159
  • zozo2001hu
    Felejtsétek el ezt a mini apple vackot, most olvasom az alábbi hírt:

"Asus M6N notebook minőségi megjelenítővel
    Az Asus új modellel bővítette M6N sorozatú noteszgépeinek portfolióját. Az M6700NA különlegessége megjelenítőrendszerében rejlik, hiszen egy 15,4 hüvelykes, 16:10 méretarányú, 1280x800 pixel felbontású GlareType kijelzőt kapott. Ez a paneltípus a hagyományos eljárással készülő TFT-monitorokhoz képest fényesebb, színgazdagabb képet ad, és 600:1 értékével az átlagosnál kontrasztosabbnak is tekinthető, miközben a technológia a pixelhibák esélyét is jelentős mértékben csökkenti. A kijelző meghajtásáról egy ATI Radeon 9700 chip gondoskodik, amely a korábbinál kétszer nagyobb, 128 MB saját memóriát kapott.
    Az Intel Centrino platformjára épülő, 2,6 kilogrammos notebook egyéb tekintetben illeszkedik a család többi tagjához: a Dothan-magos Pentium M 735 (1,7 GHz) processzor mellé 512 MB rendszermemória, 60 GB-os merevlemez, 8-szoros sebességű DVD-író, Gigabit Ethernet és IEEE 802.11g szabvány szerinti vezeték nélküli hálózati vezérlő jár. Az akkumulátoros üzemidő mintegy 5,5 óra, az optikai egység helyére illesztett pótakkuval pedig eléri a 8,5 órát is.

Az új modell 1899 eurós ára magában foglalja a Windows XP Professional operációs rendszert, valamint egy egeret, egy hordtáskát, illetve vírusölő, DVD-író és -lejátszó programokat."

Azt hiszem az Asus is gyárt bérmunkában iPod-ot nem?:) (tehát annyira szar nem lehet az Asus mint gyártókapacitás:))

és a forrás (van fotó is a kicsikéről):

prohardver
  • TryMan
    Igaza van zozonak, nehogy Macet vegyetek, rengeteg vele a problema! Hova lenne a vilag, ha minden lamer macet venne, es osx-et hasznalna, oda lenne a kivaltsag :)

regards
    TryMan
  • dez
    Ehh, gondolom, ennek a hozzászólásnak csak a reklámozás volt a célja (és egyedüli értelme). Tudod, a MAC sem tegnap született meg.
  • zozo2001hu
    Üdv mindenkinek!

Nyugodtak lehettek hogy az Apple gépeket is olcsó távolkeleti dzsunka cuccokból rakják tele. Hogyan fogtok bank terminál progit futtatni kártyaolvasó telepítése(chipkártyához) nos? Hogyan fogtok pár év múlva elektronikusan adóbevallást küldeni, nos?

Vannak kényelmes utility-k és progik? Pl. flashget, nero, autogk (divx xvid encoding), irfanview, dc++ kliens totalcommander:)))) ....stb...stb.

Mi van a magyar ékezetekkel? Vagy hosszas bütyköléssel összejön?

Vannak akit érdekelnek a tények, amelyek a kismillió hardver és szoftver problémákkal foglalkoznak magyarul, annak ajánlom a www.beszeljukmac.com -ot:)))
  • valamit
    Ez a PCs bővíthetőség, ez átverés. Amint valódi változást akarsz/tudnál elérni, észre kell vegyed, változott a foglalat, a csatlakozó, az alaplap, a ház, stb.
  • dez
    Ó, ó, almát a körtével...? Ezt az izléses minigépet egy egyszerű randa, hangos, "nagy" midiházzal? Ez butaság. Tényleg a barebone-os összehasonlítás volt az igazi, sőt, még az sem teljesen. És mellesleg MAC-es szoftvert sem sokkal nehezebb "olcsón beszerezni".

