56
  • gyűjtő
    #56
    Szervusztok!

    ELÁRASZTOTTAK A KÉMPROGRAMOK! SEGÍTSÉG!
    Mitagadás egy regiszter kulcs vadászata közben olyan oldalra tévedtem, ahonnan zsákkal öntötték be a kémprogramokat. Azóta is küzdök azért, hogy megszabaduljak tőlük.
    Tájékoztatásul:
    Az alábbi kémprogramvédők vannak a gépemen telepítve:
    1. Spy Sweeper
    2. Spybot
    3. Mikrosoft AntiSpyware
    4. Adaware

    Az alábbi kémprogramok tolakodtak be:
    1. IstBar
    2. IstBar-istsvc.exe
    3. IstBar, version 1 - Excution Denied
    4. Power Scan
    5. TeenXXX (TinyBar)

    A kémvédő programjaim működőképes, élő programok, frissítéssel.
    Lefutattam őket teljes és csökkentett üzemmódban (ez utóbbinál kikapcsoltam a rendszervisszaállítást).
    Az a gond, hogy a Windows XP betöltésével egyidőben jelzi a rendszer, hogy az Ist Service betöltődik. A Firefox1.0.1 böngészőt használom, amely program óvott attól, hogy arra a lapra belépjek, de nem hallgattam rá.

    Örömmel venném, ha lenne valami jó ötletetek a képrogramok kiírtására.
  • Duddits
    #55
    Nekem nagyon tetszik a progi.
  • dduma
    #54
    fúj. :D
  • kia71
    #53
    Kiprobaltam (volna) ezt a progit, de "nagy sajnalatomra" kozolte, hogy lejart a beta teszt szamara kikotott ido: 2005.07.31.
    No comment
  • Sil78
    #52
    Windows alatt sincsenek olyan gondok, hogy kémprogik, csak kell hozzá némi odafigyelés. (Meg egy rendes, biztonságos böngésző, főleg, ha nincs XP SP2-d.)
  • Sil78
    #51
    Valószínűleg mert "szponzorok" nélkül raktad fel. Nem mindenki figyel ám oda telepítés közben ilyen apróságokra, ne tudd meg, mit összeszenvedtek egy csomóan különböző fórumokon emiatt...
  • Pheel
    #50
    Hogy miért is? Mert lusták és még a Windowst sem képesek rendesen használni, nemhogy valami bonyolultabbat...
  • Sauron
    #49
    Ha mindenki fikázza az MS-t! Miért nem használtok Linux-ot? Aki ért hozzá és jól beállitja, annak nincs ilyen gondja, hogy kém progik!
  • RelakS
    #48
    Én csak a next-et nyomogattam asszem

    Mindenesetre a köv reinstallkor figyelni fogom, hogy mit ír a dolog, de egyenlőre még nem érett meg rá a windows. Ha így haladok, nyárig nem is fog :)
  • Pheel
    #47
    Nekem sem, de nem tudhat mindenki angolul és nem érthet mindenki a géphez, hogy az elején ne csak a Next gombot nyomogassa, hanem olvasson is néha...

    Aztán persze lehet anyázni, hogy de szar a Windows, meg rohadjon meg a MS.
  • RelakS
    #46
    Fura, nekem az msnPlus! még ilyet nem produkált, pedig egy ideje használom
  • mittu
    #45
    Ezt én is olvastam, 2006-ig még valóban lesz update 98hoz. Aminek én is nagyon örülök, tekintve, hogy kisebbik winyómon kiválóan fut, remek tartalék rendszer.

    A témához pedig… leginkább ismételni/kiegészíteni fogom a számomra fontos hozzászólások részeit, mivel már megelőzött a nagytöbbség.
    Olvasgattam, s többen panaszkodtak a flashgetben található spywarre. Ha tudjátok, hogy van benne, minek használjátok? Nekem sose volt problémám az alap vindózossal, mindig full sávval töltöttem, sosem szakad meg. De ha már mindenképpen használod, ott az ignore…
    DC: remélem, nem hurrogtok le azonnal, én is lelkesen dczek, mert :)
    De ha ms oldalról néztek: nem baromi jó ötlet spywareként kijelezni egy, a világon elterjedt fájlcserélő proit?… szerintem de. Ennek ellenére ott az ignore, lehet használi.

