A 70-es és 80-as stb. évek zenéi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kathleen Juine - Destiny (Ez a zene abba a 200-as válogatásomba nincs benne.)
Hát ezt kergetjük már egy ideje.

Sajnos reménytelenül::::
reynaud
Mára legyen még 1 feladvány.
snippet_15

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Igen ,ez egy jó dallamú,kellemes zene,jó vokállal,nagyon kedvelem.
Discogs-on ,23-ból ,mindenkitől a legjobb értékelést kapta .
- link -

Gratulálok,előnyt jelenthet az számodra hogy te is kedveled a jobb produkciókat,ezen korszakból.

ItaloDisco4Ever !

Gloria J. - Queen Off The Night. A mai napig elő lehet venni. Nem az az őrült tempós eurobeat, meg van még dallama is.
reynaud

Akkor,kipipálva az 1-es sorszámú is.
Sarina ‎– Vision In The Night (discogs)

Várom az én mai feladványom megfejtését!

ItaloDisco4Ever !

reynaud

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Semmi probléma,érthető volt úgyis!

ItaloDisco4Ever !

cucurbia
azért van tele csupa német nyelvű szörnyedvénnyel a lemeztár.

cucurbia
Majd megbeszéljük,de nem most lesz az tuti,szinte semmire nem érek rá.

reynaud
s ugyebár a Danubius rádió a Balaton-part környékéről startol,ha jól emlékszem,márpedig igen,Bochkor Gábor volt az egyik műsorvezető,német nyelven adta az infókat a turistáknak a remek zenék közt.

ItaloDisco4Ever !

cucurbia
Nem sajnos nem.
Ez a kezdeti logo volt,a kilencvenes években már az a fekete alapon megjelenitett uj logo ment,ami a matricákon,táskákon volt.

Ha gondolod csinálok róla egy jó másolatot, és feldobom ide. Meg amelyikről gondolod hogy kell. Meg is mosom előtte a lemez(eke)t egy lemezmosóval, úgyhogy szebben adom majd vissza <#smile>
Ja most látom el is írtam egy kicsit, "minden nap" akart lenni a végén :-) Csak gyorsan gépeltem.
reynaud
Legyen akkor mára is egy-két feladvány,egyelőre ez.
Az évszám segíthet a megfejtésben.
(A) 1990 (sample)

ItaloDisco4Ever !

Ezzel nem találkoztál véletlenül .<#nevetes1>
Fülcsivel kergetjük már egy ideje! <#nevetes2>

Amúgy a Danubius Radió logó tervezőjének elismerésem! <#taps>
Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2020.09.20. 12:34:04

reynaud
Szia Józsi,

Ebéd után rákeresek.
Ez a duma amit nyomsz ... <#nevetes1>

ItaloDisco4Ever !

Gratula!<#taps> Ezek szerint nem csak Vinyl-ket hallgatsz! <#wink>

reynaud
Na majd ma ezekbe belehallgatok!
Köszi.

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Kedves Béla,
Kincset érsz nekünk ezen a fórumon !

Jó memóriád van,mert amikor ezt a dalt felfedtem,mindjárt mondtad hogy nagyon-nagyon ismerős a lemezborító.
Milyen jó zenéket játszottak akkortájt a Danubius rádióban,Komjáthy úr szerkesztésében.

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Szép megfejtés ! <#taps>

ItaloDisco4Ever !

Sajnos dolgoztam, de nekem is talán 5mp-ből is ment volna, mert az akkori "Pillantás" műsor után egy két hétig, napi
szinten szól ez a Philip zene. Hangszerelésre, meg ének hangra is mindig a Mc Brian - Loving you forever jut eszembe róla.
cucurbia
Néhány a neten megtaláltak közül,amik tetszettek,stilustól,és nyelvtől függetlenül:
//www.youtube.com/embed/knLKqHSeVV0
//www.youtube.com/embed/YF34HfUIpQc
//www.youtube.com/embed/0a7S8-64yc4
//www.youtube.com/embed/A0qAw7ZABDI
//www.youtube.com/embed/7NnSpff_VqA
//www.youtube.com/embed/uCyLZ2T-VRw
//www.youtube.com/embed/3dTy5zz3phI
//www.youtube.com/embed/rOPoP4YWgmk
//www.youtube.com/embed/LZ5mWIKJd24
//www.youtube.com/embed/WVMyXjUuYEA
//www.youtube.com/embed/tWWQBQVmaRE
//www.youtube.com/embed/Bjv0ZXuxXzM
//www.youtube.com/embed/uKGUbzkKhVk
//www.youtube.com/embed/ZuQdR0ZM34A
//www.youtube.com/embed/aiDtKsgmwxE
//www.youtube.com/embed/Mz1Fxur7nes
//www.youtube.com/embed/XwfWy9lVKNg

stb.stb.ezek azért inkább fülcsizenék,de ha igy egyben hallgatom eszembe jut a 86-87-88-as Danubiuskorszak:))

cucurbia
Na átnéztem ezeket a rámhagyományozott kislemezeket.Sajnos amiket kerestetek azokat nem találtam,tényleg csupa francia meg német nyelvű nemtudoménkikkel van tele,meg persze sok sima angol amerikai ismert sláger kislemezzel,ami nem olyan nagy kuriózum.(max akik a radioverziokat vadásszák)Fogtam magam amit igy szerzőre érdekesnek találtam beütöttem a youtube-ra,találtam magamnak való popzenéket azért.:))
OK-Musica-sból csak Andy Baum kislemezeket találtam,de ez belehallgatva inkább pop-rockzene,disconak nem nevezném.
Találtam egy Silvia nevezetű hölgyet is Coconut-os kislemez és bár T.Hendrik-K.van Haaren szerzemény 85-ből,de német nyelvű:((mindkét oldala,igy inkább fura egy zene.Vagy egy Teldec-es kiadvány valami Niko Roder 85-ből,ahol Tess-Sabrina a szerző,de szintén valami német nyelvű,és még meghallgatni sem tudtam,mert neten nincs.
Ismer valaki Top Secret nevű osztrák bandát 88-ból?Youtube-on semmi róluk pedig állitólag szintipop.Vagy Funbox:Are you lucky?(Koch records 1988) youtube-on semmi.
Na mindegy.
Viszont Roland,hogy örömed még negyobb legyen,W.Stevenson kislemezből kettő is lett.))
Íme:

