A 70-es és 80-as stb. évek zenéi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zsoltford
ez érdekes hogy éppen a kollégák nem wav-ban keresek mikor a tárhely már nem mérvadó...

cucurbia
nem baj,csak eszembe jutott,hogy amikor legelõször felvetõdött ez a chekkolos dolog(már mint amiota én idenézek),rögtön feltettek egy kérdést,hogy mondj egy technikát,hogy hogyan lehet becsapni😊))))

zsoltford
üdv! a 15khz -es dologgal nem értek egyet, amennyiben felvételt készítesz törekedni kell a lehetõ leghûségesebb rögzítésre...ami nem feltétlenûl nagy hû-hó...az hogy utána min hallgatod az egy másik kérdés avagy kinek-kinek a füle meddig éles...a fül hallástartománya ugyan korlátozott azonban még akkor is fontos a görbe nem megszakadása 15 khz-nél ha az adott tag képtelen többet meghallani...

cucurbia
Szia
Sajnos a Haluska minden lemezét eladta mikor behozta 1.de max két héten belül,hiszen ebbõl élt.

A Cserhalmi Gyurival én is sokat találkoztam,néha dolgoztam(õ legalább rögtön jelölt az iwiwen),bár neki inkább amerikai meg angol zenéi voltak azokat szerette jobban(bár anno a Bryan Adams maximat amikor behoztam Londonbol azonnal megvette,pedig nem egy diszkos szám).Minden évben ment Szingapurba😊)Nem tudom mi lett vele azota kicsit eltünt az utobbi idõben.
Na a Dattal nekem is ez volt a problémám,vagy 10 évig nem tudtam hol lejátszani csak nemrég sikerült gépre menteni a daton tárolt zenéimet,teljesen eltünt ez a technika😞(,pedig a minidiscknél jobb minõségben.

Nekem megvan az összes eredeti max mix ,spanyol eredeti cd-n multkor mp3-ban fel is tettem,de nem kellett senkinek wavban.

Zephyr Retiring
szinte egymás nyakában lihegünk<#nevetes1>

már ha ez lehetséges közel 200 km-re egymástól<#nyes>

ui: fingom sincs mirõl beszélsz, lehet csak a fáradtság miatt..

mellesleg felesleges magad védened. én nem mondom, hogy tudatosan csapsz be másokat..

..bár néha tudat alatt azért megteszed, hiszen a wavjaid, még mindíg nem mind "valós" wavok<#whatever>

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

cucurbia
http://rapidshare.com/files/278754800/mr_freaky.wav

Na akkor ez meg a Mr.Freaky kijátszás.
ezt a popcorn után játszottuk ki,de ez más kiado,és 1988-as lemez,kis összehasonlitásra talán elég kollegák.

Jó estét mindenkinek.Ma is olvasgatok,olvasgatok ismét progiztok.Látok mindenféle görbéket.Jól van látom ezekkel egész jól elvagytok.1 biztos bármit mutatnak a hullámok 15 kH felett úgysem hallotok semmit.Nagyon jó erõsítõnek kell lennie meghát falaknak is,hogy mindezt átvigye,persze nem baj ha jól szól a zene.Én akkor is a fülemnek hiszek.Ha bakelitrõl vesztek fel,amit nemsokára én is elfogok követni mert egyszerüen olyan zenéket keresek amiknek már nem tudom a címét.Van esélye,hogy egy részét sikerül talán megszerezni.Ehhez viszont nagyon sok lemezt kell majd átnézni.Nagyon sok munka meg hát pénz.A múltkor többen emlitettétek A Haluska nevét.Valamikor én is tõle kaptam az anyagot ömlesztve.Ebben az idõben több havi fizetést költöttem csak zenére.És talán mondanom sem kell,hogy nem csak tõle jött a zene.Másik vonal a Cserhalmi volt.Megkerestem akitõl annak idején kaptam a zenéket- õ datra vette fel-,persze már egy darab sincs neki.A Haluskát is próbáltam megkeresni annó a Fehérvár rádiónál,de nincsenek meg a lemezek.Csak metál kazira mentett mident dolbival.Ez sem lett volna rossz-csnáltam én már jó kaziról hallgatható minöséget-de most már semmiféle kapcsolatot nem tudok vele felvenni/IVIV/.Röviden ennyi.

Ja még valami,MAX MIX 1-12-ig _FLAC_-ban kell e? vkinek.Nem az én sajátom csak tudok linket.Ezt csak úgy óvatosan írom ,mert tegnap olvastam,hogy egyesek tesznek fel ezt azt mintha saját lenne.Õszintén bevallom,úgy vannak zenéim: - vagy veszek
- csereberélek /v.mit V.miért/
- illetve turizok .

