12867
WTCC BTCC STCC
DTM ETRC ETRC
  • Totti5
    Nagyon jó verseny volt. 4 SC, sok előzés. Hiába jó volt a pálya. 3-as Audi vezetés volt a verseny felénél és majdnem eldobták az egészet... már kezdtem saknálni őket hogy most se jön össze, de jött Ekström :)
  • Totti5
    DTM, M1 most!
  • pedobear

• hungary27
    Jó lenne, de szerintem ezt is elveszik tőlünk.
  • Sippie
    mehetünk tüntetni legalább a FIA ellen, kicsit olyan focimeccs hangulat lesz :D

*természetesen a FIA kamionos részlege ellen
    Utoljára szerkesztette: Sippie, 2014.09.21. 19:56:37
  • Dietrich
    A Hungaroring benne van az előzetes 2015-ös kamion EB naptárban!

Talán most rájönnek, hogy hiba volt a tavalyi döntésük.
    Utoljára szerkesztette: Dietrich, 2014.09.21. 18:54:33
  • Miguel125
    Másodikon "elvileg" 4.
  • RatBaG #10138
    én nem mertem bemásolni a fb postot, majd ha mondjuk estig nem veszik el...
  • hungary27
    Első futam megvan!
  • Norbi1990
    Inkább Blancpain Endurance Series. Ott legalább mezőny és verseny is van.
    Az nem zsákbamacska, hogy megmarad-e a sorozat. Az autók is megbízhatóak (mondjuk nem tudom mennyivel kerülne többe egy ilyen autót megvenni, és üzemeltetni mint a kamion+a fejlesztése).
    Utoljára szerkesztette: Norbi1990, 2014.09.21. 10:22:47
  • Dietrich
    ezt a kérdést már többször feltettük..szerintem a TC3-ba elég lenne a pénzük is.
  • SitatiS

Akkor is mindent bele
  • Miguel125
    Úgy röhej az egész ahogy van, megértem, hogy komoly csapatot építettek, meg ránézésre anyagi gondjaik sincsenek, tudtak szponzorokat szerezni, de meddig tűrik, meddig bírják ezt az elképesztően látványos egyértelműen szándékos SZOPATÁST???!!!
  • hungary27
    Az EB címet is elfogják ha pontok alapján meglesz, ez 100%.
  • Dietrich
    Race 1 podium in Zolder
    1 Jochen Hahn
    2 Norbert Kiss
    3 Antonio Albacete

Race 2
    1. Bösiger
    2. Kiss
    3. Lacko

A mai nap után az első öt sorrendje:
    1. ANTONIO ALBACETE (ESP) MAN 279
    2. JOCHEN HAHN (DEU) MAN 276
    3. NORBERT KISS (HUN) MAN 270
    4. ADAM LACKO (CZE) FREIGHTLINER 223
    5. MARKUS BÖSIGER (CHE) MAN 187
    Utoljára szerkesztette: Dietrich, 2014.09.20. 18:20:23
  • RatBaG #10130
    Oxxo Racing Team

Megint elvették a pole-t Norbitól.

Történt hogy:
    A super pole első gyorskörén Norbi hibázott, ami miatt kisodródott, elment mellette Hahn, aki mögött Norbi szerint elég hely volt, hogy visszaálljon, de a mögötte haladó Albacete ezt természetesen másképp gondolta, és feltartás címén óvást adott be Norbi ellen. Teljesen meglepő módon igazat adtak neki, és törölték Norbi legjobb idejét, így a második legjobb idejét veszik csak figyelembe, amivel a harmadik helyről rajtolhat az első futamon.
  • Norbi1990
    Majd csinálnak még kettő ajtót valahova :D
  • PacsutaTibi
    Úgy néz ki az Onyx komolyan veszi ezt a ford projektet, már virtuális modelljük is van.