Én magamnak nem nagyon vennék ilyet (legalábbis nem csak ilyet vennék), de sokaknak jó választás lehet, ha kielégíti az igényeit (+ hogy ne sok helyet foglaljon, ne legyen zavaró, stb.).
  • Vers
    amugy elég gáz amikor egy macet, egy dzsunka alkatrészekböl otthon összetákolt rendszerhez kell hasonlitani

és vegyük hozzá hogy 500$ az 90e forint
    az hogy itthon drágább az egy dolog , de az apple nem a csoringer magyarokra alapoz

ha lehetne venni itthon pc-s integrálatlan alkatrészeket sokkal olcsobban , lenne jelentkezö aki ugy forrasztgatna össze a pc-jét biztos vagyok benne

amugy az 1.2 G4-es kicsit gyorsabb mint a takony amd
  • Vers
    kihagytad a dvd olvasot:)
  • SinClaiR
    Emléxem régebbről, mikor még XT m, vagy már 286 osom volt, hogy tetszett az akkori minitorony alakú monós egybeapple reklám:)
    Azóta is csak messziről nézem őket, de ez annyira tetszik, lehet hogy most lesz egy macem, ami talán pont nekem, a témában kezdőnek való.
    Talán több értelme lenne ennek, mint egy 1.2 es laptopnak..
  • archkoven
    Azért vegyük figyelembe, hogy az felhasználók zöme nem akarja hurcolászni a rendszerét. Nézzük már meg az árakat egy midi-házas rendszerhez viszonyítva:

Alaplap: 15eFt
    processzor hűtővel: sempron2400+ 15e
    videokártya: 256MB Radeon 9600XT 35e
    memória: 512MB 16e
    merevlemez: 160GB 20e
    ház+táp: 10-15e
    ez idáig 111-116eFt

Ha ehhez hozzávesszük a valóságot, azaz, hogy az otthoni felhasználóknak alanyi jogon jár minden szoftver (nem azért mert szeretnek lopni, hanem mert annyira könnyű bármit ingyen beszerezni és annyira csekély a kockázat).

Na akkor most hasonlítsuk össze a két platformot ugyan annyi pénzért!
    processzor: a pc-é gyorsabb
    memória: a PC-ben kétszer akkora
    videokártya: 32MB 9200 vs 256MB 9600XT nem említhetők egy lapon
    merevlemez: 40-80GB vs. 160GB - 2-4 szerese
    ház: a Mac-é szép és kicsi a pc-é mindenképpen nagyobb és izlés dolga, de szerintem általában csúnyább is
    szoftver: ha akarom a PC-nél ingyenes. A PC-nél az összes, a Mac-nél csak az a pár amit hozzá kapsz, a többiért már pengetsz keményen.
    bővíthetőség: a PC-nél sokkal könnyebb és sokkal olcsóbb
    Szoftverellátottság: mindkettőnél fasza, de a PC-vel jobban lehet játszani ha valaki arra gerjed

Ha mindezeket figyelembe vesszük, már is árnyaltabb a kép és érthető, hogy miért használ az emberek messze túlnyomó többsége PC-t.
  • asysoft
    Ez a gép ütős... Kár, hogy játszani szoktam:( Jól látom, hogy a VGA integrálva van?
  • Inquisitor
    4000 körül kapni USB-s 10/100 ethernet cuccot, kb. ugyanennyi egy USB-Link kábel (ami technikailag ethernet), de ha figyelemb vesszük, hogy van benne Airport (W-Lan), meg Bluetooth is, lehet felesleges is.
  • Nyiri
    Ki fikazta a mac-t? En nem.
  • pafi
    Értem én, de ennek mi köze ahhoz, hogy a minit inkább egy barebone géppel kéne összevetni, nem egy midi towerrel?
    Esetleg egy Brand géppel...
    És miért Te válaszolsz?
    Egyébként nekem is PC-m van otthon, viszont mac-kel melózok.
    Mivel macre nincs SW Galaxyes ez így is marad, de azért nem kéne fikázni a minit, mert zsír cucc. (Itt 8 mac van, de a G5-ösömön kívül verné mindet prociban, pedig ezeken melózunk napi 10 órát.)
  • Cat #25
    nekem a belső felépítése jön be