Köszi !

cucurbia
Köszi,
megusztam egy digitalizálást a B oldalrol😊)

Én majd foglak keresni ne félj!!De csak idõben.

cucurbia
Miért ti egy helyen laktok,hogy a szádbol vette ki??😊))))
(bocs csak este van)

UI:csak megjegyzem,ha az emléked nem csal nem én voltam az aki a program megismerése után elsõ kérdésként azt tette fel,hogy hogyan lehetne becsapni a progit😊))(mivel ez engem nem érdekelt,nem csalok-tudatosan!)

zsoltford
90-esben nagyon ritkán kukkantok be...itt pedig nem láttam ,hogy kereste valaki...wav-ban pedig fõleg...általában nem lapozok vissza...nincs idõm, kedvem végigsasolni az mp3 dömpinget...
de szívesen kommunikálok a kollégákkal ha valaki megkeres vagy érdeklõdik az álltalam feltett egy-egy zene után...akár kiadó, akár beszerezhetõség tekintetében...ráadásúl ha egy-egy gyûjtõvel is sikerül kommunikálni az külön öröm...
jut eszembe dj. pulykatoll kolléga merre pörgeti a vinyleket...?az italo infovonalon nem találom a kollégát...
míg ezt lepötyögtem felért egy verzió...
errõl:
discogs infó...

ez:B.2 wav

Zephyr Retiring
..a számból vetted ki<#hehe>

Zephyr Retiring
ez egyértelmû: egy erõsebb 192-es, vagy talán egy xarabb 256-os lehetett
hõskorában<#nevetes1>

mflex
Akarod mondani Wavosaur, és azon belül a sonogram opció<#nevetes1>

What about the forests?

cucurbia
Na ez a görbe is egyértelmû.Vita nincs rajta😞(Ott a szakadék.

Én egyszerû emberként a gyors és egyértelmû megoldásokat szeretem😊))
Minden bonyolitás idõpocséklás.

Zephyr Retiring
részemrõl nem is volt vita..

cucurbia
Csak egy kis off.
Szeretem ezeket a vitákat,néha egy kis vita és ha megunja valaki,aki csak kivülrõl nézi hirtelen küld vagy mond valamit és máris megoldodik az elõtte hetekig tarto vita😊)

trexxhunter
okés fõnök! úgy csináltam

Zephyr Retiring
..csak neked kétértelmû..
mûködésre megegyezik az ingyenes sonogram-mal, csak a c.e. összetettebben mér..

egyébként a sonogram is elsõ osztályú erre a célra<#eljen>

Zephyr Retiring
már mflex kifejtette bõvebben a 74079-ben..

cucurbia
mellesleg megjegyzem,hogy itt meg a 90-esen hetek vagy honapok ota keresik a wav felvételt errõl a számrol,és akkor miért nem jelezted hogy neked megvan??Mindenki csak mp3-ban tudta feltenni ezért probáltam valahogy a bakelitemet beolvastatni,hogy végre már wavban is meglegyen,aki kéri.

trexxhunter
<#eljen>köszi <#wave>

Zephyr Retiring
így nem sokat. tartsd lenyomva az "alt" billentyût, és közben nyomd meg a "z" billentyût is, most mondom kb. 100-adszor<#nevetes1>

..ha bekapcsolt az analysis ablak is, dobj egy újabb fotót..
(lehetõleg lejátszás közben)

cucurbia
mint irtam volt egy kis technikai gond,majdnem három orába telt megoldani igy most csak a maxit játszottuk ki, a többit majd csak akkor ha megfelelõnek találják itt,illetve ha a srác akinél voltam tud venni uj hangkártyát amit már a windows 7 is felismer.

mflex
Hát pl ez egy minõségi WAV-nak a freki képe:

és az abból készített minõségi stereo 320-as mp3, vagyis egy 320-nak így kellene kinéznie:

Ami általában 16khz-nél "megáll" és csak ilyen foszlányok vannak, ott már erõsen megkérdõjelezhetõ, hogy egyáltalán a 192kbps-t eléri-e.

Persze vannak próbálokzások ennek pótlásására, de azért egy jó rendszeren hallani a különbséget.

