A 70-es és 80-as stb. évek zenéi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bigivan
Szevasztok Tagok !

Ezt a hsz-t meglepetéssel olvasom, mivel nálam a Multiply remekül üzemelt, nem volt vele semmi baj sem, illetve most sincsen !

Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !

zsoltford
üdv, kicsit visszakanyarodván a tegnapi témához, anno a magnos-idõkben, egy -3 vagy 0 db-nél jobban kivezérelt kaziról át semm vettem semmit, mert egy eltorzult anyaggal nincs mit tenni, manapság a studiókból dõlnek az álltalam túlvezérelt-nek nevezett anyagok.ami vagy a diditálist technikának köszönhetõen vagy magam sem tudom miért torz, torz...
a hangmérnököknek hol a fülük?

én inkább a médiából dölõ, ''beszükitõ '' látásmodot tartom hibásnak az
egykron játszott zenék elfeledésért, az egymást majmoló országos, rádiokban nincsenek lemezbemutató mûsorok ahol információkkal látnák el a nagyérdemüt az arra alkalmas mûsorvezetõk, dj-k.nem rihegni-röhögni, nyökögni kellene, sztárotatni magukat, eröltetni a mûsoridõ kitöltését játszani olyan zenéket amit maguk sem ismernek és egy számitógép rakosgat be.mondani fõmûsoridõben (tv) pl. bad boys blue, alphaville, sandra egylemezes elõadók...ezeknek a mûsoroknak, véleményformáló és egy bizonyos irányt mutató hatásuk van és nem beszélve arról, hogy az alkotók, stáb hozzáértését is tükrözi...
nem miden rossz ami régi,le kellene játszani egy komjáthy györgy éjszakai koktélját, és volna mit tanulniuk belõle...természetesen legyen szó bármely stilusú zenérõl.egykoron álltalam kedvelt nagy feró garázs c. mûsora is jó példaként volna felhozható véleményem szerint...
sajnos nem a megfelelõ emberek vannak a megfelelõ helyen, irányitott a zeneipar, a rádiók pedig elveszitették az alapköveiket a megfelelõ információval, háttérismerettel rendelkezõ müsorvezetõiket ...
de ez igaz a teljes médiára, az ex-tornász boxot közvetit, labdarugást az ex-boxoló közvetiti, az autoversenyt végigorditja egy ex-telespotos egyén, akinek szerintem ( én még emlékszem amikor kezdte a vitray-knézi csapatban )köze nem volt az egészhez, ma pedig az autosport egyik nagyura... miért nem maradhat mindenki annál amihez ért, elért valamit...ma a kapcsolatok többet nyomnak a latba mint valaha, megfelelõ kapcsolatokkal bárki elvégez bármit, ugy ,hogy azt sem tudja mit csinált...és mire másnap felkel ünnepelt sztár...

egyátalán leesik nekik a studiokban,hogy torz fos a mestermûvük, a hallgatóknak leesik, hogy sokkal élvezhetõbb volna ha nem 15 hangszer szólna egyszerre teljes hangerõn?

kaposi1
Ez most komoly ,vagy szivatsz minket?

Miaz hogy "valamilyen Cliff"?
Hisz már kerested az albumot.
Te magad írtad le a 50149-es hozzászólásodban az elõadó és a szám címét.
Ha Cliff ,akkor az csak Cliff Wedge lehet.
És az elsõ száma tõle az Angel eyes.
Ha nem tévedek ,ugyebár.<#nezze>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Wescone
És azt miért a "A 80-as évek zenéi" fórumban keresed? Nem egészen egyértelmü a topik neve? <#conf>

In Lak\'ech Ala K\'in

computerguru
Sziasztok!A segitségeteket kérném,egy számot keresek,de nem találom sehol,az elõadóról csak annyit tudok,hogy valamilyen Cliff...,most jelent meg 2007-es albuma és az elsõ szám a lemezen valamilyen szemekrõl szól és Italo discoról van szó,akinek esetleg megvan legyenszives rakja fel!Köszönöm!

