A 70-es és 80-as stb. évek zenéi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem ezek vannak, mind vinyl !
http://i59.tinypic.com/2dlrkhw.jpg
http://i62.tinypic.com/33k5fyg.jpg
http://i57.tinypic.com/9geeqe.jpg
http://i59.tinypic.com/2dlrkhw.jpg
http://i62.tinypic.com/33k5fyg.jpg
http://i57.tinypic.com/9geeqe.jpg
Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !
Skorpio - Skorpio '73 '93 (1993)
Tracks:
01. Szevasz, Haver (Frenreisz Károly) 4'16
02. A rohanás (Frenreisz Károly) 2'47
03. Így szólt hozzám a dédapám (Szûcs Antal Gábor/Frenreisz Károly) 3'32
04. Rongylábkirály (Frenreisz Károly) 3'48
05. Vezess át az éjszakán (Frenreisz Károly) 6'30
06. Egy dal mindenkinek (Frenreisz Károly) 4'17
07. Kelj fel, jóember (Frenreisz Károly) 5'36
08. Álljatok meg! (Frenreisz Károly) 3'55
09. Hej, jóbarát (Frenreisz Károly) 3'48
10. Vesztettem vagy gyõztem (Tátrai Tibor/Frenreisz Károly) 5'08
11. De jó lenne, haver (ha leszállnál a csajomról) (Tátrai Tibor/Frenreisz Károly) 5'10
12. A vén koldus (Frenreisz Károly) 4'10
13. A folyóparton ülve (Papp Tamás) 3'07
14. Ne félj (Pálvölgyi Géza/Papp Tamás) 5'54
15. Azt beszéli már az egész város (Frenreisz Károly) 4'07
talán ez jó lesz?
Tracks:
01. Szevasz, Haver (Frenreisz Károly) 4'16
02. A rohanás (Frenreisz Károly) 2'47
03. Így szólt hozzám a dédapám (Szûcs Antal Gábor/Frenreisz Károly) 3'32
04. Rongylábkirály (Frenreisz Károly) 3'48
05. Vezess át az éjszakán (Frenreisz Károly) 6'30
06. Egy dal mindenkinek (Frenreisz Károly) 4'17
07. Kelj fel, jóember (Frenreisz Károly) 5'36
08. Álljatok meg! (Frenreisz Károly) 3'55
09. Hej, jóbarát (Frenreisz Károly) 3'48
10. Vesztettem vagy gyõztem (Tátrai Tibor/Frenreisz Károly) 5'08
11. De jó lenne, haver (ha leszállnál a csajomról) (Tátrai Tibor/Frenreisz Károly) 5'10
12. A vén koldus (Frenreisz Károly) 4'10
13. A folyóparton ülve (Papp Tamás) 3'07
14. Ne félj (Pálvölgyi Géza/Papp Tamás) 5'54
15. Azt beszéli már az egész város (Frenreisz Károly) 4'07
talán ez jó lesz?
Köszike fülcsi!<#eljen>#eljen>
Holnap írok ...
Holnap írok ...
Van néhány Skorpióm, de konkrétan Best Of nincs, azt hiszem.
imo :) science fiction is science fact
Sziasztok!
Skorpió Best Of albumot tudna valaki feltölteni lossless-ben?
Skorpió Best Of albumot tudna valaki feltölteni lossless-ben?
Szia Marika!
Légyszi hívj fel, vagy írd meg a számod priviben.
Elkotortam valahová a teló számodat.<#falbav>#falbav>
Légyszi hívj fel, vagy írd meg a számod priviben.
Elkotortam valahová a teló számodat.<#falbav>#falbav>
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
Ha már régebbi zenék, nincs meg valakinek flac-ben Peter Kent The price of love címû száma?
Sziasztok! <#integet2>#integet2>
Napjaink eme hangulatos zenéje is passzol a Thembi v. Strogoff Ensemble régi zenéjéhez, szerintem egész jó:
Napjaink eme hangulatos zenéje is passzol a Thembi v. Strogoff Ensemble régi zenéjéhez, szerintem egész jó:
Azt nem állítanám hogy rossz zenék lennének!
Inkább azt kifogásoltam és a videón hallható zenével illusztráltam milyen disco zenék pörögtek akkortájt a 80s évek közepén a klubokban!
Ugyanis véleményem szerint az általad mutatott formáció zenei stílusa,nem éppen disco zene,inkább syntpop!
