A 70-es és 80-as stb. évek zenéi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tgolyo
Hali!
ez nekem megvan valahol.csak most nem tartózkodunk otthon.

forever vinyl Állampolgári jogom hülyének lenni!

kaposi1
<#integet2><#wave><#integet2><#wave><#integet2><#wave><#integet2><#wave><#nevetes1>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

cucurbia
Talált

cucurbia
A következõ kérdés arrol szolt,hogy honnan voltak a zenei anyagok.
Nos a lemezek egy részét a Magyar Rádio hivatalbol kapta külföldröl.Ezek fõleg az amerikai kislemezek voltak melyeken általában a Billboard listák dalai szerepeltek.Nem lévén még akkor nemzetközi kiadok a külföldi felvételeket szinte csak igy lehetett beszerezni mivel az akkori kiadok csak a magyar elõadók lemezeibõl küldtek példányt.(ezeknek a nagylemezeknek egy részét távozáskor leadtuk a központi szalagtárba,egy része pedig itthon landolt a szekrényemben).A külföldi bakeliteket akkor még ugy szereztük be,hogy kapcsolatot épitettünk ki,néhány akkori nevesebb lemezbolttal,akik rendelkeztek olyan készletekkel,amelyeket a discosok leadott lemezeibõl állitottak össze.Hetente kéthetente elmentünk,vagy késõbb már egyedül elmentem ezekbe a boltokba és elhoztam,vagy kiválogattam azokat a lemezeket(egyszerre ugy 30-40 et)melyet elhoztam átjátszásra.Ezért természetesen a boltosok a Rádiotol központilag pénzt kaptak átjátszott lemezoldalanként.Hogy mi volt a válogatás szempontja?gyakorlatilag ha már ismert elõadorol volt szo,akkor minden megjelent lemezt elhoztam,ha ismeretlenre bukkantam,akkor a szimpátia befolyásol(jo a borito,vagy a cime,a szerzõje,stb)Késõbb a cd-s korszakban már én magam is állitottam be ugy lemezboltba,hogy bemutatkoztam és megkérdeztem,lehet-e szo ilyen rendszeres elvitelre,átjátszásra,volt akivelm igy alakult ki rendszeres kapcsolat.Megtanultam,hogy lehet ugy egy celofános,vagy hologramzáras lemezt átjátszani,hogy azt késõbb még vadonatujnak tudja eladni a boltos,illetve volt amikor olyan szobeli egyezséget is kellett kötni a tulajjal(ez volt pl, a Dj Service esetén),hogy bizonyos felvételeket csak 1-2 hét csúszással adhattunk le,pont azért mert sokszor a lemez egyetlen példányát valamely hiresebb discosnak hozatták be,és gondolták,ha másnap érte jön a tulaj akkor azt higgye,hogy ez még csak neki van meg,és igy ugy játszhassa le a Fortunában vagy máshol,mintha ez ég csak neki lenne meg.😊)
Aztán voltak magánbeszállitok is,mint az emlitett Gémesi Csaba,aki rendszeresen járt ki Bécsbe,kifele cigit vitt,befele meg az árábol felvásárolt sok sok cd-t amit aztán itthon piacokon árult amig ebben volt anyagi haszon(ugy 93-94 tájékán ez aztán már nem érte meg),néha én is vele tartottam a csempészkörutakon ,emlékszem mennyit rettegtem kifele a kocsiba rejtett cigitõl,befele meg a 100-150 cd miatt(akkoriban 4-5 cd behozatala már kereskedelmi mennyiségbnek számitott és vámköteles lett(volna).Volt hogy egy héten kétszer is fordultunk.Aztán persze én is sokat vásároltam ha Londonba mentem vagy ha Spanyolországban nyaraltam,és néha egy egy nevesebb dj vagy ujságiro is hozzott nekünk lemezeket(pl.Kemény Gyõzö countryalbumokat,Csabai Mátyás régiségeket és poenzenéket,Siklos Andris New wave dolgokat szoval nem sorolom(régebben 1987 elõtt még a B.Tóth Laci és Tardos Péter,Divéky István is hozott átjátszásra lemezeket ahogy a lektorokbol ez feltüntetésre került.)Sajnos azonban már akkor is élt az a rossz szokás,hogy nagyon ment az irigykedés,titkoltak felvételeket,ha valaki megszerzett valamit azt nem adta volna oda,inkább letagadta vagy ráült,nehogy a másiknak is meglegyen😞(.Nekem is ki volt adva,hogy ezeket a felvételeket nem adhatom oda senkinek, a B.Toth is ült a sajátjain,szoval ez az "enyém a felvétel,nem kapja meg senki" nagyon megkeseritette a beszerzéseket.
Aztán késõbb a cd korszakban már kaptunk rendszeresen angol és amerikai promocios válogatásokat is,illetve a késõbb megalakulo Danubios rádió szalagtárábol is sok felvételt fel tudtunk használni,késõbb mikor a Pali a Radio Bridge-hez illetve az akkori régi Juventushoz ment,ott is rendszeresen felkerestem,és ha szükség volt valamire azt kijátszottam.
Tudom,itt a legtöbb embert az érdekli,hogy az eurodiscot honnan szereztük be?Mint látható,ez nagyon ad hoc jellegû volt kifejezett olasz szállitonk nem volt,de szerencsére akkor még ez volt a divatosabb zene igy a nagyobb slágerek eljutottak hozzánk,illetve a németországban IS forgalmazott lemezeket könnyen be tudtuk igy szerezni.Aztán a kilencvenes évek elején amikor a Haluska Imi hozzánk került,már õ hozott rendszeresen olasz anaygokat.Ez kb ugy nézett ki,hogy ugy két három hetente csütörtökön felhivtam a Haluskát õ behozott a rádioba egy nagy koffer(szo szerint),lemezt,amiben ki voltak jelölve azok a lemezek amibõl a következõ müsorát összeállitotta(ezeket kötelezõ volt kijátszani),a többire meg kaptam kb 2-3 orát hogy átválogassam,és kijátsszam amit ugy gondoltam hogy kellhet vagy jo zene.utána este 23 körül mikor végeztem vagy elvittük a koffert az Imi lakására vagy ha ugy adodott õ maga jött be este a csomagjáért.Az egy adagban levõ lemezkbõl igy kb kétharmaduk kijátszására volt idõm,meg szalagom,fõleg ha még maxit is akartam rögziteni nem csak rádio verziot.Hát bevallom,én ezt a Hi-NRG stilust akkor eléggé meguntam a negyedik-ötödik lemez után nekem már az egész egy kopogos egy kaptafára menõ zenének tünt.Ez a mai napig is igy van.Valahogy kevésbé tudtam megkedvelni,csak egy két olyan dal vagy elõado tetszik akit akkor megismertem.

