112174

xnl87ky5.jpg

free counters

• Wescone
    Kedves Computerguru!
    Én tényekröl beszélek - te feltételezel.
    De végülis, mindenkinek jógában áll abban a hitben ringatózni amiben akar.
  • Dióka
    hááááát, ez annyira nem vert a földhöz, de ízlés kérdése....

csak emiatt ajánlom meghallgatásra Ernesto honlapjának bónusz zenék részén lévő lejátszóban a 4. számot, mely pont ezt a témát feszegette kicsit, és alatta a kellő helyre klikkelve wav-ben is letölthető!

• atiapuka
    Tökéletes!

Ajánlom a zenét a többieknek is. Brand Image zene feldolgozása de nagyon nagy, szerintem.
  • koko71
    Basszus!Elqrtam,no de semmi baj!
    Fairlight
  • Zephyr Retiring
    megnéztem. no comment
  • computerguru
    Na látod,erről beszélek,akkor az Ok,sem biztos hogy 128-as volt!
  • kaposi1
    Megoszlottak a vélemények vele kapcsolatban.
    Van aki szerette ,és van aki nagyon nem.
    Elena egy másik száma a keresett csapatnak.
    Itt már volt pár hónappal ezelőtt.
    Csendben jegyzem meg ,nekem tetszett. Ha jól emlékszem mflex kollega prezentálta, de csak mérgében.
  • lervi
    privát ment!
  • Dióka
    természetesen igen, hisz már megtettem korábban is, ismét csak azt tudom javasolni, amit akkor, hogy cserélj lejátszót!vagy legalább nézd már meg más lejátszóval is.
    ha szerencséd van,akkor a még gyerekcipőben lévő aimp dekódere csak hibásan írja ki ezt az infót (elő szokott fordulni),de az eredeti minőségében játsza le, viszont ha peched van,akkor csak egy ilyen downconvert-el képes lejátszani,ami meg elég csúnya és nevetséges lenne.
    de mint máskor is,higgyél nekem, hisz én vagyok a te "mindenttudok" kollégád!
  • atiapuka
    Az mi az az Elena? Album?
  • Dióka
    nem az E-CDDA-E a szar program, hanem annak kódoló része, ami sajnos alapból (általam minősíthetetlenül) egy rakás szar kódolási beállítást tartalmaz, amit persze mindenki úgy hagy,mert nem is tudja....(hogy mi az), illetve a tömegeknek az jó lesz oszt jólwan!
    ebből is látszódik, hogy a fejlesztőknek nem a rip,hanem a grab az erősségük. ettől függetlenül nyugodtan használhatod továbbra is, sajnos a neten lévő anyagok nagy része már ugyanezzel a minőséggel "fertőzött", így másnak (a 99%nak) fel sem tűnik.
  • atiapuka
    A Fairlight-ra is a New Romance-t linkelted be!
  • kaposi1
    Elena?
  • atiapuka
    Sajna csak ez az egy szám volt fent, de hátha itt tudnak ezen is segíteni a cimbik (Vyck Vyo albumot keresünk).
  • atiapuka
    Köszönöm Lervi és Koko (egyébként én is az vagyok:)))!
  • Zephyr Retiring
    és így már tudsz segíteni rajtam?? mrs.dióka"mindenttudok"kolléga

• lervi
    azért ami engem megnyugtat az az hogy ez biztosan eredeti lemezröl készült mp3 meg wav!:)
  • lervi
    Dióka cimbora!

akkor azt mondod hogy a program szar amivel leszedtem 320 ba?

igaz nem vagyok toppon a konvertáló programokkkal én mindig az easy cd da extractorral dolgozom!
    nagyon nem is akarom variálni a dolgokat mert amire én használom arra nekem megfelel!
    remélem nem a legszarabbik verzió lesz Computerguru barátom Wav ja sem -
    bár ahogy olvasom tesztelésed nem sok jót várhat tőle ha már mp3 ban ilyen szart tudott csinálni!!!
    :)
  • Dióka
    én segítek wescone kollégának kicsit bővebben kifejteni az álláspontját, mert bár biztos nem ilyen mélységben gondolta át/járta körbe a témakört, de látszólag már látott olyat,amit más nem is hallhat.

szóval:
    sokféle program használata segíthet ebben (a legkézenfekvőbb lehetőség az elinduláshoz egy alapoknál komolyabb hangszerkesztő program),nem a melyik a lényeg,hanem hogy fel tudod-e használni a kinyert infókat belőle.

a dolog bonyolultságát tekintve tűzbe ugyanis nem tenném a kezem egy-egy "szakvéleményért", de az igaz, hogy jó eséllyel meg lehet mondani egy mp3ról, annak sok-sok tulajdonságából kivett 2 jellemzőjéről, a frekevencia átvitele és spektrumképe alapján (pl. a felső frekevencia értéke), hogy milyen mp3 minőségnek lehet(ne) (kellene) megfeleltetni a végeredményt.
    Ezután a további elemzéshez nyilván tudni kell még pár dolgot magáról az mp3 kódolás lehetséges módjairól, a beállításokról és egyéb végjellemzőkről is...