Persze én azt nem vitatom hogy felétek játszották diszkókban,nagy sikerrel e zenéket a stílus ellenére is,de jómagam elvárása a 80s évek közepén diszkó zenében teljesen más volt!
Inkább azt kifogásoltam és a videón hallható zenével illusztráltam milyen disco zenék pörögtek akkortájt a 80s évek közepén a klubokban!
Ugyanis véleményem szerint az általad mutatott formáció zenei stílusa,nem éppen disco zene,inkább syntpop!
Persze én azt nem vitatom hogy felétek játszották diszkókban,nagy sikerrel e zenéket a stílus ellenére is,de jómagam elvárása a 80s évek közepén diszkó zenében teljesen más volt!
ItaloDisco4Ever !
Egyetértek!
Jól írod,a felsorolt muzsikák bulizós zenék voltak!
Nem véletlen hogy még a 80s évek közepén, sõt az évtized vége felé is gyakran elõvett,és játszott dalok voltak a klubokban!
Hangulat emelésben,egy jól válogatott zenei blokkban,sikeresen bevethetõ dalok voltak!
Biztos vagyok benne,Neked aki szórakoztatott a dj pult mögött akkoriban,semmi újdonságot nem mondtam!
Jól írod,a felsorolt muzsikák bulizós zenék voltak!
Nem véletlen hogy még a 80s évek közepén, sõt az évtized vége felé is gyakran elõvett,és játszott dalok voltak a klubokban!
Hangulat emelésben,egy jól válogatott zenei blokkban,sikeresen bevethetõ dalok voltak!
Biztos vagyok benne,Neked aki szórakoztatott a dj pult mögött akkoriban,semmi újdonságot nem mondtam!
ItaloDisco4Ever !
Nagyon jól mondod, amiket felsoroltál azok 70es évek vége inkább. 80 as közepén már nem voltak nagy "bulizós" zenék, mind az évtized elejérõl 80-83 ból vagy még a 70-s évekbõl maradtak fent, mint az említett dalok
Csak a WAV peregjen
"szerencsére itt az én lakóhelyem térségében,Nyugat-Magyarország klubjaiban az általad mutatott zenéket nem játszották!"
Szerencsére?? Mert mi ebben a szerencse? Annyira rossz vagy mi? <#confused>#confused>
Szerencsére?? Mert mi ebben a szerencse? Annyira rossz vagy mi? <#confused>#confused>
Meg ilyen volt még a Zuppa Romana is. Szerintem az is jó kis vidém dal volt.
Thembi-t én is szerettem. Emlékszem a házibulikban is milyen sikere volt.<#smile>#smile>
A 70s évek legvégén 80s évek elején,hazánk diszkó klubjaiban volt néhány jugoszláv disco zene amit játszottak DJ-k!
Lokice-Dodirni Me
Mirzino Jato-Normalna Stvar
E dalok egész jók voltak,és az akkori nyugati disco zenék stílusától nem is voltak nagyon eltérõk!
Lásd:
Thembi-Love Me Forever
Pappy'ion-1001 Nights
Jinny and the Flamboyants-Cumparsita Dance
Azonban a 80s évek közepén,szerencsére itt az én lakóhelyem térségében,Nyugat-Magyarország klubjaiban az általad mutatott zenéket nem játszották!
Akkoriban ilyen disco muzsikákra voltak vevõk a szórakozni és táncolni vágyó fiatalok,érthetõ módon!
MONTE KRISTO
Lokice-Dodirni Me
Mirzino Jato-Normalna Stvar
E dalok egész jók voltak,és az akkori nyugati disco zenék stílusától nem is voltak nagyon eltérõk!
Lásd:
Thembi-Love Me Forever
Pappy'ion-1001 Nights
Jinny and the Flamboyants-Cumparsita Dance
Azonban a 80s évek közepén,szerencsére itt az én lakóhelyem térségében,Nyugat-Magyarország klubjaiban az általad mutatott zenéket nem játszották!
Akkoriban ilyen disco muzsikákra voltak vevõk a szórakozni és táncolni vágyó fiatalok,érthetõ módon!
MONTE KRISTO
ItaloDisco4Ever !
Picit belehallgattam, de folyton belevartyogot egy csávó...
