112174
-
Sajnos nekem sincs ezért minden bakelites dologgal lábon vagyok löve.
Lehet egy levelet eleresztek "valakinek" aki minket anno ellátott ezekkel a lemezekkel.csak ö sajnoa ilyen tétren nagyon de nagyon de nehéz dio.((( -
fülcsimanó2 #106322 Kicsit későbbi, de ez a legnagyobb kedvencem tőle, ez is Bohlen:
-
Igen tudtuk.sőt két nagylemeznyi ilyen zenéje van, a másik Tommy Gold is ugyanilyen jó(sajnos arra nem találtam Youtube linket),de adásban már két éve játszottam rola.
-
fülcsimanó2 #106320 A Hungaria és a Piroschka a két húzó zene a lemezen, valóban.
Nekem csak mp3-ban van meg ez a lemez sajnos, de még így is nagy kincs (lesz egyszer).....
-
beva02 #106319 A Ezek meg vannak nekem de a többi nincs sajna De amint látom bakeliten van csak lemezjátszóm meg nincs -
fülcsimanó2 #106318 Már csak ezért is jó néha nosztalgiázni ezekkel a hetvenes évekkel, sokszor ritka, elfeledett kincsek kerülnek elő...
-
ezt alemezt már én is kerestem mert csak a Hungaria c dal volt meg anno.(már a Piroschka sem) -
fülcsimanó2 #106316 Tudtuk, a Fly With Me Malibu-t még kértem is Komjáthy Gyuri bácsi kívánságműsorában.
Emlékszem, majdnem elolvadtam a gyönyörűségtől, amikor beolvasta a nevemet és a kérésemet a műsorában.
Hogy hányat írtunk, nem tudom, úgy '85 lehetett. -
studiohits #106315 Elias Rahbany and his orchestra - Liza...Liza
https://www43.zippyshare.com/v/Ap8lOP6J/file.html
-
Ezt a 10 éves korszakváltást egyszer én is elmeséltem egy műsorban.
Na ezt az Australiát most elkezdtem keresni.Ugy emlékszem megvan...de lehet hogy mégsem??Nem tudom.
Ha nem találom felkerülhet ez is a keresőlistára.
Esetleg ez a cd valakinek?(nemcsak emiatt)
https://www.discogs.com/Various-12-Classics-On-CD/release/1244982 -
Starship Troopers imádom,még a feldolgozásai is jok.
Black Jack meg ugye Tom Cat-tól is nagy siker lett nyolcvanas években sokan inkább onnan ismerik. -
Tudtátok hogy ezek Dieter Bohlen szerzemények ???
,még a Modern Talking korszak előtt.
Nem sokkal,de valamivel zeneileg igényesebb mint a You're my heart.
Pardon a Talking rajongóktól!
-
Peter Griffin az egyik olyan előadó volt kinek zenéi hatására kedveltem meg a disco zenét.
Inside Out és Step By Step a további nagy kedvencek tőle,ezeket Komjáthy is sokat játszotta.
A klip,igen jól írod,de abban az időben az volt a menő.
Vannak a Youtube-on ismerős,balatonparti magyar Dj-k egykori clubjaiból felvételek,azokban is vannak különös frizurák,ruhák stb. :)))
-
Igen, most hogy felvázoltad e rádiós kulisszát, emlékeim szerint a keresett dalt egy zenei blokkban hallottam néhányszor a "Sweet Connection - Dirty Job" társaságában.
Nem fűzők hozzá sok reményt hogy valaha megtalálom,a refrénben elhangzó kulcsszavak ellenére egészen más is lehet a cím. -
beva02 #106309 Ebben is
https://www.youtube.com/watch?v=uO-pGTvko1Q

-
beva02 #106308 Sziasztok. Ki tud ebben segíteni nekem veszteségmentesen? 
https://www.discogs.com/Fritz-Fritz/release/2505867 -
Én már 10 éves voltam...bár ekkor még nem volt meg az első magnóm,csak a cseh lemezjátszom és talán Szécsi és Korda kislemezeim:))
És hát igen ez azóta is megunhatatlan és nagy kedvenc,mégha a Born To be alive dallamvilágára is épül..de akkor is...Step by step...így haladtunk előre..
Na de az a közönség??azok a hajak, azok a ruhák,ez a higanymozgás....:)))) -
Most nem érkezett privát sem segítség,tehát két opció maradt.
Ami neked megvan az jó minőség , ellenkező esetben majd be kell szereznem a lemezt. -
Nos igy két három kihallott szóból ez nem olyan egyszerű..legalább valami 30-40 másodperces borzalmas minőségű kazettafelvétel vagy bármi...az sokat segithetne.
