112170
-
-
Továbbra is keresem a Hollywood East Star Trax sorozat darabjait losslessben.(mp3-ban meg rossz minőségű változatokban sok van a neten de az nem kell)
Nekem csak 2-3 felvétel van meg mert anno a rádióban ezeket játszottuk,azt is tudom,hogy van néhány eredeti példány gyüjtőknél hazákban tehát nem reménytelen.....csak ehet esélytelen...kapni. -
-
Először is köszönet a kulturált válaszért 
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Lényegében semmi gond nincsen azzal amiket leírtál, leszámítva azt, hogy bizonyára nem olvastál utána, hogy mire is reagáltam. De semmi gond, segítek
Talán félreérthető voltam, de a tötikemestereket most a felfelé töltögetőkre (uploaderekre) értettem, méghozzá azokra, akik ilyesmiket írnak a feltöltéseik mellé (idézem) :
" a kért ... dal, érintetlen ... az original a cd ről. "
Úgy gondolom, az ehhez hasonló kijelentések akkor helytállóak, ha az eredet cd rip valamilyen módon bizonyítva is van.
Miért és kiknek fontos ez?
Például az eredeti veszteségmentes (nem remasterelt) felvételek gyűjtőinek. Ez válasz a miértre és a kikre is.
Amit te említettél, hogy bizonyos felvételeket (sajnos) csak mp3-ba lehet beszerezni, én sosem vitattam.
Mindig szívesen veszem bárki pozitív és negatív kritikáját is, ha jogos....de..
1) Attól még nem leszek sznob, hogy akad pár hangfelvételem eredetiben (vagy annak egy frekvenciapontos másolatában)..
2) Ezt én sosem vitattam..
3) Ha én bárkit is megbántottam, akkor itt elnézést kérek, talán csak rosszul fogalmaztam, de sosem szándékosan..
és a " kunyerálta " szót se kend rám. Hol és mikor mondtam én ilyet?
4) Garantálom neked, hogy én sem megvetni, sem gúnyolni nem szoktam senkit jó ideje már. Nem mondom, hogy az oviban annó (sajnos) ez nem esett meg..de azóta erre a hibámra igyekszem odafigyelni..
..a ritkaságokról csak annyit, ez is szubjektív dolog.
Akad akinek valami ritkaság, míg másnak meg a lemezgyűjteményében van. Ergó neki meg nem ritkaság.
5) Szerintem ezzel nem írtál ezzel hülyeséget. Gyűjtsön mindenki azt, amit akar. Ki wavot, ki mp3-at, mp4-et, vagy amit..
5) (ezt az opciót kétszer írtad)
6) Szumma szummárum (mert én így magyarosan ejtem és írom is) nem vagyunk egyformák.
Vannak barátaim, (életművészeknek nevezem őket, mert döbbenet hogy hogyan csinálják) akiknek a havi rezsijük 100.000 felett van, mellette még hitel is, a bevételük meg még 80.000 sincs, mégis megélnek..
és vannak barátaim,(ők meg a sóherek) akik meg havi 400.000-ből gazdálkodnak és a rezsijük meg alig 40.000 és hitelük sincs.
Viszont az a közös bennünk, hogy mindannyian imádjuk a zenét. Különösen a 70-es és 80-as éveket..
Szóval szerintem nem volt jogos a sérelmed, mert az én válaszom egészen más dologra irányult, mint amiket te szóba hoztál.
Magamból kiindulva:
.. ha tőlem azt olvasod, hogy eredeti saját tulajdonú lemezről prezentálok (prezentálnék) esetleg valamit, akkor egészen nyugodtan kérhetsz róla bizonyítékot is ha kell. Mert nyilván ha ilyesmit állítok, akkor tudom ezt igazolni is.
Ha ez nem így lenne, akkor abszolút mértékben szava-hihetetlen emberré válnék sokak szemében, akiknél nem akarnék azzá válni..
Béke veled
-
Biatomi #101984 Szia!
Hogy ne vegyem el a kedvedet a játék.....
szóval Sweet Connection - Dirty Job -
Favorit ,vinylről az igazi.
sample5
-
Oly sok mindent akarnék írni,de se időm se kedvem egyenlőre rá.
