112174
-
fülcsimanó2 #105202 Szia Reynaud,
igazán klassz zene!!!... én meg ezt nem ismertem eddig !!!!
Átnéztem nagyjából az Általad linkelt discogs listákat, az 1500-ast csak átfutottam bevallom idő hiányában.
Hirtelen három dal jutott eszembe, amit valahogy egyiken se láttam, és itt a fórumos listákon se szerepeltek még talán.
Chianese - Day By Day (1986)
Texas Johnny - Superman (1984)
Mike Taiwan - If I Had A Dream (1986)
Ezt a számot különösen a 3,55 és 4,25 perc közötti rész miatt imádom...
Sose felejtem el, hogy ezért a fél percért mennyiszer, újra és újra képes voltam visszatekergetni a kazettámat...:-)))

-
s ha már megemlítettem azt a bizonyos listát,Allada ezt jól lefelejtettük,és a többiek sem ajánlották,pedig helye lett volna a többi jó közt.
Lester Brown - Fly
-
Üdv hölgyem ,
Roger Meno kapcsán ,a lemezkiadók szégyene,hogy hivatalos fizikális albuma valamennyi dalával,rövid és maxi verziókkal nincs piacon.
"I Find The Way " vokál + dallamvezetésben véleményem szerint az euro-disco stílus egyik top produkciója.
A listázással kapcsolatos véleményed nagy részével egyetértek,igazából 1000-es listán tudnánk viszonylag objektívan összefoglalni a favorit dalokat,de annak is van egyfajta varázsa ha arra kényszerülsz hogy egy 100-as listára szűkítsd.
Én egy zenefórumon nem tartom buta dolognak,éppen ellenkezőleg ,inkább hasznosnak ha egy-egy tag megosztja kedvenc zenéinek listáját,pld. az általad írt top 100-on is találtam számomra ismeretlen zenéket.
Példaként ,világszerte ,italo-disco rajongók,lemezgyűjtők, foglalják,rangsorolják favorit zenéiket,néhányat linkelek is.
1
2
3
4
5
s akkor még megemlíthetném egy fórumtársammal közös listás projectemet ,amivel egy bizonyos italo-disco fórumon,a leglátogatottabb téma lettünk,több mint 1500 kattintással,egy kis italo-disco rajongó közösség körében.
A linkelt dalok
.... ugye mondtam már hogy van ízlésed .... ? többször is a múltban!
-
fülcsimanó2 #105199 Szia Reynaud,
egyetértek Veled, az ember ízlése változó, ráadásul ha nagy ritkán rászánja magát egy ilyen buta kis elfoglaltságra, mint a listázás, fizikai képtelenség, hogy az összes nagy kedvence épp eszébe jusson.
Szinte lehetetlen százat összeírni. Nálam talán az ötszáz (vagy inkább az ezer? ) lehetne az az alsó határ, ami már egy nagyobb merítés, és akkor talán nem maradnának le a listámról olyan előadók, akiktől gyakorlatilag minden jó volt, így szinte a teljes életművükkel szerepelhetnének a listán. De persze nem is ez a cél, hogy egy-egy előadó tíz-húsz-harminc-ötven-száz legjobb dalát összeírjuk, talán inkább a stílusbéli változatosság. A listámnál én leginkább erre törekedtem. Mint írtam, ma is tartom, az első tízet mindenképp, Fancy Bolero-ja nálam örök első számú favorit, lehet hogy született ennél ezerszer jobb nóta, de a hozzá kapcsolódó közvetlen emlékek számomra mindent felülírnak.
Ha már a múltkor szóba került a külső... hát szegény Fancy se fiatalon, se öregen nem a zsánerem...
Roger Meno viszont valóban dobogós.... istenem, milyen jó pasi volt !!!!....
Két ikonikus nótát azért kihagytam a listámról, kár volna.... minden taktusát kívülről fújja a mi generációnk.
Profin összerakott, istenien megkomponált muzsikák. Mozart is megirigyelhetné.
Kiváló reprezentánsai szerintem annak a kornak:
Rose - Magic Carillion (1984)
Lou Sern - Swiss Boy (1985)

-
I Love Disco Nº1 80s (Megamix) (Blanco y Negro music)
-
Szia Fülcsi,
100-as listád nagyszerű,kiváló zenei ízléssel rangsorolt,az pedig hogy manapság másként állítanád össze,változtatnál,szinte törvényszerű , nálam is dettó ez a helyzet.
