112170
-
Wicked Belzebub #103673 Nem különösebben néztem, h mikori kiadás, az autómért mentem Bremerhavenbe, oszt volt időm, szembe jött egy lemezbolt, az Erasure-t meg szeretem, szóval megvettem :)
Votl valamikor a '90-es évek elején koncertjük is itthon, azon is voltam, nagyon látványos volt. -
Sziasztok!
Megkérnék egy Önzetlen Fórumtársat, hogy az alábbi zene maxi verzióját losslessben feltöltené a kedvemért.
Köszömöm szépen előre is!
-
mfn #103671
De ha már Vince Clarke akkor nállam inkább ez a kedvenc
(yazbox 1)
Utoljára szerkesztette: mfn, 2017.04.20. 21:38:53 -
A Chorus nálam is kedvenc! 
-
Ugyanebben az évben itthon..
EDDA művek - Álmodtam egy világot (1980)
-
Evezzünk más vizekre és korábbi időkbe..
Tegye fel a kezét, aki felismeri az énekest
Mondjuk errefelé csak elvétve hallgattatok ilyesmi zenéket..
2006-ban a Hit Parader magazin a 100 legjobb rock/metal énekesek listáján a 7. helyre helyezte..
Iron Maiden - Remember Tomorrow 1980
-
Mondjuk az pont '92-es, de nem kizárt, hogy valakik még '93-ban is kiadták 
Van egy ügyvéd ismerősöm aki nagy Erasure fan (vicces, mert én ki sem néztem belőle ekkora rajongást)..
1986- 2014-ig mind a 16 albumot eredetben beszerezte.
Én meg csak pislogtam az egyetlen gyári "Chorus" albumommal ami ráadásul még kazetta is
-
Wicked Belzebub #103666 3 nap volt a hegyekben.
Semmilyet...
Az uccsó hanglemez amit vettem, az '93-ban volt az Erasure - Abba-esque :) -
És onnan milyen hanglemezeket hoztál? -
Akkor ha jól sejtem, találkozhatunk majd vele (is) az mfn féle vasárnapi koktélban..
-
Wicked Belzebub #103663 Kisgyermekként hallottam ezt a Viens-t. Valamiért megmaradt a fülemben, de nem tudtam róla semmit. El tudtam dúdolni a refrént, de senki sem ismerte fel. Kb. 30 évvel később franciao-ban hallgattam a helyi rádiót az autóban, megszólalt a dal. Lányomat megkértem, h írja a szöveget, otthon rákerestem, meglett. :)
30 év... -
mfn #103662 Nekem ez van meg a müvésznőtől :
-
Mindenkinek aki kedveli az ismerős disco ritmusokat,
pörögjön egy '83-as sláger 12" re-mix verziója.
Ez pedig már Shannon-tól a Let The Music Play...
Tegye fel a kezét, aki ezt nem ismeri
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.18. 12:14:13 -
Taco,immáron cd-ről(akit zavarna a lemezsercegés)
Taco:Got to be your lover(1988) -
France Gall - Laisse tomber les filles (1964)
Marie Laforet is kijött egy Ivan, Boris & Moi dallal még '68-ban,
de én inkább maradok a '73-as Viens Viens-nél...
Mindenkinek, akiknek ma egy kicsit uncsi az italo..
-
Hi Guys!
Van remény...
Szergej barát össze szedett pár "nagy" zenét és piacra dob egy 5 cd-ből álló válogatást. Nyilván nem ingyé, de ez így többeteket úgy sem hoz lázba. Viszont, gondolom ezt hamarjában valaki úgy is kiteszi általatok kedvelt letöltő oldalra éééééééééééés akkor beüt a bingó
Utoljára szerkesztette: Wind 67, 2017.04.18. 08:05:31 -
maxi71 #103657 Köszi szépen, ismét tudtam csemegézni...
Kellemes Ünnepeket!
-
Taco-t és a Check Up Twins-t vittem.. 
Jó verziók, köszönet értük
-
Zenetörténelem..