A megfejtések elmaradtak.
sample3 : Divine – You Think You're A Man (Special Remix)
sample4 : Hot Shot - Love Is A Drag (1983) -
Balabolka #101981
-
fülcsimanó2 #101980 Sziasztok mindenkinek !
Hi Zephyr, hi régi cimbora !
Nos, nem szólíttattam meg, de azért hozzászólnék a témához.
Előre bocsájtom, hogy amit írni fogok, azt leírtam itt már sokszor és volt egyetértés és persze ellenvélemény is sok sok esetben.
Ennek ellenére nem hiszem, hogy hülyeségeket írnék.
Tehát: italomucsacso barátom védelmében a következőket kívánom elővezetni:
1. Ne legyünk teljesen sznobok!!! Ne feledjük el, hogy mely országban élünk, és mely anyagi körülmények között! Abban gondolom nincs vita közöttünk, hogy a személyes hobbi kielégítése elképesztő mértékű anyagi forrásokat igényel, legyen szó bármiről, van aki bélyeget gyűjt, vagy ritka képeslapot, van aki zenét. Van aki a motorversenyek megszállottja és van aki ennél szelídebb kedvteléseknek hódol. Mint mi például itt valamennyien. Szeretném, ha legalább az alapelvekben egyetértenénk. Egy biztos, minden szenvedély és hobbi súlyos pénzekbe kerül!!!
2. Mi itt mindannyian a zenéket szeretjük, mégpedig a jó zenéket, amikor fiatalok voltunk abból az időből. Tehát alapvetően hetvenes-nyolcvanas évekből.... És a maiakból is azokat, amelyek felidézik azokat a régi szép időket....A felhozatal óriási...óriásibb mint azóta is valaha, ezt el kell ismernünk!!!
3. Ki az, aki itt megszállott zenerajongó és nem élt még sohasem a kapcsolataival ? Nem kell bántani senkit azért, mert úgymond (rossz kifejezéssel élve) "összekunyerálta" a zenetára egy részét. Nekem ez a szemlélet mélységesen fáj, mert hamis. Én meglehetősen elkötelezett vagyok e témában, mivel életem legnagyobb szenvedélye a zene. Szeretek sok minden mást is az életben, de ha majd valamikor (remélem, jó sokára..) itt kell hagyni e földi világot, akkor a leginkább a zenék fognak hiányozni. Nem a szex és nem a rántott csirke :-)))) .... hanem a zene. És a zenetáram jó része nekem is baráti viszonzásokból áll, tessék megvetni ezért, de mindent amit szeretnék magaménak tudni, képtelen volnék megvásárolni.... Igen, ha úgy tetszik én is kunyeráltam sokszor és kunyerálok manapság is... Persze igyekszem viszonozni, hiszen semmi ,de semmi az életben nem működik viszonzatlanul... Ezt tessék átgondolni....
4. Nem kell senkit megvetni és kigúnyolni azért, mert próbál a kiépített kapcsolatai révén előbbre jutni. Segítsük egymást inkább e téren, az mindenkinek jobb lesz. Öröm aki adni tud, és öröm, aki kapni tud.... Ez alapelv az életben és nemcsak a zenék csereberélgetésében!!!!... Mindent ismerni és mindent eredetben megvásárolni képtelenség !! Nem feltétlenül azt kell nézegetni, hogy milyen eredeti borítókat tud valaki ide pakolni. Én sem úgy szereztem az egyébként pazar gyűjteményem jó részét, hogy megvásároltam. Képtelenség lett volna. A tőtike is nagyon kifizetődő volt egy darabig, lássuk be. Hiszen, amikor keres valaki egy jó zenét mostanság, milyen jó, hogy a ma halott linkek egyikét valaki letöltötte anno. Ugye, milyen jó, ha itt lapul a gépen valami ma már elérhetetlen ritkaság és oda tudjuk adni, ha valaki épp ezt keresi ?