Pont emiatt sajnos egy tényleg komyolyan vehető "szakvéleményt" az említett 2 jellemzőbb paraméterén felül sokkal több közbenhatás is befolyásolhatja, amit azért szintén számításba kell(ene) venni (mint pl. a kódolást megelőző eredeti forrásanyag lehetséges jellemzőit - erről tudunk ugye általában a legkevesebbet vagy épp semmit, kivéve, ha tudjuk, hogy az anyag biztosan kiadott audioCD-ről származik, de máris nehezebb lehet egy digitalizált bakelit vagy kazetta esetleg DAT forrás -, aztán a kódolás jellemzői, mint a kódoló típusa (több alapfajta létezik és ez nagyon fontos!), a kódolás beállításai (ez önmagában is külön témakör és óriási a jelentősége, mivel akár 320-ban is lehet úgy kódolni tudatosan hozzáértőnek, hogy úgy nézzen ki,mint egy 128-as és 128-ban is lehet úgy kódolni, hogy úgy nézzen ki,mint egy rossz 320-as vagy mint egy jó 192-es, szóval lehetőségek vannak bőven, bár én biztos vagyok benne, hogy itt nem sok ember van,aki ezekkel tisztában van - rajtam kívül ), aztán esetleg az sem mindegy, milyen önálló programmal készült az anyag.
    na ha ez mind megvan, vagy nagyjából megismert, akkor lehet elemezgetni és összevetni dolgokkal, összefüggésekkel és lehetőleg egy referencia mintával, ezután szoktam én véleményt mondani, de nem 100%-osat,hanem nagyon-nagyon valószínűt és ha kell, akkor kiegészítve néhány gondolattal!
    Egy valós audioCD és annak megszokott, sztenderd beállítások szerinti átkódolása valamilyen bitrátán (kódoló típusától függően! ez fontos!) ugyanazon hasonló eseteket összevetve ugyanolyan minőségi jellemzőkkel prezentálja a végerdményt. De mindez csak általában véve igaz és az audio-CD formátumból történő átkódoláshoz viszonyítottan értelmezendő.

szóval nem olyan egyszerű, de nem is lehetetlen.....

pl. a nemrég felhozott boytronic tipikus esete a boncasztalon azon 320as mp3-aknak,amik a szar beállítások vagy szar program használata miatt bár valós, de a rosszabbik 320-as minőséget produkálják!
  • koko71
    Atiapu:
    Baltinire - Strangers from the Light 3:20(192)
    New Romance - You're My First Love (Instrumental) 3:48(160)
    Fairlight - Love In A Summer Night 4:34(192)
  • lervi
    Baltinore - Strangers From The Light 3:20

http://rapidshare.com/files/222142560/Baltinore_-_Strangers_From_The_Light.mp3.html
  • lervi
    Pete Keane - Whats The Face Of Love 3:20

http://rapidshare.com/files/222138276/Pete_Keane_-_Whats_The_Face_Of_Love.mp3.html
  • Wescone
    Nagy rakás sz...r!
  • satyavp
    Tényleg nagyon jó zene!
    Komplett albumot nem tudnál belinkelni Vyck Vyo-tól?
    Köszi szépen,üdv.
  • computerguru
    Tapasztalat?Erre mindenki azt hisz amit akar.Figyelj ide!:320-at lekonvertálom 128-ra,és utána vissza 320-ra,erre mit mondasz,mi lesz belőle?
  • lervi
    elkezdtem feltolni!
  • Wescone
    Ahoz nem kell külön program, elég a tapasztalat.
  • lervi
    akkor megnyugodtam!:)

így computerguru cimbora is nyugodt lehet hogy eredeti lemezröl fog készülni a rippelés!
    saját lemezröl megy fel az anyag linkem nincs amit hirtelen adni tudnék!
    de megéri kivárni ezt a kis időt!
  • computerguru
    Ez nem válasz!Azt mond meg,hogy a 320-as mp3-ból milyen progival mondod meg,hogy az esetleg 128-as volt,szerintem nem egyről beszélünk!
  • atiapuka
    Fiúk itt van a bővített listám, amiket keresek (a régi hiányaim is benne vannak):

Dee D. Jackson - People
    Ken Laszlo & Morgana - Maybe A Lonely Night
    Deborah Harry - Sweet And Low (radio edit)

Baltinore - Strangers From The Light
    Fairlight - Love In A Summer Night
    Steve Thomson - 7 Lonely Nights
    Pete Keane - Whats The Face Of Love
    NEW ROMANCE - YOU'RE MY FIRST LOVE
  • Wescone
    Lásd: #60992
  • computerguru
    Még mindig várom válaszod!!!
  • Wescone
    Ez teljesen eredeti mp3...
  • computerguru
    Szuper vagy!Köszi szépen!Általában olyan éjfélig mindig fent vagyok.De azt hittem,hogy megvan valahol a link.
  • lervi
    na akkor berippelem neked és feltöltöm!
    ha kivárod kb 9 re fent lesz!
  • lervi
    Boytronic - My Baby Lost It's Way (The Ultimate Techno Mix)5:13 320kb/s
    http://www.megaupload.com/?d=4XPU61DL

ha már vannak itt szakavatott és hozzá értő kollégák- kiváncsi vagyok mit mutatna erre a számra a jelleg görbe???

eredeti vagy csinált 320 e?
  • sanyaaa
    Ok Atiapu. Azért a nőkről alkotott megfogalmazásoddal kapcsolatban, vannak fenntartásaim....
  • computerguru
    Sajnos csak 6 szám van meg a 9 ből és ráadásúl 192-es.Honnant jutott eszedbe,hogy én kerestem?Ha megvan valahol a link megköszönném!
  • Dióka
    nincs véletlenül nálad valamilyen súlyos zűrzavar a pécéden és a buksidban is? mp4aac-ben nincs joint stereo, a 32khz-et meg hunnan vetted? cserélj sűrgősen egy normális lejátszóra,míg nem fogsz teljesen megsüketülni. csak ezután értheted meg a hqaudience miértjét,addig sajnos legjobb szándékom ellenére sem tudok segíteni rajtad!
  • lervi
    üdv nektek!
    computerguru cimbora-a boytronic Boyzclub remixes lemezt leszedted???
    te kerested wav ban ugye?