvannak mint mi anno. A termeszet proballja fenntartani az egyensulyt, mivel a fold 8-9mrd embernel tobbet nem tud eltartani. Az a lenyeg h barmit is csinalunk a termeszet (masoknak isten) visszavag majd.

    Az egy teny h ezek az orszagok tulnepesedtek. Hat nem azert mert 10-bol csak 1utod maradt meg. Igazad van viszont sajnos nincs szamadatom arrol hany abortusz mutetet vegeznek, de tudod az m1 itt mivan mert mi nem szaporodunk olyan nagy mertekben mint ok. Szerencsere a kinaiak mar rajottek a h nagy gond van. Ok mar lealltak. Meg szerencse, mer josokan vannak. :)
    Szoval h megoldast is mondjak, lovet kene bevinni ezekbe az orszagokba h meginduljon az iparosodas, az embereknek legyen munkaja, keresete stb. Vaj miert nem csinalljak ? Mert ez jot tesz a gyogyszeriparnak.

    whitehawk kollega nagyon jol mondta, SAJNOS ez a helyzet.

    Megegyszer a felreertesek elkerulese vegett: EN is ORULOK ennek az adomanynak, de azert a "vilag dolgain" el kell gondolkodni. ugye vax kollega?
  • Tetsuo
    #41
    Én személy szerint (több okból) nem bírom Billyt, sőt..
    de ez legalább egy jó húzása volt.
    Nem a médiának csinálta, hiszen olcsóbban is szerepelhetne benne. És nem adot vmi sok pénzt (relatíve (%ban a jövedelméhez képest) egy magyar nyugdíjasnál jóval kevesebbet adott), de legalább adott.
  • vax
    #40
    Itt "el-Vegetal" és "tojik" a világra.
  • vax
    #39
    Hagyjad ennek az embernek Te ezt úgyse tudod megmagyarázni. Dunsztja sincs a világból, értékrendből ... stb. De úgy látom, hogy az ékezetes betüket sem ismeri. :)
  • vax
    #38
    Te hülye vagy. Bocs. Ha Te lennél, élnél ilyen helyen mert oda születtél és ezt nem Te döntötted el, akkor ekkora marhaságokat nem mondaná, írnál. A nevedhez méltóan ritka "fehér "állat"" vagy.
  • BlackRose
    #37
    OK, akkor kérlek magyarázd meg nekem miért van a gazdag nyugaton annyi millió abortusz? A másik gond meg éppen az, mert mivel tudja, hogy 10-ből esetleg egy éli meg, hogy neki is gyereke legyen, hát a fennmaradás természeti ereje vezérli, hogy gyereket csináljonak, mert amikor 7-8 éves korában meghal akkor meg már nem fognak tudni másikat csinálni, mert már akkor ők is meghalnak, sajnálom, hogy most itt értesítelek de ott az átlagéletkor 40 év körül van.
  • _Vegeta_
    #36
    Nem ertelek egyszeruen. :)
    Semmien megoldast nem javasoltam, csak probalok ralatni a problemara. Akarmien hulye vki, annyi gogyija van, h tudja nem csinalok tobb gyereket, mert nem tudom eltartani. Ez 2elemis dolog h valaki felfogja.
  • BlackRose
    #35
    ezt persze könnyű mondani. Nincs is szükség, hogy egész nap b... elég csupán néha néha és már meg is történik, és ez még jobban érvényes, ott ahol nincsen alapképzés és az emberek nemi életet élnek az nélkül, hogy tudatába lennének milyen felelőségel jár ez az egéssz. Tehát röviden nem igen alkalmazható a "megoldásod"...
  • dikki*yysw
    #34
    "Bill Gates bejelentette, hogy 750 millió dollárral támogatja a harmadik világ országaiban a különböző betegségek oltóanyagainak kifejlesztését célzó programokat."

    ez egy nagyon szép gesztus, elismerésem BG-nek.
  • _Vegeta_
    #33
    Hat vazze, ha latom h ez problema akkor nem baszok egesz nap.. stimm?
  • BlackRose
    #32
    http://www.origo.hu/itthon/20050125nemkeverednek.html