• htmm
    Nagyobb teljesitmenyu home servernek se lehet utolso (csak lehessen bele meg LANt tenni)
    Kicsi, nem fogyaszt (tul) sokat, megse gyenge :)
  • Inquisitor
    Na igen, MiniITX és Barebon gépeknél ált. csak az alaplap+ház olyan 60.000.
    De ha elvonatkoztatunk a magyar lopós mentalitástól, akkor azért az a szoftver amit adnak hozzá, az PC-re van vagy 100.000Ft külön.
  • Nyiri
    Jo nevetest, de nincs igazad.
    Szerintem jo a MAC, sot, de mivel en nem csak dolgozok a geppel, hanem jatszok is neha ezert nekem total nem erne meg a MAC. Anyagilag meg nem allok ugy, hogy vegyek egy MAC-t es tartsak egy PC-t is.
  • pafi
    Ha valakit érdekel is a Macintosh annak pár link
    X vs. XP (lámáknak: a legördülő alatt van a lényeg)
    iMac G5 teszt, ahogy egy PC-s látja
    Mi az az OSX
    Anyázni pedig itt lehet.
  • Vers
    azért szomszéd honban olcsobb lesz valamennyivel, mivel ott 10%-al kisebb az áfa
    meg nem pakolnak akkora árrést se a cuccokra
  • Macc
    Vond csak le nyugodtan az XP Home arat, az ugysem 1 kategoria az OS X-szel (+iLive + Apple Works)...
  • Vers
    22e-ret simán megér az hogy macos-t kell használni winrongy helyett
    :)
  • LaPalma
    ne kelljen senkit rábeszélni a mac-re. a windózra se. demokrácia van, mindenki azt vesz, amit akar.
  • pafi
    Most jut eszembe, hogy magyarországon ciki legális szoftvert használni, biztos rám kiabálnák, hogy bele mertem írni az XP-t.
    Úgyhogy stornó, bocs, 22e a difi....
  • pafi
    nana, azért ha már hasonlítgatni akarsz akkor minimum barebone géppel kéne próbálkozni, nem?
    Például:
    házak (lappal, táppal) ( 44.950 Ft - 121.250 Ft és még a legnagyobbon is intel chipset vga van "Beépített Intel GMA 900 grafikus vezérlő (max. 256MB megosztott memória)" ami még csak nem is dvi, hanem vga, szóval: LOL) legyen 60e, közép ár
    combó dvd 12e
    Proci 15e (direkt nem választottam drágát)
    procihűtő 3e
    HD 40G 10e
    ATi 9200 13e
    256 DDR 8e
    oem win xp home 20e
    bazz akárhogy számolom 2 ezer forinttal olcsóbb a PC!
    Akkor tényleg gagyi ez a mac mini...
    (szoftver árak:
    iPhoto-Photoshop album (vagy elements) 25e
    iMovie-Premiere elements 25e
    (esetleg iDVD, Appleworks, Garage band (már 8 tracket tud felvenni live)- mibe kerülnének ezek?)
    szóval maradjanak a PC-sek nyugodtan a saját világukban, mi meg majd röhögünk...
  • Macc
    109 netto, az nem rossz. Igy legyen
  • LaPalma
    a kisebbik ára brutto 137K lesz
  • Commandante
    pofás a kicsike
  • Macc
    Vannak akiknek hiaba magyaraznak a design-rol. a forman kivul anyag is letezik. Pont tegnap nezegettem az iPod dock-jat, es arra gondoltam, hogy milyen gisztustalan lenne egy hetkoznapi muanyagbol ez az egesz. Ha nem lenne profin kidolgozva, nem sokat erne a forma. De a 2 egyutt utos.
  • Macc
    Ja ez egy Mac, es egy tonna nagyon jo software-t kapsz, hozza. A Media center funkciohoz egy fel programot sem kell venned. Kicsi. OS X fut rajta. Ugyhogy az a Bluefishes epitokocka nem egy kategoria ezzel. 85W-ot fogyaszt full terheles melett. Nem akarok meggyozni senkit, csak azert ezek nem lenyegtelen kulombsegek.
  • pafi
    Massimo azt mondta itt, hogy max netto 120e lesz.
    Egyébként szerencsére elér odáig a maces közösség hangja, és nem nV 5200-es lett bele. (Hanem ATi 9200)
  • Nyiri
    Kivagok neked aluminiumbol egy ilyen dobozt es orulhetsz... :)
  • Dzsini
    igen, de ez egy Mac :o) és a design nekem nagyon bejön
  • Pheel
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105429376
  • Inquisitor
    http://www.apple.com/macmini/design.html
    Ennyiért max. egy szénnéintegrált übergagyi irodai PC-t kapni itthon ... szoftverek nélkül.
    Én csak arra várok, mikor NEM fog itthon 2,5-3x-os árba kerülni egy Mac.
  • rolika
    jól néz ki.
    azért kíváncsi vagyok, itthon mennyibe fog kerülni...
  • Nyiri
    Az elso kepen Steve vigyora komoly.
  • Alfa Of NS
    Tetszik a Mac-ek dizajnja

De szamomra egyelore meg luxus egy Mac. Majd ha merek kockaztatni ennyi penzt, akkor beszerzek egyet.
  • Alfa Of NS
    Hehe, most jelent meg a cikk, de maris itt pofazok.