112170

xnl87ky5.jpg

free counters

• Wicked Belzebub
    Nem különösebben néztem, h mikori kiadás, az autómért mentem Bremerhavenbe, oszt volt időm, szembe jött egy lemezbolt, az Erasure-t meg szeretem, szóval megvettem :)
    Votl valamikor a '90-es évek elején koncertjük is itthon, azon is voltam, nagyon látványos volt.
  • johnlennon
    Sziasztok! Megkérnék egy Önzetlen Fórumtársat, hogy az alábbi zene maxi verzióját losslessben feltöltené a kedvemért. Köszömöm szépen előre is!
  • mfn
    De ha már Vince Clarke akkor nállam inkább ez a kedvenc (yazbox 1)

Utoljára szerkesztette: mfn, 2017.04.20. 21:38:53
  • Musachy
    A Chorus nálam is kedvenc!

• Zephyr Retiring
    Ugyanebben az évben itthon..

EDDA művek - Álmodtam egy világot (1980)

• Zephyr Retiring
    Evezzünk más vizekre és korábbi időkbe..

Tegye fel a kezét, aki felismeri az énekest

Mondjuk errefelé csak elvétve hallgattatok ilyesmi zenéket..
    2006-ban a Hit Parader magazin a 100 legjobb rock/metal énekesek listáján a 7. helyre helyezte..

Iron Maiden - Remember Tomorrow 1980

• Zephyr Retiring
    Mondjuk az pont '92-es, de nem kizárt, hogy valakik még '93-ban is kiadták
    Van egy ügyvéd ismerősöm aki nagy Erasure fan (vicces, mert én ki sem néztem belőle ekkora rajongást)..
    1986- 2014-ig mind a 16 albumot eredetben beszerezte.
    Én meg csak pislogtam az egyetlen gyári "Chorus" albumommal ami ráadásul még kazetta is

• Wicked Belzebub
    3 nap volt a hegyekben.
    Semmilyet...
    Az uccsó hanglemez amit vettem, az '93-ban volt az Erasure - Abba-esque :)
  • Zephyr Retiring
    És onnan milyen hanglemezeket hoztál?
  • Zephyr Retiring
    Akkor ha jól sejtem, találkozhatunk majd vele (is) az mfn féle vasárnapi koktélban..
  • Wicked Belzebub
    Kisgyermekként hallottam ezt a Viens-t. Valamiért megmaradt a fülemben, de nem tudtam róla semmit. El tudtam dúdolni a refrént, de senki sem ismerte fel. Kb. 30 évvel később franciao-ban hallgattam a helyi rádiót az autóban, megszólalt a dal. Lányomat megkértem, h írja a szöveget, otthon rákerestem, meglett. :)
    30 év...
  • mfn
    Nekem ez van meg a müvésznőtől :
  • Zephyr Retiring
    Mindenkinek aki kedveli az ismerős disco ritmusokat,
    pörögjön egy '83-as sláger 12" re-mix verziója.
    Ez pedig már Shannon-tól a Let The Music Play...

Tegye fel a kezét, aki ezt nem ismeri
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.18. 12:14:13
  • cucurbia
    Taco,immáron cd-ről(akit zavarna a lemezsercegés)
    Taco:Got to be your lover(1988)
  • Zephyr Retiring
    France Gall - Laisse tomber les filles (1964)

Marie Laforet is kijött egy Ivan, Boris & Moi dallal még '68-ban,
    de én inkább maradok a '73-as Viens Viens-nél...

Mindenkinek, akiknek ma egy kicsit uncsi az italo..
  • Wind 67
    Hi Guys!

Van remény...
    Szergej barát össze szedett pár "nagy" zenét és piacra dob egy 5 cd-ből álló válogatást. Nyilván nem ingyé, de ez így többeteket úgy sem hoz lázba. Viszont, gondolom ezt hamarjában valaki úgy is kiteszi általatok kedvelt letöltő oldalra éééééééééééés akkor beüt a bingó

Utoljára szerkesztette: Wind 67, 2017.04.18. 08:05:31
  • maxi71
    Köszi szépen, ismét tudtam csemegézni...
    Kellemes Ünnepeket!
  • Zephyr Retiring
    Taco-t és a Check Up Twins-t vittem..
    Jó verziók, köszönet értük
  • Zephyr Retiring
    Zenetörténelem..

