112170
-
Dexys Midnight Runners dal ,mivel látom te tényleg vásárolsz,gyűjtögetsz lemezeket
,feltételeztem hogy azért csak belebotlottál már,tényleg azt gondoltam csak viccelsz.
Igen,korábban leírtam már,nincs az a lemezgyűjtő aki magáénak tudhatja az összes kedvencét lemezeken,és ennek több tényezős oka lehet. -
Nem állítottam olyat hogy minden lemezed olyan viseltes állapotú,mint amelyikre a kritikát kaptad.
Anno a kezdetekben én sem vigyáztam a lemezeimre úgy ahogy mostanra ,illetve az elmúlt x évben,már igen,legyen itt egy példa erre.
Ma már szinte az összes lemezem,a CD-k is fóliával vannak védve.
-
Közben kinéztem a hőmérőre és jelentem itt 28 fok van árnyékban 
Pont, mint 39 évvel ezelőtt..
Jean-François Maurice - 28 degrés à l'ombre (1978)
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.05.31. 12:30:26 -
-
1978-as EMI kiadás
Pont mint az a lemezkiadó, amiktől lentebb a példákat mutattam neked.
Tudod: amiket a Teszkóban szoktam venni
Ha kell jobb hangminőségben is mint a lentebb mutatott wav-nek álcázott empéjré,
akkor priviben nálam is érdeklődhetsz
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.05.31. 12:01:22 -
Erre a gyöngyszemre még felelek.. 
Nem. A háttérben lévő város lett volna a kérdés.
Nem nagy cucc, csak Magyarország második legnagyobb területű városa
A következtetésed pedig csak részben állja meg a helyét.
Először is a nevezett multi elsősorban kereskedelmi jellegű és bár akadnak saját márkás termékei is (ilyen olyan minőségben) ezen dolgok közt nem szerepel a saját márkás zenei cd
Ez például szintén onnét származik, és nem káprázik a szemed, tényleg 3 példányt vettem belőle
(spoiler alatt)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Hogy miért?
Mindenki dobálgatja itt a fotókat több példányos Bad Boys Blue és Italove albumokról..
Nehogy'má lemaradjak
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.05.31. 11:40:05 -

Kedves tőled, hogy azt feltételezed rólam, hogy nekem minden zene meg van a 80-as évekből, de bizton állíthatom neked, hogy ez korán sincs így.
Amiket kedvelek, azokat igyekszem beszerezni eredeti korongokon (tojok rá, hogy cd vagy vinyl, örülök ha sérülésmentesen hozzá jutok valahonnét)
Ha utam során belebotlok egy egy számomra szimpatikus zenébe, nem vacillálok rajta egy pillanatig sem hogy megvegyem e.
De ezeket a dolgokat szerintem jobb saját szem és fül alapján, mintsem idegenek szava és ígéretei alapján eldönteni..
Például itt van ez a jó kis zene:
Kane Gang - Don't Look Any Further (1987)
Az én privát példányom pedig így fest:
Aztán körbe lehet érdeklődni a nagy gyűjtő ismerősöknél, hogy ez így ebben a formában (vagy vinylen) ugyan kinek is van meg
Szóval a válaszom: nincs meg jelenleg még sem lemezen, sem egyéb formátumban a Come On Eileen '82-es zene.
Ha megosztod az másoknak is lehet jó, ha meg nem hát nem
-
Nos értékelem aggodalmadat a "bakelit" lemezeim iránt
de hidd el, nem kell aggódnod egy percre sem.
Az, hogy megtartottam egy egy olyan fekete korongot a múltból, ami kívülről is viseltesebb kissé, még nem jelenti azt, hogy minden lemezem ilyen állapotban van, sem azt, hogy nem vigyáznék rájuk.
Ha a nevezett lemezre ránézek (vagy netán bele is hallgatok) akkor az számomra szép emlékeket is felidéz egyúttal.
A következő lemezt te még nem tudod értékelni, úgyhogy csak a fenti példa miatt vettem elő hogy lásd, van nekem olyan 57! éves korongom is, amin még eredeti a védőfólia és eredeti sérülésmentes a lemezvédő fóliás! papír is.
Nem is beszélve magáról a korongról,amin egy karc nem sok, de annyi sincs
(fotó a spolier alatt)
-
VERDNICA UNLIMITED - Daddy O.wav -
03 - CHICA - Dynamo.wav -
studiohits #104024 egy nagy kedvenc!
