A 70-es és 80-as stb. évek zenéi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szép délutánt mindenkinek, egy olyan csapat kiváló felvételét hoztam mára, amely az én születésem évében alakult meg Berlinben,Németországban.Ez a The Twins nevet viseli, sok jó nótájuk van,de van egy ami számomra a mai napig excellent, ez a Face to face, heart to heart amit először 1987-ben halottam ahogy a faterom döngette otthon eszméletlenül jól szólt!
Joggal tehető fel a kérdés, ugye könnyen kiszámolható, hogy amikor ez a dal készült, akkor bizony én még hátulgombolós voltam, akkor mégis mi a fenét keresek a 80-as évek zenei világában (fórumában)nos erre egyszerű a válaszom, mégpedig az hogy a mostani zenék, a büdös megveszegedett életben nem lesznek olyanok mint amik ebben a csodálatos évtizedben készültek,jobban szerettem volna akkor annyi éves lenni, mint amennyi most vagyok!Innen vihető saját veszteségmentes remastered brutálisan szól nem véletlen:The Twins Face To Face - Heart To Heart lossless remastered<#szeret><#integet2>
egy kedvenc! Kellemes hetveget!

Valentino - Tonight (House Mix) (1988)
Közel harminc éve egy klubban hallottam egy zenét, ami után nagyon sokáig kutattam, ill. pontosan 2 éve leltem rá ITT a fórumon. Anno ott a klubban sem tudták megmondani ki játssza. Egy kaziról pörgött... Amúgy ismertem a zenekart, de nem tudtam, hogy övék ez a muzsika. Egyszer hallottam, de sosem feledtem. Számotokra viszont biztos, hogy ismert. Számomra -örök- kedvenc marad;

Magazine 60 - Que No Sa (Dolores Mi Amor)

Az biztos!<#taps>
A korszakalkotó legjobb albumok egyike <#eljen>
Szép délutánt mindenkinek egy kiváló felvétellel, az úriembert Mike Mareennek hívják, aki a 80-as években igen ismertté vált Európa szerte a discokban ütős high energy muzsikáival, ám de nem csak ilyen zenéket csinált,mint azt a következő dal is bizonyítja, ez egy kicsit visszafogottabb beat muzsika!
Innen vihető saját veszteség mentes remastered ez a dal megérdemli hogy így szóljon:Mike Mareen - Let's Start Now (remastered lossless).FLAC<#integet2>
A jazz világából is számos zenész remekelt a lemezjátszók korongjain... A 70s évektől főként a ....smooth-, vokal-, s később az acid jazz művészei törtek ki igazán olyan nevekkel mint George Benson, Dave Brubeck, Al Jarreau, Mezzoforte, Candy Dulfer, Incognito, Stereo MCs, Moloko.... és még sok száz kiváló zenész akik megmozgattak bennünket...
A latin jazz egyik remékét; Herb Alperttől osztanám egyik kedvencem;

Herb Alpert & The Tijuana Brass – Bullish
amaximus
<#eljen><#kacsint>
En evel a dallal ismertem meg Ray-Parker-Jr. - The-Other-Woman (1982) ez menta diszkokba is !

Ray Parker Jr. - The Other Woman (1982)
Volt sajnos. Rendszerváltás után egy keveset a sajtó és a média is foglalkozott kisvárosunk egykori problémáival, amelyet többnyire korrupt és öntörvényű vezetői okoztak, ill. hagytak hátra. A szórakozást illetően három diszkó volt a városban, s ha valamelyik nem tartotta be a szabályokat, s nem tejelt, azt fejték rendesen...; igazoltatásokkal, bezárással... A suli igazgatónk talán többet élt Moszkvában mint idehaza. Lényeg, hogy meghipnotizálták őt is rendesen. De mindettől és politikától függetlenül nagyon szerencsések vagyunk és hálásak lehetünk sorsúrnak, hogy azokban az években lehettünk fiatalok. S "mindenki" tudja miért.
Musachy
Volt ám szigor felétek. Akkoriban én is stúdiós voltam suliban, de simán lement az American Soviets is, rá se bagóztak. Pedig voltak ott is komeinista vezírfejek... 😉

imo :) science fiction is science fact

Túl sok muzsikát én sem ismertem tőle, de a Ghostbusterst valamiért sosem érte utol a füleimet... A "You Can't Change That" tényleg nagyon jó !
Amit viszont nagyon "szerettem" tőlük;