Az eredetileg egy nyárra tervezett zenés film, minden idők legsikeresebb filmmusicalje lett..
    Jim Jacobs és Warren Casey történelmet írt az 50-es évek rock'n roll korszakának fiatal generációjáról,
    (mostanra már) minden kor fiatal generációjának.

Az alapötlet egy házibulin (pontosabban egy színházi est bemutató utáni összejövetelen) született meg,
    ahol az 50-es évek korszakából hallgattak régi bakelitlemezeket. Szinte magától jöttek az ötletek: bőrjakó, zselézett hajú pasik, vagány csajok, átalakított oldsmobilok, autósmozi....még aznap este meglett a címe is: Grease.

1971 február 5. Chicago, Kingston Mines kísérleti színház. Az első előadás.
    18 amatőr előadó, 120 érdeklődő. Az éneklős részek helyett ekkor még a bakelitok recsegtek az előadáson.
    A nézők között két Broadway producer is jelen volt. Az előadás után, a színdarabot New Yorkba invitálták egy apró módosítási javaslattal: írják át a színdarabot musicallé ..

1972. off-Broadway Eden Theatre. Pár előadás után, már 4 Tony-díj jelölés.
    A musical változatot csak a Broadwayon 1980-ig 3333 alkalommal mutatták be..(plusz egyéb helyek)

Allan Carr egy chicagói bútorkereskedő fia volt. Miután látta az előadást, két év próbálkozás után, végül 200 000 dollár összegért megvásárolta a Grease megfilmesítési jogát.
    A film forgatása 1977. június 23-án indult és 53 forgatási napig tartott.
    1978 nyara, első próbavetítés Hawaii, Honolulu. Egy helyi rádiós disc-jockey felismerte a filmet, reklámozta a műsorában és emiatt vagy sem, a bemutató sikerrel zárult.

A filmzenei album 12 hétig vezette a Billboard-albumok listáját és 77 hétig szerepelt rajta.
    25 millió példányban kelt el.

1978 június 13. New York, Studio 54 diszkó klub, díszbemutató. Közönségpremier csak 3 nappal később..
    1978 szeptember 16. London. Több százezres tömeg, mintegy 200 rendőr, de a tömeghisztéria elkerülhetetlen.
    A chicagói filmbemutatón is hasonló a helyzet, bár ott a rendőrök nem tudták a bemutatóra a színészekkel érkező autót megvédeni az összegyűlt háromezer rajongótól, Olivia bordatörést szenvedett.

A Grease az USA-ban az év legtöbb nézőt vonzó és legtöbb bevételt hozó filmje lett és a világon mindenütt sikerrel játszották a mozik.
    Betétdalai még 33 évvel a bemutató után is sorra döntik a különféle rekordokat.

Külön érdekesség, hogy 4 zenét kifejezetten csak a filmhez írtak, de ezek utólag is belekerültek a musical változat előadásaiba is.

Az egyik az említett 4-ből..

Robin Bayer - Sandy

1996-os Limited kiadás, 1978-as ritkán hallott és játszott hangfelvétel..

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.17. 13:20:01
  • Zephyr Retiring
    Not at all.
  • reynaud #103653
    Tíz + x éve láttam utoljára,egy élmény volt újra!

Thanks!
  • reynaud #103652
    Köszi az infót,ezek szerint jól emlékeztem!
  • misinick
    Helló
    meg lenne ez a "csodálatos remekmű" valakinek flac,wav-ban?
    https://www.youtube.com/watch?v=qAi7JIkmJDw
  • studiohits
    Kellemes Húsvéti Ünnepeket kivanok mindenkinek!