101 + 10
101-es rangsor harmadát lecserélném,ami viszont változatlan ,ha EuroDisco akkor Roger Meno - I find the way ,ItaloDisco vonalon Miko Mission - The world is You,s ha Hi-NRG akkor Bobby O és Take a chance on me (Waterfront Home),ez a hármas kiüthetetlen nálam az élről.

-
Két szó: iron maiden.
Ma este Sopron történelmet ír: 45000 ember lesz kíváncsi az 1980-as éveket végigzenélő kultikus bandára.
Legismertebb és legkedveltebb zenéjük talán az 1992-es Fear Of The Dark
Engem az 1988-as Sevent Son Of a Seventh Son-nal vettek le elsőként a lábamról. Megvettem anno gyári kazin is és természetesen bakelit lemezen is
Szóljon hát ma este a 45000 embernek élőben a Volt Fesztiválon, és azoknak akik most nem jutottak el oda
egyik kedvencem tőlük, a "The Clairvoyant" 1988-ból..
..
De természetesen nem kedvelheti mindenki a "médent", így nekik javaslom ma este
mucsácsó mester zenei jellegű totyikjából meghallgatásra a Flow című (katt érte ide) idei igencsak slágergyanús zenét.
Szép estét és kellemes zenehallgatást mindannyiunknak
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.06.28. 20:36:17 -
Bornai Tibor - Vége már (8 évszak)
-
Vasárnapi zenedélutánunkban rég hallott slágerek csendülnek fel.. 
Pretty Poison - Catch Me (I'm Falling) 1988
Exposé - Point Of No Return 1984
Jody Watley - Don't You Want Me (12 Inch Mix - 1987)
Patti LaBelle - Stir It Up (1985) Beverly Hills Cop - Soundtrack
Phyllis Nelson - I Like You (1985)
-
DeBarge - Rhythm Of The Night (1985)
-
És mindezt alig másfél €-ért...
-
-
ez tényleg kellemesen szól,még így lekonvetálva is.
-
Akkor térjünk vissza 1985-höz, mint az egyik kedvenc zenei korszakomhoz.. 
Akinél épp van kéznél egy használhatóbb fejhallgató, az most csatlakoztassa.
Amiről hallani lehet a zenét vidi alatt, az nem más, mint egy idén már 54 esztendős1964-es studio PE TVV204...
És amit hallani lehet, az pedig a Commodores 1985-ös Nightshift-je.
Nem sámli..
-
carbit #105188 Szia!
Köszi valóban.Ismerős volt nekem is,de már rég nem foglalkoztam az eurobet-tel.Az apropó az volt,hogy behalt az egyik külső vinyó és azokon voltak ezek a zenék vm-ben.Elkezdtem keresgélni ezeket a zenéket.A Super Eurobeat sorozatot 1.-62.-ig megtaláltam és még a külömböző -Avex-es kiadványokat úgy '96-ig bezárólag. Igy nem kell zenénként keresgélni. Sajna a SEB sorozatból a 7;26;49-et nem találom sehol. -
nem egy emlékezetes remekmű, de néhányszor játszott volt akkoriban is, szerencsére ez még az eurobeat stílus elejéről származik, így a korszakot könnyen be tudtam lőni, bár még így is izzadtam vele egy jó ideig, míg átnéztem a közel 40 álnéven futó hasonló kiadásokat. meglett az eredménye
, ez még nekem is megvan
Coy Mc. Coy - I'm A Macho Man (1991)
-
allada67 #105186 Heló ! Az első tippem (Frank Torpedo) nem jött de, de még nyomozok, hátha elő bukkan.
Nem kevés hasonló készült ezekből, "futószalagon" . Jó kis fejtörős. -
Csavarjunk vissza 3 évet...
1985-ben jobbnál jobb zenék láttak napvilágot. Ha reggeltől estig sorolnám őket, még akkor is csak egy töredékét tudnám megemlíteni. Ahhoz nem lenne elég egy nap, sem egy éj...kellene még egy..és még egy...és még egy éj...
