40
  • Mice
    a nem olyan kiforrot enyhe

elsa gladiac és relevator óta volt nálam 3 ati is és egyikkel se csinált semmit

egyszerúen semmi jelet nem küldött a szemügére
  • HUmanEmber41st
    Azt megmondaná valaki, h mi az a narancs-fekete-fehér cucc, ami kiáll a mobiljából? Mintha napelem volna, de szerintem mégse
  • dez
    Hát, TFT monitorral eléggé... kompromisszumos lehet a dolog... Mivel hogy állítod azt 100+Hz-re? Az is kérdéses, hogy mennyire tökéletesen tud váltogatni a képek között frémenként (frissítési idő). Meg ugye ehhez az alapnál jóval magasabb fényerőre kell állítani a monitort (mivel feleződik az egy szemre eső fényerő), ami nem erőssége a TFT-knek. Szóval kétségeim vannak.

A másik, hogy állítólag az eDimensional saját drivere ATI-khoz nem olyan kiforrott.
  • Tetsuo
    ez szar, fókuszálni kell meg a felbontás a felére csökken, meg a felvétel nem olyan egyszerű ahogy leírták, meg a telefonod mellé hordjál szemüveget LOL
  • Mice
    atinál hogy?? pls!!! tell me!!!
  • Mice
    uott ahol az nv opengl és d3d beállítása az asztal\jklikk-nél

enable stereo

test stereoval meg mutatja a benne rejlő potenciált
  • Mice
    :P nekem is van egy bibííí még a gefi2ti idejében vettem 10k-ért :)

nfs4ben imádnivaló volt amikor a kanyarban jövet ki akart jönni a monitorból a busz:))))

azóta is amiatt bosszankodok, hogy mr. ati cse$ik stereodrivert csinálni :(((

majd ha lesz egy gyorsabb nv kártyám...
  • 12346
    kösz mindenkinek.
  • 3DAY
    eDimensional 3D szemüveg megy TFT-m monitrokkal és ATI kártyákkal is. Itt lehet megvenni:Link
  • Deniboj
    Az milyen szemüveg? Linket adsz róla?
  • 3DAY
    Akarom mondani olyan 3D szemüveg ami megy TFT monitorral is!
  • 3DAY
    3D Szemüveg létezik és nálunk is lehet kapni 20e körüli áron, és megy ATI-kkal is.
  • 3DAY
    Asztal - Tulajdonságok Speciális Ott van egy stereo properity fül. Ott kell beállítani.

Vigyázni kell hogy a stereo driver és a foceware driver verziószáma azonos legyen.
  • 3DAY
    Min 100Hz-re kell állítani a monitort, és akkor nem fog annyira.
  • Deniboj
    Így van, a videokártya beállításai között. (asztal-tulajdosnágok-beállítások)
  • dez
    Én már régebben használtam, már nem emlékszem, hogy vagy saját dirjében, vagy a controlpanelen volt egy cucca, amiben át lehetett váltani a különböző megjelenítési módok között (normál, anaglyph, page-flipped, stb.), és be lehetett konfigurálni, hot-keyeket beállítani, stb.
    Sok játékhoz van hozzá alapbeállítás, más játékhoz neked kell beállítani, ami nem mindíg egyszerű.
  • hornbali
    Igen, nekem van olyan, nem rossz a szemüveg, de nagyon vibrál.
  • hornbali
    Így van nekem 17" os kellene :D
    + egy szemüveg
  • 12346
    és ez a 3d driver hogy műxik? leszedtem, földobtam, restart megvolt, aztán hol mit kéne keresnem/találnom, hogy használjam is?
  • dez
    Igen, van piros-türkiz szemüvegem (itt megvan minden szín!), és shutter-glasses-em is (csak az LCD monitorommal már nem tudom használni), de direkt csak olyat akartam írni, amihez nem kell szemüveg. (És az auto-sztereo LCD monitor a leggkíméletesebb a szemhez az összes közül.)
  • Jimmyke
    Huhh, ezt ki fogom próbálni :)
  • Jimmyke
    Éljen a sufnitunning! :)
  • Shadow_THH
    ja ilyenhez nekem is volt már szerencsém, nagyon durva! csak ugye én 60hz-en nyomattam és igy még ha türhető is a szemnek a rezgés, a betüket nem tudtam elolvasni (dungeon keepereztünk vele nagyrészt :D )
    nagyon állat
  • Deniboj
    Ezzel nem vagyok teljesen tisztában, de végülis logikusan hangzik: mivel piros-kék lencse van a szemed előtt, csak ezt a két összetevőt tudja 3D-re átalakítani. Mint az köztudott (Safranek, jöjjön csak közelebb), a monitorok a képet 3 színből rakják össze: piros-zöld-kék. Ebből adódhat.
    Régen a Ti4200-emmel játszottam ilyesmivel, de nem tudtam beszerezni ilyen szemüveget. Shutter-Glassom van, de elromlott. Most 29.900 körül lehet kapni itthon.
  • Gabest
    3d-s kijelző telefonon? Akkor már legyen stereo is, azt se lenne nehezebb megoldani!
  • M@TriX
    amúgy mi az, hogy "1 szín kimarad?"
  • M@TriX
    jól hangzanak...
  • Deniboj
    (OFF, általam ismert)

