77
  • Sil78
    Hmm, és erről hol a hír? Igaz, nem új, de még megvan, és most pénteken minősítették át "extremely critical"-ra (nincs rá javítás, nem igényel a felhasználó részéről közreműködést, hozzá lehet vele férni a rendszerhez távolról, SP2-t is érinti...), szóval azért egy nyúlfarknyi kis update-et megérdemelne (ha a nyílt forráskódú szoftvereknél egy "less critical", spoofing-ra alkalmas sebezhetőség is hír)...
  • Major
    Személy szerint nem értem a problémádat! Szerintem semmi közöd, hogy ki mennyiért vásárolta meg a saját oprendszerét! Másrészt igen ÉN megvettem eredetiben a widows xp proft. és semmi bajom vele! Nem értem hogy hol fáj neked az, hogy én venni mertem egy microsoftos terméket vagy bárki más...Ha nem teccik akkor használd az "ingyenes" linuxot és légy vele boldog. Nem értem miért jó mindig leócsárolni azt ami szerinted nem jó. De lehet, hogy másoknak az pont jó. Én a te helyedben csöndbe lapítanék és normális hozzászólásokat írkálnék ez után... Az előző gondolathoz visszatérve :Operát használok, frissítésekhez meg ie-t! Eddig semmi bajom sem volt Winnel, akármennyi "kritikus" hiba is van/volt benne...
  • dduma
    Operaaaaaaaa powaaaaaaaaa
  • waterman
    szerintem nem érdemes fikázni egymást. tökéletes program nincs, csak aminek befejezték a fejlesztését.. így biztonsági hibák mindíg is lesznek. ha a firefox is olyan elterjedt lenne mint az IE akkor azt is az utolsó bitig áttúrnák a rosszindulatú emberek betörési pontokat keresve. IE-nél ezt nem tehetik, mert nem nyílt a forrása, ott rájönnek kód nélkül! és ez a gond.. ha így black box testing módszerrel ennyi hibára jöttek rá, mennyi lehet még benne?..
  • b
    pénz a lelke mindennek! :)

milyen érvre egyébként?
  • mrzool
    Eskü, tegnap óta erre az ultimate érvre vártam... LOL, nem kellett csalódnom.:)
  • b
    itt a nagy különbség az hogy te egy rakás pénzt fizettél a winfosodért a sok ezernyi kritikus hibával együtt, míg én ingyen használom a linuxomat meg a mozillámat pár jelentéktelen hibával!

hmm..., fizettél érte ugye? és nem loptad billi bácsi szoftverét?
  • Pheel
    "Ha jól gondolom azért van itt ez a cikk, mert a linkportálokon egyensúlyba akarják hozni az arányokat."

Köztudomású, hogy aránytalanul több cikk jelenik meg SG-n MS hibákkal kapcsolatban, mint OpenSource-szal kapcsolatban, de nem azért, mert az a valós arány. Egyszóval, amit kifejtettél, közel sem igaz.
  • irkab1rka
    Ezek elég mondvacsinált hírek. Ha jól gondolom azért van itt ez a cikk, mert a linkportálokon egyensúlyba akarják hozni az arányokat. Ha jól tudom, most derült ki, hogy 3 újabb kritikus hiba van az explorerben (xpsp2-vel is megy az egyik, activeX scripting hiba) amihez neked csak egy bannert kell megnézned, és kész (ez ugye nem egy súlycsoport azzal, hogy ha valaki hozzáférhetNE a temp folderedhez (amihez azért kell-egy két biztonsági hiba a futtató OPRENDSZERBEN) akkor LEHET, hogy hozzáférne VALAMIHEZ...

Viszont átleguser megnézi a linkeket és azt mondja: ááááá hiába jön fel a firefox vagy mi, az is ugyanolyan hibás, mint az explorer, és akkor már inkább mégis legyen windows, mert a nagy cég mégsem engedheti meg magának, hogy ne javítsa ki.

Persze átlag Júzer kicsit hülye, csak éppen sokan van :)
  • Pheel
    Tudod, ez egyfajta humoros válasz az első néhány valóban idióta hozzászólásra...
  • Razgon
    De igen, biztos forrásból tudom, hogy egy vízbe esett Wint futtató laptop puffer-túlcsordulása miatt következett be.

Bill Gates monnyon le! :))
  • hornbali
    Jah, mindegy mi a hír az Microsoftot lehet szidni...
    A szökőár miatt nem a Microsoft a hibás véletlenül?
  • hornbali
    #16. és #17. hozzászólás...
  • hornbali
    Télleg elhiszitek ezt a sok hülyeséget amiket írtok?
  • Cat #23
    mi köze az ujságiroknak a hibák felderítéséhez?
  • Tetsuo
    Peti, az igazi újságírói munka az ha felgöngyölítesz egy Microsoft csalást, nem pedig az ha lefordítasz egy friss hírt. :)
  • h4x0r
    Habar az OSS kozosseg elkotelezett hive vagyok (becs szo :-), megis igazat kell adnom abban, hogy az IE hibainal joval nagyobb volt a felhaborodas.
  • Sil78
    Van sebezhetősége, persze, mindennek van. (A cikkből említettek közül mondjuk speciel csak 1 érinti a jelenlegi verziókat.) Csak épp van némi különbség az IE és a Firefox ismert és nem javított sebezhetőségeinek számában és súlyosságában is... (Pl az IE egy októberben felfedezett - és azóta sem javított -, SP2-t is érintő hibáját pár napja minősítették át a legsúlyosabb, Extremely Critical fokozatúra.) Mellesleg ha a Firefox lenne annyira elterjedt, mint jelenleg az IE, akkor is biztonságosabb lenne nála, pl mert ez legalább nincs beépítve az operációs rendszerbe.
  • PityBull
    " Szerintem nagyrészt mindegy, mennyi és milyen minőségű hibákat találnak nemms termékben, hiszen a rosszakaróink nagy része inkább az ms programok hibáit szeretik kihasználni, a közös ellenség cím miatt. "

