A 70-es és 80-as stb. évek zenéi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

1977-es LP lemezről készült PC rip. A 80'-as években még kazettáról hallottam, kissé erotikus zenét ami már egy feldolgozás része, eredetileg 1969-ben Jane Birkin Et Serge Gainsbourg énekelte tudomásom szerint.
Nathalie Et Serge - Je T' Aime...Moi Non Plus (S. Gainsbourg)
Köszönöm szépen, előre is!

<#worship>
Kíváncsiságból lerobbantottam<#hehe> mindkettőtökét,úgy hallom Te nyertél nálam<#eljen>
Ez nincs meg nekem, de akkor jobb is. <#szomoru1>

Holnap elküldöm neked.
Megkaptam a szerzőtől ajándékba! <#wink>

Ezen is van böven mp3!!!!
https://www.discogs.com/Bad-Boys-Blue-Greatest-Hits/release/1213930
Ez a verzió biztosan nincs meg. <#nemtudom>

A 2011-es albumán lévő eredeti verzió az megvan szerintem, de ez sokkal jobb. <#taps>
Ez jó! <#wink>
Fülcsi ha már"itt vagy"
Nincs ez meg neked véletlenül?<#fejvakaras>
Ha nem muszáj nem futnám le a kötelező köröket. <#wink>

Rolf Kohler & Алимханов А. - Cinderella's Heart (Remix)

"...Megdöbbennél, hogy milyen zenei stílusokat hallgatnak odahaza egyes önmagukat itt egyébként nagy italo-fanként beállító kollégák.."

Nem döbbennék meg, a sokféle zenei stílus szeretete nem zárja ki egymást.

Én sem vagyok a nap 24 órájában italo rajongó, néha ilyen elmélyültebb zenéket is hallgatok:

Rusty Egan v.s. Midge Ure - Glorious

<#wave>
VA - ZYX Italo Disco New Generation Vol. 14 2019

Jó pár mp3 felvételt találtam rajta ismét.<#falbav>
Hogy a rohadás jönne már rá a ZYX-re is. <#duhos2>

Zoli a lengyelek kettő legjobb rádiója amit tud megvesz eredetiben.
Amiket küld nekem azt mind ilyen fotókkal látja el.
És mivel tudták hogy kapcsolatban vagyok a kiadóval engem kértek meg hogy ugyan kérjek már
egy kis infót hogy a faszba kerülhetett ennyire gyenge minőség a CD-re.
Ezt le is leveleztem ill. telefonálgattam H.G.-vel.
Elkeserítő ami végeredményre jutottunk.
Elküldte a CD-ről készült másolatot , majd a Master felvételeket is.
Mind kukába valók sajnos. <#wow1><#duhos2>

Teljesen egyet tudok veled érteni ez pont így van ahogy leírtad. PC-vel is lehet jól rippet készíteni csak igen jó komponenst kell összerakni és lehetőleg a Windows rendszert messze kerülni a felvételek alatt. Erre Linux és macOS a legalkalmasabb.
Ha valakinek veletlenul nincs meg ,lemezrol masoltam az elobb
Boystown Gang - Can`t Take My Eyes Off You
Boystown Gang - Disco Kicks (Remix)

Utoljára szerkesztette: AlexT967, 2019.03.03. 23:45:15
tgolyo
Szerencsére a mai napig kapható. De ír újra írható audio lemezre is..

forever vinyl Állampolgári jogom hülyének lenni!

tgolyo
Kíváncsiságból lerobbantottam 2 percet a maxiról. Nálam így szól:
https://www82.zippyshare.com/v/CFhlNm4c/file.html
https://www82.zippyshare.com/v/CFhlNm4c/file.html

Ha meg lehet szerezni ures audio cd-ket akkor biztos jo
tgolyo
Pioneer PDR-05
Nekem ez van.
Utoljára szerkesztette: tgolyo, 2019.03.03. 21:29:20

szerintem ha komoly hangkartyat vagy en konkret DACot hasznalok a PC-hez, semmi gond sincs azzal, az asztali iro, komnkretan mire gondolsz?
tgolyo
Szia! Nincs vele semmi gondom , csak szerintem egy picit tompán szól.
Régen én is pc-vel rögzítettem a hanganyagot vinyl lemezről , de áttértem az asztali íróra. És nem bántam meg.

izles dolga az egesz, vannak maxiaim ,eleg sok ,azokat gyujtom ,persze hogy jol szolnak de ha a mai zenekhez hasonlitjuk oket akkor sovanyak, semmi rosszat nem akarok ezzel mondani
Musachy
Szerintem pont fordítva van. A mai felvételek a loudness miatt nagyon fárasztóak, már-már elviselhetetlenek. Ha vannak eredeti nyolcvanas évekbeli lemezeid jó kiadásban, szinte felüdülés hallgatni őket. Hihetetlen, de sok esetben megdöbbentő, hogy ezek a régi lemezek mennyivel szebben tudnak szólni, mint sok mai "180g Audiophile" kiadvány.
De ezt már számtalanszor átbeszéltük ezen a fórumon is...

imo :) science fiction is science fact

Realisan szerintem eleg szarul szol mint minden 70-80`evek beli felvetel, ha a maihoz hasonlitjuk, a mai mind loudneszelvel van es azert szol olyan dogosen, a regiek meg nem azert silanyak
otthoni korulmenyekhez szerintem eleg komoly, sokan sirnanak a hasonloert is <#awink>
tgolyo
Köszi szépen. Csak azt nem értem , miért pc-vel digiznek. Kiwi voltam , hogyan szól valójában a Talk Talk maxi ha semmi hókusz-pókusz cuccon nem megy keresztül.