5. Én egyszer azt írtam itt anno, hogy mindent amit lehetséges, meg kell vásárolni. Ez még abban az időben volt, amikor nem lehetett ennyi mindent jó minőségben letölteni, megelégedtünk az mp3 320-al is.... Az már álmaink netovábbja volt....Kaptam érte hideget és meleget is anno ezen a fórumon....egy hozzászólás azonban mégis emlékezetes számomra, amikor valaki azt írta, hogy " írjál még ilyen hülyeségeket..."
5. Nos, nem gondolom, hogy azóta is hülyeségeket írnék, csak azt, ami őszintén és szívből jön. Rengeteg mindent adtam már önzetlenül és kaptam viszont, de ha ez nem működik, akkor semmi. Ne bántsuk azt, aki nem kevés erőfeszítéssel a világ összes tájáról kapcsolatot építve segít a gyűjtő szenvedélye kielégítésében!!! Ha azt vesszük, hogy minimum alsó hangon 5-10 ezer maxi és legalább ugyanennyi lemez, amit a nyolcvanas évekből be kéne szereznünk ahhoz, hogy nagyjából a krémje meglegyen.... ki az itt - tegye fel a kezét !!! - aki több tíz millió forintot a családi költségvetés mellett áldozni tud erre ?.... És akkor még a hetvenes évek fantasztikus felhozatalát nem is említettem és a persze maiakat sem....
6. Nos summa summárum, kijön belőlem az elemző énem....Ha alsó hangon 20-30- akár 50 millió forintot áldozni tud arra itt valaki, hogy minden arra érdemleges zenét begyűjtsön eredetben.... gyermeknevelés, megélhetés, otthonteremtés mellett az jelentkezzen. Itt többségében hasonszőrű emberek vagyunk, itt élünk Magyarországon a nem túl elengedett anyagi lehetőségeink mellett..... hát ne bántsuk azt, aki előbbre kíván jutni csupán kapcsolatokkal, mert ez hamis, sznob és gyűlölködést generáló hozzáállás.
Ha túl sok voltam, elnézést kérek mindenkitől, de ez kijött belőlem a téma kapcsán....
-
és ezt még mai szemmel-füllel is szívesen meghallgatom
pedig a német nyelvű dalok nem a kedvenceim
Magasan a hegyek fölött
Kiz - Die Sennerin vom Königssee
-
Blümchen-től szerettem, akkor még nem tudtam, hogy ez a német europop az eredetije, de ez is jó a 80-as eleji viszonylatban.
Paso Doble - Herz an Herz
-
kipróbálhatnád!
én nem tudom.
-
Ezt remélem mindenki felismeri,a kedvenc verzió nálam.
sample3
Ezt viszont nem gondolom könnyűnek....
sample4 -
One of my biggest favourite in the eighties! 
-
Egy video szerint húszezer forintossal is működik. -
Hali!
Pontosabban: ezt mondjuk kérdezhetném nagyon sok tötikemestertől is itt...de nem kérdeztem.
Ami azt illeti...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!gyakorlatilag nem is kérdeztem semmit sem
Én ugyanis már egy ideje tisztában vagyok vele, kitől mit érdemes elkérni. Illetve mit volt érdemes. Már amikor még gyűjtögettem a számomra jelentős zenéket.
Úgy gondolom, amire szükségem volt, az javarészt már megvan, ami meg esetleg még nincs, előbb utóbb az is az utamba kerül...
Így volt ez a More Than A Kiss 1986-os mastermixével is, amit úgy hallottam újra közel 30 évvel később, hogy innen egy kedves kolléga prezentálta úgy 5 éve
Értelemszerűen, azóta sokszor meghallgatom hibátlan hangminőségben...legyen ennyi elég. Nekem biztosan elég
Ami a reflektálásod második felét illeti, gondolom azt nem nekem szántad, így arra nem felelnék.
Hogy Wind kivel jó haver és kikkel fojtogatják egymást, az az ő dolga.
Erről kérdezd őt. Köszönöm, hogy meghallgattál.
És most zenélgessünk
-
ItaloMucsacso70 #101972 Na most akkor Wind-hez ment a kérdés vagy Zephyr-hez mert kissé elvesztem ebben a kommentben.
Akkor most ki a haver és ki nem?
Azért az a "majdnem megfojtottátok egymást" az enyhén szólva is barokkos túlzás , de örülök hogy ennyire képben vagy.