De a legjobb a hivatalos honlapon, hogy a technikai specifikációknál le van írva hogy 4 vagy 5 ajtós kocsik vehetnek részt. Erre mutatja az elfogadható kocsiknál új kupás OPC Astrát, meg a MeganeRS-t, Civic Type-R, Golf R GTI-t ami mind 3 ajtós.....

• bmwcrash
    Hát igen, hiába van a naptárba benne a világ legrangosabb versenye, akkor ahhoz méltónak kéne lennie a többinek is:) Nem ilyen hébe-hóba 6 órásoknak:) Bár abból mondjuk silverstone meg spa egész kellemes...csak több ilyen legendás EURÓPAI(!) pálya kéne még bele..mert abból még akadna még 1-2. Értem én, hogy ázsia nagy piac, de attól még lehetne tőbb európai futam. Meg bahrein? komolyan? minek?:) Meg amit még mindíg nem értek, hogy minek kellet sebringből elvinni a wec-t...ok, hogy a grandam megvette az alms-t de, asszem 1-2 pálya önálló maradt(road atlanta,sebring). legalábbis én úgy tudom.

Nem mondtam, hogy nem fejlesztik a GT3-asokat, sőt ugye jön az új R8 meg majd az M6 GT3, stb.
    Bíztató jelek alatt a BSS-re gondoltál? Mert valóban az próbál nemzetközibb lenni, de azért Baku kevés:)
  • Black Ghost
    Pont ez a lényeg, hogy nem kell őket összehasonlítani, annyi a közös bennük hogy mindegyikben vannak GT-s kocsik! :)

Régóta követek több GT sorozatot, kedvenc kategóriám a 80-as évekbeli F1 mellett. Imádom a hosszútávú versenyeket, mégsem tudom azt mondani hogy a WEC a csúcs, főleg hogy sokáig amolyan mostoha gyerekként tekintettek rá, és szinte csak a Le Mans-i futam körítéseként szolgált. Sajnos ez még most is érezhető, a nagy gyárak nem indulnak minden futamon, lényeg hogy Le Mans-on villantsanak.

Nagyon sajnálom a VB-t is, és remélem a BES csak egy átmeneti állapot és előbb utóbb újra nemzetközi lesz (erre azért vannak biztató jelek).
    De nem is a sorozatokon van a hangsúly, hanem a benne szereplő autókon, GTE vs. GT! Az hogy eb-én nincs gyári csapat az egy dolog, viszont a gyártók nagyon komolyan fejlesztenek ide is, oda is, és a két típus nem egymásra épül, hanem egy teljesen különálló fejlesztés. De vegyük pl. a Super GT-t, teljesítmény tekintetében veri az GTE ill. GT-t is, akkor most ez a csúcs, persze hogy nem. Ezért nehéz őket rangsorolni, más autók, más bajnokságok, csak a GT kifejezés közös!

Ugyan ez a helyzet a túraautóval: V8 vs. 1,6T; ovál vs. épített pálya; kasznis vs. csővázas, 300 vs. 600 ló, és még sorolhatnám.
    Az meg hogy melyiket nehezebb vezetni? F1-es szokás az ovál pályákat köpködni, aztán látjuk Raikkönen, Barrichello mire vitte, de azért megnézném Whincup mit kezdene egy NGTC-s orrtúróval! :)

ui: NASCAR = Széria Autók Versenyének Nemzeti Szövetsége. Ez az amcsik túraautó bajnoksága, nem összekeverendő az USTCC-vel, mert az egy vicc!
    Utoljára szerkesztette: Black Ghost, 2014.09.16. 21:41:15
  • Totti5
    Minden sorozatnak megvannak a favoritjaik, sosem tudjuk meg ki a legjobb, mert sosem lesz olyan h egyforma autókkal végigtolnak egy szezont. Eleve, hibába ül át egy sorozat többszörös bajnoka egy másik sorozatba, simán lehet hogy ott sosem lesz olyan gyors. Más autó, más szabályok, más környezet.