Mellesleg kis kulisszatitok a nehézség okáért talán az,hogy bár 86-87 tájékán a Komjáthy Gyuri adta a Danubius zenei anyagát ez nem ugy történt,hogy levitte a zenéit,hanem a beérkezett anyagok egy részét kijátszotta a Danubiusnak IS és saját szalagtárunk részére IS.Aztán voltak lemezek amelyeket csak az egyik helyre rögzitette és számtalan olyan felvétel is akadt,melyket csak a Danubiusnak rögzitettek,de később a Komjáthy tárunkba nem került be.Én is sok dalt kerestem kutattam az emlékeimben a tárban amikor végre szabad kezet kaptam benne,és bizony sok felvételt csak régi danubius tekercsekről tudtam visszakeresni,az eredeti kijátszásnak már semmi nyoma nem maradt a tárunkban.Aztán -ahogy már adásban néha erről beszéltünk- Danubius első három évében ugy 89 végéig a zenék nagy része nem egészben ment külön külön,hanem un.DAN paneletek gyártottak-magam is készitettem néhányat-ami azt jelentette hogy olyan 15-20 perces zenei blokkokat játszottunk fel tekercsekre átusztava egymásba,és ezekből szerkesztették meg a napi adást.( a blokkok között volt a beszélgetés,duma,hirek) nem véletlen,hogy aki akkoriban gyakran hallgatta annak hamar feltünt,hogy bizonyos dalok mindig egymás után következnek,és mindig ugyanott usztak át egymásba.Hát ez ezért volt.Az is lehet hogy a keresett felvételed valamelyik ilyen blokk alkotoeleme volt,ami aztán külön nem is került megőrzésre...ezeket a tekercseket pedig még joval a Danubius Magyar Rádios 1998-s megszünése előtt kiselejtezték.
Aztán 1990 körül a Dan és áttállt az egyedi szerkesztésre cd,lemez,egyszámos tekercs,stb.,igy áttállt a zenei szerkesztős korszakra kb 1996 ig amikor bejött a Selector.
Szóval tanakodhatunk tippelgethetünk,de ez nagyon tű a szénakazalban dolog ebben az esetedben:((((( -
hát majd ha lesz időm előkeresem és megsasolom,évek ota nem hallgatott lemez. -
Elias Rahbani And His Orchestra - Liza...Liza
Legalább 10 vagy 20 éve keresem ezt a dalt.
Csak a Liza név jutott eszembe, az előadó nem.
Az 1980-as évek legelején Hódmezővásárhelyen a tiszti klubban
Szabó Laci DJ játszotta a dalt. Ott hallottam és azóta nem feledtem.
Nagy nagy köszönet, hogy ide felkerült.
Utoljára szerkesztette: Pocimix, 2019.02.13. 12:20:21 -
fülcsimanó2 #106302 Az eredeti, Animals féle változatot én sose bírtam, de vannak nagyon jól sikerült feldolgozásai e dalnak.
Pl. ez is, bár ez későbbi, inkább már nyolcvanas évek derekáról, de jó a zene (jobb mint az eredeti) és jó a klipp is.
Carl Peyer - The House Of Rising Sun (198???)
-
Chemtrail #106301 The Animals - The House Of The Rising Sun Magyarul a felkelő nap háza 1964-es zenei feldolgozás is igen kiverte a biztosítékot 1977-derekán. HOT R.S. - House Of The Rising Sun alkotásával mondhatni szépen megelőzte kortársait.
Utoljára szerkesztette: Chemtrail, 2019.02.13. 08:23:34 -
Ez is: -
Sziasztok!
Csatlakozom én is ezzel a '79-es zenével! -
fülcsimanó2 #106298 No akkor örülök, ha újat tudok mutatni Neked..!!!!
Hetvenes gyűjtőknek ezek a zenék olyan alap zenék, mint az Abba és a Boney M.
De ehhez mélyen bele kell ásni magad ebbe az évtizedbe (is).
Épp ma jutott eszembe a tegnapi levélváltásról a következő gondolatmenet...
Végignézve éveket és évtizedeket, mintha tízévenként ciklikusan történne valami...
1969 - megjelenik ez az ikonikus zene, ami kiveri a biztosítékot egész Európában:
Serge Gainsbourg & Jane Birkin - Je t'aime... moi non plus
Eltelik tíz év, 1979 a diszkó és space diszkó korszak csúcs éve olyan zenékkel, amiket felsorolni is lehetetlen.
Még tíz év, persze közben sem nyomtalanul telnek az évek, de mennyire nem!!! de az 1989. már kétségkívül a változás szele volt, mindenféle értelemben, zeneileg kiváló év, csúcs év megint , ahogy tegnap írtad.
Alig cirka tíz év, és 1998-ban feléled a nyolcvanas évek zenéje , rap betétekkel és feltuningolva jön vissza a Modern Talking, a Bad Boys Blue, C.C.Catch és még sokan mások... második fénykoruk kezdődik, igaz tiszavirág életű, de mégiscsak...
Aztán eltelik tíz év, 2009 környékén az épp aktuális trendekben nem sok újság, mondhatni elég állóvíz, de a mi korosztályunk megint egyre inkább a régi hangzású zenék felé fordul, lásd new italo... látva, hogy a műfaj mégse halt meg teljesen.
Még tíz év, és már napjainkban tartunk.... épp ma néztem meg a Grammy díjátadót a neten és az állam leesett. A mai díjazottak a nyolcvanas években nemhogy nevet nem szereztek volna, meg díjakat, hanem egyenesen a süllyesztőbe kerültek volna.