okiland
<#integet2><#wave><#integet2><#wave><#integet2><#wave><#integet2><#wave>

Egy kutya olcsóbb, mint egy feleség. Kevesebbet eszik és már bundája is van.

lervi
szevasz Laci barátom!!!!<#mf2><#nevetes1><#nevetes1>

Okilandnak is megelõlegezek 1 <#wave>

kaposi1
Én is sejtem a választ ,de úriember ilyenrõl nem beszél.<#mf2>

Breki33
háttér infóra

pl az italo bootmixes felirattal kapcsolatban

Én nagyon szeretem a mixeket, edzéshez tökéletes

A bootmixeket meg különösen :-)

APE

01_Silver Pozzoli_Pretty Baby
02_Albert One_For Your Love
03_Solo_Harem
04_P4f_Diamond
05_T. Ark_Count On Me
06_Scotch_Moneyrunner
07_Attack_Can't Stop
08_Swan_General Custer
09_Linda Jo Rizzo_Heartflash (Tonight)
10_Laserdance_Powerrun
11_Jimmy & Susi_Come Back
12_Rex Abe_I Can Feel It
13_Rudy & Co._Mama Radio
14_Miko Mission_Two For Love
15_Mike Cannon_Goin Crazy
16_Roger Meno_I Find The Way
17_Crusin! Gang_America
18_Max-Him_Japanese Girl
19_Grant Miller_Golder Than Ice
20_Ken Laszlo_Tonight
21_Midnight Passion_I Need Your Love

by: gensek

http://rapidshare.com/files/268647218/VAIB58.part1.rar
http://rapidshare.com/files/268682468/VAIB58.part2.rar
http://rapidshare.com/files/268687458/VAIB58.part3.rar
http://rapidshare.com/files/268689449/VAIB58.part4.rar
Breki33
nyaralással pl
lervi
miféle infóra gondolsz???
nehogy azt mond hogy ezek a mixes dolgok tömeg ezrei neked még nyújtanak valami újat?????????