Inkább zenéljünk az összekunyerált zenetáramból.
Kicsit módosítva a legendás rádióműsor címén
Játék & Muzsika fél percben! ;)
-
ItaloMucsacso70 #101971 Könnyű annak aki le is emelheti a polcról!
-
mfn #101970 Hali!
Ezt mondjuk kérdezhetnéd Italomuchacho barátunktól is.Azt regélik,hogy ő úgy kunyerálta össze a zenetárát
Nem így van Wind??? Vagy csak most vagytok jó haverok??? Egy másik oldalon majdnem megfojtottátok egymást emiatt
-
Alakulgat ez, de azért ha nem haragszol, én inkább most megmutatnám, hogy egész pontosan mire is gondoltak a kollégák eredeti lemezekkel kapcsolatban..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!..adva vagyon egy wav ugyebár, amit (olyan jó lenne tudni) hogy honnan is vettek..
ha már leszedte, aki leszedte, tanakodik, hogy (olyan jó lenne tudni) a címét és és az előadót...
ezért lenne jó mellékelni hozzá pár ilyet is...
És lőn világosság
Legalábbis remélem, így már egyértelműbb a dolog..
-
És nem csak Reynaud. Vagyunk ezzel páran így. -
-
Kris Tallow Emotion Game -
ItaloMucsacso70 #101965 Akkor az enyém legyen már 50 mp-es.. 
Találd ki -
ItaloMucsacso70 #101964 Humphrey Robertson - Don't Stop Loving Me -
Én adok rá 40 mp-et..
Sample -
mfn #101962 Legyen akkor ma egy Francia sláger nap!Én is találtam egy ilyen felvételt bár nekem nincs sok ilyen.
A 80-as években a Disco Magic recordsnál nagy divat volt főképp a compilatiókon,hogy mások sikereit a saját énekeseikkel énekeltették el és nyomták fel a dalt az egyéni összeállításokra.Így történt ez Lio sikerével is amit az Olasz Ambra énekelte fel erre a cd lemezre még a 80-as években.Ha valakinek a minőség nem megfelelő akkor magát Lombardonit okoljátok érte
Ambra - Amoureaux Solitaires -
-
Biatomi #101960 Sokszor csak szerencse kérdése,ehhez hasonló árfekvésbe csúszott ki a kezem közül 1.5 éve kb ebayen,azóta jött más
-
Találat!
Gratulálok.
Black Denim - You Are The One -
mfn #101958 https://www.discogs.com/Black-Denim-Everybody-Dance-You-Are-The-One/release/1123871
Jó le ment már az ára!Én még drágábban vettem annó
-
Egy kis játék,ki ismeri fel a dalt,e rövid részletből?
Sample -
Érdekes írás,a hozzászólásokat is érdemes elolvasni,mindenki szakértő. :)))
Loudness War! -
Azok után amit az elmúlt napokban levívtunk itt egymással....
Helyedben én hogy egy kis humort is vigyünk a dologba,így címkéztem volna : " "Itt van a kért dal,de természetesen Nastar remasterelésben" :)
Csak a fülemmel analizáltam,tipikus 2000s CD minőség ,(loudness war jelenség).
De ez nem a te hibád.
Köszönet.
Kapom majd egy ígéret szerint hamarosan a lemezt,akkor majd analizálok és összehasonlítok!
Utoljára szerkesztette: reynaud, 2016.10.18. 17:40:12 -
ItaloMucsacso70 #101954 Nem agyonjátszott, nem drága , de mégis jó kis francia nóta.
Gil Lari - Je Ne Suis Qu'Un Reveur -
Legyen egy nagy név is. Mike Mareen.
Walking Highway 301 -
Nastar #101952 Reynaudnak a kért DYVA dal, érintetlen tehát nem remastereltem ez az original a cd ről.03.Please My Love (Extended Version).wav
-
Chemtrail #101951 Bocsánat akkor valamit én értetem félre. -
PM -
Elnézést ha összezavartalak,nem állt szándékomban,leírtam elsősorban a lemezt szeretném megvásárolni és nem érdekel netes forrásból.
A segítő szándékot köszönöm,de a torrentezés nem az én világom.