    érdemes elolvasni, pedig ez nem is valahol 10000 km-re a tengerentúl van...
  • BlackRose
    #31
    Persze, hogy agyba főbe szülnek, ugye, hogyan képzeled ezt el másképpen amikor nincs pénzük védelemre (fogamzásgátló, durex stb.), ha meg van akkor meg nincs is hol megvenni, ha meg már megtörtént akkor nincs pénz az abortuszra, és nincs is ki megcsinálja... soroljam még tovább?
  • BlackRose
    #30
    Kínában 1.3 milliárd ember él, sokkal kisebb helyen mint Afrikában, és nálluk nincs vakcinálási probléma, vagyis nem olyan mértékben mint pl. Indiában vagy Afrikában. Különben maga India teszi ki az elhalálozások 50%-át és ne feledjük, hogy ugyanakkor éppen ez az India olyan vonzó a gazdag országoknak (offshore outsourcing) mint olcsó munkaerő és még olcsobb IQ erőforrás... szerintem ez egyenessen szemétség. Ja és gondoljunk bele, hogy az EU-ban is pici területen sok ember él, és mégsem pusztítja öket a "természet".
    Különben Citkar-nak igaza van, azt mondják, hogy meghalt 2 amerikai meg 1 olasz (vagy stb.) és az Irakiak veszteségei ismeretlenek, de több százra vagy ezerre becsülik fel öket, miért, talán azok nem olyan emberek mint mi, nem olyan emberek mint ők? Ezen kellene változtatni, a gondolkodásunk még mindég valahól a 17-edik század szintjén van, csak éppen most már nem annyira a bőrszin vagy a nemzeti hovatartozás alapján van a szegregáció, hanem a bankszámláink alapján, véletlenül úgy sült el a dolog, hogy a fehérek és a nyugatiak bankszámlája valahogy vastagabb, és ezért sokszor az emberek szemében még az látszik, hogy faji megkülömböztetés él és virul, pedig ez nagyon ritkán igaz, most csak az a fontos, hogy mennyi pénzed van, és lehetsz akárki ha van pénzed vagy ha másoknak hasznot csinálsz, ezért kell a nyugatnak a sok jól képzett és egyébként tökéletes munkát végző szegény gyerek, kiből egy-két éven belül gazdag embert csinálnak, míg ők maguk még gazdagabbak lesznek, de viszont ha ott megadnák az esélyt akkor kiszáradna a folyó, mert akkor ezek az emberek otthon dolgoznának de nem apró pénzért és akkor meg felborúlna a mai világrend ami egyébként szintiszta igazságtalanságon van kiépítve... na de mindegy, Bill örülök, hogy pl. Bill nem ide tartozik.

    Stogg - Billy cégét meg utálhatod (megvan minden jogod rá), de vedd tudomásul, hogy az üzleti világban másképpen nem lehet fennmaradni, ez is éppen annak az igazságtalan világrendnek a következménye, és lehet (mondom lehet, tehát nem vagyok benne biztos), hogy Billinek is ez furja a lelkét és éppen ezért adja ennek a pénznek nagyrészét azoknak akiket ez a világrend megfosztott tőlle.
  • _Vegeta_
    #29
    Figyelj, a problema ottvan h "szulnek" azok ott (pl afrikaba) agyba-főbe holott sajat maganak nem tudja a megelheteset garantalni. Erted a problemat. A betegsegek enszerintem azert jottek elo h kicsit megtizedelje a nepet. Ezert volt a foldrenges is most.
    Persze enis sajnalom oket, csak a tenyekre szeretnek ravilagitani.

    citkar: A mi csaladunkba nincs is 10-20gyerek, csak 4en vagyunk osszisz. A fejletebb orszagok nepei mar reg rajottek arra h nemkell annyi gyerek.
    Sorry ha megbantottam vkit, igazabol ense akarom igy latni. Sajnalom oket, es orulok h aki tud (pl most billgécc) segit rajtuk. De azert nem hiaba tortennek a dolgok...
  • citkar
    #28
    azért az h vhol sokan vannak s a természet próbálja egyensúlyozni ez részben így van,DE mi emberek vagyunk,képesek vagyunk segíteni egymáson(még az állatok is) s nem igazán erkölcsös beletörődni h ott sokan vannak,sokan meghallnak s kész,ha ezt gondolod nézz magadba
    egy orvos azt mondaná rád majd 50 évesen, egy infarktus után,hogy sajnos nagy az esélye h kialakul még egy,rupturálhat, hypokientikus angyon a septum vagy a mellső fal,sajnos nem sok idő s 3as fokú szívelégtelensége lesz,minek kezeljem magát,ez a természet rendje?
    holott 10-20 évvel többet s jobb életminőségben élheted le
  • Cat #27
    10x? :)

