A 70-es és 80-as stb. évek zenéi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tyia
Mit gondoltok Mike Mareen, Albert One a 21, Mania, a Solid Stranger, DEN HARROW-Nagy kedvencem ma is-, Geff Harrison munkásságáról

New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0

Hali!
Köszi a zenéket!
A Big Joke-féle az függõ!
Elég ritka lehet!

Tyia
Szabályos esszéket nyomunk itt.
Divine halálának körülményei érdekelnének.
Az igaz hogy a szive nem birta túlsúly okozta terhet?
Valami ilyesmit tolt a Komjáthy 1988-ban

donbig
Egyébként sziasztok.
goodmansnak köszi a Johny M5-ért meg mindenkinek mindenért, Mflex Sparsk-ját még le sem szedtem ,de azért is mert le fogom.<#wink>
Világbéke <#pias><#pias>, sex, beach, italo <#integet2>

A 64388. üzenetem Atiapukának szólt, hát nem félrekattintottam....

Szívesen a Fresh Fox-okat, de a köszönet tulajdonképpen Téged illet, ha a napokban nem említed õket, és nem küldöd a dalaikat, nem biztos, hogy eszembe jutott volna.

computerguru
Ha érdekel valakit,van egy listám a legnagyobb sztárok halálozási dátumairól és hogy miben haltak meg,amikor elõször olvastam,csak csodálkoztam hogy milyen nagy sztárok távoztak az élõk sorából,amit nem is gondoltam volna.

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

Szerintem a Népszerûség c. dal amire te gondolsz = Popularity. Ezt a magyar rádióban régen úgy fordították, hogy "Ez populáris". Én is ezt ajánlottam a három között, mint egyik legjobb dalukat. Sokkal régebbi dal, mint a Charlie Parker-es, meg a When Do I get To Sing My Way. Nem tudok róla, hogy bárki feldolgozta volna. Szerintem erre mondák hogy abszolút sláger, elsõ hallásra belemegy a dallama a füledbe és ott is marad.

computerguru
Zseniális énekes és mûvész volt. A barátai szerint maximalista. Mindenben. Egész életében a tökéletes zenét, a tökéletes nõt, a tökéletes botrányt hajtotta. Szerepet játszott: Falcót a sztárt, amibõl már nem volt visszaút.
Hanzi Hölzel Bécs V. kerületében nõtt fel. Nem voltak jómódúak. A fiú gitározni kezdett. Maximalista volt, naponta 8-9 órát gyakorolt. Amikor színpadra került, megpróbált különbözni zenésztársaitól, teljesen új, a többiektõl különbözõ stílust talált ki magának.
Az utolsó lemez, az „Out of the dark” már akkor jelent meg, amikor Falco meghalt. Újra az egekig emelték a rajongók. Dala sokáig vezette a slágerlistákat.

Baleset érte. Kedvenc diszkójából indult haza, és amikor kikanyarodott a fõútra, nem vette észre a közeledõ buszt. Vérében alkoholt és drogot találtak. 1998. február 8-a volt.

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

Tyia
Köszi az ismertetõt. Mauro énekelte késöbb Bona sera signorita Ciao Ciao cimü dalt?
Az általad emlitett dolgok miatt mondtam hogy a New Wave volt az utolsó nem kommersz müfaj, aztán...Persz a New Wave is okádta a pénz szagú termékeket: Duran Duran, A Flock of Seagulls, Frankie Goes To Hollywood,Limahl, Tudod kiröl lehet még szó biztos.

Breki33
Na a California_-_Volere__Extended_Version megvan 192-esben ha valakinek kell felrakom

Egyenlõre így van meg Mia-tól a Jimmy is
Tyia
A Naked volt az utósó sikere mert nem sokkal késöbb meghalt -Barbadoson?
Ez a szám már a techno jegyében született, már az Újhullám kipukkadt csak ugy mint az igazi Italo. 1990-ben már a hip hop meg rap meg többi tucat aratott. A 90-évek zeneileg ezért nekem teljesen kimaradt.
Nen nagyon találtam hallgatható darabot.Tisztelet a kivételnek: Cure, Depeche Mode

donbig
Fülcsi köszi a Fresh Foxokat.
Ez nekem is bejött.
Sexy_Lady_Youtube-on
Ha valakit érdekel:
Ronny Jentzsch and Chris van Beorg 96-ban találkoztak elõször, 2003-ban találták ki a FRESH FOX-ot.
Közük van Fancy Forever Magic albumához is.
For One Night In Heaven és Little Juliet ,ha minden igaz õk írták.

computerguru
Ha már a zenei stilusok és korszakok között utazgatunk,akkor én meg az Italodisco és Eurodisco korszakról szedtem össze a gondolataimat,hátha valakit érdekel,hogy tulajdonképpen honnant is indult az Italo és Euro disco.

