210
IQ teszt a http://www.iqtest.dk/main.swf címen
-
cccccc #170 Ha folyamatosan
a,-t nyomsz 79
b,-t 81
c,-t 79
d,-t 79
e,-t 79
f,-t 79
g,-t 79
h,-t 81 -
#169 Október 29-én ingyenes tesztírás a BME-n! -
#168 -
#167 Az okos elcsalnák ha online lenne a teszt.:)
Én tavaly voltam mensa teszten(olyan 2000 körül volt szerintem senki nem ha bele...) eredményem: 104-107 között.
Ezt az iqtest.dk-t is végigcsináltam legelőször csak végignyomogattam 98 lett utána normálisan 115 pont. -
MDDD #166 Ja igen fizetős, ezt kihagytam, bocs. :) De ha ez is megbízható eredményt ad akkor jobban megéri mint a mensa teszt. Szóval a kérdésem továbbra is fennáll. Amúgy meg nem értem miért nem tudnak a mensánál vmi internetes teszt lehetőséget is biztosítani, akár pénzért is. Pedig elvileg az okosoknak haladniuk kellene a korral... -
#165 végigcsináltam.
illetve majdnem.
az értékelés előtt ez a szöveg fogadott:
"Komplett IQ teszt
Gratulálunk, most ki van töltve az egész tesztje. Ahhoz hogy elérje a kiszámított IQ-t és esetleg egy új felhasználói számlát, járjon el az utasítások szerint, melyek a továbbiakban kerülnek leírásra:
Küldjön egy SMS-t a 0690 647 311 számra, az egyedi kódom üzenettel.
Gépelje be a kódot, melyet megkapott a válasz SMS-ben:
Ügyfélszolgálat: [email protected]
Elküldött SMS alapján Ön hozzájut:
a felhasználói számlához a nemzeti projekten belül
részletes kiértékeléshez a kitöltött tesztnél
az Ön személyének IQ minősítéséhez, mely elismerést nyer sok alany által
tájékoztatást kap arról, hogy áll az emberi társadalomban
összehasonlítást az átlagos IQ-val az Ön országában
lehetőséget bejegyezni az Ön IQ-ját az Ön országának statisztikájába
Az SMS szolgálat műszaki üzemeltetője: I&Q GROUP, spol. s r.o., Czech republic. Vevőszolgálati támogatás: [email protected]. Ár (ÁFA-val): 1200 HUF. (Az SMS ára: 1000 Ft+Áfa)
"
no comment... -
MDDD #164 http://www.iq-teszt.hu/
Erről mi a véleményetek? Azt írják, hogy sztenderdizált teszt, tehát sok emberrel megcsináltatták mielőtt kiadták, és úgy állították be az értékeket. Tehát kb olyan mint a mensa teszt. Szerintetek? Egyszerűbb a gép előtt megcsinálni mint felutazni pestre, de nem tudom mennyire ad megbízható eredményt. -
#163 ezen a teszten sajnos nem tudtam végégmenni, a 20-as kérdés körül mindig lefagyott...:C -
#162 Akarom mondani minden kérdés külön időre... -
#161 Ki kell hogy ábrándítsalak. Azok a tesztek nem valószínű hogy valós képet adtak az IQ-dról. Én is csináltam ilyeneket, sokat 140 körüli eredménnyel. Az már a zsenik szintje. Én meg biztosan tudom h meg sem közelítem a zseniket.
Ezután megcsináltam egy 60 kérdésből álló tesztet, ami időre ment és meg kellett adni az életkort is. Ekkor kijött egy 110 és 120 közötti szám. Ezt már jobban elhiszem. Az IQ tesztnek bizony időre kell menni, mert az intelligencia a gondolkodás gyorsaságát is magában foglalja. -
#160 Megcsinaltam a mensa online probatesztjet. Szerintem baromsag. Ha az igazi teszt is igy van megcsinalva, inkabb nem fizetek erte 1700 FT-ot.
Minden tesztem eddig 128-132 közt volt, függetlenül attol, hogy magyarul, angolul vagy nemetül csinaltam-e, illetve hogy milyen tesztet hol es mikor.
Ezeknel 105 lett.
Soha sehol nem lattam oylat, hogy idöre megy minden kerdes. Össz idöt szoktak figyelembe venni.
En gyors vagyok terbeli feladatoknal, de lassu szamlogikaban. Biztosan van aki forditva. Azert mert lassu vagyok, meg nem jelenti azt, hogy hülye vagyok.