Ezeket konkret egyiket sem en irtam at lemezrol de itt van mivel lett csinalva
EQUIPMENT USED:
Turntable: Pro-Ject Debut Carbon (DC)
Cartridge: Ortofon 2M
Stylus: Ortofon 2M Bronze
Isolation: Auralex Acoustics ISO-Tone Turntable Isolation Platform
Platter: Pro-Ject Acryl-It platter
Stabilizer: Pro-Ject Record Puck
Phono Pre-amp: Bellari VP130 Tube Phono Preamp
Tube: Mullard 12AX7 Preamp Vacuum Tube Pins
Soundcard: Novation Audiohub 2×4 Audio Interface
Record Cleaning: VPI HW 16.5 Record Cleaning Machine
Artwork Scans: Epson Workforce WF-7610 Professional Printer/Scanner

SOFTWARE USED:
Recording/Editing: Adobe Audition 3.0 (Recording)
Down Sampling: iZotope RX Advanced 2, ocenaudio
Artwork Editor: Adobe Photoshop CS5
Click Removal: Manual
FLAC/MP3 Conversion: dBpoweramp
M3U Playlist: Playlist Creator
tgolyo
Honnan varázsoltad elő ezt a fantörpikus fotót?? Nem is értem hol van az emberek füle ilyenkor. <#falbav>

tgolyo
Szia! Letöltöttem őket. Érdeklődnék , hogy vinyl lemezről lettek lerobbantva? Ha igen , mivel rögzítetted? Milyen technikával digizel?

tgolyo
<#integet2>
Majd meg lesz , csak türelem. Nekem is volt olyan amit 9 évig kergettem.

Utoljára szerkesztette: tgolyo, 2019.03.03. 16:47:27

reynaud
Hi ! <#wave>

Ezt a lemezt irigylem tőled a videóban hallható "single version" miatt,sajnos egyenlőre nekem ez nincs polcon.

ItaloDisco4Ever !

tgolyo

Musachy
A Talk Talk is örök kedvenc. Köszi

Szivesen
Talk Talk - It's My Life (US 12'') (1984)
01 - It's My Life (Extended Version)
02 - It's My Life (Single Version)
03 - Again, A Game...Again

Utoljára szerkesztette: AlexT967, 2019.03.02. 21:38:32
tgolyo

Köszönöm szépen WAV-ban a két felvételt. Vittem.
cucurbia
Köszönöm.
Pedig zeneileg nem teljesen az ment végül,amit terveztem,dehát az elvitt kb 250 cdből akkor ezeket választották.Ugy gondolom,ha legközelebb hivnak ezt az 1989-es vonalat fogom folytatni ebben az évben,annyi minden kimaradt még időhiányban.

Musachy
Meghallgattam ma a múlt pénteki műsorotokat, jó volt! 30 év! Hmmm, pedig szinte most volt. Nagyszerű év volt a '89 (is).

Musachy
Mondjuk két hónap nem negyed év. Még cirka sem...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha sok a cirka, rövid a cerka! <#hehe>

reynaud

ItaloDisco4Ever !

cucurbia
az.THX

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nezd meg privatban ,remelem ez az
Utoljára szerkesztette: AlexT967, 2019.02.28. 16:13:00
Zephyr Retiring
Ja. Cirka negyed évre léptem le...de ha negyed évszázadra lépnék is le,
te akkor sem tudnád értelmezni amiket írok..<#nevetes1>
Eleve ugye két különböző emberről, azon belül két különböző gondolkodásról és (zenei) ízlésről van szó.
Tehát ha akarnánk sem tudnánk egymást megérteni..<#vigyor>

Ami a nüanszt illeti az ominózus zenében, azt persze inkább csak valami minőségibb hangtechnikával fogod kiszúrni. Laptophangszórón vagy tesco-s fülesen ugyanúgy fog minden szólni. Ezért nem hallod vélhetően, hogy miről beszéltem.
Rénó kolléga már sejthet valamit, mert ecsetelt valamit egy esetleges lemezhibáról.
Szóval mégiscsak van ott valami, bár nem mindenki hallja (a fentebb ecsetelt részletek miatt).