-
Köszi Akizu ! 
Woodoomen dal kiadási dátuma,saccra ez is 70s évek végi lehet,nem találok infót róla? -
Helló Reynaud! 1977-es évjárat
https://www.discogs.com/Strogoff-Ensemble-Russian-Disco/master/563695 -
Hi Akizu, the master of the 70s music!
Ez a dal milyen évjáratú,ha jól emlékszem ovis voltam amikor először hallottam. -
Strogoff Ensemble - Russian Disco.wav -
studiohits #104019 ez is nagyon nagy muzsika akizu! -
WOODOOMEN - Conga rhythm.wav -
Itt a zenefórumon korábban csak ámultam egy DJ kolléga fotóit látva ,milyen védelmet biztosít a lemezeinek.
példa 1
példa 2
Bakelit lemez tárolása
A fotódon látható lemezek állapotáról jutott mindez eszembe,ramatyul néz ki a boritó,s gondolom van baja a korongnak is.
-
studiohits #104016 szupi! nagy kedvenc ez a dal! -
Ezt ugye csak egy jó poénnak szántad?
Tényleg szükséged van e dalra ... (nincs még meg?)
CD-ről két verzióban + vinylről egy harmadik verzióban ami úgy indul mint a klipben,Reynaud zenetárában . :)
Az más kérdés hogy én most nem akarom megosztani veled,mert egészen biztosan megkapod majd mástól.
-
Jumping Beans - Touchez Pas.wav -
Közben szántam rá egy fél órát, hogy előkeressem én is a Europe albumot, mert tudom ha nem teszem
vagy 5 évig majd azt hallgathatom tőled, hogy még ennyi fáradtságot sem vettem egy jó zenéért
Szóval a "B" volt a ludas (bár így emlékeznék mindenre az életben
) és hála öcsikémnek,
lágy művészi ceruzavonalakkal meg is jelölte nekem 30 éve az egyik oldalt
..miközben érthetetlen okokból, a másik oldal meg érintetlen maradt
Másik dolog meg amit máig sem értek, hogyan kerülhetett a rock lemezeim közé Vikidál Gyula olyan előadása,
amit semmilyen egyéb albumon meghallgatni nem lehet
Ezen van. Mindjárt keresek egy belehallgatási lehetőséget magáról a ritka dalról is..
És már meg is van
Vikidál Gyula - Popej az én nevem (1987) (a lemezen ilyen néven fut Popey)
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.05.30. 11:55:07 -
Na kedves kollégák ha már amúgy is benéztem ma is 
Egy "társ"totyikban segítettek egy zenei kérdés tisztázásában, és mielőtt még vad rohangálásokba és mértéktelen telefonálgatásokba kezdenék
megnézhetnétek a polcotokon (vagy a zenei könyvtáratokban), hogy ez a lentebb megemlített zene nincs e kéznél legalább egy 320-as empéjtében
Vagy ha esetleg veszteségmentesen is meglenne, akkor az illető szent nevét, innentől már csak szuperlatívuszokban emlegetném
Dexy's Midnight Runners - Come On Eileen (1982)
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.05.30. 11:22:32 -
Most keresgélnem kellene (ne várd el tőlem) de emlékeim szerint nekem ebből egy különleges és ritka példányom van,
ami egy figyelmetlenség okán vált azzá..
Mindkét oldalon ugyanaz az oldalcímke szerepel (de most hirtelen nem emlékszem, hogy) Side "A" vagy Side "B" a ludas
-
Ha a gyenge fényviszonyokat leszámítjuk, ilyesmi:
-
Amit tegnap nem,azt ma már igen ! -
Helló Zeff!
A fotó közepén látható terepjárót kell felismerni? :)
Látva a képet,a következtetésem,a teszkóban jártál ma,és ismerve zenegyűjtő mániádat,ismét beszereztél néhány teszkó gazdaságos CD válogatást.
-
Kék színű lemezen a Final Countdown? 
Nekem csak a borítója kék
Tudod kolléga láttam én már sok mindent, még egy fél órája ezt is (felismeri valaki itt?)
