112170

xnl87ky5.jpg

free counters

• reynaud #104034
    Dexys Midnight Runners dal ,mivel látom te tényleg vásárolsz,gyűjtögetsz lemezeket ,feltételeztem hogy azért csak belebotlottál már,tényleg azt gondoltam csak viccelsz.

Igen,korábban leírtam már,nincs az a lemezgyűjtő aki magáénak tudhatja az összes kedvencét lemezeken,és ennek több tényezős oka lehet.
  • reynaud #104033
    Nem állítottam olyat hogy minden lemezed olyan viseltes állapotú,mint amelyikre a kritikát kaptad.

Anno a kezdetekben én sem vigyáztam a lemezeimre úgy ahogy mostanra ,illetve az elmúlt x évben,már igen,legyen itt egy példa erre.

Ma már szinte az összes lemezem,a CD-k is fóliával vannak védve.

• Zephyr Retiring
    Közben kinéztem a hőmérőre és jelentem itt 28 fok van árnyékban
    Pont, mint 39 évvel ezelőtt..

Jean-François Maurice - 28 degrés à l'ombre (1978)

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.05.31. 12:30:26
  • Zephyr Retiring
  • Zephyr Retiring
    1978-as EMI kiadás
    Pont mint az a lemezkiadó, amiktől lentebb a példákat mutattam neked.
    Tudod: amiket a Teszkóban szoktam venni

Ha kell jobb hangminőségben is mint a lentebb mutatott wav-nek álcázott empéjré,
    akkor priviben nálam is érdeklődhetsz
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.05.31. 12:01:22
  • Zephyr Retiring
    Erre a gyöngyszemre még felelek..
    Nem. A háttérben lévő város lett volna a kérdés.
    Nem nagy cucc, csak Magyarország második legnagyobb területű városa

A következtetésed pedig csak részben állja meg a helyét.
    Először is a nevezett multi elsősorban kereskedelmi jellegű és bár akadnak saját márkás termékei is (ilyen olyan minőségben) ezen dolgok közt nem szerepel a saját márkás zenei cd

Ez például szintén onnét származik, és nem káprázik a szemed, tényleg 3 példányt vettem belőle (spoiler alatt)

Hogy miért?
    Mindenki dobálgatja itt a fotókat több példányos Bad Boys Blue és Italove albumokról..
    Nehogy'má lemaradjak
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.05.31. 11:40:05
  • Zephyr Retiring

Kedves tőled, hogy azt feltételezed rólam, hogy nekem minden zene meg van a 80-as évekből, de bizton állíthatom neked, hogy ez korán sincs így.
    Amiket kedvelek, azokat igyekszem beszerezni eredeti korongokon (tojok rá, hogy cd vagy vinyl, örülök ha sérülésmentesen hozzá jutok valahonnét)

Ha utam során belebotlok egy egy számomra szimpatikus zenébe, nem vacillálok rajta egy pillanatig sem hogy megvegyem e.
    De ezeket a dolgokat szerintem jobb saját szem és fül alapján, mintsem idegenek szava és ígéretei alapján eldönteni..

Például itt van ez a jó kis zene:

Kane Gang - Don't Look Any Further (1987)

Az én privát példányom pedig így fest:

Aztán körbe lehet érdeklődni a nagy gyűjtő ismerősöknél, hogy ez így ebben a formában (vagy vinylen) ugyan kinek is van meg

Szóval a válaszom: nincs meg jelenleg még sem lemezen, sem egyéb formátumban a Come On Eileen '82-es zene.
    Ha megosztod az másoknak is lehet jó, ha meg nem hát nem
  • Zephyr Retiring
    Nos értékelem aggodalmadat a "bakelit" lemezeim iránt de hidd el, nem kell aggódnod egy percre sem.

Az, hogy megtartottam egy egy olyan fekete korongot a múltból, ami kívülről is viseltesebb kissé, még nem jelenti azt, hogy minden lemezem ilyen állapotban van, sem azt, hogy nem vigyáznék rájuk.
    Ha a nevezett lemezre ránézek (vagy netán bele is hallgatok) akkor az számomra szép emlékeket is felidéz egyúttal.

A következő lemezt te még nem tudod értékelni, úgyhogy csak a fenti példa miatt vettem elő hogy lásd, van nekem olyan 57! éves korongom is, amin még eredeti a védőfólia és eredeti sérülésmentes a lemezvédő fóliás! papír is.
    Nem is beszélve magáról a korongról,amin egy karc nem sok, de annyi sincs (fotó a spolier alatt)

• akizu
    VERDNICA UNLIMITED - Daddy O.wav
  • akizu
    03 - CHICA - Dynamo.wav
  • studiohits
    egy nagy kedvenc!