    "Az iraki háború költségeit az elnök volt gazdasági tanácsadója, Lawrence Lindsey eredetileg összesen 200 milliárd dollárra becsülte. A kongresszus eddig 203 milliárd dollárt hagyott jóvá a védelmi tárcának a két háború és a terrorizmus elleni harc céljaira. Ebből az összegből 121 milliárdot az iraki, 53 milliárdot pedig az afganisztáni háborúra, 29 milliárdot pedig a terrorizmus elleni hazai és globális erőfeszítésekre fordítottak. A törvényhozás ezen felül 21 milliárd dollárt bocsátott rendelkezésre az iraki, 4 milliárd dollárt pedig az afganisztáni újjáépítés céljaira."
  • whitehawk
    #26
    Amúgy arra sem árt gondolni, hogy 1-2 hely nem bír el akármekkora népességet főleg Afrikában, és akkor majd nem 1 évesen hal meg bárányhimlőtől, hanem 10 évesen éhenhal..... Vagy az élővilág rovására növekszik a népesség. (Csúnyán hangzik, tudom. Csak ha egy állatból 1 helyen sok van azt ki lehet lőni, embert meg nem.)
  • strogg
    #25
    Billy cégét utálom, és üzleti hozzáállásukat. Az ember még lehet attól jó.
    És igen ,az EU a befolyt büntetést költse erre.
    Nálam a kérdés akkor zárult le adakozásilag, amikor meghallottam, hogy az államok is gyüjtést szerveztek úgymond, és az ENSZ elött ajánlottak fel pénzt. (asszem 2-3 hete volt a hiradóban). És 1 Milliárd dollárról beszéltek. Szaros 1 milliárd. A fejlett világ gyüjtése 1 milliárd, amikor Billy alapból kb: a 3/4-ét odaadja. Tudjátok ez tipikus esete annak, hogy van aki segíteni akar, és van aki marketingnek használja. (mint a nevetséges segélykoncertek madonnával az élen, aki azt a szaros 100 millió dollárt simán átutalhatná egyedül, ami befolyt). Beckem meg menjen a K. anyjába az 1 órás segély csomag csomagolással, mert az pózolás a fotósoknak. Ha tényleg segíteni akar pénzt utal át, vagy simán csak fizet 1000 melóst, aki sokkal többet csoamgolhatna, mint ö maga. Magyarán 99%-ban csak marketingböl segítenek a cégek, és az államok. Az USA pl az iraki háborúra 10x több pénzt költött fél év alatt ,mint billy felajánlása. áááhhhhh. Csak pipa leszek, és forogni kezd a gymorom, ha erre gondolok...
  • csomi
    #24
    Ott van a pont. Ritkan mondok ilyet, de teljesen egyetertek. Manapsag nagyon divatos Bill Gates es az MS utalata. Szanalmas, hogy egy ilyen tenyleg nagyszeru cselekedet mogott is egyesek a fondorlatot keresik. El kene neha gondolkodni, ha Bill nem lenne borzaszto sok dologgal lenne szegenyebb a szamitastechnika vilaga, es biztos vagyok benne, hogy sok mas is. Azonkivul elkepzelheto az is, hogy ha igy lenne most meg nem irkalnank ilyen onfeledten minden fele forumba, mert meg nem is leteznenek a nagykozonseg szamara is elerheto operacios rendszerek.
  • BlackRose
    #23
    A természetnek meg semmi köze ahhoz, hogy valaki szegény, hogy valaki nincstelenségbe született és még ha 100x is többre vinné az életben mint valaki aki jó gazdag meleg szobában született, ezt nem teheti meg, mert gyerekkorában éri a halál... ehhez a természetnek semmi köze sincs, ez tisza pozíció örködés a gazdag országok részéről, egyszerűen azért mert, hogy elné az EU és az USA túl ha India, Indonézia meg Afrika, Dél-Amerika is elindulna a Kinaiak nyomában, amikor már ez is veszélyezteti az élettel védett világrendet... ami úgy szól, hogy a hülye Hans vagy Joe vagy Jacques örökölt a papájától egy vagyont (az meg persze az ő papájától...) és tökhülyén élvezi az életet, míg a Pisti, Szergej vagy Mutombo papája szegény volt, és ha neki volt szerencséje egyáltalán felcseperedni, akkor nincs pénze iskolára, meg persze nincs neki eséje az IBM-nél vagy a Siemensnél munkába állni, és persze nincs neki esélye a gyerekeit kicibálni a szegénységből és ez így megy tovább... pedig érdekes módon ezek a szegény emberek sem hülyék, lassan elfoglalják a gazdag nyugatot... és akkor meg majd az lesz a baj, ahelyett, hogy segítené üket a világ a szülöföldön maradásban és boldogulásban... na de mit beszélek én itt amikor úgysem hallgat senki.
  • BlackRose
    #22
    "Five years ago, the Seattle-based philanthropy gave the same amount to help launch the first efforts of the Global Alliance for Vaccines and Immunization (GAVI)." ...
    "In just five years, GAVI has helped immunize tens of millions of children against a wide range of diseases, and it has saved more than 670,000 lives as a result," ...
    "GAVI's goal is to vaccinate 90 percent of children in the poorest countries by 2015."