lervi
"Laci, képzeld én is fülig szerelmes vagyok."
Hogy én ezen mennyire nem lepõdök meg.
Mivel is magyarázhatná mással egy igazi fan, a fórumtól való távolmaradását.:::?????? na erre én tudném a választ de atiapuka helyett nem nagyon akarnék nyilatkozni!!!!<#nyes><#nyes><#nyes><#nyes>

Tyia
Gyerekek Mania-tól ismertek más dalt a Shine shine shine-on kivül?

New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0

Breki33
Errõl van valakinek infója? (nem linkje)

lervi
ez ám a regény!!!!!!!!!!<#nevetes1>

lervi
remélem komám azért nem lesz nehéz megtalálnod!
max letöltöd mégegyszer! a link neked ment privátban!!!!!!!!

Tyia
Gratula. Good luck!

Tyia
Szerintem nem volt egy nagy tálentum.

Tyia
Hali!
Marosi Z. Tomi= Pierot

Breki33
Marosi Z.Tomi Pierro szerintem
cucurbia
Nos akkor ,miután már megbombáztak kérdésekkel jobbrol is balrol is megprobálok ezekre a kérdésekre kimeritõ választ adni(De ha kimarad valami kérem visszakérdezni)
Bár ugy látszik már ketten is vannak akiket ismernem kéne(ami nem csoda mert szinte már alig vártam,hogy végre ismerösbe botoljak,remélem azt is megtudom,hogy kik õk)
Kérdezték,én hogyan kerültem"tüzközelbe".Röviden,véletlenül,még 1989-ben.Elõtte én is ugyanugy vadászgattam a felvételeket egy kazettás magnóval,mint ahogy itt sokan irják,várva a Fiataloknak kivánságmüsort vagy a Poptarisznyát.Utána discos haveroktol is kaptam néhány agyonnyuzott ismeretlen felvétellel tele kazit,illetve amikor volt pénzem a Mester utcában levõ Studio 54 nevû lemezboltban vettem jo pénzért maxikkal telejátszott kazikat(ismerte ezt közületek valaki?)Aztán egy véletlen történet folytán,hozzájutottam három maxihoz(az ominózus emlegetett Mr.Freaky,egy Debut de Soiree,meg a Made up megamix 1.része)amelyeket addig csak kazettán hallottam és sosem adtak le a rádioban,hiába kértem.Hirtelen ötlettõl vezetve ezt bevittem a Rádio postázojába és elküldtem a Gyurinak,hogy használja fel a müsorában.Ez volt kb.hétfõn és aztán 1989 május elsõ vasárnapi koktélja azzal kezdõdött,hogy köszöni szépen,(és a Mr.Freakyvel el is kezdõdött a mûsor),majd megjegyezte hogy legyek szives a lemezekért befáradni.Következõ héten aztán(egyetemi müveletek gyakorlat után)rohanás a rádioba,majd rövid telefonálás után már ott is álltam az iroda elõtt,bent 3 emberke,akikkel késõbb állando munkatársak lettünk(Maloscik,Komjáthy,Szever).Kaptam egy nagy fejmosást,hogy ezt hogy képzeltem,szoval nem részletezem,jol lehordtak,de utána kifele menet még megsugta a titkárnõ,hogy van-e kedvem máskor is bejönni a rádioba?Hát persze hogy volt.Gyorsan összeismertettek a Szever Palival,megbeszéltük,hogy milyen feltételekkel tudnék lemezeket szállitani nekik,és szépen igy elkezdõdött a rendszeres lemezszállitásom.(amit eleinte ugy intéztem,hogy ezeket kedvezményesen megvettem egy pesti lemezboltban,bevittem a rádioba,egy srác,akit Marosi Z.Tominak hivtak(na ki õ?) átjátszotta szalagra,majd utána egy másik lemezboltban még aznap eladtam a lemezeket.kb.200 ft veszteségem volt az eladás és vételár között,de mivel anno lemezoldalanként kb.4-500 ft-ot fizettek a lemezekért igy végül is csekély anyagi haszonnal is járt a dolog,az egyetemi élet mellett(azt az élményt nem számitva,amivel a bakelitek felkutatása jelentett és az a tény,hogy most már ezek a felvételek mások számára is hozzáférhetõek lettek,nem csak nekem kazettán).Igy aztán szép lassan bedolgoztam magamat a rádio folyosoira,megismerkedtem a technikusokkal,illetve a zenei életben akkor járatos személyekkel,és szépen lassan elkezdtem felkutatni a szalagtárban azokat a dalokat amelyeket addig én is csak a kazettáimon vagy a müsorokban hallottam.
Elõrelépés akkor lett,amikor 89 õszén megjelent a Tomi elsõ lemeze és kénytelen volt az addigi rádios dolgait feladni.Ekkor én léptem a helyére a lemezátjátszások területén,mivel ezt az egyetem mellett esténként is jol el tudtam látni,és mellesleg akkor már az átjátszásokért rendszeres jövedelmem is lett,amivel késõbb állando belépõ,és szalagtári kölcsönzési jog is járt(amit csak az tud értékelni aki valaha folyamodott ilyenekért és végigélte ennek a proceduráját)
Na ennyi a történet eleje.

