1448
Mozilla Thunderbird
  • DarkGhost
    Ezt nem egészen értem.... Rákerestem a OpenPGP-re, de nem tom használni... nem tom mire jó...
    Elmagyaráznád? KÖSZI
  • Mr Manson
  • Sil78
    Nézd meg, amikor telepítetted a programot, pontosan hova tette a Profilodat. Ha olyan helyre, amihez amúgy nincs jogosultságod (pl egy korlátozott felhasználói fiókba, amihez nem férsz hozzá, ha nem azzal a felhasználóval jelentkeztél be az XP-be), akkor nem fogja tudni oda letölteni a leveleket.
  • DarkGhost
    Lenne egy olyan poblémám, hogy a freemail cíemről tölteném, le a leveleimet, de ezt a hibaüzenetet kapom :

A másik, hogy a leveleket állandóan letölti. Vagyis ugyan azt a levelet mindíg letölti, ha rámegyek, hogy levelek letöltése... Tudnátok segíteni??

THX
  • Mr Manson
    Aloha!

OpenPGP titkositó és az enigmail ingyenes kiegészitő? Nyugodtan használhatom céges mailcimemhez?
  • gyűjtő
    Örülök, hogy tudtam segíteni. Valamikor én is mástól tudtam meg, amit most továbbadtam. Egyebek mellett ez a nagyszerű ebben a Fórumban.
  • Garfield
  • gyűjtő
    Szervusz praksi!

Mindent átgondolva azt hiszem, a leggyorsabb segítség egy privátüzenet Sil78 részére. Nem szeretnék fogadatlan prókátor lenni, de biztos vagyok abban, hogy Sil78 segítségével sikerül a problémát megoldani.
  • praksi
    ez az, működik, köszi szépen!
  • praksi
    dede, jól érted, az a gondom, h nem jelzi a program, ha érkezett egy új e-mail, csak amikor Start Menüből/Asztalról elindítom, akkor jelenik meg a kis ablak a képernyő jobb alsó sarkában, és ezt szeretném vhogy megoldani.
  • shevy
    A Helyi mappák nevű mappát le lehet valahogy törölni? Két e-mail címmel használom a TB-t, és mindkettőnek van saját beérkezett üzenetek meg stb mappája, így a helyi mappák feleslegessé vált, nem akarom hogy abba menjen globálisan az összes mail. Egyébként, hogy tudom beállítani, hogy az elküldött levelek ne a helyi mappa elküldött levelek mappában tárolódjon, hanem a fiók elküldött levelek mappában? Mert pl. ha küldök egy levelet freemailes címemről és küldök egyet a citromailesről, akkor azok ugyanabban a helyi mappák elküldött levelei között tárolódnak, nem pedig a saját fiókon belül.
  • gyűjtő
    Valamikor - talán már 5-6 hónapja - a Thunderbird egy korábbi verziójánál Sil78(nick name)leírta a Mozilla Firefox témakörben, hogyan lehet a levél beérkezését jelző ikont a Tálca sarkába telepíteni.
    Nem biztos, hogy jól értem a problémádat. Nekem jelenleg nincs ilyen érkező levél-jelző telepítve, mert a levélforgalmam nem indokolja.
    Nézd meg a Mozilla Firefox témacím 17. oldalán a #263 hozzászólást.
    Ott szó van a levélérkezés jelzéséről
  • praksi
    próbáltam, de nem talált új frissítéseket.
    nálatok nincs ilyen probléma?
  • gyűjtő
    Nem vagyok egészen biztos a dologban, de valamelyik kiterjesztés hiányozhat, vagy az új program nem működik együtt ezzel a kiterjesztéssel, ami a kis ikont vezérli. Próbáld meg a kiterjesztéseket frissíteni. Ha ez nem segít,fordulj Sil-hez bizalommal. Neki a kisujjában van a téma.
  • gyűjtő
    Köszönöm a címet. Közben megtudtam, hogy az új verzió telepítése előtt - ellentétben a Firefox-szal - le kell szedni a régi verziót.
  • praksi
    Sziasztok, kéne egy kis segítség. Felraktam a TB 1.0.6-ot, rendben fogadja a leveleket, csak nem jelzi, ha esetleg kaptam egyet, csak amikor megnyitom a programot, akkor jelenik meg egy kis ablak a jobb alsó sarokban.
  • ivjoe
    Sry, már megint hülye vagyok, csak kicsit lefoglaltak a Winreinstall utáni munka.
    Tehát Thunderbird 1.06 Magyar verzsön.
  • gyűjtő
    Jelenleg a Mozilla Thunderbird 1.0.2 magyar van a gépemen.
    Nem emlékszem, hogy korábban, amikor magasabb verzióra váltottam, le kellett-e a korábbi programot törölni, vagy upgrade-ként rátölthető-e az újabb verzió?
  • ivjoe
    Tegnap éjjel/hajnal óta ez van. [Winreinstall, majd TB 1.06, de nem megy]
  • gyűjtő
    Még a szerver nálam azt jelzi, hogy nincs fennt, de köszönöm az információt. próbálkozom!
  • ivjoe
    A TB 1.06 magyar verziót még nem rakták fel?
  • gyűjtő
    Hello Sil!

Köszönöm az információt. Az egyszerűség kedvéért a szolgáltatóval tisztázom a dolgot.
  • Sil78
    A TB 1.1-ben már lesz a szűrők közt autoreply is (a nightly verziókban már most is van, de azok nem alkalmasak még mezei felhasználóknak), de ezt tényleg az emailszolgáltatódnak kéne tudnia (azaz nézz körül a postafiókodhoz tartozó webes felületen, ott van-e ilyen beállítás), hisz ha nem töltöd le a Thunderbirddel POP3-mon keresztül (meg persze eleve nem is fut a program, hisz nem vagy otthon, hogy elindítsd), akkor hogy is válaszolna rá?
  • gyűjtő
    Valóban erről van szó, amit megfogalmaztál. Tehát még letöltés előtt a levélkezelőnek kellene az általam meghatározott időszakban (vakáció) automatikusan viszajelzést adnia az email feladójának.
    Ezek szerint a Thunderbirdnek nincs ilyen vakációs beállítása.
  • Garfield
    Szerintem ezt inkább a e-mail szolgáltatónak kéne tudnia: vagyis a beérkező levelekre még azelőtt kellene automatikus válasznak mennie, hogy azokat letöltenéd.

Mert ha nem érsz rá, akkor hogy töltöd le a leveleket?

U.i.: A VIPMail-nek pl. van ilyen vakációs beállítása.
  • gyűjtő
    Hello!

Milyen beállítással tudom elérni, hogy hosszabb távollét esetén a fiókomba küldött email-re automatikusan olyan visszajelzés menjen, amely jelzi, hogy nem tudom fogadni az üzeneteket? Mozilla Thunderbird 1.0.2 verziót használok.
  • shevy
    magyarosítás jön hozzá?
  • Garfield
    TB 1.0.6 megjelent.
  • Mihail
    tényleg nem rossz ez az autosave, ezzel gyorsabb volt, mint a másikkal
  • Mihail
    Tb AutoSave Extension
    találtam 1 ilyet, talán ez lesz az..
  • Mihail
    hálás lennék egy linkért, mer a mozilla homepageén ilyen plugint nem találtam :(
  • Mihail
    mi ez az autosave kiterjesztés? ez egy plugin?
  • Garfield

A másik megoldás, hogy kiexportálod a leveleket .eml formátumba (ebben segíthet pl az AutoSave nevű kiterjesztés, amivel egész mappákat is le lehet menteni egyszerre .eml fájlokba), és azokat a fájlokat behúzod az egérrel az Outlook Expressbe (sima Outlookban ez nem fog menni, viszont az meg tud importálni Outlook Expressből). Vagy pl használhatsz külső programot is erre, mint pl a mbx2eml, ami a .mbx fájlokból csinál .eml-t.
  • Mihail
    nincs egy progi ami rendesen mappástul mindenestül átkonvertálja?
    mert most egy másik gépen is meg kell a thunderbirdről outlook 2003ra átállást és ott többszáz mail van:( mit tegyek?
  • Cicero
    Jah nézegesd ezt
  • Mr Manson
    English 1.0.5 Windows

Yeah! Magyar várható?
  • vsop
    Szijasztok.

Akkor azt nem lehet ugy megoldani, hogy az ADSL-em AXELEROS és én egy freestart-os postaládán keresztül szeretnék küldeni levelet, másnak ?
    Mert hiába adom meg a TB-nek a freestart mtp-jét nem jut át a levél a cimzethez.
  • ivjoe
    VAgy nézd meg a szőlgáltató hnlapján. :D
  • Sil78
    SMTP-nek az internetszolgáltatód SMTP-szerverét kell többnyire megadni, ennek az adatai a szerződésedben kell, hogy szerepeljenek (ha máshol nem... de ha nem találod, hívd fel az ügyfélszolgálatot, ők biztos meg tudják mondani, hova mit kell beírnod). Ha a te előfizetésedhez nem jár emailcím, akkor vagy regisztrálj olyan postafiókot valahol, amihez jár SMTP is (pl a Gmail-hez használhatod a Gmail saját SMTP-jét), vagy telepíts egy SMTP-szervert a gépedre.
  • vsop
    Szijasztok!

Lenne egy jókora gubancom a TB-vel.
    Tegnap feltettem, és agybajt is kaptam töle...
    Mivel én ruoter megosztáson keresztül vagyok neten a levelek simán megérkeznek, de mikor szerettem volna levelet küldeni vkinek, akkor kérte az smtp beállitásokat...
    Csak mivel én egy Axeleros adsl-el vagyok és a posta fiokom freestartos, igy nem fogadja el egyik smtp-t se.

Mi a tehendö ?
    Felejtsem az a Tb-t vagy van rá vmi megoldás ?

Plz, akinek van vmi ötlete az irjon, elöre is tnx !
    Pá.