77
-
#77 Kedves Major! A Suse igen elterjedt szerver-oldali operacios rendszer, mondhatni az IBM a sajat gepeire a linux disztribuciok kozul a RedHatet, vagy a Suset ajanlja. igen, tudom, hogy fizetos programok is vannak benne, attol lesz 24 000 Ft. De ezek a programok nem az otthoni felhasznlaokat celozzak. -
Major #76 Tisztelt mir! Én azt ajánlom nézzel utánna és pótold a hiányosságaidat! Másrészt ne állíts olyan dolgokat ami nem igaz! SUSE LINUX 9.1 Professional abban különbözik a nem prof verziótol, hogy ez a csomag tartalmaz egy csomó FIZETŐS, leírom mégegyszer NEM INGYENES programot. Az igaz a sima suse biztosan elérhető ingyenesen is, de ha dobozos verziót akarsz csak is a fizetős programokkal tudod megvenni a lentebb leírt áron! Másrészt a suse nem egy kifejezetten szerver oprendszer, de aki akarja hasznáélhatja igy is. De aki linuxos szervert szeretne futtatni nem hiszem, hogy suse linuxra esik a választása! -
#75 Látom nem esett le a párhuzam. Elég gáz, ha ezt magyarázni kell neked... -
#74 linux egy fos: ezt konkrétan mire alapozod? csak a kívácsiság miatt... -
#73 kb ennyi az ár - érték viszonyuk is... a linux egy fos... aki meg legális szoftvereket vásárol az egy láma -
#72 mégegyszer! a susét ingyen le lehet töltenni, teljesen legálisan! -
#71 ismerem a májkroszoft terméktámogatását. egy nagy vicc! volt szerencsétlenségem olyan helyen dolgozni ahol ezzel a nagy rakással kellett alkotnom. öszintén bevallom néha a hányinger kerülgetett.
tetézve ezt, volt szerencsétlenségem dolgozni szinte az összes májkroszoft bénasággal, mivel a cégnek volt egy méregdrága msdn előfizetése. bevallom öszintén, csak sajnálni tudom, aki a májkroszoftnak fizet ezekért a progikért! -
#70 nem usb kábel kellett hanem winfos. -
#69 Windows Server Standard 2003 OEM - (ami ugye feltételezi, hogy mi új gépet/alkatrészt is vásállni akarunk a szofverünkhö mégha nem is, dehát még némi plussz, hogy nagyobb legyen a kasszánkba a mínusz;) ) - 134.300 FT
és akkor az általad említett:
SUSE LINUX Professinal 9.1 - 24.900 FT
bocs, csak hátha valaki nem néz utánna ;) -
#68 mi a faszert nem lehet felfogni, h a professional nem otthoni oprendszer, hanem SZERVER
vagy amit en mondtam,h ingyenes, az a fedora core. de a susenak is van igyenes valtozata. meg a mandrakenek is. es ezek minden nagyon felhasznalobaratok. tehat megkerlek ne idezd be megegyszer a suse professional arat, hacsak nem idezel melle egy win2K3 arat is. -
Major #67 Másrészt szervereknél is igen NEHÉZ az ÖSSZEHASONLÍTÁS mivel annyiféle változat létezik hogy nem lehet csak így leszűkíteni hogy win2k, win3k szerver(ek). => http://eurocat.hu/szoftver/
teljes szerverárlista...
A szerverrekkel kapcsolatban, amit egyel lejebb írtam, csak a suse szerverek árai. De mondjuk van itt red hat - 1 530 711 Ftért is...
stb. stb. nem akarok már több árart bemásolni.. -
Major #66 SUSE LINUX Professional 9.1 - 24 900 Ft
=>
http://www.ulx.hu/suse/show_page.php?op=show&file=sl91.html
Kérdezem én ha ingyen van, akkor miért vannak feltüntetve árak? Amúgy officehoz visszatérve én is írtam hogy, hogy nem kötelező microsoftos officét használni, ott van az openoffice is ingyen...
Másrészt szerintem ezek sem olcsók:
SUSE LINUX Enterprise Server 8 -> 182 000 Ft - 233 740 Ft
SUSE LINUX Openexchange Server 4.1 -> 322 400 Ft
u.i.: Mondjuk bemegy egy átlag user a boltba és azt mondja kérek egy linuxot, szerinted az eladó aztmondja neki: Nézd töltsd le innen meg innen! A fenét elődobja neki a dobozos susét meg a sobozos uhut stb. és meg mondja neki ennek ennyi és ennyi az ára...!