    Egyébként most próbáltam, nekem a VNC-t is beláthatatlan következményekkel járó kémvírusformatálóprogramnak jelezte… :x

    Dzsini hozzászólására reagálva: igen, euroszázmilliók. Mivel a hozzá nem értő otthoni userek mindegyike mellé nem rendelhetünk 1-1 rendszergazdát, kénytelenek ők elvégezni a telepítéseket/karbantartásokat. A figyelmetlenebbek nem olvasnak figyelmeztetéseket, rákattintanak minden mailben érkezett linkre, s gépük hamarosan megtelik az interneten kószáló, az ostoba userekre specializálódott kémprogramokkal, pornóoldalak linkjeivel, egyéb szarokkal. Ekkor a juzer micsinál? Elviszi a gépét szervízbe / hív egy szakértőt. A lényeg most következik: az ilyen és hasonló userekből élnek ma a világon több millióan. Értük fejlesztik a jól megfizetett programozók a vírusirtókat / spywareket/egyéb programokat, melyeket el lehet adni, a 2003-2004 jelzés helyett 2005össel, melyben max áthelyeztek két gombot, és picivel szebben néz ki. Ezt mind a hozzá nem értő, esetleg ostoba userekért teszik. Mégegyszer mondom, ebből rengetegen profitálnak. Többek közt néha én is. Tetszik, nem tetszik:) A hozzáértők pedig vígan beállítják rendszerüket, szűrik leveleiket, nem nyitnak meg ismeretlen linket.

    Így hirtelen ennyi, remélem nem fognak csuklani itthon, és valaki egyet ért.

    Üdv.
  • Anteris
    #44
    Bőven jó nekem a 98 a régi gépemhez. Az előbb néztem, vagy 30 javítás található 98(se)-hez a microsoftnál. A legutolsó valami directx 9c-s cucc.

    Meg itt van ez is a kételkedőknek:

    "2004.01.13.
    A Microsoft 2006-ig támogatja a Windows 98-at és a ME-t
    [0 hozzászólás]

    Néhány nappal az előtt, hogy felhagyott volna a Windows 98 és a Win98 SE támogatásával, a Microsoft úgy döntött, 2006. június 30-ig meghosszabbítja e termékei életét. Ugyaneddig az időpontig támogatja a Windows Millennium Editiont is.


    A Microsoft eredetileg január 16-ával be akarta szüntetni a Windows 98 és a Second Edition támogatását, vagyis ez után nem lett volna elérhető a telefonos támogatás, és megszűntek volna a verziók biztonsági frissítései. A Windows Millennium Edition támogatása pedig eredetileg 2004. december 31-ig tartott volna. A szoftveróriás az után változtatta meg a véleményét, hogy kiderült, még mindig nagyon sokan használják e termékeket, amelyek 1998 júniusa, ill. ’99 júniusa óta vannak piacon.

    Az IDC becslése szerint 2003 végén a Windows 98 58 millió példánya fut szerte a világon. A kanadai AssetMetrix tavaly év végén 670 amerikai és kanadai cég 370 ezer PC-jéről gyűjtött adatokat. Úgy találták, hogy a cégek 80 százalékánál van legalább egy PC, amely vagy a Windows 95-öt, vagy a Windows 98-at futatja. A régebbi operációs rendszer felhasználási aránya 27 százalékos.
  • Dzsini
    #43
    a 98 és a 2000 terméktámogatása már megszűnt.
  • Mr Manson
    #42
    ami fizetős lesz
  • Killgore
    #41
    Hmm. Jónak tűnik. kiváncsi leszek majd a final verzióra.
  • Parappa
    #40
    Ezekután meg véképp nem nyúlnak majd az IE biztonsági réseihez...
  • Sil78
    #39
    Ahogy Microsoftékat ismerem, nem lesz. Tudod, a szokásos: vegyél XP-t, és akkor már vegyél hozzá új gépet is. Mivel nekem is Win98SE-m van (így SP2 sincs), és ez jelenleg nem opció, én úgy oldottam meg, hogy egyszerűen böngészőt váltottam (bár eredetileg más okból, de igen hamar megtapasztaltam ezt a nem várt mellékhatást). IE nélkül ugyanis egyszerűen nem jön be ez a sok szemét (hacsak nem valami programmal, de veszélyes programokat nem szokásom felrakni).

