A 70-es és 80-as stb. évek zenéi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez örök nagy diszkó kedvenc nálam de minden zenéje Peter Griffin-nek, azt kell mondjam, csúcs....

Szerintem ha listáznánk, az első pár tíz legismertebb diszkó kedvenc között van ez a dal...

Hát én már akkoriban megszülettem... sőt... tizenkettedik évemet tapostam '79-ben...

Most meg az ötvenkettediket.... épp negyven éve ennek az ominózus jó évnek.

<#wave>

Amúgy ehhez az évhez köthető szerintem minden idők legjobb hetvenes diszkó zenéje.
Nemrég olvastam valahol, hogy ez a világ legnagyobb diszkó slágere.
Lehet vitatkozni vele, de hatni a mai napig hat szerintem.

Patrick Hernandez - Born To Be Alive (1979)

<#wave>
Musachy
"...Have To Waiting..." ez így biztosan nem OK.

imo :) science fiction is science fact

reynaud
Abszolút igazad van ,ami 1979s évet illeti.
1 példa,megunhatatlan.

Mennyi idős is voltam,tán még meg sem születtem ! <#nevetes1>

ItaloDisco4Ever !

Jó ez, kicsit újra gondolva a Diana Ross verzióhoz képest, szerintem ezt a verziót ismertem még régebbről.

reynaud
Dub verzió (B oldal) tutira jó lehet.

ItaloDisco4Ever !

Akkor ezért volt ismerős...

Errol Brown-t keresem amúgy, de még egy pici türelmet kérek, ma nem sikerült megtalálnom, de csak a szekrény tíz százalékát volt energiám kipakolni most este munka után...:-(((((
A héten meglesz.

<#wave>

reynaud
Szia Fülcsi,

Igen,jól sejtetted ez egy feldolgozás,Cucurbia látom már sorolta is .....

ItaloDisco4Ever !

Egyetértünk, és ha még egy évtizedet visszamegyünk, akkor a '79-es év is hasonlóan pazar volt, csak kicsit más műfajban még... de a gyökerek már ott voltak a későbbi nyolcvanas zenékhez.

Amiket gyűjtök a hetvenes évekből, azok jelentős része épp '79-es, és amikor keresgélek e korszakra, legnagyobb találatra a 79-es évi zenék jönnek be, aratott a korai diszkó korszak, meg a space zene....

cucurbia
Diana Ross,Supremes,Regina,Tatjana stb.sokan felénekelték ezt már.

cucurbia
Nem drága de bakelitet nincs értelme vennem😞(
Inkább fura egy zene,azt mondom.
Ha eldalolnád könnyebb lenne igy szövegről lehetetlenség szinte bármit felismerni,kivéve ha a keresett dalnak az lenne a szövege,hogy Please don't go,vagy Coco Jambo😊)
1989 május 2.

Ez nem egy feldolgozás ? Nekem nagyon ismerős valahonnan....

<#wave>
reynaud
Érdeklődéssel várom mely dalokra esik a választásod,ha szabadidőm engedi "live" hallgatni fogom azt a műsort,ha valami közbejön akkor pedig majd felvételről visszapörgetem.

Van itt egy brutál ritkaság melyhez Bobby "O" mesternek is van némi köze,sajnos nekem nincs meg,de egyébként ha valaki végigpörgeti a 89-es discogs linkjeim és netán nagy lemezgyűjtőnek tartja magát,lehet a fejéhez kap,mondván mennyi minden hiányzik még a kollekcióból.

Na akkor ez a ritkaság,jó kis hi-nrg.

1988 környékéről hosszú évek óta keresek egy dalt ,italo,synth-pop stílus férfi vokállal ,a refrén ha jól emlékszem,nagyjából :
"Somewhere You Have To Waiting Me" sokszor nekiszaladtam már hogy megkeresem,de eredménytelenül,az érdekes a dologban hogy én ezt anno a danubius rádióban többször hallottam.
Mikor kezdtél te rádiózni?

ItaloDisco4Ever !

cucurbia
Persze persze,csak sajnos ha csak ezeket a lemezeket nézném,sok nem lenne meg,vagy a lektorok alapján a rádioban megvolt,de már idehaza nincs.
Ezért probálok a rádios lektorokbol, a kazettáimbol és az emlékeimből kiindulni a válogatásnál.

Azért nézegetve a szerzőket az olasz lemezeknél gyakran látom Kamosit...esküszöm vagy már fáradt voltam vagy jojozik a szemem de gyakran Kaposynak olvastam😊))
Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2019.02.11. 18:06:17

reynaud
(1989) zenei felhozatal szempontjából számomra az egyik legjobb év volt.

