112170

xnl87ky5.jpg

free counters

• studiohits
    szia! Nekem is jo igy mp3-ba!
    megegyszer koszonom szepen!
  • fülcsimanó2
    Természetesen nem a minőséggel akartam újat mutatni, csupán a zenével.
    Biztos vagyok benne, hogy sokaknak nem mondott semmit ez a név: David Scobie.
    Tisztelet a kivételnek.
    Mindenki eldöntheti, hogy tetszik-e vagy sem, illetve megelégszik ezzel a hanggal, amit én adni tudtam, vagy szerez jobbat belőle. Ha tud...

Nem nyomozom, hogy a barátom barátjának a barátja honnan szerezte meg és esetleg konvertálgatta-e a kedvemért, hogy jobb színben tüntesse fel az ajándék lovat.

Köszi a felajánlást, de nem ragaszkodom ebből a lemezből feltétlenül a lossless-hez.

• studiohits
    nezdmeg az uzeneteidet!
  • mfn
    Egy felvétel a megamixek kedvelőinek
    Tears For Fears - Megamix

Utoljára szerkesztette: mfn, 2016.10.06. 22:25:08
  • cucurbia
    ok.
  • reynaud #101741
    Úgy ám,én is találkoztam már sajnos gyári original cd-n mp3 minőségben felpakolt zenével.
    Főként a fiatalabb zenehallgató korosztálynál figyelhető meg az igénytelenség!

Danubius rádióról még dumálunk majd,akár privát,néhány dologra kíváncsi vagyok.
  • cucurbia
    Igen,kicsit csodákozom is ezen,mivel anno,mi a Petőfin vagy a Danubiusban mindent eredeti cd-ről,bakelitről vagy az ezekről készült studioszalagokrol játszottunk(amire volt időm és tetszett, még távozás előtt kijátszottam cd-re,de sok sajnos ottmaradt,ezekre most is vadászok),ma meg ha valamelyik rádioműsorba zenét kérnek tőlem,állandoan azt kérik,hogy mp3-ban küdjem mert nekik csak ugy jó.hm.Ez már más világ sajna.Én nem gyüjtük mp3-at,de a kapott anyagokat én sem analizálom...és néha még az is előfordul,hogy gyári cd-n találok mp3-ból készitett felvételt,mint multkor is.

Egyébként én a magam részéről a wav vagy a flac formátumot kedvelek,ezeket gyüjtöm,mert a helytakarékosság miatt a több száz megás HQ minőségű felvételeket nem tudnám hol tárolni.
    Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2016.10.06. 21:51:04
  • reynaud #101739
    Így van ahogy írod a rádióban mp3-akat játszanak.
    Nagyra értékelem a segítő szándékod,köszönöm!
  • cucurbia
    Ezért irtam,hogy ezt a kettőt ugy kaptam mástól.
    Igen már régebben kiderült a rádióban dolgoztam, és sok zenét anno kiirtam cd-re,de van(pl.amiket most kértél),amikre már nem volt időm,ezeket egy italo gyüjtő barátomtol kaptam meg,igy hogy ő honnan szedte nem nyomozom,mivel a rádiokban mp3-akat játszanak igy arra jo,ha kell,magamnak meg ha valami nagyon kell,ugyis megveszem cd-n.:))).Amiket meg magam játszottam cd-re az meg ugyis eredeti lemezekről van.(mp3-akat nem gyüjtök)
    Ezért is jeleztem,hogy a Virgint most vettem meg valakinek két honapja igy ha azt megszerzem az tuti eredeti japán bakelitről lesz.
  • reynaud #101737
    Mike Hammer - Divine .... az italodisco 80s évek végi korszakának talán legismertebb és egyben egyik legjobb dala!
    A németeknél 89-től már elsősorban pld. Snap,Technotronic által képviselt stílus volt a menő!
  • mfn
    Ha jól emlékszem az egyetlen korong amit láttam a német ebay-en a Mark Hammer - Divine című száma volt amin német bolti cimke volt a fotón.Valószinűleg ez volt az utolsó megvásárolható olasz maxi akkoriban.Na meg még a Mas Mix Que Nunca Vol.2 volt még hasonló stílusú.De abból se nyomtak túl sokat,nem úgy mint a Vol.1 - ből
  • reynaud #101735
    Szimplán a segítő szándékért is jár egy nagy köszönet neked.
    Nincs a gépemen profi fájl analizáló,de Mindy Love biztosan egy gyenge mp3,Virgin dal valamivel jobb minőség!
    De semmi probléma,nagy kedvencek és előbb-utóbb a birtokomat kell képezniük korongon.