kaposi1
Hali!

"Laci, képzeld én is fülig szerelmes vagyok."
Hogy én ezen mennyire nem lepõdök meg.<#nevetes1><#eljen>
Mivel is magyarázhatná mással egy igazi fan, a fórumtól való távolmaradását.<#hehe><#wave>

Szia Fülcsikém!!!!!!!!!!!!!!

MIkor vonatozunk?:😊))

Szia Lacikám!!!

Igen, ezt a számot én Carol-tól ismertem. S úgy jobban is tetszett.

Laci, képzeld én is fülig szerelmes vagyok. Végre! És kétoldalú.<#taps>

Sziasztok!

cucurbia
Hát nem beállitott a postás egy lemezcsomaggal,és máris lecsökkent a listádrol azon dalok száma amibe belehallgatnék.
Ime a New lista:
16,19,23,24,28,39,40,46,47 a Brandoval kezdõdõ listán és 1,4,5,6,9,14,17,20,22,25,29,30,32,33,34,36,37,39,40,41,42,45,47,48 a 1000 ohm mal kezdõdõ felébõl.
Na ez igy máris 11-el kevesebb mint tegnap😊)

bigivan
Szevasztok Tagok!
Köszönettel vettem !!
<#taps><#worship>

Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !

cucurbia
Ok,valoszinüleg valaki visszaélt egy 2000-ben készült iwiwes képemmel,de igen jol láttad.

cucurbia
Tegnap igértem privátban valakinek Pseudo Echo best of-ot.
Ime.
Pseudo Echo:Best Adventures(1995)(EMI 8140762)
320-ban.
1.Listering
2.Fast cars
3.A beat for you
4.Destination unknown
5.Dancing until midnight
6.Don't go
7.Lonely without you
8.Love an adventure
9.Living in a dream
10.Try
11.Funky Town/Dance mix/
12.Fooled again
13.Take on the world
14.Over tomorrow

http://rapidshare.com/files/271322639/Pseudo_Echo.rar

cucurbia
Na most gondolkodoba estem ki lehetsz.Nickedbõl itélve talán F.T.?
Vagy inkább K.A.?
esetleg M.F?

Privátban nyilatkozhatnál.

cucurbia
Nekem itthon csak a Plaza de Toros van meg két változatban de mindkettõ rövid.

Szia!

Ha megtalálod dobd fel! Köszi!

Eurodance Forever

okiland
Szia!

P.ü. ment!