• bmwcrash
    Azért egy FIA GT-t és egy WEC-t elég durva dolog összehasonlítani, főleg azért mert konkrétan a hivatalos GT bajnokság meghalt. Persze itt a BES,(ami eredetileg nem a hivatalos GT bajnokság volt, csak meghalt közben a GT vb) de nem hinném, hogy egy eb-t össze lehetne hasonlítani egy vb-vel. Meg még arról nem is beszélve, hogy GT-ben nem is mennek gyári csapatok...ellenben a WEC...kicst nagyobb presztizse van szerintem. Persze a WEC se a legsikeresebb, de ha megnézzűk egyre inkább az lesz:)
    Utoljára szerkesztette: bmwcrash, 2014.09.16. 19:12:01
  • Dietrich
    Néztem még tavaly. Van benne néhány homály ez igaz főleg egy szakoldaltól (Wébernek is ezzel volt a baja, hogy pár névvel nem tud azonosulni és nem Whincuppal) de ezt tőlük kérdezd én nem tudom a választ.

Norbi én az autókat veszem alapul. Melyiket könnyebb és melyiket nehezebb vezetni. Olyan bajnokság sosem lesz ahol mindegyik nagy bajnok egymás ellen fog versenyezni..erre jössz az ulibuli ROC-al amit Sumin kívűl szerintem senki más nem vett komolyan. Illetve az amcsik mikor még nem stadionban tartották még borult is Gordon és mégis nyertek. :)
    Birkuci 19 év F1 tapasztalatára volt büszke a sok elvakult szemellenzős szerint a legjobbak vannak a F1-ben..na ezzel a 19 év tapasztalatával Birkuci 1 db dobogós helyet sem tudott összehozni az IC-ben ami nem is prototipus bajnokság. Mentségére szóljon a pályákat nem ismerte, de az autó neki is pont olyan új volt mint a többieknek.
    De maradva a WTCC-nél azt mindannyian nézzük..remélem valóban jön a V8-ba Huff nem csak valaki elhallott valamit és csak a "szokásos" Bathurst 12h-h indul megint. :)

Utoljára szerkesztette: Dietrich, 2014.09.16. 19:06:50
  • Dietrich
    Mint mondtam nem a kedvencem Whincup viszont elismerem azt amit le tett az asztalra és ezt tavaly még Wéber is elismerte, hogy teljesen megérdemelt az 1 helye a többiben lenne miben vitatkoznia. A WTCC-vel ellentétben a V8-ban nagyon közel vannak egymáshoz az autók technikai tudásban így jóval nehezebb ilyen közegben többször is bajnokságot nyerni, főleg egymás után egy NEM GYÁRI csapattal! (Frosty a Forddal gyári versenyző, miként a HRT a gyári Holden csapat). Én is csak 2006 óta foglalkozom velük és kurvára sajnálom, hogy ilyen rohadt messze van ausztrália. ;) Azon a listán nem véletlenül van annyi V8-as versenyző, de ennek megértéséhez egy teljes V8 szezont kellene végig nézni nem 1-2 versenyt. Utána már van összehasonlítási alap V8-WTCC-BTCC-DTM. Bár én a DTM-et már rég nem tartom túrának..prototipus bajnokság sosem fog szembe jönni veled olyan autó az utcán. A többi felsorolt esetében legalább a látszat megvan, hogy szembe jön egy Holden, Citrom vagy Chevy.
    Csak néhány ismert név arról az égtájról (motorosokat most nem említve) Webber, Power, Briscoe és bár nem ausztrál de Díxont is ide lehet venni. Ők ismertek és rajtuk kívül rengeteg jó versenyző él ausztráliában csak nem akar mindegyik elköltözni európába vagy az USA-ba. Miért van sok jó versenyzőjük? Egyszerű a magyarázat messze van az FIA :D van pénz a az autóversenyzésre amiből fele annyi elég rá, mint európában. Azt meg végképp nem értem miért hasonlítasz egy túra bajnokságot egy Nascarhoz? Semmi közük egymáshoz csak a V8-as motor legfeljebb. Igaz Marcos Ambrose ausztrál létére Nascarozott (bár én nem tudom hogy szerepel nem figyelem a Nascart) és jövőre hazaköltözik és Penske csapatában fog V8-ni. Ja ő is éppen egy V8 bajnok.