Hát ebben nem bíznék annyira! Ha majd a nem microsoft-os operációs rendszerek, böngészők is hasonlóan elterjedtek lesznek, mint a Windows meg az IE, akkor a "rosszakaróink" nem fogják azokat sem megkímélni...
  • PityBull
    Milyen jó, hogy van MS és hogy lehet szidni izomból!
    Tökmindegy, hogy mi szerepel a cikkben...
  • Pheel
    Így van! Sőt, továbbmegyek: a szabad forrású szoftverekben hibákat elhelyező programozókat képez és alkalmaz a bűnös módon, piaci helyzettel visszaélve szerzett, jogtalanul birtokolt úgynevezett nyereségéből. A szemetek!
  • archkoven
    Minden józan gondoldkodású ember számára teljesen nyilvánvaló kell hogy legyen, hogy az álhírek és a dezinformáció hátterében a Microsoft... ahhh ezer bocs mikrofos -vagy inkább m$- áll.
    A Firefoxban és a Mozillában semmiképpen sem lehet hiba, mert hibákat csak az m$ szokott elhelyezni a programjaiban. Mindezt természetesen szándékosan mert gonoszok.
  • [HUN]PAStheLoD
    hú milyen komoly hiba ... amúgy köv. nightly buildban már benne is lesz a fix..
  • lamase
    1-2:D
  • lamase
    11.18.2004 : Apache <= 2.0.52 HTTP GET Remote Denial of Service exploits
    10.21.2004 : Apache <= 1.3.31 mod_include local buffer overflow exploits
    07.22.2004 : Apache httpd Arbitrary Long HTTP Headers DoS exploits
    12.06.2003 : Apache 1.3.*-2.0.48 mod_userdir remote users disclosure exploits
    06.08.2003 : Apache <= 2.0.45 APR remote Exploits -Apache-Knacker.pl

...

• mrzool
    "Anno az apache webszerverben is találtak 1 darab hibát, kijavították, azóta többet se."

LOL, ezt a hülyeséget hol olvastad?:)) 1 hiba az apache-ban, hát persze...:))
  • pemga
    A különbség itt imho a sebességben lesz, mennyi idő alatt reagálnak. MS-nél ez pár hét (ha nem számítjuk a "kapcsoljuk ki a fícsört" üzeneteket.)
  • Torry
    Múltkor az IE-ben találtak 3 hibát és az mind kritikus volt.

Itt egyik sem.
  • mireez
    "hiszen a rosszakaróink nagy része inkább az ms programok hibáit szeretik kihasználni"

ez így van
  • SinClaiR
    Szerintem nagyrészt mindegy, mennyi és milyen minőségű hibákat találnak nemms termékben, hiszen a rosszakaróink nagy része inkább az ms programok hibáit szeretik kihasználni, a közös ellenség cím miatt.
    Vagy rosszul látom?
  • mireez
    sztem nincs is hiba mozilában és firefoxban sem. csak kamu!!!

CSAK ms softverekben van hiba, ez köztudott...............................................
  • valamit
    Akárhogyis, de az itt tárgyalt hibákból az első és a harmadik bekezdésben lévő a jelenleg legújabb verziójú programokban nem merül fel (legalábbis a szövegből nem következik)... Ez kicsit olyan mintha az Win98 vagy az IE 3.0 biztonsági hibáit írná le valaki manapság :)... esetleg célszerű újabbat használni, bármily meglepő is :) + ráadásul a Thunderbirdel kapcsolatban csupán bétás program (1.0 előtt) hibái merültek fel, ami megintcsak nem igazán megdöbbentő, asszem :)
  • lck
    Hát ez nagyon lol :))))

A hibát nyilván nem a Microsoft írta. Ezt Senki nem mondta. Csak arra a nyilvánvaló tényre kívántam felhívni a figyelmet, hogy az alternatív böngészők növekvő térnyerése idején, ezek a hírek nagyon jól jönnek a Microsoft-nak. Természetesen mindenki azt a böngészőt használja - és azzal szenved - amelyikkel akar.
  • mittu
    Sebaj, én továbbra is mozillázok, 1.7.5-el.
    Anno az apache webszerverben is találtak 1 darab hibát, kijavították, azóta többet se. Remélem ez itt is így lesz, nagyon bízom benne.
  • droland
    Hát ez nagyon lol :))))

Ha MS hibát vesznek észre, az milyen jó, az természetes, ha máshol vesznek észre hibát... KENNYÜK A MICROSOFTRA!!!!!

Annyira NAGYON NAGYON NAGYON LOL!

És erre tényleg nem lehet más mondani....de mégis: nevetséges...
  • mir
    nem.
  • lck
    Gondolom a fenti kutatásokat M$ is szponzorálja.