    OFF: Mellesleg az IE ismert, de nem javított sebezhetőségeinek besorolása jelenleg "extremely critical" a Secunia szerint (katt ide), és ez a kritikus cucc pl konkrétan az SP2-t is érinti, úgyhogy érdemes kerülni az IE használatát, legalább amíg ki nem adnak rá javítást.
  • Sil78
    #38
    Valószínűnek tartom, hogy nem az MSN Messengert titulálta veszélyesnek, hanem a hozzá feltelepített MSN Plus! nevű adware progit, ami - mivel lop.com-ot tartalmaz - tud igen érdekes dolgokat produkálni. (Pl eltüntethetetlen ikonok az Asztalon, kezdőlap megváltoztatása, reklámok, popupok megjelenítése, stb...)
  • Anteris
    #37
    rossz ötlet
  • BlackRose
    #36
    Terminator ignored... nem is tudja mi az a Microsoft... nem kell rá figyelmet fordítani... persze nem akarok flamezni, de amikor az MS, Linux, Intel vagy AMD van a topic központjában akkor mindég valami hozzá hasonló überman kikezdi a témát, és hozzám hasonló néha rövidlátó pofa meg beugrik neki... érdekes, de még eddig sohasem volt másképpen.
  • BlackRose
    #35
    ajánlom, vágd ki az ablakon, mármint mindent ami nem (NT), 2000, XP vagy 2003, ami a Windowsokat illeti...
  • Anteris
    #34
    98(SE)-hoz is lesz vajon?
  • hornbali
    #33
    Nem lehet jó semmi amit a Microsoft dob piacra?
  • The Termentor
    #32
    lehet hogy a program tesz fel nehany spywaret hogy le tudja szedni es bebizonyitsa hogy jobb :)
    mikroszoft tuti megcsinalja :)
  • TeszteloPontHu
    #31
    Én a minap találkoztam egy olyan aranyos adware-rel, amit az ég világon semmi nem tudott leszedni. Sem Trend Micro, sem Spybot, sem AdAware, sem Spy Sweeper, sem az MS új programja, semmi (persze mindegyikből a legújabb, frissített verziót próbáltam). A legtöbb megtalálta, kiírta, hogy leszedte, de amint elindult az IE, ott volt az átirányítás, és a felugró ablakok. Csak kézzel lehetett kiiktatni...
  • asdefge
    #30
    Szia! Nem kötözködésképpen, de tudod egyáltalán mennyi egy IE upgrade? Mintegy 100 megabájtnyi down, feltéve ha mindent az M$ oldalakról szedsz és szót fogadsz az ott leírtaknak - ilyen-olyan frissítések, toldó-foldó vackok. javascript:put('mf3') Teszemazt mindezt modemről. Mondjuk 2x megszakadok. javascript:put('nemtudom') Akkor most akarjam én ezt a vackot, ami minden fájlcserélőt zsigerből kiherél, vagy nem akarom?javascript:put('help')
  • Janek81
    #29
    Nálam olyan programra nem kiabált, ami valóban ártalmatlan. Flesgetet nekem is kidobta, de előtte is tudtam róla, hogy van benne valami. De mivel szvsz nincs ennél jobb download manager, megbarátkozom a gondolattal, hogy nem csak olyan adatforgalmat bonyolít, amire utasítom. Ettől ez még valós probléma marad, szal nincs szó túlspirázozz veszélyről.
    No de túl van ez a dolog már ragozva. Jó cucc lesz, ez a lényeg. :)
  • mireez
    #28
    flasget-et találta, edonkex bejegyzést, meg 2 vmit. összesen 4 gyanús programot. tudtam mi kell és mi nem, így cselekdtem. MSN-t (7.0) nálam pl nem jelezte.
  • bala_
    #27
    VAgy feleselegesen vakriasztásokat produkál, és tulspirázza a veszélyt!:) Mindenesetre jó lesz, majd a többi progival együtt használom!
  • s1lkforrent
    #26
    NINCS tökéletes megoldás! Iskolai gép, crack kereső netoldal, féregroham. A legújabb Spybot S&D, legújabb regisztrált(iskolai) AdAware, legújabb (iskolai)Virusbuster vírusirtó. Közösen 21 db férget találtak, ellenben ténykedésük után is terrorizált még a "Special offer for you" weboldal. Azután, a CWShredder talált még 2 db CoolWebSearch variánst...
    Faszomat, az amcsik ahelyett, hogy a szerzői és szabadalmi jogokkal hülyéskednének, inkább a spam és féreggyáros cégeket tennék hidegre.
  • Janek81
    #25
    "De a további keresők mért nem ismerik fel, illetve mért ignorálják??Azok veszélytelennek tartják, ez meg nem??"