Elég csak az alábbi linkekre kattintani,és látható miért is ...

italo-disco
euro-disco
hi-nrg
synth-pop

ItaloDisco4Ever !

zsoltford
udv tagok,szivesen.
hangerot ra! :-)

cucurbia
természetesen ha nem maxit irok,akkor mindig komplett album.Nem mindig a cimado dal volt a legjobb.😊

cucurbia
Köszi jo bármikor a héten nem kell azonnal.
Műsorra készülve előkaptam a régi rádios lektorokat és azokon keresgélem azokat a dalokat melyeket 89-ben szivesen játszottam,halgattam.Érdekes beütve a diszkográfiákban sok előadónak,szinte minden lemeze elérhető valamilyen formában,kivéve a 88-as vagy 89-es albumok,maxik.Okát nem tudom,de mindenesetre ha ilyenre bukkanok,akkor kiirom ide,hátha valakinek megvan.Az Azra is rajta van egy 89-es válogatáson,nekünk is erről a válogatásrol volt meg a rádioban,de sem a maxi sem a válogatás nincs meg nekem.

A válaszom az Errol Brown lemezre vonatkozott, bocsánat, de rossz bejegyzésre kattintottam (Azra nincs meg...)

<#wave>
Nekem megvan a CD.
Csak a címadó szám érdekel róla, vagy a komplett album?

Ha nem előz meg senki, a napokban elővadászom a szekrény mélyéről és feltöltöm Neked.

<#wave>

cucurbia
Azra – Stop Me I'm Falling (1989) valakinek?

cucurbia
Errol Brown / That's How Love Is(1989) valakinek megvan?

cucurbia
Megkaptam nagy köszönet.
Akkor már csak a válogatást keresem jelenleg.

Köszönöm a megosztást !
cucurbia
Hát ez az.Cd-ben nem kapni,bakelitet pedig nem veszek mert ugysem tudom lejátszani ezért kérdezem hátha valakinek...

akizu
Köszönöm a megosztást elvittem.
Köszönet érte, ha már az egész maxi közkincs lett.
Nem rossz a track listája! .... sajnos nincs meg nekem...:-(((
Köszönöm Zsolt,elvittem a felvételeket<#eljen>
cucurbia
ez a válogatás valakinek?
https://www.discogs.com/Various-International-Top-Hits-On-CD/release/1858743

Mára nincs több kérdésem kedves esküdtszék!

cucurbia
Keresem:Taco:Love touch(1989) bármelyik verzioban(radio,extended)

Részemről is egy nagy köszönet ezért a remek zenéért és a nem különben remek rippért!!!<#integet2><#worship>
Utoljára szerkesztette: wmallas, 2019.02.09. 17:03:10
Nagyon szépen köszönöm!!!!!

<#taps><#worship><#worship>

Valakinek megvan ez a szam "Continent n° 6 - Afromerica" csak Wav vagy Flac erdekel.
zsoltford
szia

A1

A2

B1

B3

zsoltford
szia,másolatként meg van,saját lemezem nincs.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

privatban elkuldtem a Scala - Roma Roma
Kedves Zsolt,
ez nagyon szuper! Köszönjük az önzetlen és tőled megszokott kiváló minőségű megosztást!!!
Kérhetjük a többi track-et is megosztani a komplett maxiról, mivel látom rendelkezel a lemezzel...:-)))
Én személy szerint nagyon örülnék neki, mivel ezt még nem tudtam beszerezni jó minőségben, köszönöm szépen előre is!!!

<#worship><#worship><#worship>

Musachy
Apropó:Scala. A kedvencem a Roma, Roma. Az is megvan?

Musachy
<#worship> ismét f@x@ zenék!

zsoltford
Üdv

B2

A

B

Nagyon köszönöm!

<#taps><#worship>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

fülcsimanó2 privatban elkuldtem a linket
Koszi reynaud! Sajnos jelenleg csak privatban tudom kuldeni a linkeket, de elmulik az 1 honap is aztan nyivanossan is kuldom oket, de szivessen kuldom mindenkinek ha megvan <#wave>
Sziasztok!
Valakinek nincs meg jó minőségben az alábbi zene?

Les Savoys - Troubleshooter (1985)

<#wave>
Köszönöm. <#worship>
reynaud
Ígéret betartva ! <#eljen>
Köszönöm !

ItaloDisco4Ever !

zsoltford

B

zsoltford
üdv

B2

Nekem ez a hiteles 320-as , pont ilyenre gondoltam a kérésemmel, ez nincs túlvezérelve.
Az erős (jól túlhangosított) az narancsvörösen "izzana" a vonalak tetejéig. Főleg a new italo CD-k-re jellemző,
320-á alakítva. De ezen ne veszekedjetek, van aki így gondolja,van aki úgy.
reynaud
Ahogy szabadidőd engedi,várom.
Köszönöm !

ItaloDisco4Ever !