Ott hagytad a jó kis lengyel rádiót.<#nevetes1>#nevetes1>
Tök jó Omega koncertfilm megy az m3-on! <#eljen>#eljen><#taps>#taps>
Emlékszem 84'-85'-ben mekkora döbbenet volt az arcunkon, mikor meghallottuk ezt a szerb (akkor még jugoszláv) csapatot itt délvidéken!! Nyomatták is a diszkók nagy sikerrel. Most is imádom Õket!! 😊 😊
Érdekes, mert hallgatom a Anders Fahrenkrog - Two lemezét.
És nekem tökre nem azok a számok (Gigolo, No more tears) a számok tetszenek, amik annak idején itt forogtak.
Pl. tetszik róla a Summer of love.
És nekem tökre nem azok a számok (Gigolo, No more tears) a számok tetszenek, amik annak idején itt forogtak.
Pl. tetszik róla a Summer of love.
SziasztoK!
Ezt keresném flac-ben. Egyszer leszedtem a lemezt ape-ben, de nagyon halkan szól ...
Molto Carina - Another Lover
Ezt keresném flac-ben. Egyszer leszedtem a lemezt ape-ben, de nagyon halkan szól ...
Molto Carina - Another Lover
Ja és ezen a lemezen van:
Strong (2011)
Strong
Ezt keresném lossless-ben:
Thomas Anders - Love You A Lifetime
Thomas Anders - Love You A Lifetime
Érdekes. Tavaly leszedtem egy Thomas Anders diszkográfiát. Most jutottam oda, hogy hallgatom.
És amit észrevettem, a 1991-95-ös lemezei számomra egy katasztrófa, utána egy nagy ugrás, és a következõ lemeze (legalábbis a gépemen) 2004-es, na az már egész jónak tûnik ...
És amit észrevettem, a 1991-95-ös lemezei számomra egy katasztrófa, utána egy nagy ugrás, és a következõ lemeze (legalábbis a gépemen) 2004-es, na az már egész jónak tûnik ...
Sajnos nekem sincs sok idõm az említett minõségibb zenehallgatásra, sok esetben háttérzenélek én is és ilyenkor a praktikusabb eszközöket használom. Mindent a maga helyén és idején. De ezért nem lehet elsõre megítélni mi is a "jó zene". Nem feltétlenül a sokat sulykolt számok a legjobbak, amiket mindenütt hallani lehet, lehetett és folyt a rádióból, tévébõl.
Persze, lehetnek olyan idõszakok is.
De a hétköznapokon, mikor olyan 22 óra körül jutok oda, hogy holt fáradtan beteszek valami zenét, kb. félóra alatt már az is fáraszt és inkább alszom.
Hétvégén pedig amikor tulajdonképpen lenne idõm zenét hallgatni, akkor inkább háttér zenének szól, hisz mellette olvasgatok, vagy éppen letölteni való zenéket keresek a neten.
De lehet, hogy ebbõl az jön le, hogy nincs zenehallgatási kultúrám.😊
De a hétköznapokon, mikor olyan 22 óra körül jutok oda, hogy holt fáradtan beteszek valami zenét, kb. félóra alatt már az is fáraszt és inkább alszom.
Hétvégén pedig amikor tulajdonképpen lenne idõm zenét hallgatni, akkor inkább háttér zenének szól, hisz mellette olvasgatok, vagy éppen letölteni való zenéket keresek a neten.
De lehet, hogy ebbõl az jön le, hogy nincs zenehallgatási kultúrám.😊
Persze, ez nálam is megvan. Vannak olyan számok (sok), amik egybõl megfognak, ha van bennük egy jó szintifutam például. De vannak olyan idõszakok, amikor le kell ülni és rendesen meghallgatni egy lemezt. Nem utolsósorban kell megemlíteni, hogy fel kell tenni fizikailag egy lemezt és ezt átélni, olyan mint valami szertartás, szeánsz. Teljesen más dimenziója a zenehallgatásnak, mint a letöltött zenéket benyomni.
Lehet, hogy igazad van, tényleg a slágert kerestem benne.
De én mindig is a dallamos, amolyan slágeres zenéket szerettem, legyen az akár italo, Mike Oldfield, Dire Straits, Scorpions vagy éppen indián zene. Azt szeretem, mikor mondjuk reggel a munkába indulás elõtt meghallgatom, és egész úton a fülemben csilingel ...
Persze, a monoton, egy kaptafára készülõ, olyan 7-8 perces zenéket nem komálom, ami szinte ugyanazt a pár dallamot ismételgeti. Azokat megunom. Olyan is volt, hogy az ilyeneknek többször is nekiugrottam, de valahogy mindig a kukában végzik nálam.