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

Wescone
Köszönet a P.Box-ért Crosby és köszönet neked is Okiland a jószándékért. <#worship><#wave>

In Lak\'ech Ala K\'in

Breki33
Újra lehet a multiply-rõl letölteni

<#eljen><#finom>

És vannak új feature-k

Bõvebben itt
http://multiply.multiply.com/
Crosby
Crosby
V.A.-Disco Fox Vol.3

Artist: V.A.
Album: Disco Fox Vol.3
Format: mp3
Bitrate: 320 kbps
Size: 167 mb Rar+5% recovery
Covers: TIF

http://rapidshare.com/files/71414070/V.A._-_Disco_Fox_Vol.3.part1.rar
http://rapidshare.com/files/71404735/V.A._-_Disco_Fox_Vol.3.part2.rar

okiland
Szia Wescone!

Van egy csomó régebbi magyar zeném a gépen, este megnézem hátha véletlen közötte lesz.

Egy kutya olcsóbb, mint egy feleség. Kevesebbet eszik és már bundája is van.

Breki33
Amúgy pár hónapja volt fent torrenten egy nagyon jó többlemezes rock válogatás, kiis raktam ide csak most nem találom.

Ha szereted a rokzenét érdemes utánnajárnod.

Sana nem ugrik be a címe
Breki33
Edda Lord

P.Box nekem nincs
Wescone
Jó bizony. Sajnos a DVD-re nem a Maxi verzió került. <#szomoru1>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Omega, P.Mobil, P.Box... Tényleg, a P.Box "A Zold, A Bibor És A Fekete" cimü száma megvan neked? Azt keresem egy ideje.

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Europe...<#heureka> tudtam, hogy kimaradt még valami a listárol. <#nezze>

In Lak\'ech Ala K\'in

Breki33
A sakáltanyában nagyon ottvolt ez a zene

Aztán még lehetne sorolni.
Europe, Pink Floyd, Toto, Aerosmith

Magyarokról nemis beszélve.
Wescone
Na és a Def Leppard is... Let's Get Rocked, Hysteria, Love Bites, és persze a Pour Some Sugar On Me... remek felvételek! <#eljen>

In Lak\'ech Ala K\'in

Breki33
Queen sorry
Breki33
Hát igen lehetne még sorolni

AC/DC, Quuen.......
Breki33
Wescone
Húha! A Guns'n'Roses-t kifelejtettem az élvonalból. Damn it! <#nevetes1>

In Lak\'ech Ala K\'in

Breki33
Ja a Def Leppard meg kimaradt

MIkor a szomszéd szemben lévõ házban lakó srác elkezdi hangosan hallgatni a hülye repjét, felrakom kicsit a Pour Some Sugar On Me-t háromnegyed hangerõ-n

Utánna egy ideig csönd van P
Breki33
persze, hogy rendkivüli csak agyonhallgattam

akkoriban ezek voltask a kedvencek és aztán bejött a retró sláger rádió meg egyebek és ott naponta ezeket lehetett hallgatni

Meg régen ilyennel foglalkoztam jött zene hetente és másoltuk embereknek kétkazettás Aiwa-n. És ugye kazi-n mindig végig kell mennie a számnak mikor másolod. Slágerzenéket amiket mindenki kért hamar meguntam.

Jók ezek a bandák de Saxon-t (ugye korábban ki volt linkelve itt a Rock&Roll Gipsye) illetve Halloweent, Accept-et se érdemes kifelejteni.
Akkoriban a rokzenék is jók voltak nem ilyen divatrokkerek emo hajjal.
Wescone
Persze az is hangulat és körülményfüggõ, hogy mikor milyen szinten pörgök. <#nevetes1>

In Lak\'ech Ala K\'in

Hát ilyen is régen volt: Maxi Videoclip...

S az akkor még jópofa Cretu papa...

jó is ez...

<#eljen><#eljen><#eljen><#eljen>

Just A Mote In The Wind... (I Am Only A Grain Of Dust In The Wind...)