Ray Parker Jr. And Raydio - It's Time To Party Now

Hát igen. No és hát az akkori rendszer könnyűzene politikája. Amely miatt a lemezlovasoknak külföldre kellett lovagolniuk egyes lemezek megvásárlásáért. És tapasztaltam magam is, hogy lefújta a rendőrség a discót, mert nem rendszerbarát muzsika szólt. Engem a suliból is ki akartak rúgni (87-ben), de megúsztam egy igazgatói figyelmeztetéssel mert -stúdiósként- be mertem tenni szünetben a c.c.c.p. - american soviets c. muzsikáját. Igaz a végén tényleg kirúgtak, de nem ezért.
A minap nézegettem a netet új filmeket keresve az egyik oldalon olvastam valami új Gohstbusters film van vagy lesz?!?!A lényeg az hogy eszembe jutott a film zenéje Ray Parker Jnr korongja ami egy világsiker lett.Sajnos utánna én már nem sokat hallottam az énekesről.Viszont nem tudtam hogy ő már a film előtt is sikeres volt a Raydio nevű csapatban a 70-es évek végén.Forogjon egy kellemes felvétel 1979-ből :
Raydio - You Can't Change That
Nagyon sok jó zene nem került be a programba akkoriban sajnos.Túl sok remek zene született a 80-as években
és a Dj-knek is kevesebb műsoridö állt rendelkezésre akkoriban <#smile>
Sipho 'Hotstix' Mabuse Dél-Afrikából 87-ben egy remek muzsikával lepett meg minket. De sajnos kevés dj játszotta, ill. vette meg a lemezt akkoriban.

Sipho Mabuse - Burn Out (12"😉
Annak is örülnék !!
sziasztok! itta rovid verzio!

Spargo - You And Me (1980)
Azt hiszem valahol megvan csak a rövid változat.A You and Me van még meg az is rövidbe azt hiszem.
Nekem szinte minden daluk tetszik. Spargo előtt szintén meghajolok. Egyik kedvenc tőlük a "Hip Hap Hop" amely 12" special disco mixének nagyon örülnék ha valaki meglepne vele !

Spargo - Hip Hap Hop

Ez tetszik nekem nagyon 1983-as nota!

Spargo - Groovy People
Köszönöm ! Hát reméltem, hogy nem ezt írod, s meglesz ez a muzsika..., de igazad van ! -Nagyon sok hasonló -zenei- produkciót csináltak akkoriban. S ahogy mondod, ettől lettek egyediek, maradandóak.
Ez nem csak mix,hanem megamix.Szerintem a dj maga remixelte aztán keverte a mixbe.Ezt sokan csinálták a 80-as években.Ettől is voltak olyan jók és maradandóak az akkori megamixek<#smile>!
Jó ez a mix !! Légyszi mond meg, hogy az első szám "Quincy Jones" muzsikája miféle mixben hallható ? -ezt még nem hallottam. De jobbat sem ennél, az-az a "I'll Be Good To You" mixei közül.
Utoljára szerkesztette: Balabolka, 2016.07.24. 16:51:11
Egy remek american disco mix amelyet az angol Dj Bizzie Bee keverte még 1990 februárjában,klasszikus 80-as felvételekből :
DJ Bizzie Bee - The Megaproducers Mix.4
No ez számomra is ritkaság ! A piacon elég húzós ára van. Köszi ! ...köszönjük !
A másik oldal "Electric Sound" is nagyon jó.
A Heaven 17 covert nem ismertem,de a viva la mexico-t már nagyon rég nem hallottam<#eljen>
szinten egy nagy kedvencem 1 kellemes vasarnapot!

Banda Caribe - Viva La Mexico
Egy Bobby Orlando szerzemény 1983-ból olaszországból :
Joy Michael - Dancin'
Ez sem egy túl rossz dal : http://www75.zippyshare.com/v/AJo9PKNp/file.html
Richars Kersten - Ensenada amiga
Én is kellemes hétvégét kívánok mindenkinek egy remek dallal 1987-ből :
Camaléon - Un Poquito
szinten egy Daniel Popovic dal 1984-bol!

Daniel Popovic - My my Maria (1984)
Kellemes hetveget kivanok!

Thanya - Freedom (1982)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
http://www46.zippyshare.com/v/NRXLmJGG/file.html
Nem jelenik meg .Próbálkozom.
Ennek örömére ha nem baj akkor itt egy dal 1982 - ből.Daniel Popovic - Dzsuli
Sziasztok.Úgy látom pozitív változások vannak az oldalon ?
Maurice White -februári- távozása engem is megérintett. Zenéjük mindig is több volt számomra mint kedvenc. Egyszerűen valami frenetikusat alkottak mindvégig. Számos "kevésbé ismert" muzsikájuk közül osztanék meg egy nagyon jó 83-as dalt;

Earth, Wind & Fire - The Speed Of Love

Utoljára szerkesztette: Balabolka, 2016.07.22. 17:44:10
...nem az az egy tejesen mas szam! Nekem megvan mp3-ba Polysix - Tico tico tac (1982)
A Tonic az egy válogatás albumról van,a Tico Tico Tac nekem nincs csak taka taka van (spanyol szám) :-)
Ismerem nagyon szuper ! megvana B oldal is? erdekelne! Koszike ! mp3-ba megvan nekem is! Ez Polysix - Tico tico tac nincs meg veletlenul neked WAV-ba? nagyon jo ez is instrumental muzsika!
Egy kislemez siker 1981-ből a Tonic korongja a lányok a Benelux államokból származtak :
Tonic - Marylin En Jean
No ott is sorba álltam volna szívesen. Bár nem vagyok az a sorban állós fanatikus. No majd veszek egy időgépet .... !
Ez a verzió viszont nem volt meg. Köszi !!
ez is szuper szerintem!

G'Race - Check out time (1984)