    Nos, többen beszámoltak már olyanról, hogy ez az MS keresőgépe olyanokat is megtalált, amit a többi nem. Innentől kezdve mondhatjuk azt, hogy a többi a szar, mert nem ismerik fel (vagy csak nem figyelmeztetnek - szándékosan) a flesgetbe és más népszerű programokba rejtett szarokat... Természetesen a többi kereső sem szar, de ugye már van mihez mérni.
  • Janek81
    #24
    "A régebbi eDonkey programokat simán tönkre lehetett vágni azzal, hogy az antispyware progik eltávolították a problémás DLL-eket."

    És valszeg ezzel együtt megszűnt minden nem hasznos tevékenység is. Magyarul, az ilyen keresőgépek nem tehetnek arról, hogy egy programba valamilyen módon belekerült valami szemét, csak azt látják, hogy ott van, és a lehetőségekhez mérten megpróbálnak téged, azaz a felhasználót megkímélni tőle. Ha te tudod azt, hogy melyik programban milyen adware vagy más fasságok vannak, ennek ellenére használod, az már a te felelősséged, és nem azt a keresőt kellene fikázni, ami csak megerősíti, hogy ott van benne az a káros rész és felajánlja neked, hogy hatástalanítja - még ha ezzel magát a programot is használhatatlanná teszi.


    "Csakhogy szó sincs veszélyről, szó nincs arról, hogy olyat talált volna, amit a többi nem, inkább csak arról, hogy az adware funkciót tartalmazó teljes progit veszélyesnek ítéli"

    Nem. Leírtam az előbb, hogy látja benne a szemetet, és ugyan kilistázza minden összetevőjét, de ezzel csak neked segít. Ha nincs szükséged rá, akkor mindenestől le tudod takarítani (bár ezt ő maga - mármint a kereső - is megteszi, ha megkéred rá). Ha meg ennek ellenére is használni szeretnéd, akkor uccu neki, ott a lehetőség erre is, figyelmen kívül hagyod a figyelmeztetést és mindenki hepi...
  • DeathMatch
    #23
    Egy biztos nem egy gagyi program, az Adware-t és a Spybot-ot simán veri, azok szerint tiszta a gépem, ez meg talált egy rakás kémprogit..
  • Dzsini
    #22
    akkor marad az, hogy évente legalább euroszázmilliók mennek a levesbe azért, hogy a hozzá nem értők által okozott kárt rendbehozzák.
  • bala_
    #21
    Ez megvalósíthatatlan és semmi reális alapja sincs...
  • hornbali
    #20
    Igen nekem talált még plusz dolgokat és nem a FlashGet-re gondolok most, hanem más egyéb dolgokra.
    A PestPatrol-t ismeri itt valaki? Az is egy nagyon jó progi, sok gondtól szabadított meg az is engem és az is veszélyesnek titulálta a FlashGet-et.
    Ha valakinek nem szimpi a progi használja a jól bevált programokat. Én a régiek mellett ezt is fogom használni sztem így a legbiztonságosabb.
  • Dzsini
    #19
    akkor azok meg is érdemlik, hogy elszúrják maguknak. az autóvezetést jogosítvány nélkül büntetik, itt meg bár emberélet nem forog kockán, de igen nagy anyagi kárt lehet okozni egy felelőtlen és hozzá nem értő usernek. menjen el egy rendes tanfolyamra, és tanulja meg, mást is meg lehet. vagy fizessen valakinek aki rendben tartja a gépét, és ő személyesen ne tudjon bejelentkezni rendszergazdaként. én se mennék el egy építkezésre darukezelőnek "csak azérrt, mert tudom hol kell bekapcsolni a darut"...
    jelenleg MÉG nem tart ott a biztonságos szoftverek és rendszerek fejlesztése, hogy olyan problémamentes legyen, mint egy mikrohullámú sütő (amit egy normális ember szintén nem próbál meg megjavítani hozzáértés nélkül)
  • bala_
    #18
    Ezt Te sem goldolod komolyan???
    Ezt mondt el annak a sok 10 millió embernek is, akik CSAK használják a számítógépet, és annyit értenek hozzá hogy hol kell bekapcsolni és mire kell kattuóintani!
  • Dzsini
    #17
    "Namármost aki nem ért hozzá..." - az ne legyen egy gépen rendszergazda és NE TELEPÍTSEN programokat. egy gépet az tartsa karban aki tudja, hogy mit csinál és nem lusta elolvasni egy feliratot a képernyőn.