A 70-es és 80-as stb. évek zenéi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0
Köszi a zenéket!
A Big Joke-féle az függõ!
Elég ritka lehet!
Divine halálának körülményei érdekelnének.
Az igaz hogy a szive nem birta túlsúly okozta terhet?
Valami ilyesmit tolt a Komjáthy 1988-ban
goodmansnak köszi a Johny M5-ért meg mindenkinek mindenért, Mflex Sparsk-ját még le sem szedtem ,de azért is mert le fogom.<#wink>#wink>
Világbéke <#pias>#pias><#pias>#pias>, sex, beach, italo <#integet2>#integet2>
Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.
Hanzi Hölzel Bécs V. kerületében nõtt fel. Nem voltak jómódúak. A fiú gitározni kezdett. Maximalista volt, naponta 8-9 órát gyakorolt. Amikor színpadra került, megpróbált különbözni zenésztársaitól, teljesen új, a többiektõl különbözõ stílust talált ki magának.
Az utolsó lemez, az „Out of the dark” már akkor jelent meg, amikor Falco meghalt. Újra az egekig emelték a rajongók. Dala sokáig vezette a slágerlistákat.
Baleset érte. Kedvenc diszkójából indult haza, és amikor kikanyarodott a fõútra, nem vette észre a közeledõ buszt. Vérében alkoholt és drogot találtak. 1998. február 8-a volt.
Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.
Az általad emlitett dolgok miatt mondtam hogy a New Wave volt az utolsó nem kommersz müfaj, aztán...Persz a New Wave is okádta a pénz szagú termékeket: Duran Duran, A Flock of Seagulls, Frankie Goes To Hollywood,Limahl, Tudod kiröl lehet még szó biztos.
Egyenlõre így van meg Mia-tól a Jimmy is
Ez a szám már a techno jegyében született, már az Újhullám kipukkadt csak ugy mint az igazi Italo. 1990-ben már a hip hop meg rap meg többi tucat aratott. A 90-évek zeneileg ezért nekem teljesen kimaradt.
Nen nagyon találtam hallgatható darabot.Tisztelet a kivételnek: Cure, Depeche Mode
Ez nekem is bejött.
Sexy_Lady_Youtube-on
Ha valakit érdekel:
Ronny Jentzsch and Chris van Beorg 96-ban találkoztak elõször, 2003-ban találták ki a FRESH FOX-ot.
Közük van Fancy Forever Magic albumához is.
For One Night In Heaven és Little Juliet ,ha minden igaz õk írták.
Tulajdonképpen az italo zene kezdete már a nyolcvanas évek elõtt elkezdõdött,kb 79-ben egy bizonyos Mauro Farina(Albatros,Caravan,õ akkor még a dallamos tánczenével próbálkozott) nevû fiatalember felfedezett két mûvészt,az akkor még kevésbé ismert Bobby Orlandot és Patrick Cowley-t.Kettejük közremûködésével született meg a You and Me Tonight felvétel(halgasd meg,nagyon jó!)Tulajdonképpen ez volt az elsõ szám,ami Farina/Crivellente közös produkció és tulajdon képpen itt kezdõdött az italokorszak,majd 81-ben létrehozták saját studiojukat és beindult a zenegyártás,aztán jöttek a nagy nevek,csak egy párat emlitek meg:Ken Laszlo,Divine,Flirts,Radiorama stb...
Az Eurodisco:a szórakoztatóiparban a hetvenes évektõl ismert irányzat.Az NSZK-ban,Olaszországban mûködõ hanglemezgyárak hangmérnökeivel és studiomuzsikusaival hozták létre ezt a stilust.Akkor kezdtek számos újitás bevezetni(dobgép,szinesitõ hangszerek,trükkök)Ismert alakjai:Giorgio Moroder,Frank Farian.A sztárok:ismét csak egy pár közülük:Boney-M,Chilly,Sheila,Ami Stewart,stb...
Egyenlõre ennyit tudtam irni,de vannak még érdekes történeteim,azt majd máskor.
Itt a Chelo féle Cha Cha és a gépen találtam még kettõt. Szerintem idõben az általad keresethez a Santa Esmeralda áll a legközelebb.
http://rapidshare.com/files/235211462/Chelo_-_Cha_Cha.mp3.html
http://rapidshare.com/files/235220830/12_Perez_Prado_-_Cucara__Cha_Cha_Cha.mp3.html
http://rapidshare.com/files/235235729/Santa_Esmeralda_-_Another_Cha-Cha___Cha-Cha_Suite.mp3.html
Sparks - When Do I Get To Sing -My Way- (Men Behind Club Mix) wav 5:29
What about the forests?
Viszont említetted a Silicon Dream-et. Neki van egy bomba jó száma, a címe: Baby Baby hear my heartbeat. Na, ez egy nagyon nagy zene.
És stílusában teljesen olyan, hogy meg nem mondanád, hogy ez Silicon Dream. Ha jól emlékszem acid-house-nak hívták ezt a Mastroanni-s, Andromedás stílusát. Holnapra megkeresem a CD-t és fölteszem, ha nem elõz meg senki.
Patrick Cowley - 12 BY 12 COLLECTION
Hi-Nrg
192/kbps - Mp3
01 - mind warp
02 - thank god for music
03 - i wanna take you home
04 - get a little
05 - right on target
06 - going home
07 - menergy
08 - lift off
09 - megatron man
10 - do you wanna funk
11 - pushin too hard
12 - invasion
http://www.megaupload.com/?d=MJRNBMJ1
Falco zenéje tele Rock me Amadeus óta tele van Synth (szintipop) elemekkel Pl. Macho Macho, Tango the night stb.