What about the forests?

zsoltford
nekem is az van vinylen melyik verzió?

cucurbia
Techno Talk😛opcorn(1990)

cucurbia
Ok,vita lezárva.Mflexx küldött egy másik progit abba behelyezve azonnal kimutatta amit kell,igy vita lezárva,cooldit,soundforge kidobva,ezentul Mflexx progival ellenõrzés,az nem annyira kétértelmû mint a többi.

zsoltford
ez mely popcorn verzio...?nekem is van didizve egy...

trexxhunter
a kép alatt írtam is h 256os mp3

trexxhunter
kicsit bõvebben :
mikor mit érdemes figyelni... miból mit lehet kikövetkeztetni..

mflex
hát kb azt is mutatja, 16khz-nél erõsen megvágott empétré 😊

What about the forests?

cucurbia
Betennéd ennek a 16-os lefutásnak a képét,mert én akárhogy töltöm be nem látok zuhanást a görbékben 16 ezernél.Csak hasonlo enyhe csökkenést mint a popcornnál.

cucurbia
Nos köszönöm.Mint mondtam nekünk hangkártyaillesztési problémáink voltak a windows 7 miatt,ezért gondoltam hátha ez okozhatott gondot.
"a vinylek rögzített hangminõségei országonként is, kiadónként is változik.." ezt én is tudom,értekeztem is rola egy hozzászolásban jo sokat.
ez egy német lemez.(CBS).Majd keresek 90 utáni bakelitet
addig is felteszek egy mr.freaky bakelitkijátszást,azt ezután a popcornfelvétel után olvastuk be,igaz az 1988-as de talán majd össze tudod hasonlitani.

trexxhunter
drága zefír mester <#vigyor1>
köszönettel vettem a progidat! kiis próbáltam
namost ha van egy ilyenem akkor arról mit lehet tudni!

eredetileg mp3 256
köszi JOCI

cucurbia
Igen mint irtam a Soundforge 23 ezresérõl beszéltem nem errõl a progirol.

Na de akkor végre a rejtély megoldodott.

Zephyr Retiring
bocs, de te 23 ezres lefutást mondtál..
márpedig ez 16 ezres csak, akárhogy is nézem<#wilting>

a fülednek is ezért volt furcsa, hiszen jól mondta mflex kolléga:
jóindulattal megadhatjuk rá a 192-es bitrátát, de csak azért, mert fel lett javítva..sorry.

Zephyr Retiring
nos, ha már senki sem vállalkozott rá, akkor tessék:

ezen a képen azt láthatjuk, hogy ez vagy egy kiváló minõségû vinylrõl, vagy pedig egy elsõ osztályú cdda-ról (esetleg egyéb más, de magas minõségû hangforrásból) származik..

eddig<#eljen>

számomra az is világos, hogy nem tutyikázott..

a fülteszt pedig szubjektív, mert ettõl hallottam már jobb, és rosszabb minõségû eredeti forrásos wavokat is..

én az általános és általam megszokott hangminõséghez képest 1 fokkal lejjebb helyezném, de persze sokkal több derülhetne ki, ha egy másik
1990 utáni vinylrippet is készítenél..
azoknál általában jobb a dinamika, de persze ez is szubjektív..

a vinylek rögzített hangminõségei országonként is, kiadónként is változik..

pomogacs2
Köszönöm kérdésed, már megvan mind a három Hypnotix album.

Még mindig keresem Jess Conrad-tól a Save it for a rainy day dalt.
Köszönöm!

És ne feledd, ahol végetérnek az álmok, ott kezdődik a valóság!

cucurbia
Köszönöm,na ez amit eddig én is tudtam,és a betöltött felvétel teljes lefutást jelzett,amit én is mondtam.ezért kértem a chekkolást,mert a fülemnek nem tetszett,de a progi szerint meg normális volt.

Zephyr Retiring
..és aki netán még mindíg lemaradt volna eme remek csekkoló progiról (winfos alatt, linuxon nem csekkoltam) azoknak újra:

cool editor pro 😊

ezt a linket csak az sg-n adtam ki. eddig 15-en szedtétek le, tehát gondolom sokakat foglalkoztat a dolog..

Zephyr Retiring
akkor mindazoknak, akik még nem értik, nem tudják a cool editro pro használatát, egy kis gyorstalpaló leegyszerûsítve: (1.kép)

ezen látható egy tutyikawav..

a programot új üres könyvtárba javasolt tenni. ott õ saját maga létrehoz egy "xsandbox" nevû könyvtárat, amit az ideiglenes fájlok szerkesztésére, tárolására használ. ezt ne töröljük ki.

javasolt az exe fájlból parancsikont készíteni az asztalra, és onnan indítani. a könnyebb érthetõség végett, javaslom a menüsorból a "view" alatt a "spectral view"-re állítani: (2.kép)

ezen pedig egy általam készített 320-as empéjtré..

ha megfigyelitek a két kép közti különbséget, láthatjátok, hogy az 1. képen a spektrum magassága a 16 khz körüli sávban mozog.
valaki szándékosan belejavított, hogy többnek látszódjon,
de szerencsénkre nem profi az illetõ, és a frekvencia analizálót már nem bírta becsapni.

