112170
-
mfn #101106 Az Italo Disco kedvelőinek egy 1984-es felvétel :
Texas Johnny - Superman
-
mfn #101105 Elmerülve a 80-as évek eljének disco muzsikái között találtam rá egy régi sikerre Steve Kekana korongjára.A dél Afrikai énekes legnagyobb sikere volt ez,az érdekessége pedig hogy 1980-ban adták ki és 2 év is eltellt amíg meghódította az Europai slágerlistákat.Jó újra hallgatni ezt a kislemezt :
Steve Kekana - Raising My Family
-
A "Belive In You" jobb....de az nincs YT-on
Üdvözöl mindenkit : a Tyia -
Egy kis vérfrissítés....(nem) csak Nektek!!!!!
-
mfn #101102 Még egy klasszikus felvétel spanyolból :
Green Ice - Gigolo.
-
mfn #101101 Szerintem,ha ezeket a zenéket (pl. Green Ice - Gigolo stb.) mind kiadták volna akkoriban a ZYX-nél is akkor sok zene alá beírták volna az Italo Disco-t a Discogson is!David Lyme - Bambinája is a ZYX-es kiadásban Italo Disco.És nekem otthon is az italo polcon van,nem a Silent Circle között.Lehet rajtuk vitatkozni,de számomra inkább a megosztások a fontosak
-
ItaloMucsacso70 #101100 Sok zenére igaz amit írtál elismerem.
De az I Want You már csak a refrénje miatt se tartozik ezek közé szerintem.
Nagyon könnyen beazonosítható dal szerintem.
-
mfn #101099 Az Euro-Disco kedvelőinek 
Joy Peters - Don't Loose Your Heart
Utoljára szerkesztette: mfn, 2016.04.09. 20:12:50 -
Biatomi #101098
i wan yuuuu
-
mfn #101097 Sok remek Italo Disco felvétel készűlt a 80-as években Spanyolországban.Sajnos ezeknek csak töredéke jutott el hozzánk,azok is német vagy Francia kiadásban (Squash Gang,David Lyme stb.)Ezek a felvételek jól töltötték a táncparkettet a Diszkókban is.És nem hiányozhattak a Disco kedvelők kazettáiról sem
Sok felvételt azonban csak jóval később sikerült beszerezni,ha pl. megfelytettük egy Mix-ből a címét.Sajnos tracklista nélkül az is elég nehéz dolog volt!Így volt ez a következő felvétellel is.
Marce - I Want You
-
mfn #101096 A Musikladen nevű német zenei tv műsor rendkívűl sikeres volt Europában a 70-es és 80-as évek elejéig.Igen nagy mennyiségű video anyag maradt meg nekik azokból az időkből,és minden ismétlésnek még most is igen nagy sikere van.Az egyik 1981-es műsorból ismertem meg a szőke hármas ikreket Argentinából akik Europában a Trix néven adták ki lemezeiket.Itt meghallgatható a kislemez anyaga.Top Disco!
Trix - Fantasy
-
mfn #101095 Még emlékszem amikor elöszőr hallottam Peter Richard - Walking in the neon című felvételét,ha jól emlékszem egy best of Italo Disco dupla lemezen volt rajta.Hát nem ragadott magával a korong,bár valószinűleg a ZYX-nél jól állhatott az eladási listán ha rákerült a Best of lemezre!Csak később találkoztam az énekes korábbi korongjaival mint pl. a következő felvétellel ami mellett kár lett volna elmenni!Tempós Italo Disco 1982-ből!
Peter Richard - For You,Only You
-
allada67 #101094 mfn !
Köszönettel vittem,ezt a jó kis olasz Marcella Bella nótát. -
mfn #101093 Még emlékszem a 80-as években nem nagyon voltam oda a lassú felvételekért.Néha azért becsúszott 1-2 felvétel a régi kazettákra.Falco - Jeanny,vagy Status Quo - In the Army now,vagy éppen a rádióknál agyonjátszott Foreigner felvétel.Később kerültek be a gyüjteménybe utólag megkedvelt felvételek mint az előző Alan Sorrenti klasszikus is.Találtam én is egy jó olasz kellemes felvételt.Ha jól emlékszem még DJ Bobo is játszotta a 80-as években mivel rajta volt az EAMS cd összeállításukon :
Marcella Bella - Nell' Aria
-
Alan Sorrenti - Tu Sei L'Unica Donna Per Me
-
ez csillagos megfejtés lenne,ha igaz lenne. nem tudom. a 2 zene között én semmiyen hasonlóságot nem hallok.