-
#65 Megjegyezném, hogy ha gondod van a csúcs nullpénzes szoftvereddel, akkor magadra vagy hagyva. A csúnya MS (fúúúj!) szoftverek esetén komoly terméktámogatás van. Persze, ha sosem próbáltad, akkor könnyű lesz lefikáznod az ilyesmit. -
#64 Az első elektronikai áruházban egy 500 Ft-os USB kábel is 3800 HUF... -
#63 > Akkor hogy is van ez...?!
háááát, úgy hogy amikor kerestem winfosokat (amit persze online nem nem lehet letölteni ingyen) bementem az első elektronikai áruházba és elájultam az árakon. winfos xp 150 ezer omg! office xp 275 ezer omfg! visual studio 6 650 ezer omfffg! lol! -
#62 további érdekesség:
ftp.suse.hu 0Ft
http://www.hup.hu/~trey/SuSE9.2/SUSE-Linux-9.2-FTP-DVD.iso 0FT
OpenOffice.org 0Ft
etc., etc.
^^ -
#61 de hogy beszalljak en is az ar-flame be
a linux otthonra olcsobb. ez tagadhatatlan teny. letoltesz ingyen egy fedora coret es a windowsnal nem sokkal tobb szakertelmmel tudsz vele csinalni mindent, meg korlatozott mertekben jatszani is. ez ahogy irtatok is olyan 60 000 Ft sporolast jelenyt, (mar ha nem feltetelezzuk, hogy az atlag usernek visaual studiora van szuksege :P) ami habar nem a lentebb embegetett felmillio, meg 150000 Ft, de bizony tobb, mint a semmi. eppen 60000 Ftal, es ez egy alacsonyabb arfekvesu PC aranak mar a jelentos hanyadat teszi ki. szoval azert nem kell odaig sem eljutni, hogy a windows meg office ingyen van, mert nem.
vajon miert latja mindenki fekete-feherben a vilagot? van !@#$!@#$sok szurke is. meg szinek is. se nem megfizethetetlen, se nem olcso. -
#60 Nem szeretnem egy picit sem vedeni egyik oldalt sem, de amit odairtal az nem mas, mint demagogia, mert a Suse linux professional szerver OS, a win2K meg 2K3 szerverrel kellene osszehasonlitani, es akkor mar megint lenyegesen olcsobb lenne.
nem akarok belemenni az ultimate erv vitaba, mert nem draga a windows otthonra szerintem, csak azert irtam le, hogy azert esszel kellene bepostolni ide az arakat. es a felretajekoztatas nezopontfuggetlenul zavarja a szememet, es meg akkor is jo ezt elkerulni, ha igazad van.
szerintem. -
Major #59 Mr. B pedig már fél milliónál járt winnel együt. Akkor hogy is van ez...?! -
#58 Microsoft VC#.NET Std 2003 Win32 English Intl CD 37.000
Microsoft VC++ .NET Std 2003 Win32 English Intl CD 37.000
Hát ez sem félmillió. Érdekes. Összeadni már nem is merem...
-
#57 Folytassuk:
OFFICE 2003 BASIC EDITION OEM HU 37.700
OFFICE 2003 SMALL BUSINESS OEM HU 49.400
OFFICE XP PRO OEM HU 61.700
Mintha nem több százezres árakat látnék. Biztosan átverés...
-
Major #56 Árakat csak tájékoztató jellegel írtam le. Mindeki úgy vonja le a következményeket, ahogy akarja... -
mrzool #55 Fuj, nem szabad árakat bemásolni, még megzavarod őket!:))) Különben is, mindjárt jönnek az újabb 'végső' érvek, hogy bezzeg az XP-t 'szűzen' kapod, míg a SUSE mellett ott lesz egy csomó progi. Más kérdés, hogy azokat ugyanúgy, ingyen le lehet tölteni vindóz alá is... -
Major #54 Egy kis érdekesség:
SUSE LINUX Professional 9.1 - 24 900 Ft
OEM Windows ® XP Home HU - 22 660 Ft
OEM Windows XP Prof. HU - 36 800 Ft
Aki pedig drágálja a microsoft féle office sorozatot. Annak ajánlanám az Openoffice, Magyaroffice, Ability Office nevű programcsomagokat, amik között fellelhető ingyenes és nagyon jó árban lévő is! -
#53 Az lenne a korrekt, ha MINDEN hibáról szó esne... -
#52 Nem tudom ez mennyiben cáfolja a #30-ast...
Ezen túl a mezei Windows user éppen azért hiszi, hogy a Linuxban nincs hiba, mert nem rakják elé a híreket, mások pedig szajkózzák úton-útfélen, hogy azért, mert nincs is miről írni... -
#51 Na látod, így mindjárt más, így már korrekt. -
#50 Lehet, de IE-t (meg Windows-t) azért többen használnak, mint Linuxot, és gondolom, a Linuxosok nagyobb eséllyel tájékozódnak mondjuk a hup.hu-ról, mint innen, míg egy mezei Windows-felhasználóhoz talán könnyebben jutnak el az itteni hírek. -
#49 Ráadásul a hiányolt híred is ideért...