Roland, ha nekiugrasz, kiegészíteném a támpontokat, így biztos meglesz!
Amit nagyon kerestél "jó minőségben" ahogy írtad, az 1990-es volt, és a nagy filmgyárral kapcsolatos címe volt, tehát a rejtvényben szereplőnek is ugyan az a címe.
A másiknál pedig az olasz születésű énekesnőnek a legnagyobb slágere a Boys volt, és a neve majdnem azonos a keresettel, csak egy betűt kell kihagyni belőle. Gonolj arra a dologra, amit mkinden nam lehúzunk a wc-n, akkor rájössz melyik betűt kell kihagyni <#smile>
Nem, ezt nem ismertem, köszi hogy mutattad.
David Mansfield - Heart in action

The real DJ play vinyl!

Igen, mondjuk a refrénbe is benne volt.<#eljen>

Ezt a rejtvényt külön neked ajánlom megfejtésre mert hogy pörgős és mégis 2018-ban készült a Maxi. <#wink>
Sound 3

reynaud

ItaloDisco4Ever !

Ez szerintem könnyű lesz! <#nevetes1>
Duett egy egykor szebb napokat látott magyar énekesnővel! <#wink>
Sound 2

Kár hogy nem érek rá gyakrabban itt lenni ez 5 másodpercből is ment volna! <#finom>

És mégis van benne ,egy jó kis verzióban! <#taps>

Gratula! <#eljen> Bármelyik más verzió túl könnyű lett volna !<#nevetes1> ;)

cucurbia
Mivel az elmult 20 évben ezt már többen mondták,aztán mégse,igy ha mégis meglesz akkor előre is köszönöm.

reynaud
Megtaláltam,Till a vezetéknév része :)
Józsi ezt ismered?
discogs

ItaloDisco4Ever !

reynaud
<#eljen> <#taps>
Imádom,ez tényleg a megunhatatlan kategória,és azon ritka dalok egyike,melynek instrumental verzióját is kedvelem.

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Oké,nekiugrok majd.

Amíg itt vagy ,egy dalt akartam mutatni,de a fenébe ,nem jut eszembe az előadó teljes neve ,ha jól emlékszem svéd és a keresztneve Till.
italo,synth-pop ez is,és sajnos nekem nincs még meg.

ItaloDisco4Ever !

Akkor írom:
Amelyiknek "80's" címet adtam, az a 80-as évek közepe tájáról való, és nemrég kerestél egy hasonló című zenét, amire azt írtad hogy az egyik kedvenced. Tehát ennek is tök ugyanaz a címe.
A másiknak pedig az előadója ugyan az egy betű híján, mint annak az olasz születésű nagycsöcsű énekesnőnek akinek rengeteg lemezét kiadták, és nagy sztár volt a 80-as években.
reynaud

ItaloDisco4Ever !

reynaud
mind2

P.S. : Maradj pár percet,megvágom az 5 mp-es dalt ,hosszabbra.

ItaloDisco4Ever !

A maradék kettő közül melyikhez adjak még támpontot?
Szerintem nem olyan nehéz beszerezni, és nem is egy nagy összeg. Na majd ha meglesz felveszem neked.
cucurbia
Na azt kifejezetten nem kedveltem soha.
A Lyin' eyes R.R.Maué szerzemény,és sajnos csak egy kevésbé jó minőségű radio verziot mentettem ki a radióból,pedig anno az egész lemezt kijátszottam.
Na mindegy,keresek tovább.Köszönöm.

Gratulálok, ez nem volt könnyű gondolom, de látom te ügyesen megtaláltad <#worship>

Azt gondoltam a másik kettőre előbb jön megfejtés.
Utoljára szerkesztette: italomanjoco, 2020.09.19. 16:22:56
Nem, az nem én vagyok akinek minden megvan, valakivel összekeversz <#smile> Alexis-től ez nincs meg, úgyhogy sajnos nem tudok küldeni rippet. De a Do You Really Want Me szerintem jobb nála, na az van.
reynaud
Nem tudom Allada dolgozik éppen,vagy valahol itt van a közelben? :)
Picit várok rá,ha nem jön megfejtés,megvágom a dalt 10 másodpercre.

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Ez tetszett a részletből, tehát megakartam keresni,sosem hallottam korábban.
A címkék ,támpontok által cirka 3 perc alatt megtaláltam.
Gratulálok a lemezhez!
Love ‎– Lady Love (1987) discogs

ItaloDisco4Ever !

cucurbia
De ha már megszólítottalak -állítólag- neked "minden megvan"
Na jó,csak majdnem.:))
Évek óta keresem Alexis:Lyin' eyes c. 1990-es maxiját,amit még anno én vittem a rádióba de utána eladtam,és most nyomát sem lelem évek óta sehol ,hogy valakitől egy normális minőségű rippet kaphatnék vissza róla.
Neked ez megvan?