...és ezt a fonalat kapta el a számos zenei elismerést kapott öreg Fil bácsi is
Szóljon hát tőle még egy jó zene, a még egyszer...vagy akár többször is éjeken át...
Phil Collins - One More Night (1985)
-
....és ismét egy jó zenével törjük meg a csendet...
..így mi kettecskén..
...író és olvasó...
...örökké együtt...
Megnyugtatásul: ez utóbbi csak a zene címe
Rick Astley - Together Forever (1988)
-
fülcsimanó2 #105183 Lehet, hogy manapság már másképp állítanám össze, mint 3 évvel ezelőtt.
De azért a java most is ugyanaz....
Továbbra is első a Fancy - Bolero ..... ennél jobbat számomra senki nem csinált.
Bár ahogy átnéztem most újra a százas listát, hát azért a sorrendek lehet hogy változnának!!!!
-
Szóban semmiképp.
Helyette egy 1987-es zene csak neked kedves pumpkin' barátom..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Az egykori 1986-ban eredetileg Musique Non Stop címmel megjelent
Electric Cafe albumon található zene részemről szerelem volt már első hallásra..
Tavaly decemberben lett elérhető a 30 éves jubileumi album a 3-D Der Katalog.
Szóljon most erről az immár angolosabbra keresztelt "Music Non Stop" című eposz..
-
Ezen a fotón még nagyon fiatal és sminkelve sincs mint a videóban.
Az első 4 stúdióalbuma számomra örök favorit + Tess produkciók közt is számos dal.
Bolero nekem annyira nem,viszont az ünnepelt hölgynél az első számú : Best of 80s italo-euro disco top 100
Ha jól emlékszem ez is egy Tess produkcióban készült dal,lehet ezt nem szeretni ... ?
Utoljára szerkesztette: reynaud, 2018.06.11. 19:55:46 -
Sokat pörgettük ezt a számát is, de már akkor is kriminálisan nézett ki. -
fülcsimanó2 #105178 Köszönöm szépen!
-
És milyen volt a ciprusi nyari?
Ne válaszolj tökfej, a kutyát nem érdekli.
(Facebook-on akkora kircsi lennél... te "megváltozott":)
Utoljára szerkesztette: eksy, 2018.06.10. 18:24:52 -
Micsoda bizarr videoorgia.Mintha a régi Budapest tv-ben készült volna:))) -
Fülcsimanónak (Marika)
-
Mostanság újra nagy kedvenceim..
Europe - Open Your Heart (1988)
-
Akkor zenélgessünk ma is.. 
Roni Griffith - Desire (1982)
-
Persze nem kell megijedni, mára is jut egy "holiday" zene.. 
..mondjuk 1985-ből..
-
És mert a diszkó is közel áll a szívemhez... 
Neoton Família - Hegyirabló (Discotojás 1980)
-
Sammy Hagar - Winner Takes It All (1987)
-
Boney M. feat. Liz Mitchell - Hooray, It's A Holi-Holiday!
-
Fun Fun - Baila Bolero (1986)
-
Biztos ami biztos, azért ezt a kérést tedd be ide is (katt).
Hátha hamarabb jön a segítség..
-
carbit #105166 Sziasztok!
Ennek a zenének keresem az előadóját, és a dal címét.Egy eurobeat zenéről van szó a 90-es évekből. A vokál az Gino Caria,de hogy melyik álnéven fut ez a zene, azt nem tudom. Köszönöm a segítségeteket.
https://www59.zippyshare.com/v/A9uhse8J/file.html
Utoljára szerkesztette: carbit, 2018.06.02. 21:00:10 -
1976. Megjelenik a The Trammps Disco Inferno című albuma, ami utat nyit a korai diszkó láznak.
Hasonló zenékre már a hírhedt Club 54-ben is ráznak..
42 évvel később, épp a tegnapi napon pedig megszületik,
minden idők kétségkívül legújabb és legkreatívabb feldolgozása is ezen kultikus dalnak.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
1988. A Favorit kiadja az Edda (sorrendben a hetedik) albumát Változó Idők címmel.
Akkor még senki sem gondolta volna, hogy ebből egyszer majd egy sikeres musical is készül majd..
-
The Selecter - On My Radio (1979)
The Primitives - Crash (Extended Edition) (1988)