Donna Rhodes - Extra Terrestrial (1982)
    Hucklebucks - Elec Tic Toc(1981)
    Johan Timman - the lungs (1981)
  • mfn
    Koktél Nr.2
    Depeche Mode - New Life
    Emly Star - No No Sheriff
    Hotline - Fantasy
  • Zephyr Retiring
    Hogy mást is tudj hallgatni arrafelé (katt) kedves kolléga
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.16. 09:22:04
  • mfn
    Kellemes Húsvéti Ünnepeket!!!
    Mauro Micheloni - Looking For Love
    Joe Bataan - Rap O Clap O
    Irene Cara - Break Dance
    Wish Key - Last Summer (Special Remix)
    Check Up Twins - Sexy Teacher
    Oliver Cheatham - Get Down Saturday Night
    Taco - Got To Be Your Lover
    Hypnotize - Mind Warp (Remix)
  • bigivan
    Szívesen !
  • bigivan
    Született Körmendiként nem csak az Ö3 rádiót tudtam hallgatni, hanem az ORF csatornáit is tudtam nézni. Az FM hullámokat és a tv adást nem zavarták, mint a közép és rövidhullámú rádióállomásokat !!
    Utoljára szerkesztette: bigivan, 2017.04.16. 01:04:09
  • Zephyr Retiring
    VHS rip ELO - So Serious (félhivatalos)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

(katt a képre)

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.15. 20:57:15
  • Wicked Belzebub
    Volt bizony. Nekem VHS-en meg is volt.
  • Zephyr Retiring
    Programajánló..

Elsősorban Deák Bill Gyula, a Neoton Família, a Bikini együttes, valamint a Retro Disco stílus kedvelőinek,
    de fellépnek még..

2017. május 18 -20. OROSHÁZA

Részletes programok és egyéb infók a hivatalos honlapon (ide katt)

Minden fórumozó aki személyesen felismer a rendezvényen, vendégem egy korsó hideg sörre vagy üdítőre
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.15. 19:37:15
  • Zephyr Retiring
    Kilopózkodtam a konyhába egy kis nasi sütiért az imént...
    és az asszony épp Lief Garett-et hallgatta.
    (Hiába no, jó ízlése van már ha csak magamat nézem is)

Leif Garrett - I Was Made For Dancin 12'' (1979)

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.15. 18:09:32
  • Musachy
    Attól függ, hogy milyen irányból. Ha az osztrák határtól nyugatra vagy északnyugatra 10km... akkor OK.
  • Zephyr Retiring
    Számomra szinte minden dala jó..és kedvelem a stílust is, bár ma reggel 7 körül..
    ..egy ilyen repült el a házunk felett...(először ufónak véltem)

..de aztán amikor közelebb ért, és meghallottam a tűz hangját, már tudtam is, hogy egyenesen
    1986-ból jött el hozzám a Modern Hungária ezért hát fel is tettem bakelitról a "B 2-es" dalt..

---részlet a zene alatti kommentekből---(enyhe nyelvtani hibajavítással, bár az egyéb "információkat" változatlanul hagytam)

.." Miért italo disco? ..

.. Mert annak idején úgy nevezték el kb 1982-83-ban ezt az irányzatot..a legtöbb képviselője olaszországi volt, érdekes akcentussal angolul énekelve...egyébként Eurodisco/Eurdoance-nek is hívták egyesek...annak ellenére hogy Italo disco a stílus neve, volt ausztrál és amerikai művelője is...van pl "I wanna be the champion/The Olympic games (1984 L.A.)" című Italo discom is, kislemez, aukciós portálon szereztem... "

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.15. 13:47:45
  • reynaud #103638
    Hogy ne csak mindig disco zene,mert kell néha mást is hallgatni.
    Electric Light Orchestra (ezek a rövid verziók meg vannak nekem egy ELO válogatáson,de létezik e dalaiknak extended verziója?

P.S . : (So Serious ) én úgy emlékszem ennek a dalnak is volt hivatalos videója,érdekes nem találni a videó megoszton.
  • reynaud #103637
    Nem vagyok egy rocker,bár néha azért hallgatok dallamos amerikai rock zenét is,meg nagy kedvenc az INXS.
    Szóval úgy félévszázadonként születik 2-3 olyan hangú énekesnő mint Joan Jett,a kiválasztott dal meg egyenesen a legjobb szerintem tőle.
  • reynaud #103636
    10 km-re az osztrák határtól ? ... akkor talán a 80s években hallgathattad az osztrák Ö3 rádiót is,nagyon jó zenéket adtak,és vételi problémád nem lehetett. :)
  • amaximus
    a hangot és talán 1-2 dalát is hallottam, de igazából nem ismertem, tényleg fantasztikus, köszi a tippet, megyek is diszkográfiáért!
  • amaximus
    örök és remek klasszikus