Azt tuti, hogy a 80-as években nem így nézett ki
De azt a kék színű lemezt máris irigylem tőled
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.05.29. 11:36:02 -
Ez a számuk nekem is kedvencem, meg is van egy szép kék színű lemezen. -
Nem rossz. Majd meghallgatom róla a Rock The Night-ot vinylről..
Tudjátok: ez az a mese az, amikor beesik 5 srác egy Hard Rock Cafe-ba még a 80-as években..
(Bocs fiúk, de ennyi dizsi után kell egy kis lazulás is
)
Europe - Rock The Night (1986)
Na léptem, további szépeket
-
Igazad van,általánosságban nem lehet ilyet kijelenteni,természetesen 80s felsőkategóriás készülékekre gondoltam.
Csak egy márkát említsek : (TEAC) brutál!
Biztosan van az újak közt is nagyon jó,de tudomásom szerint azok ára az egy millát karcolja,ugyanakkor néhány tízezer ft-ért kifoghatsz egy olyan vintage készüléket,ami úgy szólal meg hogy nem fogsz vágyni másra.
Lehet van is birtokodban olyan már!
Utoljára szerkesztette: reynaud, 2017.05.28. 20:25:52 -
Én ezekkel a ketyerés dolgokkal is pont úgy vagyok, mint a zenékkel általában: van ilyen is, olyan is.
Mármint régi és új technológia is, meg zene is
Amúgy tudnék mutatni olyan retro technikát is, aminek a hi-fi hangminőséghez kábé annyi köze van, mint Bob Dylannek Sakamotohoz.
Ami az időt illeti, szerintem nem kell aggódni. Arrafelé javarészt jó az idő.
Bár szerintem az asszonynak nagyobb élmény lesz, mint nekem..aztán meg ki tudja: én is tévedhetek..néhanap
Mesélhetek? Hát szoktam én olyat?
-
Sheila Stewart - It's You 

Nagy zene,és a dallamvezetés nagyon emlékeztet egy 80s italo-disco dalra,de most meg nem mondom az előadót.
-
The Black Eyed Peas,a banda énekesnőjét ( Fergie ) bírom.
"Azért a régebbi ketyerék ilyesmi trükköket nem tudtak a 80-as években még..
Ez így van,viszont azok a 80s években gyártott erősítők hangzás minőségben agyonverik ezeket a kijelzős cuccokat,amúgy ez tényleg egy jó dolog,és ezt tudja egy CD lejátszó is,ha van text a gyári lemezen.
Akkor június 2-ig még van időd felkészülni,előreláthatólag jó idő lesz.
Görögországban én még nem jártam,viszont a munkám során nem kevés görög emberrel volt dolgom,csak jót tudok mondani róluk,majd mesélsz az élményekről.
-
Tudod mi a különbség egy gyűjtő és egy fanatikus között?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ugyan, honnan is tudhatnád!

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.05.28. 19:18:20 -
mfn #103999 Koktél 2 : 
Sheila Stewart - It's You
Capricorn - Capricorn
Vivien Vee - Give Me Break
David Lyme - You're My Desire
Tom - Give Me Just A Little Time
-
Nem rossz 
Ezt mifelénk premier előtti bemutatásnak nevezik.
Mondjuk (ennyi év kapcsolatteremtés után) csalódnék is benned, ha ez nem így lenne..
-
06.02. péntek.
Versenyezni nem állok le veled, egy BMW-vel szemben sosem tennék ilyet
De már esteledik, a vendégeim is hazaszállingóztak közben, én is lazulok egy kicsit a pihenőszobában...
Semmi extra, csak a szokásos, de ezt te is tudod: lábak keresztbe, lágy pihentető dallamok a háttérben..
Ez most egy 95-ös banda, így inkább spoilerezem..
És élvezem azt a technológiát, ami megmutatja mit is hallgatok épp, mint láthatod
Azért a régebbi ketyerék ilyesmi trükköket nem tudtak a 80-as években még.. -
Igen látom,nem remeg a kezed,masszívan tartod a kormányt.
Ez a tegnap mutatott Opel Insignia.
Mikor indulsz ?
S ha már autók,én nem adom alább,csak BMW és Mercedes-Benz amiknek hajlandó vagyok a kormányát megfogni,
-
ItaloMucsacso70 #103995 Gyere közelebb csak neked mutatok egy
képet!
És hozzá egy megjelenés dátumot!