A 70-es és 80-as stb. évek zenéi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

reynaud
Na ez így már teljesen rendben,hitelesítve vagyon, Musachy védjegyével "vinyl a zongorabillentyűzeten" ! <#eljen> <#taps>

Gratulálok a lemezhez.

ItaloDisco4Ever !

Musachy
Akkor maradjunk a kedvenc '80-as évekbeli könnyed melódiáknál:

imo :) science fiction is science fact

Musachy
Hát legyen neked...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

...felültem a provokációnak. <#nyes>

reynaud
Hogy ezt miért JohnLennon-nak válaszoltam ? <#falbav>

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Tán lesz valaki aki tud nekem segíteni,elsősorban Komjáthy úr egykori jobb kezére gondolok ,(cucurbia).
A dalt valamikor a 90s évek elején játszották a danubius rádióban,"Harpo - Moviestar" zenéjének,euro-disco stílusú feldolgozása,elképzelhető hogy címváltoztatással.
A videómegosztón található lehetőségeket átlapoztam,nem találtam.
Remélem valaki lazán vágja mire gondolok! (euro-disco stílus!!!) ez nagyon fontos.

ItaloDisco4Ever !

reynaud
Ez nekem csak úgy hiteles ha felrakod a zongora billentyűre! <#hehe> <#nevetes1>

ItaloDisco4Ever !

johnlennon
Mai lemezhallgatás no.1:

Musachy
Ezt és korabeli dalait én is szeretem! <#eljen>

Zephyr Retiring
Nem szeretném ha az italo disco hívők háttérbe szorulnának<#nevetes1>
ezért nekik pedig egy dallamosabb zenét ajánlanék inkább..

Brian Ice - Talking To The Night (1985)

Vagy akár mindkét stílust egymás után is, ha úgy tetszik<#nyes>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.08. 14:06:30

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Zephyr Retiring
Nyissuk a délutánt egy 1987-es híres balladával...

Guns N' Roses - Sweet Child O' Mine

A dal egészen a Billboard Hot 100-as lista 1. helyéig jutott.

Az album pedig amiről származik, az Appetite for Destruction, a zenekar első albuma volt.
A Rolling Stone magazin "Minden idők 500 legjobb albumának listáján" a 61. helyre sorolták,
a „minden idők 100 legjobb bemutatkozó albuma” c. listán pedig a negyedik helyet kapta.
Több kritikus és rajongó is az egyik legjobb rock-lemeznek tartja.
Szerepel az "1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz" című könyvben is.

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.08. 13:56:47

Dieter Bohlen (Modern Talking) számomra meglepő dolgokat mondott a napokban.Rátérve arra,hogy ők hogy megszedték valószinűleg magukat Oroszországban az a választ adta : az Oroszok nem fizettek nekik egy fillért sem az eladott lemezeik után<#wow1> !!!Egyedül a nagyszabású koncertek hoznak nekik valamit az asztalra.Thomas Anders jelenleg is koncertezik.Neki egyébként most jelent meg egy német nyelvű albuma.Bohlen sok előadónak írt sok remek felvételt.Így történt ez 1989-ben is,nagy zene volt<#szeret>!!!
Les McKeown - It's A Game

Zephyr Retiring
A világ talán legismertebb slágeréhez,
a világ talán legismertebb rendezője, Martin Scorsese nyújtott segédkezet 18 percben.
Ez a videoverzió hivatalosan csak 2 és fél hónapja tekinthető meg az idén 30 éves dalról..

Michael Jackson - Bad

Zephyr Retiring
Először nem tudtam, hogy ezt kikre is érted, de aztán csak leesett ma reggel.
Hogy te miket észre nem veszel..<#nevetes1>

Zephyr Retiring
Ez igen jóra sikeredett<#eljen>
Ráadásul ezt a verziót nem is ismertem<#nyes><#worship>

Szerettem a Double kellemes sikerét akkoriban.Volt ennek a számnak egy kicsivel gyorsabb dance verziója is<#smile>
Ronnie Jones - The Captain Of Her Heart (First Dance Mix)
Zephyr Retiring
És ezzel nem vagy egyedül<#nyes>
Szép fogás<#eljen>

ez is egy oriasi nota !

DFresh
Ha néha bekukkantok a Vaterára, mindig találok valamit, amit nem bírok otthagyni.
Most pl. ezt:

Zephyr Retiring
Cyndi Lauper - Time After Time 1983.

Zephyr Retiring
Double - The Captain Of Her Heart 1985.

Zephyr Retiring
1969. A Crazy Elephant lemezre dobja a Gimme Gimme Good Lovin' slágerét.
A dal a 89. helyig jutott az 1969-es év végi Billboard Hot 100-as kislemez listáján.

1984-ben a Helix nevű formáció is sikerrel nyúlt hozzá Kanadában.

A cenzúrázatlan verziót raktam a spoiler alá. Nem azért mert nem ide való zeneileg,
hanem mert ez egy kissé pikánsra sikeredett..<#vigyor5>

....szinten egy oriasi muzsika! ...a hetre!

Roberto Jacketti & The Scooters - One Day's Enough (1985)
Egy jo hetet kivanok mindenkinek!

