2255
Neked milyen van
-
Lacika 79 #1695 -
#1694 Egy mikrobusz haladt Budapesten az Andrássy úton a Hosök tere felol a
belváros felé. A sofor nem nagyon ismerte a járást errefelé, mert
folyamatosan balra indexelt, arra akart kanyarodni, amit ezen a szakaszon jó
hosszan nem lehet.
Leste az utcákat, és elég lassan haladt a belso sávban.
Mögötte egy batár-nagy fekete BMW sötötített üvegekkel nagyon hamar megunta
a lassú tempót, és huzamos dudálásal próbálta a furgont jobb belátásra
bírni. A sokadik dudaszóra kinyúlt egy kéz a mikrobuszból és jól bemutatott
a bömbinek. Erre a BMW kurva gyorsan megelozte, keresztben eléállt, és
kiugrált belole négy (4) tipikusan nagy darab kopasz cigány. Az egyik a
furgonhoz lépett, feltépte a sofor ajtaját, majd hanyatt bukfencezett. A
sofor a szép rúgás után ki is szállt, és sebtében megverte a többi hármat
is. A mutatvány elég nagy népszeruségre tett szert az Andrássy út közönsége
körében. A rendezvény fénypontjaként egy szakadt kanárisárga kiskocsiból
kikiabált egy pasas a levitézlett "gengsztereknek":
- Látod, cigány? Ezért kellett volna megtanulnod olvasni!
A mikrobusz oldalára ugyanis ez volt írva jó nagy betukkel:
Fehérorosz Karateválogatott A válogatott ki se szállt, csak röhögött a
kocsiban. A sofor intézte az egészet, bár lehet, hogy o is versenyzo volt.
(valami ifjúsági karate európabajnokság volt Pesten azidotájt)
-
#1693 Ennyire lusta vagy?
klikk -
#1692 nemtom elmondani...talán punkos -
#1691 ne csináld már...
kérek egy linket! :-) -
#1690 503-tól olvasgass -
#1689 is-is
akkor mutasd meg újra légyszi! :-) -
#1688 tervezni vagy próbálni?
már mutattam ilyen programot -
#1687 ha ezt 10 évvel ezelőtt tudom... ;-D -
#1686 Breki! nem ismersz véletlenül olyan free software-t, amivel frizurát lehet tervezni egy archoz? -
#1685 nem mer képet P -
#1684 szép lettem -
#1683 milyen hajat lehet hordani iskolában -
#1682 -
#1681 kérünk két képet: ELŐTTE és UTÁNA -
#1680 minyá fodrász, má csak 4 óra :p -
Ben C #1679 alany: haj
állitmány: nagy.
:) -
#1678 voltunk már szépségverseny-topik is... most nyelvtanielemző-topikká válunk...? :-P -
#1677 alanyállítmány megvan -
Ben C #1676 :D
1673bol is -
#1675 csak az ige hiányzik -
#1674 pénteken hatkor fodrász, nagy a hajam -
#1673 ismerős érzés -
#1672 nahát! :-)
mégiscsak történnek témábavágó dolgok.
engem is megnyírtak hétvégén - picikét, bár néha a nullásgéppel koketálok... -
#1671 én ma voltam a hölgynél
és felkértek borotválás megmutatására a gyakorló lánynak
szval meg leszek borotválva -
#1670 és hogy zajlik itt az élet...
éhen fognak halni miattatok a fodrászok... :-P -
#1669 nagyon jó fejek, csak sajnos fokozottan veszélyeztetettek. és a hajuk is mindig szép :-))) -
#1668 na jó, ez igaz :-D -
#1667 HM szépasszony völgy ott vacsoráztam :-)
Mutassak képet? P
Ha támogatod a békákat soha többet nem mondom, hogy hülye majom :-)
Amúgy pár éve voltunk a Pécsi állatkertben volt ott egy ilyenféle majom uldögélt szomorúan, a csoportársam meg elkezdett ökörködni meg ugrálni hogy reakcióra bírja.
Erre az orandután felnézett majd bemutatta az egyezményes jelet.