Wescone
Pedig a Foreigner "I Wanna Know What Love Is" száma is rendkívüli zene. Slow rock. Persze van aki a pörgõsebb zenét szereti. Én sokmindent hallgatok, mindig hangulatfüggõ, hogy éppen mi szól nálam. De ha pörögni van kedvem akkor nem egy "alápakolt" Slow rock-ra vagy Pop-ra pörgök, hanem elõveszem a Hard rock-ot, vagy Metált. Scorpions, Aerosmith, Motley Crue, Metallica, Queensriche, Bon Jovi, Whitesnake, Poison, Alice Cooper és még sorolhatnám, mind képesek megtenni a magukét. <#boxer><#hehe><#violent>

In Lak\'ech Ala K\'in

Breki33
Breki33
Köszi, de megvan nekem vhol, talán egy Formeil Eins-os válogatás lemezen.

Bocs ha félreérthetõen fogalmaztam.

Itt van több változat is
link
Breki33
Sandra-tól én a Little Girl-t imádom a legjobban sztem méltánytalanul kevesett játszották, játszák.

Én jobban szeretem mint az Everlasting Love -t vagy akár a Maria Magdalena-t
Breki33
Bonnie Tylert énis szeretem

Akkoriban volt egy sorozat aminek talán a Holding Out For A Hero volt a fõcimzenéje mindig azt néztük a jugo-n péntekenként egy az egyben fordítással :-)

De a Total Eclipse kicsit agyonjátszott nekem, talán azért mert volt egy lassú válogatásos kazim amin ilyesmik voltak.

Foreigner - I wanna know what love is azon volt és azzal is hasonlóak
az érzéseim.

Nikki French féle feldolgozás sem mai, de nekem tetszett az új tempója.
Persze lehet, hogy a youtube-s videon amit linkeltem valami újabb változata szól.

Wescone
Én túlságosan elfogult vagyok Bonnie Tyler-el (és egyébként sok más egykori elõadóval) szemben. Számomra õ a 80-as évek zenevilágának eggyik alapköve. Nem igazán kedvelem az újabb verziókat az eredetinél, fõleg akkor nem ha az alápakolt tempó megváltoztatja az egész zene hangulatát, lényegét és menthetetlenül eltörli a zene-szöveg-téma közti összhangot. Azt sem fogom megérteni soha, miért kell minden egyes régebben kiadott zenét felturbózni, clubosítani?
Azonban nálam is létezik kivétel:

Sandra - Everlasting Love (clip)

Figyeljétek meg milyen természetes az egész clip. Semmi extra, semmi pózolás és pont emiatt olyan rendkivüli a hangulata. Teljes az összhang a zene és a kép között. Nem véletlenül ez az egyik kedvenc videoklippem.
Szerintem sem az eredeti, sem a Gloria Estefan féle feldolgozás nem birja felvenni a versenyt a Sandra (Michael Cretu)féle feldolgozással.

In Lak\'ech Ala K\'in

Ez volt az. Igaz csak 128 de mégsem halgathatattlan minõség.
Breki33
Még egy szám ahol jobban tetszik ez a feldolgozás

Key Biscayne - Rhythm Is A Dancer

Természtesen az eredeti is egyik kedvencem, de sztem ez még jobb.

Nincs meg valakinek?
Wescone
Akkor már elmondhatom, hogy én is öregszem mert hasonló a véleményem az általad felhozott témákban. Abba már beletörõdtem, hogy napjainkban már nem képesek zenét irni, szerezni, de azt én sem fogom tudni megérteni soha; miért kell egy CD anyagot "orrvérzésig" túlvezérelni.

Ime egy példa: Dieter Bohlen - Gasoline

A szám ugyan 2005-ös de szerintem meglepõen hiven tükrözi a korábbi Bohlen stilust. Amikor elõször meghallottam meg nem mondtam volna, hogy 2000 után jelent meg. Viszont a gondom vele az, hogy alapbol torz. Sok helyröl sikerült megszereznem sok példányban, de mindenik ugyanazt a hibát mutatja.