Egy ausztrálnak, hogy véleményezzem miként teljesítene mondjuk a DTM-ben, pont 2 évet adnék, mint egy európainak a V8-ban. Egyik V8-as csapat főnök (mondta aki a tengerentúlról érkezik (az ő nézőszögükből lényegében mindenki, kivéve az Új-Zélandiakat) :D 2 év kell, hogy beleszokjanak a V8-ba. 2 évet mondott+
    Na most itt volt Premat..kapott 2 évet. 2012-ben 27. lett, 2013-ban 19. (csapattársa 15. és 10.) erre most a hétvégén a vendég pilóták között, 2x is ő volt a leg gyorsabb a free edzéseken. :)
    idén van Dahlgreen a volvóval egyelőre tök utolsó 25. a teljes szezonos versenyzők között. pedig a WTCC-ben jól ment és sok hívet is szerzett magának nem csak az autó (kár, hogy a kinaiak ennyit gondoltak a WTCC-ről) viszont ha marad jövőre is már ott kellene lennie a 10-15. helyen a bajnokság végén. Míg a csapattársa a tavalyi újonc kölök aki megszorongatta Whincupot Adelaiden és nyerte az egyik futamot Volvónak rögtön egy visszatérő de újoncnak számító gyártónak. Pedig a srác nem is ausztrál mégis a tömeg hatalmas ovációval fogadta..és én is igaz halkan mert kora reggel volt. :)