Jaj bocsesz a szószössszenetért.😊
De én mindig is a dallamos, amolyan slágeres zenéket szerettem, legyen az akár italo, Mike Oldfield, Dire Straits, Scorpions vagy éppen indián zene. Azt szeretem, mikor mondjuk reggel a munkába indulás elõtt meghallgatom, és egész úton a fülemben csilingel ...
Persze, a monoton, egy kaptafára készülõ, olyan 7-8 perces zenéket nem komálom, ami szinte ugyanazt a pár dallamot ismételgeti. Azokat megunom. Olyan is volt, hogy az ilyeneknek többször is nekiugrottam, de valahogy mindig a kukában végzik nálam.
Jaj bocsesz a szószössszenetért.😊
Mint sokak által ismert zene, igen, mondhatjuk. Persze ehhez az is hozzáteendõ, hogy amerikai zenész, tehát "európai füllel" nyilván más a megítélése. Megvan a nagylemez fekete korong formájában, amelyen a Square Rooms is van és az is, amit én említettem. Már rég hallgattam, de ez is olyan, hogy fel kell tenni a lemezjátszóra és végighallgatni az egész lemezt. Teljesen más, mint youtube-on belehallgatni és keresni benne a "slágert". Emlékeim szerint kellemes élmény az LP, majd meghallgatom alkalomadtán ismét.
Én belehallgattam a youtube-on több számába is, és szerintem Õ is egyszámos elõadó. Legalábbis nekem csak a Square room tetszik tõle, amivel is befutott.
Fú, a mindenit, mit írtam, lehet, hogy ma is kapok a pofámra?<#awink>#awink>
Fú, a mindenit, mit írtam, lehet, hogy ma is kapok a pofámra?<#awink>#awink>
Mondjuk pl. itt láttam mixeket, hogy milyen minõség nem tudom, De szerintem egy próbát megér.
http://thepiratebay.se/search/italo%20boot%20mix/0/99/0
http://thepiratebay.se/search/italo%20boot%20mix/0/99/0
Reale Accademia - Waiting for you ( Mega Rare Music ) 1987
Szerintem nagyon jó zenéje még: The Answers - The Solutions
Köszi a választ.
Hol lehetne meghallgatni, vagy honnan lehetne letölteni jó minõségben ezeket a zenéket?
Hol lehetne meghallgatni, vagy honnan lehetne letölteni jó minõségben ezeket a zenéket?
A 80-as Italo Boot Mix sorozat nem jó?
Én elég sok mixet hallottam már, illetve a most készült 80-as mixeket már meg sem hallgatom, de az elõbb említett szerintem jó.
Én elég sok mixet hallottam már, illetve a most készült 80-as mixeket már meg sem hallgatom, de az elõbb említett szerintem jó.
Én nem.
Csak azt Õ számát hallottam már mástól is.
Csak azt Õ számát hallottam már mástól is.
Sziasztok!
Rég nem jártam felétek.
Lenne egy kérdésem: szokott közületek valaki 80-as évekbõl mixeket gyártani?
Ha esetleg igen akkor lenne még egy kérdésem: hogyan lehetne ezekhez hozzájutni?
Szerintem sokan vagyunk, akik rendelkeznek ezen korszakból rengeteg jó zenével, de mix formájában valahogy mégis másként szólnak ezek a zenék. Egyuttal a mix készítõjének zenei ízlésébe is bele tudnánk kóstolni (esetleg).
Rég nem jártam felétek.
Lenne egy kérdésem: szokott közületek valaki 80-as évekbõl mixeket gyártani?
Ha esetleg igen akkor lenne még egy kérdésem: hogyan lehetne ezekhez hozzájutni?
Szerintem sokan vagyunk, akik rendelkeznek ezen korszakból rengeteg jó zenével, de mix formájában valahogy mégis másként szólnak ezek a zenék. Egyuttal a mix készítõjének zenei ízlésébe is bele tudnánk kóstolni (esetleg).
Köszi, a legtöbb elérhetõ itt-ott, ezt az egyet nem találom.
Si vis pacem, para bellum.
Arra jó, hogy felcsendül az ember agyában ...
Hát igen, ezek jó zenék voltak!
Jó visszaemlékezni a szép idõkre!<#wave>#wave>
Jó visszaemlékezni a szép idõkre!<#wave>#wave>
Rohadt fáradt vagyok, és most különösen jólesik ez a zene!<#finom>#finom>