Ha jól olvastam dolgoztál a Danubius rádióban,ami innen a balaton partjáról indult annak idején hódító útjára,egy dalt keresek aminek csak a címét sejtem talán jól,és játszották anno a danubiusban,majd megírom ezt a hsz-t valamikor,kifejezetten neked címezve,talán tudsz majd segíteni.

• reynaud #101734
    Teljesen tájékozott vagy a témában.

Annyit tennék hozzá, a balatonparti régióból is jártak DJ-k lemezeket vásárolni külföldre.
    Mind 3 vinyl megfordult a kezemben,én akkoriban a CD lejátszóktól hagytam magam elvarázsolni ,és szinte biztos vagyok emlékszel AIWA pultos ,kazettás magnó deck készülékekre,egy ilyen masinával rögzítettem is ezeket a dalokat.
    Szó szerint ,szinte rongyosra hallgattam ezeket a kazettákat.

A japán kiadású cd-k tényleg nagyon jó minőségben szólnak,bár a vinyl hangzását azért természetesen nem übereli.
    A 90s évektől nem kevés 80s italo-disco előadó,producer startolt rá az akkor már divatosabb,kelendőbb zenei irányzatokra.
  • cucurbia
    Nos,isteni szerencse,hogy éppen két hete állítottam össze két 4-5 órás műsort az egykori pillantás az európai diszkokba műsor évfordulója kapcsán és ezért elő kellett bányásznom régebbi felvételeket,kijátszásokat.Még nem tettem el az anyagot,igy gyorsan amit találtam(előrebocsájtom hogy kapott kijátszás,nem tudom,hogy eredeti bakelitről van vagy másolt másolata)
    Mindy Love
    A Mindy Love 1990 január 25 -én volt Pillantás adásban.
    Az Annabelle 1990 junius 14-én ment adásba egyenlőre nem találom,de ez nálam nem jelent semmit
    Virgin
    A Virginből csak ezt a remixet találtam igy hirtelen,de két honapja valakinek kérésre pont hozattam be Japánból egy No more love bakelitet.Elvileg ő mindent átjátszik,valamikor oktober végén talán találkozok vele,és megprobálom elkérni a kijátszását.
  • mfn
    Az a baj ezekkel a zenékkel,hogy csak olaszba meg esetleg japánban adták ki őket.Például a németek leálltak a stílus kiadásával mert tombolt akkoriban az Italo House zene.Tehát a piacon (a lemezboltokban) ezek a lemezek elérhetetlenek voltak.Olaszba lehetett őket csak megvenni.Sok lemezen láttam már a Haluska Imre nevét ő volt az importőr aki behozhatott belöllük,meg mint ahogy mondtam a Lengyelek voltak még nagy vásárlók milánóban.De szerintem ezeket csak a discogs-on tudod beszerezni.Sokat kiadtak cd-n is japánban amik állítólag jól szólnak...
    U.i. : Mellesleg sokszor elgondolkodom a stílus iróniáján,hogy pont olyan személyek adták meg a stílusnak akkoriban a kegyelem döfést az Italo House-al mint pl. Lee Marrow aki maga is az egyik legnagyobb Italo diszkó előadó volt,viszont jól meggazdagodott vele Angliában
  • reynaud #101731
    Azt gondolom sok lemezgyűjtőnek van egy listája,beszerzésre váró lemezekkel,3 fontos korong a hiányzok listáján nálam.
    Lemezbörzéken nem igazán találni ezeket.
    80s évek végi,90s eleji italodisco zenék nálam abszolút nyerők.

Virgin ‎– No More Love (1990)
    Annabelle ‎– In Your Arms (1990)
    Mindy Love ‎– It's A Shame (1989)

P.S. :YouTube videókkal kapcsolatos ironikus megjegyzésedhez : Azok is fontosak egy zenefórumon,hasznos infók.
    Nem megsértődni ám!
    Utoljára szerkesztette: reynaud, 2016.10.06. 16:58:23
  • Zephyr Retiring
    közben rájöttem, hogy honnét szerezhetted vagy szerezhették a 128-as tömörítést:

sanszos, hogy innét :)

...csak mert a kiadatlan 3 zenét a végén, még én sem tudom beszerezni veszteségmentesen
  • Zephyr Retiring
    khmmm..khmmm
    Haleszka

Távol álljon tőlem, hogy bárkiről is rosszat feltételezzek,
    (már csak azért is, mert semmit sem tudok ennek az mp3-as tömörített albumnak az eredetéről),
    de annyit már most elárulhatok, hogy ez bizony csak kőkemény 128 mbit/s és nem 320!