Az eredetileg egy nyárra tervezett zenés film, minden idők legsikeresebb filmmusicalje lett..
Jim Jacobs és Warren Casey történelmet írt az 50-es évek rock'n roll korszakának fiatal generációjáról,
(mostanra már) minden kor fiatal generációjának.
Az alapötlet egy házibulin (pontosabban egy színházi est bemutató utáni összejövetelen) született meg,
ahol az 50-es évek korszakából hallgattak régi bakelitlemezeket. Szinte magától jöttek az ötletek: bőrjakó, zselézett hajú pasik, vagány csajok, átalakított oldsmobilok, autósmozi....még aznap este meglett a címe is: Grease.
1971 február 5. Chicago, Kingston Mines kísérleti színház. Az első előadás.
18 amatőr előadó, 120 érdeklődő. Az éneklős részek helyett ekkor még a bakelitok recsegtek az előadáson.
A nézők között két Broadway producer is jelen volt. Az előadás után, a színdarabot New Yorkba invitálták egy apró módosítási javaslattal: írják át a színdarabot musicallé ..
1972. off-Broadway Eden Theatre. Pár előadás után, már 4 Tony-díj jelölés.
A musical változatot csak a Broadwayon 1980-ig 3333 alkalommal mutatták be..(plusz egyéb helyek)
Allan Carr egy chicagói bútorkereskedő fia volt. Miután látta az előadást, két év próbálkozás után, végül 200 000 dollár összegért megvásárolta a Grease megfilmesítési jogát.
A film forgatása 1977. június 23-án indult és 53 forgatási napig tartott.
1978 nyara, első próbavetítés Hawaii, Honolulu. Egy helyi rádiós disc-jockey felismerte a filmet, reklámozta a műsorában és emiatt vagy sem, a bemutató sikerrel zárult.
A filmzenei album 12 hétig vezette a Billboard-albumok listáját és 77 hétig szerepelt rajta.
25 millió példányban kelt el.
1978 június 13. New York, Studio 54 diszkó klub, díszbemutató. Közönségpremier csak 3 nappal később..
1978 szeptember 16. London. Több százezres tömeg, mintegy 200 rendőr, de a tömeghisztéria elkerülhetetlen.
A chicagói filmbemutatón is hasonló a helyzet, bár ott a rendőrök nem tudták a bemutatóra a színészekkel érkező autót megvédeni az összegyűlt háromezer rajongótól, Olivia bordatörést szenvedett.
A Grease az USA-ban az év legtöbb nézőt vonzó és legtöbb bevételt hozó filmje lett és a világon mindenütt sikerrel játszották a mozik.
Betétdalai még 33 évvel a bemutató után is sorra döntik a különféle rekordokat.
Külön érdekesség, hogy 4 zenét kifejezetten csak a filmhez írtak, de ezek utólag is belekerültek a musical változat előadásaiba is.
Az egyik az említett 4-ből..
Robin Bayer - Sandy
1996-os Limited kiadás, 1978-as ritkán hallott és játszott hangfelvétel..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.17. 13:20:01 -
Not at all. -
Tíz + x éve láttam utoljára,egy élmény volt újra!
Thanks! -
Köszi az infót,ezek szerint jól emlékeztem! -
misinick #103651 Helló
meg lenne ez a "csodálatos remekmű" valakinek flac,wav-ban?
https://www.youtube.com/watch?v=qAi7JIkmJDw -
studiohits #103650 Kellemes Húsvéti Ünnepeket kivanok mindenkinek!
Donna Rhodes - Extra Terrestrial (1982)
Hucklebucks - Elec Tic Toc(1981)
Johan Timman - the lungs (1981) -
mfn #103649 Koktél Nr.2 
Depeche Mode - New Life
Emly Star - No No Sheriff
Hotline - Fantasy -
Hogy mást is tudj hallgatni arrafelé (katt) kedves kolléga 
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.16. 09:22:04 -
mfn #103647 Kellemes Húsvéti Ünnepeket!!!
