Nem szokványos idegennyelvek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Félévekre is le tudnám bontani, de én már elég rég jártam ezeket a kurzusokat, azóta nyilván máshogy néz ki.
Hajrá Magyarország!
A némethez amúgy elég sok közük van, ahogy az angolhoz is. Nagy segítég az extra nyelvtudás, de azért úgy sem egyszerû.
Az elsõ évben nagyon intenzív nyelvtanulás megy, második évben már regényeket, verseket kell olvasni skandináv nyelven. Nem mondom, hogy könnyû, de bele lehet jönni.
Én svédes voltam - bár a szakdoli még hátra van, az abszolutórium már megvan.
Tanulsz majd történelmet, irodalmat, nyelvészetet, germanisztikát, nyelvtörit, kultúrtörit, stb. Elég sokminden van.
Egyébként pl. egy elég jónak mondható németre (középfok felett egy kicsivel) alapozva mennyire nehezek ezek a nyelvek?
valamint te svédet tanultál?
ott mely tantárgyak voltak?
hogyan lehet utána elhelyezkedni, milyen területeken?
egyébként én a dán és svéd között vacillálok, ha egyáltalán oda mennék.
köszi hogy reagáltál.
Hajrá Magyarország!
Szerintem jó szak, én szerettem oda járni. És tényleg csak az ELTE-n van.
Hajrá Magyarország!
Hajrá Magyarország!
iszonyat nehét, szivatnak a tanárok, sok hallgató gyomorgörccsel jár be az órákra
kb ezek miatt választottam a néderlandisztikát és nem bántam meg ;)
Hajrá Magyarország!
viszont ahogy én tudom az a pár ember aki beszéli, az néha használja a kettõt egyszerre, csakúgy mint mondjuk a spanyolul/angolul beszélõk
pl beautiful wahine, meg hasonlók.
ha érdekel ezt az oldalt nézegesd, töltsd le a videókat, ebbõl megtanulhatod valamennyire a dolgokat :->
addig meg aloha awakea :o
MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá
Hiraganába a kézzel írott *za*-nak úgy láttam, mintha lelenne vágva a dõlt O része, számítógéppel írva viszont így van: ざ
Gondolom õk is rövidítenek, ... de azon gondolkodom, hogy a sok jel között nincsen-e véletlenül olyan szimbólum ami hasonlít a za-hoz?
Melyik érdemes megtanulni írni ahogy a betûtípussal az MS Mincho-val van, vagy a kézzel írottat. Mondjuk a kézzel írott sokkal könyebb. :)
Elõre is köszi.
tudna valaki mondani nekem pesti szerb/horvát magántanárt?
elég keveset találni :S
MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá
Honlap: http://mnyfi.elte.hu/finnugor/
Ha náluk nem lehet tanulni, akkor sehol sem.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Lehet ma Magyarországon vogulul és osztjákul tanulni? Elméletileg ez a két legközelebbi rokonnyelvünk.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
elolvastam egy pár hozzászólást és volt itt egy-két igen érdekes is... pl.: hogy az arab nem hasznos nyelv... hát ez érdekes... :)
a Földön anyanyelvként 300 millió ember beszéli, második nyelvként 700 millióan is beszélik... arról nem is szólva, hogy mennyi kapcsolata van a különbözõ országoknak az arab világgal. Nem akarok kötekedni, de ezt muszáj volt ideírnom... Idekívánkozott...
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Voltan: Most, hogy végeztél merrefelé mész tovább?
Én norvég felé mennék amúgy.
-the invisible-
jah, és ha nincs spanyolból még nyelvvizsgád, az sem ártana. úgy hallottam, egész könnyûek...
-the invisible-
-the invisible-
-the invisible-
de ha érdekelnek a germán nyelvek, hogyhogy nem tanultál eddig?
Az én egyedüli gondom, hogy egy évem vissza a középsuliból...és a germanisztika szakokra emelt német érettségi kell. Egy szót nem tudok németül. :(
A nyelvoktatás elég jó, bár sok melót kell belefeccölni. Kb. egy év alatt középfok-szerû szintet lehet elérni. Másodévben már skandináv nyelven megy a legtöbb óra, szóval fel kell kötni a gatyát. A vizsgák némelyike elég parás és kemény, a szigorlatokról már nem is szólva. De azért meg lehet oldani. Felvételkor választhatsz a három nyelv közül (svéd, norvég, dán), és ha nem tetszik, akkor asszem, kb egy hónapig lehetõséged van váltani. Utána nincs visszaút, amit tanulsz, az van.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8