Szóval végig kell nézni egy full V8-as szezont, hozzá hasonlítani a már ismert bajnokságokat (túra) és érthetővé fog válni miért szerepel annyi V8-as azon a listán.
  • Norbi1990
    Akkor mondj jobbat ami alapján összelehet hasonlítani a pilótákat Dítrikk :)
  • Dietrich
    Most egy olyan dologgal jössz elő amit végig röhögtek? Ugyan már kocka :)
  • RatBaG #10119
  • Black Ghost
    Amúgy nézted a top 30-as listát?
    Nykjaer teszi 10.-nek, csak pár név aki mögötte van:
    Jason Plato, Matt Neal, Gabriele Tarquini, Robert Wickens, Shane Van Gisbergen !?!?!!?
    Utoljára szerkesztette: Black Ghost, 2014.09.16. 09:46:32
  • Black Ghost
    Fórumokon időről időre előkerül ez a téma, és kivétel nélkül mindig az a vége hogy nincs konkrét győztes, mindenki tolja a kedvencét és ennyi!
    Autósportban három fő irányvonal létezik (most a gyorsulási-, kamion-, meg egyéb versenyekkel ne foglalkozzunk): OW (gokartól az F1-ig); Rally (Autocross; Rallycross-t is beleértve); Zárt kasznis pályaversenyzés (Gt/túraautó). Ha az első kettőnél piramis rendbe rakjuk a különböző sorozatokat, akkor nagy valószínűséggel az F1- ill. WRC-t találjuk a tetején. A harmadiknál már közel sem ilyen egyértelmű, már a GT kategóriát is nehéz rangsorolni, hisz mi a csúcs, a FIA GT, vagy a WEC? Vagy ott van a japán Super GT ami a nevében ugyan GT, mégis a DTM-el szokás összehasonlítani amit meg túraautóként ismerünk.
    Túraautózás csúcsa a WTCC kellene hogy legyen, de tudjuk hogy nem az. Most nem akarok technika különbségekbe belemenni, mert ez is egy ok, de a legfontosabb hogy ennek a sorozatnak nincs történelme, nincs múltja, nincsenek legendás versenyzők, 60-70-80-as évekbeli csaták, autók, nincs GroupB, Golden era, Group 3A/ATCC meg hasonlók! Viszont nincs más világverseny ahol a különböző országos bajnokságok (BTCC, DTM, V8SC, NASCAR) legjobbjai összemérhetnék tudásukat. Egy ausztrálnak, amcsinak nem alternatíva a VB, mind nézőszám, mind rajongók terén kihívásokkal küszködik ez a sorozat. Egy Bathurst 1000 v. Indy 500 után hány ember áll a dobogó alatt 20-30-50 ezer? Ezzel szemben VB-n?
    De Whincup-nak ugyan úgy nem alternatíva a DTM vagy a NASCAR, miért is lenne, nem köti oda semmi. Egy Ausztrál bajnok egész évben Európában versenyezzen, abban meg mi a jó? A bajnokok, vagy bajnok esélyesek amúgy sem szoktak a különböző szériák között ugrabugrálni, maradnak ott ahol jól érzik magukat, ahol nyerhetnek. Szerinted Whincup lenyomná Jimi Johnson-t, Marco Wittmann-t, vagy Jason Plato-t a saját sorozatában? Kötve hiszem, mint ahogy ők sem rúghatnak labdába a V8-ban.
    Hát ezért gondolom hogy értelmetlen ez az összehasonlítózsdi, Whincup az utóbbi évek egyik legkiemelkedőbb túraautó versenyzője, nyugodtan mondhatjuk hogy ő a V8SC Schumacher-je, de ennyi, semmi több!
  • Norbi1990
    Egyébként, ott volt a ROC. Ott Whincup is indult azt nem nagyon villogott, pedig az majdnem mindenkinek új volt (újoncként Grosjean nyerte a pilóták versenyét)
  • Norbi1990
    Jól van, de Whincup ebbe született bele, ott kezdett ilyen V8-as autókkal, míg a világ többi részén kevés ehhez hasonló sorozat van.
    Tehát beugróként jó hogy nem alázzák be a bajnokot aki X éve csak ilyen típusú autókkal megy :D
  • Dietrich
    Pár éve figyelem őt is meg másokat is. Nem kedvelem előre leszögezem.
    De!
    Nála valahogy nincsenek hibázások, nem megy le a kavicsba annyit mint mások, nem basz ki másokat lila gőzös fejjel..mondjak milyenekre példát WTCC-ből? És ha megint megnyeri a bajnokságot történelmet fog írni ausztráliában így az újabb TOP 10-es listát elképzelhető hogy ismét ő nyeri.
    persze volt a F1-nek egy 7x bajnoka., LM-nak egy 8x miként a rally vb-nek is egy 9x bajnoka. Ő meg 6x bajnok lehet és igen ez feljogodítja arra, hogy annak tituláljam. Mentek WTCC nagy menők is V8 autókkal és elvéreztek, de nem ám a V8 menők ellen, hanem Bourdais ellen pl.

"12 éve szinte szögre ugyan olyan autóval megy"
    ha néznéd tudhatnád 12 év alatt rengeteget változott a V8 akkor még csak H váltót használtak....de ott van a tavalyi év csak a motoron és váltón kívűl minden más lett az autóban, mindenkinek.
  • Miguel125
    khmm...
  • Black Ghost
    Tehát egy olyan pilóta, aki egy szezont sem ment Ausztrálián kívül, aki több mint 12 éve szinte szögre ugyan olyan autóval megy, a világ legjobbja. Mindezt azért mert a "TouringCarTimes" személyzete azt mondja.

..aham értem!
  • Dietrich
    link
  • Totti5
    13:20

DTM Futam
    Közvetítés a Lausitzringről
  • Black Ghost
    Melyik az?
  • Dietrich
    Ennek a bajnokságnak az a gyenge pontja, hogy itt versenyez a világ legjobb túraversenyzője.
  • SimaSuna #10107
    Még a fele hátra van...
    V8 Supercars - Sandown
  • SimaSuna #10106
    Tudják ki a jó :)