Tulajdonképpen az italo zene kezdete már a nyolcvanas évek elõtt elkezdõdött,kb 79-ben egy bizonyos Mauro Farina(Albatros,Caravan,õ akkor még a dallamos tánczenével próbálkozott) nevû fiatalember felfedezett két mûvészt,az akkor még kevésbé ismert Bobby Orlandot és Patrick Cowley-t.Kettejük közremûködésével született meg a You and Me Tonight felvétel(halgasd meg,nagyon jó!)Tulajdonképpen ez volt az elsõ szám,ami Farina/Crivellente közös produkció és tulajdon képpen itt kezdõdött az italokorszak,majd 81-ben létrehozták saját studiojukat és beindult a zenegyártás,aztán jöttek a nagy nevek,csak egy párat emlitek meg:Ken Laszlo,Divine,Flirts,Radiorama stb...
Az Eurodisco:a szórakoztatóiparban a hetvenes évektõl ismert irányzat.Az NSZK-ban,Olaszországban mûködõ hanglemezgyárak hangmérnökeivel és studiomuzsikusaival hozták létre ezt a stilust.Akkor kezdtek számos újitás bevezetni(dobgép,szinesitõ hangszerek,trükkök)Ismert alakjai:Giorgio Moroder,Frank Farian.A sztárok:ismét csak egy pár közülük:Boney-M,Chilly,Sheila,Ami Stewart,stb...

Egyenlõre ennyit tudtam irni,de vannak még érdekes történeteim,azt majd máskor.

Szerintem pont ezek az izék a legjobbak.

Ja igen, nekem is ez van meg. Meg van egy második része is. Ezen van a Do you wanna funk c. dal Sylvester-tõl, ami nekem nagyon nem tetszik. Errõl értekeztünk délután Atiapukával, csak az istennek nem ugrott be a címe. Ezt a dalt már boldog-boldogtalan feldolgozta, úgy látszik mindenki fantáziát lát benne, kivéve engem. Nem is értem, mért kell egy Lian Ross-nak ilyen számokat énekelni. Mondjuk azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy a lemez 2. részén van egy istentelenül elrontott Fantasy is, a többi szám szerencsére jó.

Tyia
A Laid Back Valóban Nyugis kellemes zene, és tényleg inkább italónak tünik. Azonban ök a dán new Wave tagjai. Ha figyelsz simán látszik hogy a skandináv nem metál zene slágeresebb, édeskésebb mint a német, innen a különbség. ld: Digital Emotion, Fra Lippo Lippi.

Szevasz imre!
Itt a Chelo féle Cha Cha és a gépen találtam még kettõt. Szerintem idõben az általad keresethez a Santa Esmeralda áll a legközelebb.

http://rapidshare.com/files/235211462/Chelo_-_Cha_Cha.mp3.html

http://rapidshare.com/files/235220830/12_Perez_Prado_-_Cucara__Cha_Cha_Cha.mp3.html

http://rapidshare.com/files/235235729/Santa_Esmeralda_-_Another_Cha-Cha___Cha-Cha_Suite.mp3.html

A Jason Donovant most tényleg egy kicsit elnapoltam, de majd folyt köv. Júniusban idõmilliomos leszek, csak érjünk már oda.

mflex
Ha már szóba került a SPARKS, én ezt a változatot szeretem a legjobban:

Sparks - When Do I Get To Sing -My Way- (Men Behind Club Mix) wav 5:29

What about the forests?

A Falco legjobb dala szerintem pont egy késõi remekmû, a Naked. Sokkal kevesebben ismerik, mint mondjuk az Amadeus-t vagy Jeanny-t, pedig szerintem ez a csúcs tõle.
Viszont említetted a Silicon Dream-et. Neki van egy bomba jó száma, a címe: Baby Baby hear my heartbeat. Na, ez egy nagyon nagy zene.
És stílusában teljesen olyan, hogy meg nem mondanád, hogy ez Silicon Dream. Ha jól emlékszem acid-house-nak hívták ezt a Mastroanni-s, Andromedás stílusát. Holnapra megkeresem a CD-t és fölteszem, ha nem elõz meg senki.

Breki33
És a Jason Donovannal mi lesz?