Na nem azt hanem azt hogy kicsit lüke az illető. Tik-tak
Hát kifeküdtünk -
#1666 nem unatkozok, nem keltme rossz híredet, és emlékeim szerint szeretted a béka sütit..... -
#1665 nem igaz. csak rossz híremet akarja kelteni. meg unatkozik is...
ne higgy neki.
mikor kicsi voltam, mindig békákat meg ebihalakat gyűjtöttem a Szépasszony-völgyben lévő patakból (ami azóta már kiapadt) anyukám nagy örömére. ;-P
inkább olyan számlaszámot adj, amelyiken az orángutánokon lehet segíteni. azokat a békáknál is jobban szeretem. %) -
#1664 csa kbizonyos részeink ehetőek
különben is
pfuuujjjjjjjj
Skandallum -
#1663 megenni szereti őket..... -
#1662 helyes akkor a békák is szeretnek téged
adjak számlaszámot? :-) -
#1661 én nagyon szeretem a békákat 8-D -
#1660 Akkor egy közérdekű
Figyeljünk jobban békáinkra!
Az emberek többsége a béka látványát, esetleg már nevének említését is viszolygással fogadja. Igazán nem tudják megmondani, hogy miért van előítélet irántuk. Valószínű régi időkre nyúlik vissza az ellenszenvük. Hiedelmek, babonák alakíthatták megítélésüket. Talán a róluk szóló mesék sem segítették, hogy megszeressék e kedves kis állatokat. Mi, felnőttek ezen már nem egykönnyen fogunk változtatni, de gyerekeinket már nevelhetjük úgy, hogy ők ne így vélekedjenek.
Ha egyszer fordítanánk egy kis időt, meg energiát békáink megfigyelésére, meglepődnénk mennyire érdekes, csodálni való lények is valójában. Hasznukról nem is beszélve, a természetben igen fontos szerepük van a táplálékláncban.
Hazánkban 12 faj fordul elő: sárgahasú unka, vöröshasú unka, barna ásóbéka, barna varangy, zöld varangy, zöld levelibéka, gyepi béka, mocsári béka, erdei béka, tavi béka, kis tavibéka, kecskebéka. Természetesen mindegyik védett. Egyes fajok állománya jónak mondható, de többségük veszélyeztetett. A nagyobb veszély azokra a fajokra leselkedik, amelyek nem vízben élnek, hanem szárazföldön. Ide tartozik a varangy, ásóbéka, gyepi béka, mocsári béka, erdei béka. Ezek a fajok kora tavasszal a téli pihenőjükből felébredve -melyet fagymentes helyen töltöttek-, tömegesen megindulnak azokhoz a mocsarakhoz, lápokhoz, kiöntésekhez, melyekben ők maguk is meglátták a napvilágot, ugyanis itt fogják lerakni petéiket. Ezen a hosszú úton, amely néha több kilométer is lehet a két hely között, sok veszély leselkedik rájuk. Mind közül a legnagyobbak a közutak, amelyeken át kell kelniük, ilyenkor rengeteget elgázolnak közülük. Szerencsére vannak civil szervezetek, amelyek ezt nem nézik tétlenül, ezeken a szakaszokon vödrökben összegyűjtik a békákat és áthordják őket az út túlsó oldalára. Pár nap múlva miután petéiket lerakták, természetesen újra át kell hordani a békákat az úttesten, csak most a másik oldalra. Ezután visszaindulnak eredeti élőhelyeikre, az erdőbe, mezőre, lakott területekre és oda, ahol megfelelő életkörülményeket találnak maguknak. Természetvédelmünk erősödését mutatja, hogy ha nagyobb petéző helyek közelében autópálya, főút épül, csak úgy épülhetnek meg, ha alattuk „békaalagutakat” létesítenek, amelyekben oda-vissza már biztonságosan közlekedhetnek a békák. Legyen követendő példa, az is, ami már több országban bevált, a közutak bizonyos szakaszain figyelmeztető táblák elhelyezése, amelyek a tavaszi békavándorlásra. hívják fel az autósok figyelmét.
Jobb hozzáállással már sokat segíthetünk rajtuk, és akkor még nagyon sokáig élvezhetjük a meleg tavaszi estéken a semmihez nem hasonlítható „békakoncerteket”.
-
#1659 szép... :-) -
Lacika 79 #1658 loál :D -
#1657 hát meg -
Ben C #1656 megöltem a topikt :|