Robotkatonákat küldenek Irakba
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Hát ha az adott tetõre fel lehet jutni lépcsõn, akkor oké. De az esetek többségében inkább a létra a megoldás, azon felmenni lánctalpal pedig enyhén problematikus. :)
de most egy olyan néprõl van szó akiknek a tisztjeit Metallica zenével is vallatni lehetett mert a kultúrájuk nagyon különbözik a miénktõl, robotokról valószínûleg a többségük még csak nem is hallott életében. A tüntetéseken általában hétköznapi emberek vannak akik sztem garantáltan bepánikolnak a látványtól.
Ha nekem kéne órákig teljes hangerõn Metallicát halgatnom, én is bevallanék mindent. :)
Ne hidd, hogy nem hallotak a robotokról, csúnya és erõsen hibás elképzelés, hogy ennyire tudatlanok lennének (esetleg az Afgán törzsi népekre még igaz is lenne mindez, de itt nem errõl a kategóriáról van szó), továbbá nem tudom, hogy miért lenne olyan meglepõ ez a szerkezet számukra. Nincs benne semmi rémisztõ, emiatt kételkedem pedig abban, hogy kirohannának a világból, ha meglátnák...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Tud lépcsõzni, ez benne is volt a cikkben majd felmegy magától <#vigyor3>#vigyor3>
"Ahol rádobnak néhány molotov-koktélt, és utána szevsz-tavasz..."
Ez igaz lehetne mondjuk itt, európában (de remélem ez soha sem fog kiderülni) de most egy olyan néprõl van szó akiknek a tisztjeit Metallica zenével is vallatni lehetett mert a kultúrájuk nagyon különbözik a miénktõl, robotokról valószínûleg a többségük még csak nem is hallott életében. A tüntetéseken általában hétköznapi emberek vannak akik sztem garantáltan bepánikolnak a látványtól.
...felraknám egy háztetõre ahonnan jó rálátása lenne a környékre
És szegény katonák a hátukon cipelnék fel oda? :)
ha egy ilyet beengednek mondjuk a tüntetõk közé
Ahol rádobnak néhány molotov-koktélt, és utána szevsz-tavasz...
Az rendben van, hogy a robotoknak nagy jövõjük van a harcászatban, de especiel ez nekem nagyon kezdetlegesnek tûnik éles harctéri bevetéshez, márpedig itt errõl lenne szó.
Olvassatok Philip K. Dick-et.
na csá
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Ezeket a cuccoknak én pl. táborok körüli járõrözéshez használnám ahol az emberi õr könnyû célpontja lehetne egy ellenséges mesterlövésznek vagy pl. felraknám egy háztetõre ahonnan jó rálátása lenne a környékre de közelharcra semmiképp nem használnám mert a képeken úgy látom hogy maga a fegyver nem forgatható (talán csak egy kicsit) ezért a teljes robotnak rá kell fordulnia a célra tüzelés elõtt, de igazából a lélektani része a súlyos, ha egy ilyet beengednek mondjuk a tüntetõk közé és egy hangszórón gépi torzítással nyomatni kezdi a "target aquired!" szöveget sztem mindenki Mekkáig rohan.
Az is igaz hogy jelenleg hagyományos fegyverzettel jobban el lehet végezni a feladatokat dehát mindent el kell kezdeni valamikor, most csak kis távirányításos robotok bénáznak de 10-20 év múlva már az emberi katona lesz a kuriózum. Az elsõ világháborús tankok is eleinte rosszul vizsgáztak de késõbb mégis fontos részévé váltak a hadseregeknek mert az illetékesek láttak bennük fantáziát, ez lehet most a robotokkal is.
Nagyon kiváncsi lennék arra, hogy elvégeztek-e ilyen tesztet is, és ha igen, annak mi lett az eredménye.
Ami azt illeti, tömegesen azért kétlem, hogy bevetnék, mivel (legalábbis ez a megoldás) nem old meg semmi kritikus problémát: a katonáknak a cél közelében kell tartózkodniuk, és onnan távirányítani a kis robotokat.
"A Talonok már bizonyították kitartásukat Irakban, amikor egy ilyen robotot egy út menti bomba lerepített egy Humvee-rõl egyenesen a közeli folyóba. A katonák azonban a robbanástól megviselt irányító panellel minden gond nélkül kivezették a robotot a vízbõl."
Valószínû, egy célzott rakétával ki lehet szedni, de azért mégiscsak jobban viseli a golyózáport mint egy ember.
haxoror #9:
Sajnos szerintem az usa éppen, hogy már rá is játszik a sátán imidzsre. Féljen tõlük mindenki.
Az az észvesztõ, hogy jelenleg néhány darabot tesztelnek, de mi lesz, ha ezrével dobják le õket a célterületre? És B tényleg kénye-kedve szerint választhatja meg majd azt a célterületet...<#gunyos1>#gunyos1>
Legalábbis szerintem logikus, hogy az õrszem szerepét egy olyan tagja lássa el az egységnek, aki fedezni tudja a többieket.
Viszont az 1-4 órás aksi elég gáz...
Városi harcra szerintem is alkalmatlan jelenleg.
A lényeg egyébként az, hogy lehet bármilyen fejlett a gép, attól még ember irányítja. Amíg a két elem közt az adatátvitel olyan amilyen fontos tized/század másodperceket veszíthetnek a helyzet felismerésnél.
Persze ez a topic elsõsorban nem errõl szól ezért befejezem az offolást de ezt le kellett írnom.
Egy szemfüles iraki mögé áll és levizeli, oszt oppá a 200.000 dollár... <#mf3>#mf3>
===============================
.:i2k:. from meló <#email>#email>
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Mi van, ha egy kézigránátot dobnakrá
.:USA:.G.I.Joe on KILLING SPREE! <#gonosz3>#gonosz3>
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Quinn szerint egy átlagos katona 300 méterrõl egy kosárlabda méretû célpont eltalálására képes, míg a SWORDS alkalmazásával a célpont mérete leredukálódik egy pénzérmére.
200.000$-ért azért ez a minimum... :)