A 70-es és 80-as stb. évek zenéi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Összes eddig zenei anyagom az enyészeté lett. Ha tudsz, segíts pótolni a 16 ezres tartalmat ;)
Összes eddig zenei anyagom az enyészeté lett. Ha tudsz, segíts pótolni a 16 ezres tartalmat ;)
Ha gondolod cserébe lerendezem a fogaidat. Most vettem egy jó kalapácsot!😊)
<#kacsint>#kacsint>
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
Egyébként nem akartok szervezni valami össze röfenést ?
Nem lenne szerintem egy buta ötlet...
Just A Mote In The Wind... (I Am Only A Grain Of Dust In The Wind...)
01 <04:58>04:58> Alphaville - Forever Young - f.a.f Mix (Album Version)
02 <03:55>03:55> Alphaville - Dance With Me - Paul Van Dyk Mix
03 <03:42>03:42> Alphaville - Big In Japan - Roland Spremberg Mix
04 <04:34>04:34> Alphaville - Romeos - Rewarped Mix
05 <04:21>04:21> Alphaville - Summer Rain - De-Phazz Mix
06 <04:39>04:39> Alphaville - Jerusalem - Georg Kaleve Mix
07 <03:45>03:45> Alphaville - Summer In Berlin - Christian Fleps Mix
08 <07:52>07:52> Alphaville - Sounds Like A Melody - Staggman Mix
09 <04:54>04:54> Alphaville - Lassie Come Home - @home Mix
10 <04:55>04:55> Alphaville - Jet Set - Saunaclub Mix
11 <04:30>04:30> Alphaville - A Victory Of Love - Jab Mix
12 <05:40>05:40> Alphaville - Red Rose - Mark Plati Mix
13 <14:24>14:24> Alphaville - Big In Japan - Eiffel 65 Mix
1 rész
2 rész
sajna csak 192-kbs,de jó kis remixek.
Igazából csak olvasom miket írtok, és azt hiszem pár dolog kicsit zavaros, és hiányos, ezért hát kicsit a saját álláspontomat, szakmai hozzá állásomat, elmondom nektek...
Természetesen ez csak az én szerény véleményem, a szakmai dolgok, peddig a szakmám álltal is adod dolgok...
Akkor nézzük csak:
A wav egy olyan digitális adatforma, mely kódolt zenei adatokat tartalmaz, tömörités, és veszteség nélkül. A wav fõ alkotó elleme a jitter. Ez egy kisérõ idõkód, melynek alapján rendszerezi a vissza olvasásnál a digitális adatokat.
Az mp3 egy olyan digitális adatforma, mely kódolt zenei adatokat tartalmaz, tömöritéssel, és olyan frekvencia ritkitással, kiíktatással, melyekrõl azt feltételezik ma a szakemberek, hogy nem hallható, vagy elenyészõ mértéke miatt, nem fontos. Ez az adat forma nem tartalmazza a jitter kódot. Maga az mp3 kifejlesztése a hely hiánya miatt kezdödött, (annak idelyén egy Teragiga elképzelhetetlen adatmelyiségnek tünt) és annak idelyen ez még mp2, és egyéb más tömöritett adat állományokkal kisérletezve jutottunk el, a mamár lassan tökéletesre fejlödött mp3, illetve mp4, és társaihoz. Az mp3 egyik lenagyobb hátránya, melyet rengeteg sajtóban, TV-adásokban, és szinte mindenhol, szakemberek megállapitották, hogy veszteség mutatható ki a wav-hoz képest. Természetesen minél nagyobb a bit ráta annál kevesebb, de még 320-nál is digitális össze vetitéssel kimutatható a 20%-os álltalános veszteség.
Vissza térek egy picit a wav-hoz, hiszen olyan "zöldséget" olvastam, valakitöl, hogy lejárt az idelye. A helyzet a következõ. Az mp3 maga már korlátolt, hiszen 48000hz a plafon, és 320 a másik határ. Mp4-nél és egyébb más kodolt rendszer tömöritéseknél ez picit szárnyaló, hiszen mind a két irányban nyitás történt, de sajna ez még mindig édes kevés, mert a wav formátumnak nincs határa. Pl: kisérletképpen még forgalmaztak, talán még forgalmaznak is DVD audió cd-ket. Itt 96000hz és 24 bit lett a elfogadott. Ennél kb 5x-ös a fálj méret, a sima 44100hz, és 16 bit-es wav-hoz képest. De itt még korán sincs vége a dolognak, hiszen sokan sok helyen sokat mondták, és joggal, hogy a digitális adat utáni hangzás nem érheti utol az analóg hangzást. Mérésekkel is bizonyitoták már ezt.
Azt is érdemes tudni, hogy a zene digitális rögzitésénél a nagyobb bit, nagyobb minöséghez vezett. Célszerü persze a frekvencia növelése írányába is felfelé kúszni, de a bit a fõ tényzõ a digitalizálási eljárásban.
Ezek mellett mindenkinek a füle és pénztálcája szabb majd határt ebben a zenei dzsungelben, és azt gondolom ezen kár rágodni, marakodni, hiszen aki mp3-ban utazik, abban gyüjtöget, annak vagy nincs olyan kifinomult hallása, vagy az így is iszonyura duzzat zenei mp3-mas állománya számára csak ebben a formátumban képzelhetõ el a tárolás, gyüjtögetés. Aki viszont megteheti, vagy éppen igényesége megköveteli önmagától, az képes utolsó fityingjét is zenére, minõségre költeni.
Ez a fórum inkább a "zenei örültek" találkozó helye, cserélgetõ, informácó megosztó mühelye. Én örülök annak, hogy van ilyen, és annak hogy vagytok, tápláljátok a dolgot, napról napra. Én mondom klasz dolog ez...
Pár infó még a végére:
Szerény kis otthoni studiómban a wav határ: 265000hz 96 bit
Kb 6000 cd-vel rendelkezik a gyüjteményem és ez 20x580x280cm helyet foglal el polcal együtt. Koplett fal!
Kb átlagban 6 órát töltök el azzal, hogy zenét újitok fel, rendszerezem a zenei adatokat...
(Én bevallom, keményen a zene rabja vagyok!!!)
<#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2>
Just A Mote In The Wind... (I Am Only A Grain Of Dust In The Wind...)
... meg amúgy is.
Tkm tele van az egésszel.
What about the forests?
Na mindegy talán ez megy...
Baby's Gang-America .wav
What about the forests?
What about the forests?
mentem melozniK.Barré - Right By The Moon.wav
Köszi