viszont a csajra köszi, hogy felhívtad a figyelmet,nekem nem igazán volt benne az emlékek között, de ennek apropójából berakok ide 2 passzolót
Dori Ghezzi - Piccole Donne
Dori Ghezzi - Margherita Non Lo Sa
-
Qfár #101090 Dori Ghezzi - Mio Signore -
mfn #101089 Egy úgyszintén remek feldolgozás a már előzőleg említett Afric Simone talán legnagyobb sikerét dolgozták fel az olaszok az Asia lemeztársaságnál 1988-ban.Egy kicsit gyorsítottak rajta ami jót tett a felvételnek 
Baambata Flash System - Ramaya
-
Biatomi #101088
Remek versio
-
-
Biatomi #101086
Igazán i love you :) -
mfn #101085 És ráadásnak még egy mix Olaszországból.Az X-Energy nevű olasz lemeztársaság talán legsikeresebb előadói a Fun Fun nevű lánycsapat volt.De olyan előadók is nálluk kezdték a pályafutásukat mint az Advance vagy éppen Chris Luis is.Mint majdnem minden disco lemezkiadó ők is időnként előálltak egy mix lemezzel.Ez az 1984-ben napvilágot látott Mixenergy maxi volt :
X-Energy Megamix
-
mfn #101084 Gloria Estefan egyéni karrierje előtt a Miami Sound Machine énekesnője volt.A Kubai születésű énekesnő bátyja alakította az együttest még a 70-es években.Mégis Europában az áttörés a 80as években történt mégpedig a Dr Beat című korongal.Ezzel a felvétellel már nállunk is szalonképessé tették a Latin Disco stílust.Egy 1989-ben kiadott vinyl lemezt tartok a kezemben egy igazi nyalánksággal a megamixek kedvelőinek
Miami Sound Machine - Megamix -
mfn #101083 Afric Simone neve jól ismert a 70-es évek disco világából.A Mozambiki származású énekes rendkívül sikeres volt európa szerte.Lemezei még ma is forognak a Retro bulikon,a Hafananára vagy a Ramayára még ma is megtellik a táncparkett!Talán a következő 1980-ban készült felvételét nem mindenki ismeri :
Afric Simone - China Girl
-
mfn #101082 Hello!Ránéztem én is de nem találtam letöltő linket.Pedig ezt én is letölteném!Szeretem Ricky Kinget,meg is vannak a kislemezei még valahol.Viszont ha arra a koncert dvdre gondolsz amit kiadott,na azt nagyon leszólták a fórumokon mert álítólag egy sátoros nívó nélküli produkciónak nevezték.Just for Fans!!! -
Szép jó reggelt mindenkinek,sziasztok! Nem tudja valaki hogy honnan tudnám megszerezni vagy letölteni,természetesen jó minőségben Ricky King 20.Jubileumi DVD-jét? Irtam neki de mindig valami autómatikus válasz jön. -
mfn #101080 Bob Marley neve fogalom a Reggae stílusában.Kétségtelen,hogy ha az öreg nem volt belőve akkor világslágereket készített.Bár mint talán az emberek többsége én sem vagyok nagy reggae rajongó
de legnagyobb slágereit időnként szivesen hallgatom.A napokban került a kezembe egy best of delux válogatás cd-je amelyen találtam discosított 1984-es Remixet.Ez a felvétel a Buffalo Soldier és a remixer pedig Eric E.T. Thorngren volt.Egy lendületes táncbarát remix
!!!
http://www103.zippyshare.com/v/MaNE7mRo/file.html
-
pado69 #101079 Kim Taylor - Say You'll Be Mine
Utoljára szerkesztette: pado69, 2016.02.14. 21:34:03 -
mfn #101078 One System - Life is very short.Na ez megint egy olyan Italo Disco ami akkoriban 1987-ben nem nagyon volt ismert hiszen csak olaszban adták ki.Nekem is egy barátom hívta fel a figyelmemet erre lemezre.Hát nem bántam meg hogy elhoztam tőle és átmentettem. Nem is rossz!!!
http://www114.zippyshare.com/v/uyWTTScU/file.html -
mfn #101077 Na itt sajnos 1 hiba történt véletlenül a Le Angeli linkjét másoltam be.Itt a helyes link a Gibson Brothers Megamixhez :
http://www60.zippyshare.com/v/I0ajIZ8I/file.html -
mfn #101076 Közeleg a hétvége a Retro bulik ideje! Lehet,hogy jól jön valakinek ez a jól sikerült Megamix.Az előadó a Gibson Brothers a Mixmester pedig nem más volt mint Alan Couldhard aki az angol DMC promo lemezeken is sokszor bemutatta tudását.
http://www106.zippyshare.com/v/lGJYHJAR/file.html -
mfn #101075 Egy talán nem olyan ismert kislemez 1981-ből a Le Angeli nevű lánycsapat-tól.Ők már a 70-es évek végén taroltak az Europai discokban csak akkor még a Mokka néven töltötte meg a két csoki lány a táncparketteket.Ennek a 81-es kislemeznek a címe Hello Mr Business Man.Bár nem volt akkora sikere mint a régi Disco Do Brazilnak de szerintem 1 jól sikerült korong a disco őskorából!
http://www106.zippyshare.com/v/lGJYHJAR/file.html -
fülcsimanó2 #101074 A.B. Chaoz - Sera (1988)

-
Ez nálam is kedvenc. -
mfn #101072 Egyre népszerűbbek a régi 80-as évekbeli skerek újranyomásai.Egy újabb ilyen lemezt szeretnék bemutatni mégpedig a Mr Freaky - Out Of My Mind 1988-as vinyl korongját amit tavaj nyomtak újra.(Nem mp3 és nem sample!)Enjoy the music!!!!!
http://www36.zippyshare.com/v/BMYw3WY5/file.html -
mfn #101071 Sajnos ma egy másik sztár is eltávozott az élők sorából.Maurice White az Earth Wind & Fire alapítója és énekese volt aki Parkinzon kórban szenvedett. RIP Maurice
Legnagyobb sikereik egy csokorban (The Megamix 1989.)
http://www75.zippyshare.com/v/UqytB1Me/file.html
-
Nem semmi,megdöbbentem nagyon,ismét elment egy kitűnő énekes,nyugodj békében!!! -
mfn #101069 Pont most hallgattam John Christian - Ebony Eyes című maxiját.Szeretném veletek is megosztani ezt a remek Euro Disco felvételt! (Nem csak sample!!!!)
http://www87.zippyshare.com/v/ZLhIcRKE/file.html -
maxi71 #101068 Köszi szépen, vittem, remek!
-
mfn #101067 Hali!
Nemrégiben nyomták újra bakeliten a két spanyol lány (mata hari) régi sikerét a mata harit.Ezt szeretném megosztani veletek veszteségmentesen!!!
http://www95.zippyshare.com/v/iYp8y0Zm/file.html
Utoljára szerkesztette: mfn, 2016.01.29. 15:53:51