In Lak\'ech Ala K\'in

Breki33
SZámomra igen, bár iit nincs hangkari illetve hangszóró tehát nem hallom konkrétan ezt ezt a változatot,
de a Nikki French féle változat nekem jobban tetszik.
Wescone
"Persze az eredeti általában jobb bár vannak kivételek
Nikki French Total Eclipse of the Heart"

Ez volna szerinted az egyik kivétel?

In Lak\'ech Ala K\'in

Breki33
Szívesen legalább vmiben énis tudtam neked segíteni.

Sok jó zene volt azon a nyáron, köztük egy német szám.
Szinte egész nyár balatonon voltunk, tele volt németekkel.

Kevés német zenét szeretek, de ezt kivülrõl fújtam

Karaoke version
http://www.youtube.com/watch?v=DBxcYQIO6sQ
AlterEgo5561
Anno , a 80's években volt egy ilyen (szvsz qva jó) zene: Hollywood Beyond - What's The Color Of Money. Ezeknek volt több zenéjük is, vagy csak "egyszámos" banda volt?

Breki33
Persze az eredeti általában jobb bár vannak kivételek

Nikki French Total Eclipse of the Heart
klikk

DE nekem tetszik ez a változat is, lehet, hogy az emlékek, lehet, hogy nem olyan agyonk..rt. Igazából nem tudom megmondani miért.

Lehet az eredeti emlékei. Disco-k amikben volt még dallam. Ha belegondolok, hogy biciklisnadrágban jártunk Disco-ba vagy hogy lementünk a közeli faluba (ott jobb zenék mentek) és volt aki ott traktorral jött Disco-ba <#pias><#falbav>
AlterEgo5561
Igez, ez az! Nagyön köszönjük!

AlterEgo5561
Köszönöm a tippet. A gyûjteményemben van ilyen : Extreme - More Than Words. Ráadásul ahogy nézem, a klipp is megvan így hamar ki fog derülni, hogy jó-e a megoldás. Mégegyszer köszönöm!

Breki33
Ez jó cikk!

Anno nekem is ajánlották.
Breki33
Extreme | More Than Words lyrics

klipp

klikk

Ha jól emléxem 90 nyara
Breki33
Hello

Extreme?
AlterEgo5561
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni (megbízásból keresem). Elõdó neve és/vagy szám címe is tökéletesen elég lenne. 80's, vagy 90's zene. A klipp-en 2 hapsi lírai zenét énekel. Bárszéken ülnek és úgy gitároznak. Mindkettõnek hosszabb haja van. Az egyik fekete hajú és kissé indiános beütésû. Ennyi ,amit mondtak róla. A megoldásokat/tippeket elõre is nagyon köszönöm!

Mindennel egyetértek, de legf?képp az utolsó mondattal.

egyszerû a történet.
A régi sikerek óta felnõtt rgy-két nemzedék.
Õk a régieket nem keresik(mivel sosem hallották), de ha újra kiadják, "felújított" köntösben, akkor eladható egy pár cd újra(legalábbis ezt remélik).
A te véleményed meg úgysem változik, annyit mondasz: hallgatom inkább a régit.
Csak nézd meg a VIVÁt(magyart), hány ma kiscsikó énekel régi feldolgozást?
De a mai 16 évesek ezt nem tudják, csak istenitik a "tátika" emberkéket.
Tubbs
It's My Life 2007 (Neomaster Bonus Track)
<#nevetes2>

Ez elég béna lett! Ha ennyit tudnak a svédek akkor inkább maradjanak csendben! Bár logikus lenne a dolog hiszen ami régen bevált abból most is lehet egy kis pénzt csinálni. Az már más kérdés hogy ez egy elbalaltázott marketing fogás volt... <#smile>

\"Tudom, sorsom egyszerű kereszt Fogva tart és el nem ereszt...\" Bikini

zsoltford
<#eljen>