módszer 1.)
    Ja. goto Nvidia.com, letölt 3d-stereo driver, beszerez kék-piros szemüveg és élvez 3d-játék. (amennyiben van Nvidia kártya)
    -Hátrány: 1 szín kimarad
    -Előny: szinte ingyen van

módszer 2.)
    keress rá arra hogy "shutter glasses" és vegyél olcsón. Ez a technológia felváltva jeleníti meg a képet, egyszer az egyik szemnek, másodszor a másiknak megfelelően. A szemüveg tulajdonképpen szemenként egy-egy egyszerű LCD, ami jel hatására 100%-osan elsötétedik vagy átereszti a fényt. A driver összehangolja a monitort és a szemüveget, tehát 3D-s élményben lesz részed.
    -Hátrány: minimum 120Hz-es frissítés kell hogy ne fájduljon meg a fejed egy idő múlva
    -Előny: gyönyörű térhatású élmény, bár szokni kell kicsit.
  • KIP
    nem tudnak már mit kitalálni a sok csicsán kívül, ahelyett hogy hasznos funkcókkal látnák el a telefonálásra való telefont
  • dez
    egymáson
  • dez
    Egyébként akkor már sokkal jobb az a módszer, amit a mai un. auto-stereo LCD monitorok használnak, azokhoz nem kell semmilyen szemüveg, és nem egymás _mellett_ van a két szemnek szóló kép, hanem _egyáson_, azaz nem kell bandzsítani.
  • dez
    A képernyő egyik _oldala_ az egyik szemnek, a másik a másiknak? Minek ehhez csodacelofán? Ez anélkül is működik. Úgy hívják, "crossed-eye stereo" ill. "parallel-eye stereo" módszer. Tele van a net ilyen képekkel.
  • atlagember
    Az a baj, hogy ettől még nem lesz igazi 3D-s, mert csak olyan képek jeleníthetők így meg, amelyek eleve ilyen feldolgozásra készültek, tehát egy egyszerű telefon fényképezőjével készült képek nem alkalmasak 3D megjelenítésre. Hoppá.
  • Lang
    tegyük hozzá, hogy ezekután a divatos és mutatós telefonok "még szebbek" lesznek...

Sokan azért költenek a telora egy csomó pénzt, hogy lehessen mivel villogni, de ezekután költsön rá még többet, hogy eltsúnyítsa...

(ja el tudok képzelni egy plázacicát 3d szemüveggel ácsorogni az utcán és a kezébe egy ilyen fóliás telo...

:)
  • p00h
    Számítógépnél hardcore játékosoknak jó lehet, de nemtom mér telefonnál próbálkoznak azilyennel. ott tök felesleges. 1ik felhasználó sem fog magánál 3d szemüveget hordani. Ez max monitorokban ill digitális fényképezőgépek fícsöre lehet majd
  • FTeR
    sztem nagy ötlet, egyszerű mégis nagyszerű...itt az a kérdés, hgoy eddig ménem jutott eszébe senkinek
  • 12346
    hű de hasznos dolog megint
  • Kaszi46
  • Cat #2
    ez engem arra emlékeztet, hogy nagymamám még tiz éve azért rakott piros fóliát a fekete-fehér tévéje elé, mert az "szinessé teszi"
  • Kaszi46
    és monitorhoz nincsen ez a hasznos kis celofánfólia?

19'' méretben rendel azonnal:)