Szoval ezt elkurtak, de nagyon. -
#159 azt amúgy is kell -
#158 Ja, persze, meg a "sokmindenmást"... -
#157 ha nem csak kiemelkedően intelligens hanem szorgalmas is,
akkor egyenes az út a diplomáig, csak a könyveit kell finanszírozni
érettségiig -
#156 Sajnos olyan családban él, ahol még ennivalóra sincs pénz, így igen kérdéses, meddig tanulhat majd. Hát így változtatja meg a pénz a jövő társadalmának összetételét...... -
#155 nem tudom milyen a rem teszt, de érdemes a gyermeket intenzíven nevelni, fejleszteni a képességét, mert idővel középszerűvé válhat, hiába marad meg a magas IQ száma
"teher alatt nő a pálma"
másrészről az IQ teszt leginkább a logikára van kihegyezve, vagyis nem használható zsenigyerek mérésre
lehet valaki 100-as IQ-val is zseniális zenész, festő, bármi
ahogy írtad, az IQ nagyrészt öröklött, viszont a mai világban bárhonnan beszerezhetők tesztek és ezek tömeges kitöltése tényleg torzíthatja a meghatározott értéket
ez viszont nem jó ómen, mert az IQ tesztnek pont hogy nem a begyakorlás a lényege -
#154 Nem mensa teszt volt, mint lejjebb leírtam.
Gyerekeknek is van IQ-uk. Öröklött dolog, pont ez a lényege, nem? -
#153 a hivatalos mensa iq tesztje 17 éven felüliek részére van. -
#152 Ja, bocsánat kicsit tévedtem csak 10 éves volt, de a 146 stimmel, soha életében nem írt ilyen tesztet. Egy jó képességű gyerekek külön csoportja miatt kellett a beválogatáshoz. Egyébként a matekos rész 120-130 közötti lett neki ezt nem tudom pontosan. -
#151 csak akkor nem, ha gyakrabban tölt ki ilyen teszteket.
-
#150 Nos, 12 évesen a 146 jó? -
#149 Einsteinnek meg 192 volt asszem:)
pedig megbukott matekból:D -
#148 És arról, mi a véleményed, hogy 12 éves lánynak az ún.REM teszt alapján sok egyéb mellett az öröklött intelligenciaszintje 146? Hát én le vagyok körözve, az tuti. -
#147 Gratula. Én mindig be vagyok egy kicsit pipulva magamra azért, hogy túl gyorsan oldom meg, elkapkodom. Akkor mindig eszembe jut, miért nem gondolkodtam kicsit tovább, hátha jobban sikerült volna, de mindegy.
A 45 percesnél is 15-20 perc alatt letudtam, minek siettem el? -
#146 nekem is 126 lett, 19 perc alatt
125 felett kiemelkedően éles elme -
#145 A 124 sem piskóta. -
hodobaj #144 Nekem pszihomokus 127-et mért a teszt 124-et. Valahol ott vagyok teljesen jó. -
#143 Minek? Régebben vettem egy könyvet, abból végigoldottam az összeset, mostanában meg pár NET-es teszt, volt hogy angolul volt és egy kukkot sem értettem belőle, ahoz képest jól sikerült. Érdekes, hogy valahol azt olvastam, hogy egyenesen aránylik az eredmény a kitöltött tesztek mennyiségével, hát én vagy nem sokat töltöttem ki, vagy ez rám nem annyira érvényes, mert nekem mindig a leírt határértékek között volt.
Mellesleg megnéztem a feltételeket, hogy 2000,- meg satöbbi. Nem hiszem, hogy megpróbálkoznék vele. -
#142 és írtál mensa tesztet? mert ha nem, akkor mindenképp érdemes lenne -
#141 Nekem kissebb nagyobb szórással (132-142) ennyi volt kb. 10 évvel ezelőtt is. Nem kamuzok, mert nem érdem. Öröklött problémamegoldóképességet jelent, ha jól tudom. Csak tény, nem dicsőség.
Szerintem. -
#140 130 feletti is kivételes, csak az emberek 2%-a rendelkezik ekkora IQ-val
ahhoz képest egész sokan írogatnak itt ilyen eredményeket (persze szórástól és életkortól is függhet a szám) -
#139 Te is álmodozó vagy?
bizonyos szint felett a szakfineszek szerint "méhetetlen". -
#138 270 -
#137 130-135 -
#136 az hátráltató körülmény volt..omfg -
#135 ez jogtalan előnyszerzésnek minősül -
#134 135, úgy hogy közben a szomszédasszony süket dumáját kellett hallgatnom -
#133 az IQ tesztnek semmi köze az intelligenciához és a lexikális tudáshoz
ezért a Föld bármely emberét leültetheted egy "hivatalos" IQ teszt elé hogy a lerajzolt ábrákból válassza ki a sorba illőt
ennek éppen ez a lényege
a veled született problémamegoldó készséget méri, nem pedig az eddig megtanult, tapasztalt tudásodat
kreatívitást és művészi érzéket pedig nem lehet számban kifejezni szerintem -
Penguin #132 plusz még nem említettem a műveltséget és a bölcsességet, na meg a kinesztitekiai intelligenciát. Pl ha egy teszt gynegébben sikerül, elkönyvelik rólad, hogy hülye vagy (miközben lehet hogy magasan átlag feletti vagy pl művészetben illetve filozófiában) -
Penguin #131 Csak ezekkel az IQ tesztekkel az a baj, hogy nem mérik a kreativitást, a zenei és művészi telligenciát, az inter- és intraperszonális érzéket, továbbá elég primitíven méri a nyelvi érzéket is.