Picit megmosolyogtat a többesszámod amiben kommunikálsz ("..akkor nem irigykedünk.."😉<#nyes>

Jelzem, hogy az elmúlt 10 év alatt jóval több aktív (és mára inaktív bár alkalmasint jelenlévő) esgés kollégával vettem fel személyesen a kapcsolatot mint te, tehát sokkal inkább én beszélhetnék többesszámban helyettük is. Rengeteg minden nem kerül / került szóba itt a neten pl. zenei ízlés tekintetében is akár. Megdöbbennél, hogy milyen zenei stílusokat hallgatnak odahaza egyes önmagukat itt egyébként nagy italo-fanként beállító kollégák..

Továbbá...zsoltford ide sz@rt még nem dobott fel.
Egyetértünk. Én sem állítottam ilyet. Zenéket egyébként sem szokásom leminősíteni. Legfeljebb nem hallgatom azt ami nem tetszik. Csak állítottál valamit ami nem állja meg a helyét, erre reflektáltam.

Majdnem végezetül. Ha eredetiben hallgatsz bármilyen zenét is, az nem önfényezés, hanem igényesség.
Ne keverd a két fogalmat.

Novaspace. A banda nem is akarja überelni az eredeti himnuszokat. Csak előad a saját stílusában mint pl. a Pakito.
Lehet őket szeretni és lehet nem. Itt ismét visszakanyarodtunk a kezdetekhez, vagyis ki ezt, ki meg amazt kedveli.
Lentebb pl. jelezted is, hogy te a Masquarade féle original verziónál tetted le a voksodat Guardian Angel ügyben.
Nekem is tetszik az is, nem véletlenül szereztem be vinylen.

De elég mára a sok dumából, szóljon a (jó) zene mindörökké, és ne hagyjuk tovább szenvedni mucsácsó mestert a nagy dolgok gurításának hiányától...<#hehe>

Jöjjön egy nagy gurítás a poén kedvéért mondjuk fejjel lefelé:

De azt hiszem a lényeg így is kivehető...<#wave>

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Musachy
Hagyd, csak próbál valami nagyot gurítani, de sosem sikerül. Ismered. <#hehe>

Hello, Zef...
Sok idő után felbukkantál itt megint és bocsi.... de nem tudom értelmezni, amiket írsz.

Zsoltford ripp-jei a legkiválóbbak itt a fórumon. Én nem tudom, mi történik szerinted 1:29-nél, én nem érzek semmi problémát sem ott, sem máshol.

Hozzá teszem, hogy én nem vagyok se hangmérnök meg műszaki zseni se, s még csak csekkolni se tudom különféle programokkal a kapott zenéket, de nekem ez fülre tökéletes. Istenien szól és engem csak ez érdekel.

Amúgy nem tőtikézik itt mindenki, ebben nagyon tévedsz.... én meg pláne nem tartozom ezek közé, amit lehet, megveszek.
De ilyen önzetlen megosztásoknak, eredeti vinyl ripp-eknek, amiket Zsolt megoszt itt velünk, lehetetlen ellenállni, és ez nem lehet kritika, hogy a fórum látogató itt csak tőtikézik.

Zsoltford kolléga ide szart még sose rakott fel, minden rippje kiváló. Úgyhogy őszinte elismerés illeti mindenért, amit itt megoszt velünk. Ne bántsuk már azért, amit itt csinál önzetlenül. Sose kér semmit, nem kunyizik, csak ad önzetlenül, ide rakja a jobbnál jobb rippjeit, és jelszó meg mindenféle feltétel nélkül. Nem tudom, hol voltál eddig, de bárhol is, akkor erről lemaradtál.

Én őszintén bírtalak korábban, de ezzel nem tudok mit kezdeni:

"És ha már benéztem jelzem, hogy az az eredetileg '89-es album amit eredeti lemezről jelenleg hallgatok, egy példányban még fellelhető a tavalyi újranyomásból is, akit érdekel. Engem is érdekelne, ha nem lenne meg az eredeti...de sajnos már meg van"
Ebben a mondatban háromszor írod, hogy "eredeti"....s ez egy kicsit (nem kicsit) önfényezés, nem? Tudod, hogy itt hány olyan gyűjtő van, aki komplett listát írhatna, hogy miket hallgat és mikkel rendelkezik "eredetiben".... na ne már, hogy tőled elájuljunk 2019-ben. Mindenkinek megvan az eredeti - és nem szerény - gyűjteménye, úgyhogy ez most nem volt egy célszerű megjegyzés tőled.

És végül, az ötven maxi.... hát ha ez az egyik, ami közte van, akkor nem irigykedünk. Ez a Novaspace feldolgozás halvány másolata sincs az eredetinek, egyedül Drafi Deutscher hangja hiányzik belőle, anélkül meg csak instrumentális feldolgozásokban élvezhető, de ez nagyon gyengusz, már ne haragudj....

Amúgy én bírlak, de csak én is azt tudom írni Neked, mint anno nekem írta Wescone úgy tíz évvel ezelőtt: "ne írjál hülyeségeket..."

cucurbia
Nem tudom ez a fogmosás smiley mit jelképez.

<#kuss><#fogmosas>