Egy kutya olcsóbb, mint egy feleség. Kevesebbet eszik és már bundája is van.

cucurbia
Hehe tudom már.Hello itt Krisz😊),Õ a KK.
Ugye kedves Druszám😊)Ha már te is VB.

De hogy jött KK ide??

cucurbia
A Kérdés a KK-ról szolt,vagy arrol,hogy érdekel-e egy kép rólad,amint egy macskát és egy lemezt egyensúlyozol??Nem mindegy.
A többire válaszolok.
Értem ám a humort csak más érteni és más megérteni!!!

kaposi1
Chocolat's - Brasilia Carnaval

Format: Vinyl, LP-рип
Country: France
Released: 1975
Genre: Electronic
Style: Disco

Tracklisting: (320kbit)
A1 Brasilia Carnaval (Version Folklorique)
A2 Chocolate Samba
A3 El Cumbanchero
A4 El Charlatan
A5 El Bimbo
B1 El Caravanero
B2 Dime
B3 Voltaire Pier
B4 Brasilia Carnaval (Version Orchestrale)
Download
Ezeket a linkeket nem töltöttem le csak megtaláltam.<#ejnye1>

kaposi1
Chocolat's - Baby, Let's Do It The French Way / Cubanita (1977)

1. Baby, Let's Do It The French Way (7:13)
2. If I Had A Hammer (2:33)
3. Cubanita (2:58)
4. Wait (2:28)
5. Medley Discolat's: (8:12)
5.1. It's The Same Old Song
5.2. Stop In The Name Of Love
5.3. Up Tight
5.4. Set Me Free Dirty Ol'Man
5.5. Ma Baker
5.6. That's The Way I Like It
5.7. Daddy Cool
5.8. T.S.O.P.
5.9. Discolat's
6. Tequila (6:24)
Download 1
Download 2
Ha jelszót kérne:Alex_bog_13

kaposi1
Chocolat's - Kings Of Clubs (1977)

1. The Kings Of Clubs (14:30)
2. Orfeu Negro (5:00)
3. El Caravanero (10:37)
Download 1
Download 2

kaposi1
Chocolat's - African Choco (1978)

1. Roots (3:00)
2. People's Reggae (3:00)
3. Filé Filé (3:16)
4. Ma Gigolette (Instrumental) (2:54)
5. African Choco (3:30)
6. Nostalgia Medley (7:25)
6.1. Laura
6.2. Night And Day
6.3. I've Got You Under My Skin
6.4. Alexander's Ragtime Band
6.5. I Can't Give You Anything But Love
7. Lovely Girl (2:40)
8. I Can't Survive (2:45)
9. Ma Gigolette (Vocal) (2:54)

Download 1
Download 2

Breki33
hogy érted, hogy kidobott?
mflex

What about the forests?

A torrents.ru-n van egy album, (http://torrents.ru/forum/viewtopic.php?t=1711870 - Chocolat's - Brasilia Carnaval], csak nem tudom leszedni. Kidobott.De csak 160-as.
Жанр: Disco
Год выпуска диска: 1975
Производитель диска: France
Аудио кодек: MP3
Тип рипа: tracks
Битрейт аудио: 160 kbps
Продолжительность: 28:27
Трэклист:
1. Brasilia Carnaval (Version Folklorique) (3:03)
2. Chocolate Samba (2:15)
3. El Cumbanchero (2:38)
4. El Charlatan (2:35)
5. El Bimbo (2:27)
6. El Caravanero (6:54)
7. Dime (2:50)
8. Voltaire Pier (2:43)
9. Brasilia Carnaval (Version Orchestrale) (3:02)

Ill. van mégegy:
Chocolat's - African Choco (Derby)

Жанр: Disco
Год выпуска диска: 1978
Производитель диска: France
Аудио кодек: MP3
Тип рипа: tracks
Битрейт аудио: 160 kbps
Продолжительность: 31:59
Трэклист:
1. Roots (3:04)
2. People's Reggae (3:04)
3. File File (3:27)
4. Ma Gigolette (Instrumental) (2:51)
5. African Choco (3:34)
6. Nostalgia Disco Medley (7:32)
7. Lovely Girl (2:43)
8. I Can't Survive (2:49)
9. Ma Gigolette (2:55)

Ezek sorlemezek, amit én kilinkeltem, az egy válogatásféle, tehát lehetnek átfedések.

