12
  • gelkas
    #12
    Bocsi az 8500
  • gelkas
    #11
    Na fussunk neki még egyszer nekem 9700pro. kártyám van igaz már 2éves. Igaz csak 128MB. De azért fizzesek egy min 60e ret hogy a valóságban 10-15% kal legyen jobb mint ami most van! Ja tudom jönn a szokásos történet hát nem elég gyors a proci meg az alaplap meg kevés meg lassú a ram meg nem elég gyorsan olvas a winyó meg izé meg ecet. Hát szerintem ezért nem érdemes minden új tecnónak negiugrani és mellesleg a haverom 1Gcpu Radon 8700sen P.O.P, Doom3, játszik.
    Én nem akartam és nem is érdekel az ATI és NVdia harc itt a neten. Mindenki vegye azt amit akar, nekem az ATI jönn be és direkt nem írom le miért.
    Uf.: Üdv mindenkinek
  • Dredd
    #10
    Elsiették ezt a PCI-E dolgot, az tény. Én néha úgy érzem, lassítani kéne a fejlesztésekkel, mert egrészt megfizethetetlen (legalábbis nekem) félévente új konfigot vennem, másrészt pedig a játékgyártók is le vannak maradva a hardware mögött -> még mindig alig-alig van DirctX9-et kihasználó game, bőven elég egy Radeon9800Pro (ilyen van nekem) vagy hasonló kártya még a Half-Life 2-höz is.
    A jövőben egyébként szerintem nem lehet majd megélni évekig egy Radeon7000-res kaliberű kártyával, mivel minden (!!!) játék, legyen az RTS, FPS, RPG, stb. ki fogja használni az új kártyák grafikai adottságait. Ma még megteheted, hogy fullra lebutított grafikával játszol a régi kártyáddal, de pár év múlva az új stuffok szvsz el sem fognak indulni a régi vasakon.
    A konzol szerintem azoknak alternatíva a játékra, akik viszonylag keveset és alkalomszerűen használják, esetleg a gyereknek vették és leülnek vele néha lövöldözni. Nekem is volt (pont ezért: úgyis csak játékra kell a gép, arra jobb a konzol), nagyon nem jött be.
  • Athlon64
    #9
    Az FPS játékok konzolon jók? Én egérrel nyomom ezeket PC-n, de konzolon a konrolerrel szerintem tök gáz lehet?!!
    Na persze ha csak játékra használod a géped akkor lehet, hogy a konzol az olcsóbb megoldás...
  • RpPRO
    #8
    x850-re es x800xl-re epulhetnek az agp-s kartyak. En marc. vegere tennem a megjelenesuket, Mo-ra talan majusra beernek majd. hurra.... :/

    Sokkal jobban gyorsulnak a videokartyak, mint a processzorok. Egy mai csucsszuper vidkari is max 1600x1200-ban 16AF-nel es 4AA-nal kezd morogni, addig a processzor a szuk keresztmetszet.

    AGP-nek meg rengeteg ideje van! Par honapon belul veszek egy nv6800 gt-t es azzal is szuperul elleszek, mint a mostani, mar 2 eves 9700 prommal.
    Ehhh.

    A sokkal gazdagabb orszagok pchasznaloi sem akarnak hirtelen atugrani a pci expresszre (egy atlag gamer gep amd 64 3200+, x800xt, 2x512 ram - ok minek valtsanak?), szal ezt jol beneztek atinal es nv.nal.
  • Yfel
    #7
    En mar a GForce 2 - 32MB - P4-1.7 - 512MB SDRAM gepem ota nem ujitom a gepemet... strat. jatekokra jo, FPS meg Thief stb. jatekokat konzolon jatszom.

    Elegem lett abbol, hogy minden evben fejlesszem a gepemet mert uj jatekok jottek ki.

    Y
  • netrunner
    #6
    Nem nagyvonalúak voltak az ATInál, hanem pénzéhes r*hadékok, akárcsak az nVidiánál. Ez az egész csak a pénzről szól.
    Mindkét videochipgyártó azthitte, hogy máris itt az AGP vége, jön a pcexpress halleluja és majd mindenki azt fog venni zsíros pénzekért, miközben az intel meg a többi pézsóvár mammut meg a háttérben pénzeli őket mert segítenek neki elterjeszteni az új szabványt, amivel majd rá lesz mindenki kényszeríte új alaplap... proci... stb. vásárlására.
    Én kb. 3 éve most újítottam konfigot a videókártyát kivéve, és elég genyóságnak érzem, hogy egy új videókártya megvásárlásával, ezek a cégek most újabb konfigcserére akarnak kényszeríteni.
    pláne ugye az ATI, akinek az új kártyái szinte egytől egyig pci-expressesek. Az nVidia legalább észnél volt és időben kijött egy jó középkategóriás agp-s kártyával, úgyhogy most már én is nagyon egy ilyen 6600-as felé hajlok. Persze ő is csak azért mert tudta, hogy azért még bőven van pénz ezen a piacon is....

    Amúgy meg nem is tudom hogy várják el, hogy mindenkinek most pci-e -s kártyája legyen amikor még alig kapni néhány alaplapot hozzá.
  • Tiby
    #5
    :) nekem is Radeon 7500-om van , hmm , nem is tudtam még ilyen hozzászólás is van
  • L3oN
    #4
    Osztom a véleményed. Ha a modern kártyák az elkövetkezendő időkben csak PCI-Expressesek lennének akkor akinek em támogatja a motherboadrja vehet újat. Ez nem fer. Jó az Agp sztem semmi gondom nincs vele,jó mondjuk nem vagyok grafikus beérem a mostani Fx 5600 ultrával. Ati kártyák is egyre jobbak azt is fejlesszék ugy hogy agp foglalatban is megvásárolható legyen !
  • hornbali
    #3
    Az AGP csatoló "megőrzését" először az Nvidia kezdeményezte, azzal hogy kifejlesztette a HID chipet...
    Azzal teljessen egyet értek hogy nem mindenki tud átállni a PCI Expressre, de egyenlőre nem is fontos sztem, mert megfelel még az AGP is bőven.
    A Radeon 7000-nél már most vannak olyan kártyák amik MINIMUM 10× jobbak.
  • Glutamin
    #2
    Azért az a Radeon 7000 + élvezhető minőség... Amúgy kicsit nagyvonalúak voltak az ATI-nál, h első körben hanyagolták az AGP-t.
  • gelkas
    #1
    PCI Express szabványú alaplapra még nem mindenki tud azzonal átállni.
    Igy lehet nem is hülyeség lesz, hogy nem állítják le teljesen a fejlesztéseket.
    Nekem különben az a fontos megtudom-e normális keretek között fizetni azt a terméket amit vásárolni szeretnék. Mit érek én a csúcsszuper duál kártyás, procis, Nvda ketyerékkel ha alapból száz meg egynéhány kavics kell hozzá!
    Nekem jól ketyerészik még mindig a jó öreg Radon 7000-sem. Mindent tudok vele játszani élvezhető minőségben. Majd 1-2 év után egy tényleg ami valóban 2X 3X jobb kártyára átváltok és nekem lehet akkor is jó lesz az AGP