    elég baj, hogy ezt ilyen privát alapítványoknak kell, hogy elérjék a sok pofás állami szaralak mellett (olvasd pici hülye politikusok), pedik azt hiszem, hogy ez sokkal gyorsabban mehetne, ha nem csak Bill hátán feködne a dolog, az EU pedig azt a 630 millió büntetést egyenessen átutalhatná a vakcinákra... de nem azt majd "okossan" fogják elkölteni egy sorozat felesleges marhaságra...
  • _Vegeta_
    #21
    Kovezzetek meg ha embertelen leszek de ezvan: A harmadik vilag orszagaiban nem veletlenul halnak meg olyan sokan. A termeszet proballja visszaallitani az egyensulyt, mert igyis tul sokan vagyunk. Ha nem a betegseg fog jonni mas. Persze nem arrol van szo, tenyleg nemes gesztus ez Bill Géctol, de azert ez igy elgondolkodtato.

    Ellenervek ?
  • BlackRose
    #20
    Hát ez is Bill. Persze aki kíséri a dolgokat, az tudhatja, hogy már kb. egy évtizede alapította a Bill and Melinda Gates Foundation-t és eddig több mint 20 milliárd (igen 20 milliárd) dollárnyi összeget bocsátott az alapítvány számlájára, de ezt valószínüleg sokan nem is akarják meghallani, pedig Bill még amikor mondjuk rá, hogy srác volt és amikor a Microsoft éppen, hogy csak megalakult, már segítő ember volt, akkoriban amikor még nem volt neki pénze kifizetett egy műtétet egy lánynak... ez persze egy mese, de akik ismerik azok esküsznek, hogy igaz volt, hát szerintem Bill napról napra bizonyítja, hogy igaz volt, és napról napra nagyobb ember... ha valki meg irígy akkor... hát mit mondjak azt csak sajnálom.
  • vax
    #19
    Bill Gates ezenkívűl az egyik legnagyobb alappal rendelkező alapítványt is létrehozta, amelybe rendszeresen helyez el "tőkét" és szintén hasonló feladatokat finanszíroz meg. Bill Gates-tól a "magyar gazdagok" és politikusok nemcsak vagyonban vannak mögötte hanem emberi hozzáállásban is és ebben a vonatkozásban pokol és menny a küldönbség köztük. Szerintem.
  • Ch_Slater
    #18
    még ha nem is összeg neki, nem azt kell nézni hogy gazdag geci, hogy villog a pénzével, hanem azt hogy 750m$ az 750m$. nagyon nagy segítség. az emberek nem ezért fognak windows-t venni.
  • echo
    #17
    Szerintem is reklám ez neki. Adhatta volna úgy is, hogy nem kürtöli vele tele a sajtót. Persze az ilyen hirdetés azért még mindig szimpatikausabb, mint a BSA-sok... Meg aztán hátha így kedvet kap más is az adakozásra.
  • blackeagle
    #16
    Jellemző a nem szimpatikus gazdagokra ,hogy ha kell egy kis népszerüség akkor rögtön keresnek egy országot ,ahhol szegények a gyerekek és nagy hokuszpokusz közepette adnak valamit. Bárki bármit mond ,neki ez nem összeg.
  • hornbali
    #15
    Ez nemes gesztus Bill Gates részéről szerintem is.
  • Cat #14
    ugyan a politika nagyon off, de gyurcsány egyhavi fizetését ajánlotta fel (800ezer ft)
  • crx
    #13
    Ő adakozott vagy a mi pénzünket osztja szét mert ez a nem minden.:) Amugy jo gesztus az biztos végül is oly mindegy hogy ö adja vagy mi adjuk neki ő meg továbbadja.:)
  • OliApa
    #12
    Gyurcsány(i) 2 pokrócot adott. Hűtőszekrény az eszkimóknak . . .
  • citkar
    #11
    akárhogy is nézzek,ha piacot akar növelni,ha adót csökkenteni,ez egy egsztus s ha tényleg ilyne célokra használják majd fel,ez akárhogy is nézzük szép dolog
  • Maniac4525
    #10
    kezdem becsülni