Steve Bender - Down To The Corner
Szia ! Egy lemez; muzsika értékessége részemről sosem pénzben értendő. Hanem, hogy milyen "energiát" kapok tőle adott hangulatban..., stb. Vincent Montana Jr. a napokban lesz négy éve, hogy elment közülünk. Sok remek muzsikát köszönhetünk neki.
Zephyr Retiring
A "plézsörben" is megtalálod az örömöd<#email><#wink>
Amúgy meg..<#eljen>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.02. 20:59:36

No ezzel az én kedvembe is belejártál... <#eljen> -A.E. Bizottság, Balaton... részemről is sokat hallgatott volt.

(Vinyl, cdda..., röviden el is mondtad a lényeget. Viszonyítani nem akarok, tudjuk (aki kicsit is figyel), hogy ma már hol tart a technika. -Sőt, még előrébb mint tudjuk. Csak van az a fránya üzletpolitika...)

A változatosság, s mások kedvéért, jöjjön egy másik szerelem.

Zephyr Retiring
Attól függ, mihez képest.
Mert magnókazit és cdda-t ugyan kenterbe verheti egy egy vinyl, de az orsós szalagokkal már meggyűlhet a baja<#nezze>
DVD-t, Bluray-t meg sem említem, hiszen azok sokkal újabb technok..velük felesleges is versenyeztetni..

Viszont a cdda nagy előnye, hogy csak gyorsan begrabbeled wav-be és máris beértél a révbe illetve az esgére<#hehe>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.02. 20:19:43

johnlennon
Sziasztok! <#integet2> Az attól függ, kinek mi értékes... "néhány db" vinyl biztosan van, gyűjtögettem az elmúlt pár évtizedben. <#vigyor2> Ha már szóba került a minap Vincent Montana, hát kedvet kaptam én is és előbányásztam meghallgatni....

Zephyr Retiring
Má' megint itt van a ... lemezem<#falbav><#nyes>

Akkó hogy mások kedvébe is járjunk kicsit.. "finn-kórea játszik"<#eljen>

Itt pedig a szokásos spoiler (mint hallom sokak kedvence<#hehe>) ugyanaz másképp nemrégről..

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.02. 19:26:56

<#integet2> Azt már jó ideje észrevételeztem, hogy vannak neked "rejtett" értékeid, meglepetéseid... -Mint már említettem is. Viszont bevallom már egy ideje nem gyűjtöm a bakelit lemezeket, egyszerűen "lemondtam" róluk, melynek van számos oka. Ellentétben sokakkal már rég eldobtam ama beidegződésemet, miszerint a vinyl a csúcs...
Musachy
Ha már úgy is hiányolták a képeket némelyek... <#eljen>

Hali!
Na azért mert a koktélban a cd maxit pörgettem még nem biztos hogy nem lapul egy bakelit maxi is valahol<#smile>

Sziasztok ! Mai koktéljaimba is "vegyesen" válogattam össze néhány jó muzsikát. S bízom, hogy lesztek páran ma is kiknek kedvében járhatok. A sort, Michael Jackson - Don't Stop 'Til You Get Enough c. dalának egy igazán jó reggae feldolgozásával kezdeném;

Derrick Laro & Trinity - Don't Stop (Till You Get Enough)
Isaac Hayes and Gloria Gaynor - You re The First The Last My Everything
Rose - Fairy Tale
Cryptic - Moving On
Mina - It`s Your Move
Loui$ - Pink Footpath
Paul Paul - Burn On The Flames
Kovács Kati - Kérdés Önmagamhoz
<#eljen> Üdv. Lennon ! Látom (gondolom) vannak ott még biztosan "értékes" lemezek.
Jó reggelt mindenkinek!Elértük a fél milliós nézetséget!!!Ennek örömére ünnepeljünk Divine-al <#finom>
Divine - Medley
johnlennon
<#integet2>

Valami pereskedés miatt volt is egy időszak, amikor nem lehetett kapni néhány lemezüket, max. használtan. Magam is úgy jutottam hozzá. A "club mix" változat "egy kicsit" el is tér a csapat, ill. Vincent Montana Jr. muzsikáitól. Eme feldolgozás meg lett fűszerezve egy csipet jazz-el, funk-al, house-al, disco-val..., ettől lett olyan finom, s egyedi.
Jöjjön akkor már az "alap dal" is, s még egy kedvencem tőlük, ami egy Stevie Wonder szerzemény;

Montana Orchestra - Who Needs Enemies (With A Friend Like You)
Montana Orchestra - Another Star

Azért ez a lemez (CD) még tartja most is az árát mert a Maxi CD-nek is megkérik még az árát!
https://www.discogs.com/Montana-Sextet-Featuring-Nadiyah-Who-Needs-Enemies-With-A-Friend-Like-You/release/1308711
Az igazság az hogy ebből a stílusból nekem nem sok lemezem van (eddig még legalább is) ezért siettem vele<#smile>
<#eljen> Mennyit hajtottam annak idején a 83-as lemezt, aztán meglett. Igaz, egy kisebb vagyonért.
Musachy
Pont ezen gondolkodtam még a múlt hétvégén, kitegyem-e, de akkor már nem kell.

Maradunk 1983-ban,de most egy más stílusban következik egy felvétel.Nem véletlen mert sokan kérdezték hogy mi ez a szám?Sokat forgott a Disco-k műsorában is akkoriban<#szeret>
Montana Sextet - Who Needs Enemies
Egy felvétel 1983-ból.Nagy zene volt!!!<#finom>
Miss Kimberly - DJ Girl

cucurbia
Ez nekem is,bár sajnos ez a lemezem nincs meg tőle,de ismerem.