A New Wave a punk hozadéka és gyakorlatilag követhetetlen szana-szét ágai vannak. Leginkább Siklósi AndrÁs Lexikon az Újhullámról cimü kötete az irány adó. Õ zenélt akkoriban alternativ zenekarban és bazi nagy gyüjtõ.
Tehát A New Wave Synth nem más mint elektronikus alapu punk és rock és alter és dicso és funky és és és minden egybe.Nincs nagyon sok egyforma zenekar new waveben. Ez volt az utoló tucatzene--szerintem.
Én ezért szeretam az Euro-italoból pl Divine-t OFF-ot Silicon Dreamet,
Kinky GOt stb bennük is van valami ami kiemeli öket a Modern Talking, Joy, Silent Circle stb izék közül.
Jól bele jöttem:
I Love Disco Diamonds Collection Vol.50-en FLAC-ban
pont egy pár napja kérdeztem itt azóta megvan
I Love Disco Diamonds Collection Vol.50 (2CD)\CD1\01 Squash Gang - I Want An Illusion (Special Remix).flac
Hú a Neptun az ott a felüljárónál van valahol, nem?
Szerintem a Real Life és a Camouflage elégé egy stílus,
de a Laid Back, Baltimora, és Falco nagyon nem hasonlítanak egymásra.
Talán italo-ba sorolnám Baltimora-t és a Laid Back elsõ lemezét, de szerintem elég messze vannak mondjuk a Falco-tól aki eléggé újhullámos számomra.
Viszont ezek közül különösen Laid Back zenéjét nagyon szeretem, olyan kis nyugis zenét játszanak.
A Wikipédián utánna tudsz nézni
A Sparks a new wave vonal slágeresebb vonalát követte a synth jegyében.
Hogy ma mit követ - rejtély
A Man 2 Man a Men Without Hats euro remake-je - szörnyü
Itt 1 régi ismerõs! Van akinek ismerõs Howard Jones
http://rapidshare.com/files/235221391/04_-_Revolution_of_the_Heart.mp3.html
Szerintem az euro-italo es a New Wave Synth vonulata között nincs akkora szakadék,akár még rokonok is lehetnének,
lásd: Real Life, Fixx, Information Society, Laid Back, Baltimora,
Falco, Camouflage, Device, Naked Eyes, Vélemény?
De Cowley-t és Parkert én nagyon régóta szeretem. Régen amikor még Úpalotán laktam, a szomszédom kamionsofõr volt és õ hozott be Cowley kazikat. Emlékszem, átmásoltam és a Mind Warp albumot darabokra hallgattam. A Menergy, Megatron man vagy Parker Riders on the storm-ja egyszerûen csúcs a maga gépies stílusában (az utóbbinak a fiam is nagyon megörült, mert rájött, hogy valamelyik playstation játékának a zenéje is).😊
Egyébként tényleg kemény gépzene. De pl. én a Kratwerknél jobban szeretem.
Lian Ross-t és társiat én is szeretem, de köszi de nekem is elég sok megvan belõlük. Lian R. Fantasy-ját imádom! sandrának pedig a gyönyörû szemeit.😊) Foxnak pedig a ... na jó, minden fiú azát szerette. Nem igaz skõcök?<#papakacsint>#papakacsint>
a Popularity tetszik, fülcsi megvan neked? (annyira ismerõs, ezt nem játsza még valaki, nekem az OMD ugrott be)
A másik kettõ különösebben nem tetszenek viszont egy érdekes dolgott találtam:
Sparks - Amateur Hour (feat. Erasure) - Erasure hogy jön ide? Õ zenél? Azt tudom, Erasure-ben volt az ex Yazoo-s Vince Clarke (annyira ám nem vagyok okos, a Clarke nevét már elfelejtettem, most néztem meg a neten😊), de a Yazoo és Erasure összefüggést tudom mert mindkettõt szeretem.
Nekem még a When do I get to sing My Way a kedvencem tõlük, most jutott eszembe.
Ha már szóba került Lian Ross, tõle viszont van több lemezem, ha érdekel valakit. Van egy dupla 'Lian Ross projects' c válogatásom pl. ilyen elõadókkal, mint Roxanne, New-Baccara, Patty Ryan, Danuta stb., szóval ez a nõi disco vonal. Ez marha jó, kedvenc lemezeim közé tartozik. Elõkeresem, ha érdekel benneteket.
A legnagyobb durranásuk szerintem a Gratuitous Sax and Senseless Violins c. lemezük volt, azon van ez a Charlie Parker-es nóta. Van még pár jó daluk, de egy lemezüket se lehet normálisan végighallgatni, mazsolázni kell belõlük, mert néhány zenéjük egyszerûen borzalmas.
Nekem 3 másik daluk is nagyon tetszik:
Popularity
Amateur Hour
When I'm With You.
Ezeket ismeritek?
Csak nehogy összekeverjem és a Thank-es táblát tegyem😊 Mert aztán a szomszéd azt hiszi hogy mellé költözött a Thankes kapitány aztán megrohamoz.😊
Ismered õt, Sylvester-t és Paul Parkert? Bár meglepõdnék, ha te nem ismernéd. De hátha újat tudok mondani!😊
Sparks-tól nekem a Sparks - When I Kiss You a kedvencem. Fõleg a refrénje nagyon tetszik. De jó, hogy emlegetted, most hallgatom a youtubon.
Atyaisten, már õk is ilyen régiek?