Link -
#48 Tényleg! Minden mezei user gépen ott kell csücsülnie egy Visual Studionak. ROTFL -
#47 Mondjuk ez nem csak átminősítés, mégsincs róla semmi hír errefelé. Súlyos hiba? Igen. Linux kernel? Igen. Érinti a legfrissebbet is? Igen. Mégsem... -
mrzool #46 "fizetek 150 ezer forintot a winfosért"
Hülyeségeket beszélsz. Nézz már meg egy árlistát... -
#45 nézdd az, hogy esélyt sem adsz a linuxnak az nem kifogás. próbáld ki a susét, fedorát, mandraket, ezek kezdő felhasználó igényeihez vannak igazítva. minden szutykot beleépítenek, hogy még a nagymamák is megtalálják a nekik való programot.
most már az az érv sem áll meg, hogy azért fizetek 150 ezer forintot a winfosért mert az kényelmes. a suse legalább olyan kényelemes, ha nem kényelmesebb! felhasználásban és installálásban egyaránt.
meg egyébként is, winfosra még meg kell venni az officet, visual studiot, stb-t, akkor máris ott a vagyok, hogy fél millió forint. ez - legalábbis nekem - nagyon sok pénz! ezt én évente vagy másfél évente nem vagyok hajalandó kifizetni bill gécnek! ha te kifizeted, lelked rajta! ^^ -
FTeR #44 nem akarok bele szólni a vitátokba, de egy átlag júzernek nem számítanak a biztonsági hibák, mégha be is tör valaki a gépre mit tud vele kezdeni? És mér pont az enyémre tőrne be? stb. stb. És kis részben igazuk is, ez kb olyan mint, h mért pont engem és mérpont most kapna el a kaller?
azonban használhatóságból nekem a linux a 0-hoz közelít, mert semmi olyan nincs rajta amit használok, de még csak életképes alternatíva se (nem játékra gondolok). Ha mások lennének az igényeim biztos linuxot használnék.
"én a te helyedben lapítanék és sírnék, hogy egy ilyen proramra dobtam ki a sok százezer forintot, amikor ingyen megkaphattam volna a sokkal kevesebb hibát tartalmazó, sokkal jobb programot."
egyszerűen nincs igazad. nem a mondanivalóért, hanem a hozzáállásod miatt -
#43 mindenkinek egyéni nyomora, hogy mire szórja el a pénzét!
én a te helyedben lapítanék és sírnék, hogy egy ilyen proramra dobtam ki a sok százezer forintot, amikor ingyen megkaphattam volna a sokkal kevesebb hibát tartalmazó, sokkal jobb programot.
de te tudod, te keresed rá a pénzt! ^^ -
ATi #42 Thunderbird 0.8, 0.9.3 ...stb, miért nem akkor a 0.1-es verzóban keresik a hibát? Ennek semmi értelme, kutassák az 1.0-t és annak a hibáit publikálják, ne pedig a több mint 4 hónappal ezelőtti (már aktualitását vesztett) verzióét
1-edül a Secunia által feltárt hibának van hírértéke a cikkből, a többi része a cikknek csak blikk szinvonal -
#41 Nem figyeltél, azt mondtam, hogy legalább egy nyúlfarknyi update-et megérdemelt volna (mondjuk egy kétsoros rövidhírt). Októberben ugyanis még nem vették kellően komolyan ezt a sebezhetőséget (főleg a MS), csak most január 7-én sorolták át az "extremely critical" kategóriába. -
mechorg #40 Mégis kisebb, kevesebb a hiba és jobb(an tetszik nekem) a böngésző. Hajrá Mozi! -
#39 Ha igazad lenne ezzel az áttúrnák a kódot dologgal, akkor hozzájönne az a tényező is a helyzethez, hogy egy hibát könnyebb lenne felderíteni, kevesebb munkát kéne belefektetni (sok esetben jóval kevesebbet), így ez ellenpontozná az elterjedtség hiányából fakadó hamis biztonságot.
Amúgy eleve nem vagyok híve ennek az elterjedtséggel arányos hibaszám elméletnek, ha szabad így nevezni.
Ja, egy kérdés:
Egy A szoftverben legyen n hiba, egy B szoftverben pedig m hiba. Az egyik (mondjuk az A) zárt, míg a másik szabad forrású. Szerintetek mennyi hiba kerül felfedezésre? Tfh. hogy a két szoftver nagyjából ugyanolyan képességekkel rendelkezik (fícsör :-). A megfejtő kap egy puszit Cameron Diaztól (:-) -
Cat #38 Mivel októberi a hir, az SG is októberben irta meg
meglepő :)