56
-
#16 Van, persze. De a további keresők mért nem ismerik fel, illetve mért ignorálják??Azok veszélytelennek tartják, ez meg nem?? Valószínűtlen hogy az ADaware fejlesztői nem foglalkoznának a dologgal.Az összes Flashget registry bejegyzést annak vette.Edonkeyre szintén riaszt, BCDC++ ra is. Namármost aki nem ért hozzá az simán tönkrevághatja a működő VESZÉLYTELEN programjait azzal, hogy ilyen "vakriasztásokat" produkál a progi, és autómatikusan törli őket.
Montjuk lehet állandó ignore-ra rakni és ugy ok a dolog. Meg az is igaz hogy beta a dolog, ennél csak jobb lehet.:) -
#15 ez a szokásos write-only user hozzáállás, és ahogy mondani szokták egy rendszer olyan biztonságos mint a gazdája. ha valaki nem olvassa el amit kiír a progi, az megérdemli, hogy az a program azt tegye amit kiír, és ne kérdezzen rá tizenhatszor, hogy tényleg azt akarod-e. -
Garfield #14 Akkor nézz körül kicsit.
A régebbi eDonkey programokat simán tönkre lehetett vágni azzal, hogy az antispyware progik eltávolították a problémás DLL-eket.
A káros kódokról meg annyit, hogy az Overnet esetében 2, azaz kettő darab HTML fájl a ludas az egészben, melyek tartalmát törölve és ráadva a hidden, readonly és system attribútumokat megoldódott az adware kérdés.
A FlashGethez meg annyit, hogy én még könnyen dumálok, de vajon mit szól az, aki legálisan regisztrálta a progit és a MS-szoftver közli vele, hogy adware, amikor a problémás funkció már nem is működik benne.
A másik dolog, hogy minden fájlt és reg. bejegyzést kilistáz. Nos, ez az én véleményem szerint korrektebb annál, ha csak a gyanús fájlokat és bejegyzéseket listázná. Így a "fertőzőtt" progamot mindenestől el tudod távolítani, nem marad utána szemét.
Aha, persze.
Nézd meg az előző hozzászólásokat.
Van jópár olyan, hogy "én X kémprogi-irtót használok, de az Anti-Spyware még talált egy csomót".
Persze, nálam is talált egy csomót: az összes FlashGet és Overnet fájlt és registry-bejegyzést veszélyesnek találta. Csakhogy szó sincs veszélyről, szó nincs arról, hogy olyat talált volna, amit a többi nem, inkább csak arról, hogy az adware funkciót tartalmazó teljes progit veszélyesnek ítéli; viszont 10 emberből 6-8-nak erről fogalma sincs, csak a pirosat fogja látni és DEL.
Abban igazad van, hogy nemcsak használni kell a gépet, hanem érteni is kell hozzá, akkor nincsenek ilyen problémák és vakriasztások. -
#13 ott a szó: BETA
tessék használni, és visszajelezni a készítők számára, hogy milyen problémák adódtak vele. ezért beta, és ezt vállalod azzal, hogy felinstallálod. -
Janek81 #12 Egy picit gondolkozzál már... Attól, hogy beírsz neki egy banner- eltűntető kódot, nem törlődik a programból a "káros" kód... Tehát ha látod a bannert, ha nem, attól az még ugyanúgy tele van minden szarral. Szép kis cucc lenne, ha csak a látható dolgokat írtaná. LoOoL
A másik dolog, hogy minden fájlt és reg. bejegyzést kilistáz. Nos, ez az én véleményem szerint korrektebb annál, ha csak a gyanús fájlokat és bejegyzéseket listázná. Így a "fertőzőtt" progamot mindenestől el tudod távolítani, nem marad utána szemét. Más kérdés, hogy talán jobb lenne, ha mondjuk más színnel vagy egyéb módon jelölné a program káros részeit, és külön minden egyéb hozzá tartozó cuccot. De mivel ez még csak egy jól sikerült béta, ilyeneket asszem el lehet nézni. -
Garfield #11 Te pedig beszélsz, ahelyett hogy ismernéd a problémát.
A progi nem egyszerűen adware-t jelzett a FlashGet könyvtárban, hanem az összes FlashGet fájlt és hozzá tartozú regisztrációs adatbázisbeli bejegyzést adware-ként érzékelte, pedig nálam a FlashGet kapott serialt és reklámcsík nélkül megy.
Ugyanígy adware-nek titulálta az egész Overnet progit fájlostól-bejegyzésestől is a benne levő reklámcsík miatt.
Ez pedig így ebben a formában nagyon nem oké. -
#10 Nekem is talált spyware-t Adaware, Spybot és PestPatrol mellett, tehát nem rossz dolog ez. Ráadásul a kezelése is felhasználóbarát.
Szerintem. -
BlackRose #9 Na most én AdAware-t használok, és mondhatom, hogy semmi gondom sincs, de az MS AntiSpyware 14 komoly cuccot talált a gépemen amit az AdAware nem talál (az egyik a FlashGet volt és ezt egyelőre ignorálom), de mégis egy picit elgondolkodtató, hogy 14 komoly malware és spyware az AdAware-nak figyelmén kívül marad. Persze itt ezekért az eredményekért jelenleg nem az MS hanem a Giant a felelős, mégis, ha így maradnak a dolgok akkor azt mondom, hogy érdemes lesz használni. Persze remélem, hogy ingyenes lesz, nem magamért (azt a pár dollárt megfizetném mindenképpen), hanem, hogy sokan használják, kimondottan azért mert nagyon jó, nem azért mert MS. -
Janek81 #8 Te is csak használod a géped, de nem értesz hozzá. :) Legalábbis ebből nekem ez jött le...
Flesgetbe köztudottan van spyware (és még ki tudja mennyi fasság), DC pedig okkal lehet gyanús egy ilyen proginak. ;) -
#7 Addig amíg Spyware-nek ismeri fel a Flashgetemet, gyanus programnak a DC++ és még pár dolgot, addig semmi kerenivalója sincs a gépemen, az AdAware, Spy Sweeper, és Spybot mellett... -
#6 Bazz, az MS ugy vasarolgatja a cegeket, mint mas a cukorkat. Duurva :-D -
Supergamer_real #5 A GIANT maga tényleg nagyon jó program volt... (így ez is). A program képességeit egyébként jó, mutatja, hogy - még azután is, hogy MS tualjdonba került - spywarenek ismert fel egy két MS software-t, pl. MSN messanger.
Egyébként, korrekt progi. -
#4 IE6-ban vannak ilyen HTML értelmező dll-ek , azok kellenek neki , nem maga az IE6...
Amúgy mindenki tegye fel és kuss ... sztem nagyon jól használható , naponta leszedi a frissítéseket .. -
asdefge #3 Letöltöttem, installtam... volna. IE6 kéne hozzá minimum. Ha azt akarják, hogy használjam, akkor menjen fel és tegye a dolgát minden extra óhaj nélkül. Ja, hogy az nem ennek a cégnek a filozófiája? -
Wilddog #2 "New York-i székhelyű kémprogram-fejlesztő cég": most kémprogramot vagy kémprogram elleni szoftvert fognak fejleszteni?
"több lehetséges ellenlépést is javasol": feltöltsem a windows image-et Redmont-ba? [igen] [nem] -
the Godfather #1 nem nagy durranás.....