(ezt az ablakot az "alt+z" billentyûkkel tudjátok ki-be kapcsolni)

a 2. képen a 320-as empéj maximális határa látható. ettõl feljebb nem megy a törés tutyika nélkül, de néha tutyikával sem naon.

az utolsó képen pedig azt láthatjátok, hogy mihez kellene hasonlítson egy "tiszta" eredeti wav frekiképe..

ezt idekattintva bárki megnézheti 😊

amennyiben kimaradt valami fontos infó, szóljatok rám..

bár nagy vonalakban ennyi lenne a lényeg, és a fontos..

Kelemen73
Köszi, de egyenlõre elég lesz a Sugartax.

1000THX

Kelemen73
Az elsõ reakciót elõadom a popcorn2-rõl:

Letöltöttem, meghallgattam néhányszor és nagyon szépen szól, nekem tetszett a minõsége.

Azt azért el kell mondanom, hogy semmilyen programot nem ismerek amivel meg tudtam volna vizsgálni a hangfájlt, de a fülem nem szokott becsapni, szerintem nagyon jó.
Az meg külön tetszett, hogy a lemezjátszó pattogása néhol hallatszik. Megmondom õszintén nosztalgiával hallgattam a 'kukoricás számot'.

cucurbia
ok már kezdem is grabbelni vagdosni,tömöriteni,feltenni.Még Liberatorom van,más egész cd-m nem,max ha kölcsönkérek.

Zephyr Retiring
elõbb egy másik kérésedet teljesítem, utánna már szedem is lefelé..
pár percet kérek még..

cucurbia
Azul Y Negros cd-t elõkapva felteszek egy dupla válogatás cd-t(kivételesen azért mp3-ban hogy ne kelljen darabolni)

Azul Y Negro😄e vuelta al Futuro II(1997)
az elsõ cd-n kilencvenes évekbeli remixek vannak,akinek az is kéne nézzen át a kilencvenes forumba is,akinek meg az eredeti azoknak itt a kettes lemez amin az eredetiek vannak.
1.No tengo tiempo
2.Technovision
3.Fantasia de piratas
4.Me estoy volviendo loco
5.The night
6.El hombre lobo
7.Isadora
8.Catedral de sal
9.La torre de Madrid
10.Hitchcock makes me happy
11.Fu-Man-Chu
12.No controlo nada
13.Vuelva usted manana
14.La ultima estrella

http://rapidshare.com/files/278695725/AzulyNegrocd2.rar

Kelemen73
Kedves cucurbia!

Szeretnék bejelentkezni a wav-os sugartax-ra.

Elõre is köszönöm.

cucurbia
Most akkor kell a sugartax vagy nem?

cucurbia
http://rapidshare.com/files/277421653/popcorn2.wav
Még mindig errõl a popcorn linkröl van szo.
Mint irtam volt egy kis technikai probléma(momentán az hogy az xp alatt tökéletesen müködö hangkártyát a Windows 7-es rendszer nem ismerte fel,és nem is lehetett hozzá egy orás keresés után sem illesztõprogit találni a neten)igy aztán egy igen faramuci és kerülõ megoldással tudtuk csak a lemezjátszot gépre dugni és digitalizálni.
valahogy csak meg csináltuk,de mielõtt a többi bakelitemhez kezdenénk, a felesleges munka megelõzése matt kértem fel itt titeket hogy ellenõrizzétek le hangzásilag meg ugy mindenhogy,amire csak lehet.
A bakelit eredeti tehát abba nem kell belekötni(és ha kell a 30 nap lejárta után foto is mehet rola,macskámmal együtt),de ha bármi tanács van arra nézve mire vigyázzunk vagy állitsunk be legközelebb(remélhetõleg akkor már egy uj kártyával),azt megköszönöm.Ezért van fenn már egy hete ez a link,de választ még senkitöl nem kaptam!!!
Bezzeg arrol amirõl eleve állitottam hogy gyanus,arrol azonnal😊)

Kelemen73
Szia!

Én kerestem az OMD-t, köszönöm szépen, még mindig vadászok a jó minõségû albumukra (bitráta minõségûre természetesen).

THX