Lian Ross-tól ez van nekem

Tyia
Van egy elírás. Javítok: Tehát a New Wave volt az utolsó N E M tucat zene-szerintem

computerguru
Valaki kereste,találtam egy ilyent:

Patrick Cowley - 12 BY 12 COLLECTION

Hi-Nrg
192/kbps - Mp3

01 - mind warp
02 - thank god for music
03 - i wanna take you home
04 - get a little
05 - right on target
06 - going home
07 - menergy
08 - lift off
09 - megatron man
10 - do you wanna funk
11 - pushin too hard
12 - invasion

http://www.megaupload.com/?d=MJRNBMJ1

Tyia
A korabeli Cservenka körül. Egyébként a wikipédia (biztosan tudod) rámutat a részletekre. Én kiváloan hasznosítom az ott olvasottakat

Megvan a Popularity, akkor meg is van holnap ajánlatom.

Tyia
A Nena Neu Deutshe Welle vonal a Falco is befér ide mivel német ajku.
Falco zenéje tele Rock me Amadeus óta tele van Synth (szintipop) elemekkel Pl. Macho Macho, Tango the night stb.
A New Wave a punk hozadéka és gyakorlatilag követhetetlen szana-szét ágai vannak. Leginkább Siklósi AndrÁs Lexikon az Újhullámról cimü kötete az irány adó. Õ zenélt akkoriban alternativ zenekarban és bazi nagy gyüjtõ.
Tehát A New Wave Synth nem más mint elektronikus alapu punk és rock és alter és dicso és funky és és és minden egybe.Nincs nagyon sok egyforma zenekar new waveben. Ez volt az utoló tucatzene--szerintem.
Én ezért szeretam az Euro-italoból pl Divine-t OFF-ot Silicon Dreamet,
Kinky GOt stb bennük is van valami ami kiemeli öket a Modern Talking, Joy, Silent Circle stb izék közül.
Jól bele jöttem:

Breki33
Ennek egy különleges változata rajta van az

I Love Disco Diamonds Collection Vol.50-en FLAC-ban
pont egy pár napja kérdeztem itt azóta megvan

I Love Disco Diamonds Collection Vol.50 (2CD)\CD1\01 Squash Gang - I Want An Illusion (Special Remix).flac
Én a Nyírpalotában laktam a 73-as végállomásánál.

Én nem Sparks mixet kerestem hanem annak a bizonyos számnak a maxiját (vagy extended vagy remix vagy nem tudom)

Hú a Neptun az ott a felüljárónál van valahol, nem?

Figyu a New Wave Synth végül is mit takar? Ez valami újhullám, mint mondjuk a Nena a németeknél?

Szerintem a Real Life és a Camouflage elégé egy stílus,
de a Laid Back, Baltimora, és Falco nagyon nem hasonlítanak egymásra.

Talán italo-ba sorolnám Baltimora-t és a Laid Back elsõ lemezét, de szerintem elég messze vannak mondjuk a Falco-tól aki eléggé újhullámos számomra.

Viszont ezek közül különösen Laid Back zenéjét nagyon szeretem, olyan kis nyugis zenét játszanak.

Tyia
Neptun

Tyia
A rar mindent tisztázott

Tyia
A Sparks mixekrõl nem van infóm.
A Wikipédián utánna tudsz nézni

Ez komcsi? Merre? És te is Ati vagy. Te figyelj már én nem vagyok te?😊

Tyia
Atiapus nem fogod elhinni, de én Újpalotán bírok lakozni mostanában.

Tyia
Hi

A Sparks a new wave vonal slágeresebb vonalát követte a synth jegyében.
Hogy ma mit követ - rejtély

A Man 2 Man a Men Without Hats euro remake-je - szörnyü

Itt 1 régi ismerõs! Van akinek ismerõs Howard Jones

http://rapidshare.com/files/235221391/04_-_Revolution_of_the_Heart.mp3.html

Szerintem az euro-italo es a New Wave Synth vonulata között nincs akkora szakadék,akár még rokonok is lehetnének,
lásd: Real Life, Fixx, Information Society, Laid Back, Baltimora,
Falco, Camouflage, Device, Naked Eyes, Vélemény?

Ja a Man 2 Man-t pont most valamelyik nap kérte valaki és fel is pakoltam. Az annyira engem sem fogott meg csak 1-2 száma. Viszont az a pár egész jó.

Fiúk, ne haragudjatok ám, hogy ennyit pofázok itt a fórumon. Próbáltam a társkeresõkön is de onnét mindig elhajtanak a Fancy-mmel.😊)

Szerintem a Do you wanna funk-ra gondolsz fülcsi. Az nem tetszik? Pedig szerintem hatalmas. Fõleg a zenéje csúcs, mondjuk Sylvester hangját én sem szeretem. Róla valami olyanra emlékszem, hogy amikor Cowley meghalt, õ vette át a helyét és õ fejezte be az egyik lemezét.