A legjobb videó klipp díjat a következő nyerte:
Childish Gambino - This Is America
Figyelmesen végignézve, persze értem én a mondani valóját, de ez a zene és a klip negyven éve egy hajítófát se ért volna.
Főleg, ha hozzá vetjük pl. ezt, ebben is egy néger rázza magát... zeneileg és persze a klip is egy üdítő élmény a mai Grammy díjhoz képest:
God News - Australia
Abba már bele se merek gondolni, hogy negyven év múlva mi fog Grammy díjat érni....

-
Első blikkre én egyiket sem ismerem.
A 70s évek zenéinek jó része nálam még felfedezésre vár,azt azért tudom, sok jó és igényes hangszerelésű van köztük.
Na majd lepörgettem az ajánlatokat.
Köszi !
-
fülcsimanó2 #106296 Ikonikus zenék!
Fülcsi épp online...:-)))
Kiegészítem én is pár kedvencemmel, nem feltétlen '79-ből, 1-2 év ide vagy oda nem számít...szerintem mindenki ismeri őket a mi korosztályunkból, mindenesetre megunhatatlanok.
Sarah Brightman and Hot Gossip - I Lost my heart to a starship (1978)
Tina Charles - Go
Expo - Walkie Talkie
DRUM - Tropical Lalabye
Poussez! - Let's Rollerkate
Dsico Circus - Over And Over
Baciotti - Black Jack
Santa Esmeralda - Don't Let Me Be Misunderstood
Folytatni lehetne reggelig....

-
Egy olyan jó minőségű vinyl ripnek örülnék amilyeneket Zsolt csinál,azokban a felvételekben van dinamika is.
Az egy dolog hogy lossless minőség bár alapban elvárás,attól még lehet egy elcseszett hallgathatatlan minőség.
Tudnék persze a manapság kiadott vinyl lemezekből is említeni olyan kiadványokat amik nem a pörgetőre hanem inkább ipari hulladéknak valók olyan "hogy írjam szalonképesen" most ez nem megy másként,szar a minőség!:)
Kérlek küld majd át aztán megfülelem ,csekkolom.
Köszi.
-
Megjegyzem ez a dal stílusában,dallamvilágában közeli ahhoz amit én keresek,de valamivel pörgősebb ,s talán még ettől is jobb zene.
-
fülcsimanó2 #106293 Szerintem nem ez lesz a keresés tárgya, ez ahhoz túlságosan ismert zene!
Valami ritkaság lesz inkább, de a szövegrészletekből sajnos fogalmam sincs, mi lehet.
-
5,58 de meg kell néznem valodi-e mert olyan sorszámu irott cd amiben sok volt anno az átverés a küldőtől. -
Wait baby és 1988. és Cay Hume style,bár kétlem hogy ezt keresnéd,bár ez nagyon sokat ment anno a Danubiusban.
Utoljára szerkesztette: cucurbia, 2019.02.12. 19:27:30 -
s egy kérés,megvan az összes The Flirts soralbum + néhány válogatás is a gyűjteményemben.
Egy dal viszont hiányzik a cirka 6 perc körüli remixben "Voulez Vous "
-
Earth & Fire
Nick Straker Band
-
Itt van konkrétan négy favorit zeném 1979-ből.
Ezeknek a hangszerelése mennyivel igényesebb volt mint a későbbi ,szinte steril csak synth alapra épülő disco zenéknek.
Szóval ezekre nem mondható hogy gépzene.
Secret Service
Exile
-
Nem oly fajsúlyú dolog ez amiért haragudnom kéne,inkább csak azért voltam pipa mert ritkán adódik alkalmam itt éppen online elcsípnem Fülcsit,akivel jó dolog dumálni zenékről,vele tényleg lehet kulturált hangnemben és érdemes is.
A hölgyemény egy tünemény! :)
Ezzel az angol dologgal bosszantottál fel,oda írtam hogy "nagyjából" tehát nem arra törekedtem hogy nyelvtanilag egy teljesen megfelelő,értelmezhető mondatot állítsak össze,inkább csak azokat a szavakat emeltem ki melyek halványan megmaradtak emlékezetemben a dal szövegkörnyezetéből.
Szóval ha valaki szeretne segíteni a dal megtalálásában .
A kulcsszavak a refrénből : (somewhere,have,you,wait,waiting ) cirka 1987-88-ra tippelem a kiadás évét,és T.Ark zenéihez hasonlítanám a dallamvilágot. -
Kár (túl)reagálni...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nem volt ilyen szándékom. Bocs, ha így jött volna le. -
A daltól függetlenül az a helyzet hogy ezen az elcseszett fórumon mindig akad valaki aki azon élvezkedik ,abban leli örömét ha betarthat a másiknak,azzal sem törődve hogy éppen offol.
Speciel én most Fülcsivel szerettem volna egy kicsit visszapillantani a 79-es zenei felhozatallal kapcsolatban,de jöttél és elszívod az energiámat,az értelmetlen,hasztalan hülyeségeiddel.
Pedig téged annál nagyobbra tartalak hogy trollként szórakozz itt. -
Erről meg ez jutott az eszembe: