78
  • archkoven
    Ugyan már Renegade!
    A stratégia lényege, hogy minden döntésednek későbbi következménye van amiket már akkor számításba kell venned mikor meghozod őket. Nem csak az tekinthető stratégiának amiben effektíven gondolkodni kell (pl. sakk). Itt valós időben kell a döntéseket meghoznod ami igen nagy sebességet igényel és bizony egérkoptatással jár, de ez a lényegen nem változtat.
    Pont ezért utálom az RTS-ek legújabb irányvonalát mi szerint kiherélik a gazdaságot, mondván, hogy a játék harc része -szerintük- úgy is szórakoztatóbb. Ezzel pont a játék stratégiai részét csökkentik. Egyes játékokban egészen odáig mentek, hogy már nem is lehet gazdasági "boom"-ot csinálni (mint az AoE-ben ahol kastélykorban néhány perc alatt 30-ról akár 150-re is növelhető a parasztok száma), ez mellé még beraktak olyan RPG-s elemeket is mint hősök meg hasonló kitüntetett szupererős egységek, amik ráadásul még fejlődnek is.
    Az ilyen RPG-RTS-re a legjobb példa éppen a népszerű WarCraft3 ami már sokkal inkább RPG mint RTS.
    Számomra az már nem stratégia, ha nem egyenlő arányban kell megosztanom a figyelmemet a támadás és a termelés között, hanem mondjuk a gazdaságra elég 10% is. Hiszen a játék messze legnehezebb része egy időben kontrol alatt tartani mindkettőt.
  • archkoven
    Ezt ennél szebben és pontosabban meg sem fogalmazhattad volna!
  • vgez
    ULTRABRUTÁL!
  • Renegade
    Szvsz az Rts-ek nem stratégiai játékok. az utolsó ilyen talán a TA volt. Ezek jobb esetben igényesen megrajzolt egérkoptatók. Aki stratégia őrölt az olyan "sosem hallott" játékokkal játszik mint a steel panther meg a HOI.
    milyen mókás lenne ha az életben pontosan tudnád, hogy 10* kell eltalálni egy tankot, hogy felrobbanjon, meg ilyesmi.
    Ettől függetlenül nagyon jól el lehet velük marháskodni. Ha bírná a gépem én is biztos kipróbálnám :-(
  • HuAn82
    A képek alapján nagyon szép lesz! Remélem majd hozza az elöző részek hangulatát.
  • aDannyBoy
    devla: kösz az infót, csak arra emlékszem hogy kb hányadikos voltam a suliban.

ui.: Mégegszer hangsúlyoznám a téma az Age of Empires III. része
  • Devla
    A Civilization I 1991-ben jött ki.(info)
  • aDannyBoy
    Javaslom kanyarodjunk vissza az AOE témára...

az előtt le a kalappal. mind visszamenőleg, mind a következő részt (legalábbis a screenshootok alapján) tekintve

A fények elég durvának tűnnek, amit valaki ki is emelt (zöld kép), ott a katonák fém cuccairól visszacsillan az ágyú fénye... illetve érdemes kicsit rázoomolni az árnyékokra, elég meggyőzőek
  • NEOreg3
    hát szép szép, de az anyázások elkerülése végett nem kezdek el regényt írni az eddig grafikáért megszerzett RTS-eimről...
  • aDannyBoy
    Erről ne nyissunk vitát. A CnC-nek az első része még ok volt, utána viszont elég gyengék lettek.
    A cnc Generals legalább próbált ezen változtatni valamit, mint ahogy a Generalsos csapat mutatott valami újat LOTR rts-sel.
    Mindenki tudja, hogy a sok CnC rész csak rókabőr volt anno és az utolsó bukás is volt a javából...

Játszottam mindegyikkel, és a feltételezésedre pedig annyit, hogy 1990 óta (Civilization I) sikerült jutnom valamire elég sok stratégiával, mind valós idejűvel, mind körökre osztottokkal.

• unknown nick
    Ismerek olyan "strategiai" jatekot, amiben van akar a teljes bazist elpusztito super fegyver is, viszont az elpusztithato a legelso termelheto egyseggel. Igy letre jon egy olyan hurok, aminek a peremfelteteleit a paradoxont meghatarozo intelligencia adja meg. Ezaltal ket ember ténylegesen össze tudja merni a kepessegeit. Ez nem csak a strategiai erzeket teszi probara, hanem a donotokepesseg kifinomultsagat is mind terben es idoben. Magyarul letrejon a makro- es mikromenedzsment fogalma. Az RTS nem csak strategia, de ez a neveben is benne van...
  • archkoven
    Ebből a megnyilvánulásodból világosan látszik te még soha nem jutottál semmire egyetlen RTS-sel sem.
  • asysoft
    Mondjuk aminek van is valami köze (történetileg) az eredetihez? Meg árad belőle valami utánozhatatlan hangulat?
  • Yv@n
    Igazából mindegy, de az elmondható, hogy a generalsnak túl sok köze nincs hozzá semmiben.
  • DJ RX7
    várom
  • Tiby
    Kissé durva
  • aDannyBoy
    off: Szerinted mi az izig-verig c&n ? Amikor gyartasz 984374578745 egyseget es letolod vele az ellenfelet? Ha nem sikerül, akkor jöhet az akar teljes bezist elpusztito super fegyveer... Az franko strategia tenyleg...
    on

• grebber
    Nem lesz egetverő a gépigénye higgyétek el.
  • grebber
    odabaszos
  • Devla
    Szép, szép, de ebből is folyik a ragyogás effekt, mint újabban egy rakat játékból. A "zöld" képen már szinte a ló segglyuka is világít, mint egy neonlámpa.
  • asysoft
    Ezzel sajnos egyet kell, hogy értsek. Pl C&C Generals: végülis jó játék, de egyáltalán nem C&C... Remélem hamarosan jön egy ízig-vérig C&C:)
  • Shadow_THH
    odabaaaaasz
  • noss
    na kb itt kezdődik egy korszerű stratégiajáték grafikája, már csak a játszhatóságra kellene figyelniük
  • M@TriX
    jah én is, nekem elég lenne ha a nagy ősöket átültetnék 3Dbe és kész, PL Red Alert, C&C meg az AoE full 3Dben és ugyan az a gazdasági háború stb szimuláció max egy két apróbb tökéletesítéssel.

Sajna sok plda volt már, hogy egy régi sorozat 3Dsítésének nagy elcseszés lett a vége...
  • asysoft
    Kíváncsi leszek erre a játékra, de azt hiszem, majd csak az új gépen fogom megnézni... Addig meg még sok víz fog lefolyni a Dunán:( Itt némileg több információt lehet róla lelni-nekem tetszik:)
  • asysoft
    Szerintem próbáld ki az elődöket-a 2-t mindenképpen.
  • sweech
    asztaaaaaaaa. bár nem volt szerencsém az elődeihez de ezek a képek teccenek.
  • KIP
    nekem keresni sem kellesz az uninstall ikon 1ből kirakom biztonság kedéért az asztalra
  • Pakosz
    Meg ugye az egesz csatateret is...
  • archkoven
    Egyébként nem hiszem, hogy olyan egetverő lenne majd a gépigénye mint egy élvonalbeli FPS-nek, az age of mythology-t már egy MX-en is lehetett játszani, pedig már az is igen jól nézett ki.
    Meglepődnék ha ennek ne lenne elég egy 6600GT.
  • Pakosz
    Remelem ennel kijebb is lehet zoomolni mert szep meg jo, csak azert sok 1seget akarok 1szerre latni :]!
  • archkoven
    A képek szó szerint lenyűgözőek, el sem akarom hinni, hogy ennyire szép lesz.

Viszont ezt írják: "Persze nemcsak grafikailag kapunk újat a kezünkbe, hanem tartalmi változások is vannak" -na én pont ezektől félek!!!
    Nekem a stratégia kurvára nem a grafikáról szól (ha jó az csak egy plusz), hanem a játékmenetről. Szerintem az előző részt az Age of Mythology-t is pont a hülye újításaikkal baszták el: fix helye van a TC-nek, a gazdaság már majdnem WarCraft szintű kiherélése, poplimit nagyon alacsony, mindenféle hülye varázslatok, stb.
    Ezek az újítások számomra nem sokat adtak hozzá a játékélményhez, sokkal inkább elvettek belőle. Az, hogy mostantól egy néhány hónapos játékos is brillírozni tud a gazdaságban engem nem szórakoztat, hiszen pont ez volt az előző rész egyik legnehezebb része, hogy a termelést növeld és közben folyamatosan baszkuráld az ellent.
    Az meg hogy a történet miről szól, meg hogy milyen korban játszódik, ill. mennyire valósághűen dolgozták fel, vagy egyáltalán az, hogy jó-e az egyjátékos mód engem totálisan hidegen hagy. A játékosok magvát úgy sem az single-t játszók adják, akik a kampány felénél úgy is beleunnak az egészbe mert egy stratégiának jó single-t csinálni kudarcra ítélt vállakozás.
    Nagyon szilárd rajongói bázisa van az Age of Empires-nek, nem kellene őket elveszíteni, olyan játékot úgy sem lehet készíteni ami mindenkinek megfelel.
    Természetesen ki fogom próbálni, de nagyon az a sejtésem, hogy ha nem térnek vissza a gyökerekhez a játékmenet terén hanem továbbra is újítani akarnak akkor igen hamar megkeresem az uninstall ikont.
  • Csiaki
    Ez az amire várok képek alapjá jó lesz sok újdonsággal!Tálán elég lesz neki addig AMD 3000 Barton 6600GT-vel?
  • norbeey01
    szerintek kiba**ottul jó lessz!! én mindig is mimádtam az age of okat. de itt a nagy kérdés: milyen gépigénye lessz?? biztos nagyon nagy
  • takraj
    Biztos nagy gép kell hozzá majd... Legalábbis az enyémnél nagyobb :D Lehet tévedek, de olyan, mintha lenne benne egy kicsi HDR is...
  • Cat #2
    a képek kellemesen nagyméretűek
  • Coco
    nem rossz