De Cowley-t és Parkert én nagyon régóta szeretem. Régen amikor még Úpalotán laktam, a szomszédom kamionsofõr volt és õ hozott be Cowley kazikat. Emlékszem, átmásoltam és a Mind Warp albumot darabokra hallgattam. A Menergy, Megatron man vagy Parker Riders on the storm-ja egyszerûen csúcs a maga gépies stílusában (az utóbbinak a fiam is nagyon megörült, mert rájött, hogy valamelyik playstation játékának a zenéje is).😊

Egyébként tényleg kemény gépzene. De pl. én a Kratwerknél jobban szeretem.

Lian Ross-t és társiat én is szeretem, de köszi de nekem is elég sok megvan belõlük. Lian R. Fantasy-ját imádom! sandrának pedig a gyönyörû szemeit.😊) Foxnak pedig a ... na jó, minden fiú azát szerette. Nem igaz skõcök?<#papakacsint>

Tényleg jó, pont most írtam. Arra vevõ lennék.😊

Egyiket sem ismertem: belehallgattam a youtubon,

a Popularity tetszik, fülcsi megvan neked? (annyira ismerõs, ezt nem játsza még valaki, nekem az OMD ugrott be)

A másik kettõ különösebben nem tetszenek viszont egy érdekes dolgott találtam:

Sparks - Amateur Hour (feat. Erasure) - Erasure hogy jön ide? Õ zenél? Azt tudom, Erasure-ben volt az ex Yazoo-s Vince Clarke (annyira ám nem vagyok okos, a Clarke nevét már elfelejtettem, most néztem meg a neten😊), de a Yazoo és Erasure összefüggést tudom mert mindkettõt szeretem.

Nekem még a When do I get to sing My Way a kedvencem tõlük, most jutott eszembe.

Ismerem õket persze, fõleg a nevüket inkább, de a zenéjük az nagyon nem az én stílusom. Nekem ez túl keményvonalas disco. Különösen a Sylvester az nagyon nem jön be. Van egy dala, most nem jut eszembe a címe, amit lépten-nyomon feldolgoznak, na attól kifejezetten rosszul vagyok. Lian Ross is énekli ezt a számot, de most tényleg nem ugrik be a címe, akárhogy töröm a fejem, majd otthon megnézem. Vannak különbözõ válogatás lemezeim, amin vannak Patrick Cowley és Paul Parker dalok, de egyik se fogott meg. Még egy együttesnek vannak hasonló keményvonalas diszkó zenéi, a Man 2 Man-nek. Azt ismeritek ? Mondjuk nekem az se tetszik...
Ha már szóba került Lian Ross, tõle viszont van több lemezem, ha érdekel valakit. Van egy dupla 'Lian Ross projects' c válogatásom pl. ilyen elõadókkal, mint Roxanne, New-Baccara, Patty Ryan, Danuta stb., szóval ez a nõi disco vonal. Ez marha jó, kedvenc lemezeim közé tartozik. Elõkeresem, ha érdekel benneteket.

computerguru
Jó szám,jó szám!!!De a népszerûséget hallottad már tõlük?Talán a legjobb!!!

Újabb közös kedvencünk, a Sparks. When I kiss you (I hear Charlie Parker playing)... Én még maxit nem hallottam belõle... A Sparks egyébként már a 70-es években is létezett, és napjainkban is adnak ki lemezeket. Kár hogy nem jókat.
A legnagyobb durranásuk szerintem a Gratuitous Sax and Senseless Violins c. lemezük volt, azon van ez a Charlie Parker-es nóta. Van még pár jó daluk, de egy lemezüket se lehet normálisan végighallgatni, mazsolázni kell belõlük, mert néhány zenéjük egyszerûen borzalmas.
Nekem 3 másik daluk is nagyon tetszik:
Popularity
Amateur Hour
When I'm With You.
Ezeket ismeritek?

Majd közben kiteszem a falra Breki képét Samantha Foxról.😊

Csak nehogy összekeverjem és a Thank-es táblát tegyem😊 Mert aztán a szomszéd azt hiszi hogy mellé költözött a Thankes kapitány aztán megrohamoz.😊

Fülcsi, délelött megemlítettem Patrick Cowley-t.

Ismered õt, Sylvester-t és Paul Parkert? Bár meglepõdnék, ha te nem ismernéd. De hátha újat tudok mondani!😊

Hát ez most valóban nem egy vizuális "Sexy", csak a füleidet kényezteti majd...

Tényleg a When I Kiss You-nak létezik valammi maxija?

Szia druszám!

Sparks-tól nekem a Sparks - When I Kiss You a kedvencem. Fõleg a refrénje nagyon tetszik. De jó, hogy emlegetted, most hallgatom a youtubon.

Atyaisten, már õk is ilyen régiek?