30
-
pemga #30 Garf, ez még így is zavaros, most attól vonatkoztassunk el, hogy az mkv kicsit többet tud annál, mint amit írtál (az avi hátránya az egyetlen video-sáv, ők pl. chapter-kezelést is tudnak). Az mkv "ellenfele" az avi, ogm, nem pedig divx, ami egy codec...
Egyéként pedig lehet hogy a real-re akarnak hasonlítani, mert ők pl. tudnak area-sensitive dolgokat létrehozni egy file-ban, magyarul a clip-en belül kattinthatsz különféle helyekre amire más és máshogy reagál. (Ezzel pl. el tudok képzelni chapter-kezelési rendszert.) De hogy ez miért _egyetlen_ alapvetően _codec_-be integrálni, azt nem értem. Ennek ki kéne mutatnia belőle. -
dez #29 Szóval én arra gondolok, hogy a user a codec által kezelt(?) menüben pl. a film közepére ugrik, akkor a csúszkának is oda kellene ugrania. -
dez #28 Ez hogy is jön ide? -
trabant #27 "DivX Connect technológia pedig lehetővé teszi a stúdióknak, hogy egy előfizetéses szolgáltatás keretein belül letöltésre kínálják a legfrissebb filmeket"
Hát a divx felhasználók nem épp erre akarják használni a formátumot. :) -
#26 minden benne van egy vob file-ban, emlexel? -
#25 Gondolom ilyen filmeket sem lehet írni majd egy kattintással, egy rakás progi kell hozzá s valamelyik tuti akad a gépemmel.. :( -
#24 A csúszka pontossága a kulcsfrémek sűrűségétől függ, úgy hallottam, v tévedek? -
dez #23 És a codec megkapja a billentyűzet-, egér-adatokat, belülről vezérli a lejátszószoftvert (pl. hogy a pozició-csúszka rendesen jelezze az ide-oda ugrásokat), stb.? Nem nagyon hiszem. Az egész úgy néz ki, hogy itt már nem csak egy codec-ről lesz szó. Szerintem. Valszeg már playert is maguk csinálnak hozzá. Kb. mint a real-player. Szerinted nem? -
Garfield #22 OK, csak ez így a "voltmár" kategóriába tartozik. Nem szeretem, ha valaki újra felfedezi a melegvizet és eladja pénzért :).
???
Az MKV egy szimpla container, ami különböző videó- és audioformátumok, valamint feliratok tárolását teszi lehetővé egy fájlban (a gyakorlatban persze egy videóhoz több audio- és feliratsáv). Ez ugyanaz, mint a DVD.
Az pedig, hogy a menürendszer meg a többi cucc bennelesz magában a fájlban, és a DivX6 codec (de)kódolja le az egészet, finoman szólva nem "voltmár" kategória. -
pemga #21 OK, csak ez így a "voltmár" kategóriába tartozik. Nem szeretem, ha valaki újra felfedezi a melegvizet és eladja pénzért :).
Amúgy egy video codec-nek, mint a divx, mi köze van feliratokhoz, menürendszerekhez, stb-hez? Az fileformat kérdése, nem egy streaming codec része. Vagy náluk a divx az avi szinonímája akar lenni, vagy hogy van ez? -
zidder #20 Ez baromi jól hangzik...
Nemrég olvastam a hivatalos DivX fórumon, hogy a programozó fiúk valami nagy "dobásra készülnek", de nem akarták elárulni azt hogy mi is lesz az, és azt sem hogy mikor lesz ez esedékes. -
Garfield #19 Azért nem kéne hülyének nézni teljesen egy céget csak azért, mert kereskedelmi szoftvert készít...
Idézet a HWSW.hu-ról:
A DivX 6 nem csak magasabb tömörítési arányával próbálja elhódítani a hollywoodi stúdiók szívét, hanem teljesen új képességeket is nyújt majd. Az új funkciókat elsősorban a tartalomszolgáltatók tudják majd kihasználni, ugyanis a DivX 6 már a DVD-hez hasonló menürendszert, feliratozást és előnézeti képeket is biztosít a multimédiát is előnybe helyező kiadóknak.
Az újdonság nem is igazán a menürendszer kivitelezésében található meg, hanem abban, hogy mindez a tartalom bele lesz kódolva magába az állományba, így akár egy interneten keresztül is letölthető, bérelt DivX mozifilm is tartalmazhat egyéb extrákat, feliratokat, menürendszert. -
pemga #18 "Elmondása szerint a DivX 6-os verziója nagy segítséget nyújt a filmek feliratozásában, illetve a különböző menük elkészítésében"
Na, ők se láttak még ogm-et. mkv-t meg totál nem. (mkv a teljes chapter-szerkezetes is áthozza) :).
Vagy maga a codec meg akarja találni, hogy hol kezdődnek a beszéd-kezdeti pontok, és vmiféle jeleket akar kihelyezni, hogy csak párbeszéd jelleggel keljen írni subtitle-öket, timing nélkül? Na, ezt már nem hiszem, mutassák meg :). -
dez #17 5.1, de nem AC3/DTS. -
#16 Azért benne lesz az 5.1 es is nem? -
#15 mert az
1.) másolásvédett lesz/már most is az ! :(
2.) ótvar hangja van, a hazimozi erősitőkbe NEM lehet digitális módon átvinni a hangját (ellenben az ac3/dts szabványokkal)
3.) mert a monopoltörekvésű MS áll mögötte
de tudod mit, Te használj nyugdtan wmv-t, sőt! mp3 helyett is DRMesitett (másolásvédett) WMA-t :) -
Zsoldos #14 hat frissitsd a software-et -
dez #13 Talán mert abba a MS bele akar szerelni egy jó kis másolásvédelmet? -
Garfield #12 Sőt, a géppel szembeni nem túlzottan magas igények esetén egy barebone rendszerrel egy gépben megoldható a multimédia center és az otthoni géphasználat. -
Garfield #11 "mert a multimédiával"
helyett
de a multimédiával -
Garfield #10 Ezért kell összedobni egy mini ITX-es rendszert. Lehet, hogy nagyobb kiadás, mint egy YingYang márkájű lejátszó, mert a multimédiával nem lesz több probléma. -
zidder #9 Azért bakker... hogy vegyél 8 fajta lejátszót... meg 8 fajta progit hozzá... Business
-
zidder #8 2 napja vittem haza én is az új Airis divX lejátszómat... kicsit énis morci vok -
#7 Bakker, HD filmekre ott van a Windows Media 9 formátum, úgy utálom, hogy ugyanarra mindig van 8 különböző alternatíva, miért nem lehet végre szabványosítani? -
zidder #6 Nem lesz kisebb... számold ki..
a DivX HD minimálisan 4000 kbit/s os lesz...
http://www.divx.com/hd/ -
dez #5 Ezek ugye nem tudnak xvid-et? -
#4 Most vettem divx-et lejátszó dvd playert.
Ezek szerint cserélhetem le hamarosan ha jön az új tömörítés? -
dduma #3 No most akkor ha filmet töltök kissebb lesz mint 700 mega? :D -
Wilddog #2 Hmmm... érdekes és egyenlőre jó üzletnek tűnik.
Szeretem az olyan megállapodásokat, amelyek nem gátolják a fejlődést, sőt serkentik. -