Breki33
Így talán jobban látszik
katt rá a nagyobb mérethez

A Bohlen számok jók róla, a többit meg anyukám szereti <#hehe>
Megvan gyáriba a Bohlenes nekem (is)
Az az év termékeny, és jó dalokban gazdag volt Dieternél <#wave>

http://youtube.com/user/BohlenStyle

tgolyo
tudtam,hogy anno valamelyik fórumra feltoltam.sajna a linkek már nem élnek,de ennél nagyobb gondom is van.nem tudom melyik dvd lemezre írtam ki magamnak.most pedig még bedigizni sem tudom.

forever vinyl Állampolgári jogom hülyének lenni!

Breki33

Title - Living In The 80s - First Mission
Mixed - DJ Discoman
Year - 2009
Genre - Megamix
Style - 80s Style
Time - 79:26
Format - MP3
Bitrate - 320 Kbps CBR
Size - 171 Mb (3% Recovery record included)

http://rapidshare.com/files/268790500/DiscomanFirst80.rar

http://uploaded.to/file/6i74cd
Üdv, a felsorolt nevekbõl az egyik 😊 Én tudom melyik 😛
Pont gondoltam is rád, hogy megkérdezem tõled, amikor itt írogattunk ezekrõl, hogy mi is az igazság...
De akkor jól tudtam, hogy bent készült minden 😊
Én nem lepõdöm meg, hogy már nincsenek meg ezek a mûsorok szalagon... Anno amikor kerestem, mondtad, hogy a Daráló régi részeit is törlik - na ezen jobban meglepõdtem, mint hogy már nincsenek meg a Haluskás mûsorok <#hehe>

Ha rájöttél ki vagyok, akkor ügyes vagy, ha nem, akkor meg pláne tartsd titokban <#hehe>
De addig is, éljen a gyors italo-disco <#crazya>

Üdv, Mr. Freaky <#hawaii>
ui: a Step számokat még mindig keresem (bárkitõl)! <#integet2>

Step - Júlia + Üzenet (nem a mini verzió)
+ Flipper Öcsi - Vágtázó angyal - ha valakinek meglenne...
<#nyes>

http://youtube.com/user/BohlenStyle

Igen, én kérném szépen!

Lacikám, ha van még más albuma is a Chocolat's-nak, részemrõl jöhet.

Nekem nagyon bejön ez a hangulat.

Most viszont egy újabb romantikus lemezt küldök Csaby-nak, ennél romantikusabbat már nehéz elképzelni.

Szerelmeseknek külön ajánlott.

ENGELBERT HUMPERDINCK - FOREVER YOURS
Formatum: mp3 320 kbps

Tracklist:
01 Please release me (3:31)
02 The last waltz (3:08)
03 Power of love (4:02)
04 Red roses for my lady (3:08)
05 Les Bicyclettes de Belsize (3:19)
06 California blue (3:50)
07 Torero (4:00)
08 A man without love (3:23)
09 Under the man in the Moon (3:31)
10 Only a lonely child (3:38)
11 I'm gonna dream our dreams for you (3:40)
12 Portofino (3:55)
13 Spanish eyes (3:17)
14 Radio dancing (3:53)
15 Heart of gold (3:31)
16 I wanna rock you in my wildest dreams (3:12)
17 Coming home (3:12)
18 The spanish night is over (3:12)

http://rapidshare.com/files/271226828/Engelbert_Humperdinck_Forever_yours.rar

kaposi1
Off!

Igen Fülcsi gyönyörû volt.
És hallottad volna a hangját.
Pont elõttünk állt be az étterem elé.
Azt látnod kellett volna hogy olvadt le a helyi menõ csávók arca akik 4-5 éves Audi A6 meg ilyen kaliberi kocsikkal menõztek le föl a sétányon amikor meglátták.<#hehe>
Csináltam róla több képet is csak azok nem publikusak mert a család is rajta van.<#nevetes1>
Komáromban is van egy fekete, de fehérben teljesen letaglózott.

kaposi1
Van még tõlük album, ha gondoljátok?