• reynaud #104023
    Köszi Akizu !
    Woodoomen dal kiadási dátuma,saccra ez is 70s évek végi lehet,nem találok infót róla?
  • akizu
    Helló Reynaud! 1977-es évjárat
    https://www.discogs.com/Strogoff-Ensemble-Russian-Disco/master/563695
  • reynaud #104021
    Hi Akizu, the master of the 70s music!

Ez a dal milyen évjáratú,ha jól emlékszem ovis voltam amikor először hallottam.
  • akizu
    Strogoff Ensemble - Russian Disco.wav
  • studiohits
    ez is nagyon nagy muzsika akizu!
  • akizu
    WOODOOMEN - Conga rhythm.wav
  • reynaud #104017
    Itt a zenefórumon korábban csak ámultam egy DJ kolléga fotóit látva ,milyen védelmet biztosít a lemezeinek.
    példa 1
    példa 2

Bakelit lemez tárolása

A fotódon látható lemezek állapotáról jutott mindez eszembe,ramatyul néz ki a boritó,s gondolom van baja a korongnak is.

• studiohits
    szupi! nagy kedvenc ez a dal!
  • reynaud #104015
    Ezt ugye csak egy jó poénnak szántad?
    Tényleg szükséged van e dalra ... (nincs még meg?)

CD-ről két verzióban + vinylről egy harmadik verzióban ami úgy indul mint a klipben,Reynaud zenetárában . :)
    Az más kérdés hogy én most nem akarom megosztani veled,mert egészen biztosan megkapod majd mástól.
  • akizu
    Jumping Beans - Touchez Pas.wav
  • Zephyr Retiring
    Közben szántam rá egy fél órát, hogy előkeressem én is a Europe albumot, mert tudom ha nem teszem
    vagy 5 évig majd azt hallgathatom tőled, hogy még ennyi fáradtságot sem vettem egy jó zenéért

Szóval a "B" volt a ludas (bár így emlékeznék mindenre az életben) és hála öcsikémnek,
    lágy művészi ceruzavonalakkal meg is jelölte nekem 30 éve az egyik oldalt

..miközben érthetetlen okokból, a másik oldal meg érintetlen maradt

Másik dolog meg amit máig sem értek, hogyan kerülhetett a rock lemezeim közé Vikidál Gyula olyan előadása,
    amit semmilyen egyéb albumon meghallgatni nem lehet

Ezen van. Mindjárt keresek egy belehallgatási lehetőséget magáról a ritka dalról is..

És már meg is van

Vikidál Gyula - Popej az én nevem (1987) (a lemezen ilyen néven fut Popey)

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.05.30. 11:55:07
  • Zephyr Retiring
    Na kedves kollégák ha már amúgy is benéztem ma is

Egy "társ"totyikban segítettek egy zenei kérdés tisztázásában, és mielőtt még vad rohangálásokba és mértéktelen telefonálgatásokba kezdenék megnézhetnétek a polcotokon (vagy a zenei könyvtáratokban), hogy ez a lentebb megemlített zene nincs e kéznél legalább egy 320-as empéjtében
    Vagy ha esetleg veszteségmentesen is meglenne, akkor az illető szent nevét, innentől már csak szuperlatívuszokban emlegetném

Dexy's Midnight Runners - Come On Eileen (1982)

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.05.30. 11:22:32
  • Zephyr Retiring
    Most keresgélnem kellene (ne várd el tőlem) de emlékeim szerint nekem ebből egy különleges és ritka példányom van,
    ami egy figyelmetlenség okán vált azzá..
    Mindkét oldalon ugyanaz az oldalcímke szerepel (de most hirtelen nem emlékszem, hogy) Side "A" vagy Side "B" a ludas
  • Musachy
    Ha a gyenge fényviszonyokat leszámítjuk, ilyesmi:

• reynaud #104009
    Amit tegnap nem,azt ma már igen !
  • reynaud #104008
    Helló Zeff!

A fotó közepén látható terepjárót kell felismerni? :)

Látva a képet,a következtetésem,a teszkóban jártál ma,és ismerve zenegyűjtő mániádat,ismét beszereztél néhány teszkó gazdaságos CD válogatást.
  • Zephyr Retiring
    Kék színű lemezen a Final Countdown?
    Nekem csak a borítója kék

Tudod kolléga láttam én már sok mindent, még egy fél órája ezt is (felismeri valaki itt?)