Szóval nem igazán mutattál újat (sajnos) amennyiben arra értetted, hogy ez "valós" 320 mbit/s..
    Nem az első eset, hogy ilyesmibe botlunk errefelé (is).
    Utána kérdeztem egy kicsit pár ismerősömtől, megvan veszteségmentesben is ha kell (az egész album).

De (remélem mondanom sem kell)..
    ..csak itt (csak majdnem most) és majdnem csak neked

Pestre kell utazzak, de mire visszatérek (ha ennyire szereted őket),
    az eredeti lemez biztonsági másolata már itthon fog várni
    Szóval keress majd privibe, és a továbbiakról majd egyeztetünk ott
  • studiohits
    Es akkor jojjon a 12" Verzio is Ad Visser & Daniel Sahuleka ‎– Giddyap A Gogo (Columbia Records!

Ad Visser & Daniel Sahuleka – Giddyap A Gogo (12 Version) (1982)
    Jo a B oldala is !
    Utoljára szerkesztette: studiohits, 2016.10.06. 14:07:39
  • mfn
    A kereső listámon volt a dal.Köszi a feltöltést!!!
  • studiohits
    Nekem is !
  • Musachy
    A "privi" az milyen formátum? Veszteségmentes?
  • fülcsimanó2

Kedvenc!

Ad Visser & Daniel Sahuleka - Giddyap A Gogo (wav)

• cucurbia
    Persze.
    Én is priviben gondoltam:))
  • mfn
    Remélem addig nem kell várni rá Majd ha meg lessz akkor felnyomom ide a mixet róla,de nem youtube videóba
  • Wind 67
    Hi my friend, whats up?
  • shirak
  • reynaud #101719
    Sosem hallottam,remek dal!
  • reynaud #101718
    Nagyon jó!
  • cucurbia
    November közepére igérik a szállitást.Mivel a cd-n nem lesz rajta a bakeliten levő megamix,igy ez ha megérkezik szivesen venném,ha majd feltöltenéd és elküldenéd.Előre is......))
  • Wind 67
  • Wind 67
  • Wind 67
  • fülcsimanó2
    Szia Reynaud,
    magam is így gondolom, de azért köszönöm az elismerő szavakat.

Mindig jó érzés nekem, ha örömet szerezhetek másoknak a zenéimmel és az ajánlásaimmal.

A fórum egyébként egész véletlenül mostanság pont olyan kedvező irányt vett, amire anno a bejegyzésemmel gondoltam, kb. egy évvel ezelőtt.

Rengeteg ritkaság, érdekesség bukkant itt fel az utóbbi időben, többek aktivitása nőtt, újak is jöttek, nagy örömömre.

Most is mutatnék egy jó zenét, talán sokan nem ismerik. Érdemes letölteni, mivel nagyon igényes, dallamos zenéket tartalmazó pop lemez 1981-ből.
    Nem kevés erőfeszítésembe került, mire mp3-ban egyáltalán meglett. Nincs a neten, csakis kapcsolatokkal lehet beszerezni.

David Scobie - Cleaning Up! (1981) mp3 320

Remélem, sokaknak tetszik majd, és esetleg tudtam újat mutatni!

• mfn
    Hello!Hát ez nehéz kérés a Mona Lisa lemez.Ez sajnos még az ismerőseimnek sincs meg.Itt csak abban lehet bízni,hogy kiadják valamin majd a jövőben A Laserdance lemezről egy dalt hallottam egy Holland rádióban élőben adta le M.v.d. Kuy akkoriban az új lemezre utalva.A bakelit dupla lemezt én is megrendeltem,de hogy mikorra fogják leszállítani az kérdéses
  • cucurbia
    Hát látom, az én kérésemben senki nem tud segiteni:((No sebaj.

Bár mostani egy hete megjelent lemezről van szó,aki a müfajt szereti,annak mindegy.
    Egy dal a Laserdance most megjelent uj lemezéről(egyenlőre még csak mp3,mivel a cd még a postán csücsül valahol)
    Laserdance:Skydriver
  • allada67
    Köszönet érte.
  • allada67
    Köszi az infót, Studiohits !
  • studiohits
    ..es egy oriasi zene!

Imca Marina - Hava Nagila Party (Medley) (1986)
    nagyon szuper!
  • reynaud #101707