Mauro Micheloni - Looking For Love
Joe Bataan - Rap O Clap O
Irene Cara - Break Dance
Wish Key - Last Summer (Special Remix)
Check Up Twins - Sexy Teacher
Oliver Cheatham - Get Down Saturday Night
Taco - Got To Be Your Lover
Hypnotize - Mind Warp (Remix) -
Szívesen !
-
Született Körmendiként nem csak az Ö3 rádiót tudtam hallgatni, hanem az ORF csatornáit is tudtam nézni. Az FM hullámokat és a tv adást nem zavarták, mint a közép és rövidhullámú rádióállomásokat !! 

Utoljára szerkesztette: bigivan, 2017.04.16. 01:04:09 -
VHS rip ELO - So Serious (félhivatalos)
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.15. 20:57:15 -
Wicked Belzebub #103643 Volt bizony. Nekem VHS-en meg is volt. -
Programajánló..
Elsősorban Deák Bill Gyula, a Neoton Família, a Bikini együttes, valamint a Retro Disco stílus kedvelőinek,
de fellépnek még..
Részletes programok és egyéb infók a hivatalos honlapon (ide katt)
Minden fórumozó aki személyesen felismer a rendezvényen, vendégem egy korsó hideg sörre vagy üdítőre

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.15. 19:37:15 -
Kilopózkodtam a konyhába egy kis nasi sütiért az imént... 
és az asszony épp Lief Garett-et hallgatta.
(Hiába no, jó ízlése van már ha csak magamat nézem is
)
Leif Garrett - I Was Made For Dancin 12'' (1979)
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.15. 18:09:32 -
Attól függ, hogy milyen irányból. Ha az osztrák határtól nyugatra vagy északnyugatra 10km... akkor OK. -
Számomra szinte minden dala jó..és kedvelem a stílust is, bár ma reggel 7 körül..
..egy ilyen repült el a házunk felett...(először ufónak véltem
)
..de aztán amikor közelebb ért, és meghallottam a tűz hangját, már tudtam is, hogy egyenesen
1986-ból jött el hozzám a Modern Hungária
ezért hát fel is tettem bakelitról a "B 2-es" dalt..
---részlet a zene alatti kommentekből---(enyhe nyelvtani hibajavítással, bár az egyéb "információkat" változatlanul hagytam)
.." Miért italo disco? ..
.. Mert annak idején úgy nevezték el kb 1982-83-ban ezt az irányzatot..a legtöbb képviselője olaszországi volt, érdekes akcentussal angolul énekelve...egyébként Eurodisco/Eurdoance-nek is hívták egyesek...annak ellenére hogy Italo disco a stílus neve, volt ausztrál és amerikai művelője is...van pl "I wanna be the champion/The Olympic games (1984 L.A.)" című Italo discom is, kislemez, aukciós portálon szereztem... "
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.15. 13:47:45 -
Hogy ne csak mindig disco zene,mert kell néha mást is hallgatni.
Electric Light Orchestra (ezek a rövid verziók meg vannak nekem egy ELO válogatáson,de létezik e dalaiknak extended verziója?
P.S . : (So Serious ) én úgy emlékszem ennek a dalnak is volt hivatalos videója,érdekes nem találni a videó megoszton. -
Nem vagyok egy rocker,bár néha azért hallgatok dallamos amerikai rock zenét is,meg nagy kedvenc az INXS.
Szóval úgy félévszázadonként születik 2-3 olyan hangú énekesnő mint Joan Jett,a kiválasztott dal meg egyenesen a legjobb szerintem tőle. -
10 km-re az osztrák határtól ? ... akkor talán a 80s években hallgathattad az osztrák Ö3 rádiót is,nagyon jó zenéket adtak,és vételi problémád nem lehetett. :) -
a hangot és talán 1-2 dalát is hallottam, de igazából nem ismertem, tényleg fantasztikus, köszi a tippet, megyek is diszkográfiáért! 

-
örök és remek klasszikus