Azt tuti, hogy a 80-as években nem így nézett ki
    De azt a kék színű lemezt máris irigylem tőled

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.05.29. 11:36:02
  • Musachy
    Ez a számuk nekem is kedvencem, meg is van egy szép kék színű lemezen.
  • Zephyr Retiring
    Nem rossz. Majd meghallgatom róla a Rock The Night-ot vinylről..
    Tudjátok: ez az a mese az, amikor beesik 5 srác egy Hard Rock Cafe-ba még a 80-as években..

(Bocs fiúk, de ennyi dizsi után kell egy kis lazulás is)

Europe - Rock The Night (1986)

Na léptem, további szépeket
  • reynaud #104004
    Igazad van,általánosságban nem lehet ilyet kijelenteni,természetesen 80s felsőkategóriás készülékekre gondoltam.
    Csak egy márkát említsek : (TEAC) brutál!

Biztosan van az újak közt is nagyon jó,de tudomásom szerint azok ára az egy millát karcolja,ugyanakkor néhány tízezer ft-ért kifoghatsz egy olyan vintage készüléket,ami úgy szólal meg hogy nem fogsz vágyni másra.
    Lehet van is birtokodban olyan már!
    Utoljára szerkesztette: reynaud, 2017.05.28. 20:25:52
  • Zephyr Retiring
    Én ezekkel a ketyerés dolgokkal is pont úgy vagyok, mint a zenékkel általában: van ilyen is, olyan is.
    Mármint régi és új technológia is, meg zene is
    Amúgy tudnék mutatni olyan retro technikát is, aminek a hi-fi hangminőséghez kábé annyi köze van, mint Bob Dylannek Sakamotohoz.

Ami az időt illeti, szerintem nem kell aggódni. Arrafelé javarészt jó az idő.
    Bár szerintem az asszonynak nagyobb élmény lesz, mint nekem..aztán meg ki tudja: én is tévedhetek..néhanap

Mesélhetek? Hát szoktam én olyat?
  • reynaud #104002
    Sheila Stewart - It's You
    Nagy zene,és a dallamvezetés nagyon emlékeztet egy 80s italo-disco dalra,de most meg nem mondom az előadót.
  • reynaud #104001
    The Black Eyed Peas,a banda énekesnőjét ( Fergie ) bírom.

"Azért a régebbi ketyerék ilyesmi trükköket nem tudtak a 80-as években még..
    Ez így van,viszont azok a 80s években gyártott erősítők hangzás minőségben agyonverik ezeket a kijelzős cuccokat,amúgy ez tényleg egy jó dolog,és ezt tudja egy CD lejátszó is,ha van text a gyári lemezen.

Akkor június 2-ig még van időd felkészülni,előreláthatólag jó idő lesz.
    Görögországban én még nem jártam,viszont a munkám során nem kevés görög emberrel volt dolgom,csak jót tudok mondani róluk,majd mesélsz az élményekről.
  • Zephyr Retiring
    Tudod mi a különbség egy gyűjtő és egy fanatikus között?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ugyan, honnan is tudhatnád!

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.05.28. 19:18:20
  • mfn
    Koktél 2 :
    Sheila Stewart - It's You
    Capricorn - Capricorn
    Vivien Vee - Give Me Break
    David Lyme - You're My Desire
    Tom - Give Me Just A Little Time
  • Zephyr Retiring
    Nem rossz
    Ezt mifelénk premier előtti bemutatásnak nevezik.
    Mondjuk (ennyi év kapcsolatteremtés után) csalódnék is benned, ha ez nem így lenne..
  • Zephyr Retiring
    06.02. péntek.
    Versenyezni nem állok le veled, egy BMW-vel szemben sosem tennék ilyet

De már esteledik, a vendégeim is hazaszállingóztak közben, én is lazulok egy kicsit a pihenőszobában...
    Semmi extra, csak a szokásos, de ezt te is tudod: lábak keresztbe, lágy pihentető dallamok a háttérben..
    Ez most egy 95-ös banda, így inkább spoilerezem..

És élvezem azt a technológiát, ami megmutatja mit is hallgatok épp, mint láthatod
    Azért a régebbi ketyerék ilyesmi trükköket nem tudtak a 80-as években még..
  • reynaud #103996
    Igen látom,nem remeg a kezed,masszívan tartod a kormányt.
    Ez a tegnap mutatott Opel Insignia.
    Mikor indulsz ?

S ha már autók,én nem adom alább,csak BMW és Mercedes-Benz amiknek hajlandó vagyok a kormányát megfogni,

• ItaloMucsacso70
    Gyere közelebb csak neked mutatok egy
    képet!
    És hozzá egy megjelenés dátumot!