12867
-
#12667 -
atiwrc #12666
A tesóm írt pár sort a rallysimfans.hu forumra amit először csak linkelni akartam, aztán azt gondoltam inkább beillesztem, hátha így többen végig olvassák, de mivel max 10 képet lehet linkelni nem bontanám 5-6 hsz-re, szóval marad a link....
http://www.rallysimfans.hu/forum/viewtopic.php?p=501118#p501118
Utoljára szerkesztette: atiwrc, 2018.03.31. 20:12:44 -
#12665 Hát ezek még versenyek voltak a javából... -
#12664 -
#12663 Norbi feje remek lett :D -
#12662 -
PacsutaTibi #12661 A csapat maradt, csak a csapat már nem Peugeottal és Opellal megy, hanem csak Peugeottal.
Közben tesztelnek Barcelonában, akit érdekel itt van a livetiming:
http://livetiming.alkamelsystems.com/circuitcat/ -
#12660 Homola megint belenyúlt a tutiba mint az Opellal :D
Hihetetlen, hogy nem tud egy normális autót/csapatot találni. -
Akey #12659 A Peugeot-ok is előálltak...
-
Akey #12658 Maldonado a WEC-be szerződött egy LMP2-es csapathoz.
Úgy néz ki elkerüli a WTCR-t. :) -
atiwrc #12657 Goodwood Members Memorial LIVE:
-
Sziasztok!
Várunk mindenkit sok szeretettel egy szimulátoros bajnokságban, ami az Audi TT RS -el zajlik majd! A 7 fordulós bajnokságon a legrosszabb eredmény eldobható lesz, csak a legjobb 6 számít. Minden pályán egy 40 perces futam lesz, ahol lesz egy kötelező kiállás, hogy kicsit megkavarjuk a sorrendet. Az év végén kupákat, érmeket és a Hyp-r ZONE felajánlásának köszönhetően szimulátoros nyereményeket kaphatsz!
Jelentkezés és bővebb információk -
Várható volt, Honda mit össze szerencsétlenkedett...
Hyundai ha olyan komolyan veszi ezt is mint a WRC-t akkor jó helyre került. -
#12654 https://index.hu/sport/michelisz/2018/01/30/michelisz_2018_wtcr_bejelentes_hyundai -
#12653 http://hosszabbitas.hu/wtcc/michelisz-norbi-markat-valt -
#12652 -
#12651 -
#12650 Hoppácska, na ki lett az első a touringcartimes.com szerint -
#12649 http://index.hu/sport/motorsport/2017/12/13/michelisz_norbert_wtcc_2017_interju_wtcr/
http://www.origo.hu/sport/loero/20171211-kiss-pal-tamas-sajat-csapattal-biztosan-nem-indul-jovore.html -
#12648 -
#12647 http://hosszabbitas.hu/wtcc/eldolt-itt-a-wtcc-jovoje -
#12646 Szerintem az lehet valós elgondolás, hogy marad a túraautózásnál.
Ezen kívül még a két opció, hogy a Super GT-be fog menni ha ez a Class One bejön akkor legyen európai pilótájuk a Hondának.
A másik a GT3. Úgy tudom, hogy a Peter Kox és a Renger van der Zande versenyzett ezekkel a kocsikkal az IMSA sorozaton kívül (ugye ott már Acura néven az idén már full bajnokságot teljesítettek, nem is rosszul), szóval ha akarnának egy másik autót is indítani akkor kellenek a pilóták majd. -
#12645 Hivatalos: Világkupa lesz az egyesülő WTCC-ből és TCR-ből -
Akey #12644 Még pár gondolat egy gyártói jelenléttel gazdagított WTCR lehetőségéről...
Jelenleg a Hyundai, Lada és Peugeot fejleszt és futtat gyárközeli TCR programot. (A Peugeot bevonta a Citroen Racinget és az SLR-t is).
Optimális esetben a Honda is szépíthetne jövőre az idei blama után és a szempontunkból feltétel, hogy a Honda is "gyári" csapatot indítson.
A 3 legnagyobb ellenfél (VW csoport 3 tagja) a dízelbotrány miatt még mindig kizárható. De így is van 4 gyártó, aki akár már jövőre nevezhetne konstruktorként. Csak el kéne választani őket a halandóktól.
A MotoGP korábbi factory/open szabályozása jó példa lehetne. Ott a gyáriak szabadon fejleszthették a motorvezérlő elektronikát, de cserébe kötöttebb volt a motorblokkok fejlesztése és használata, kisebb tankkal és keményebb gumikeverékekkel mentek. Persze ezekből nem minden vehető át, de lenne mivel kompenzálni egy gyári csapat előnyét az egyenrangúságot / esélyegyenlőséget fenntartva...
Utoljára szerkesztette: Akey, 2017.12.05. 23:15:29 -
Akey #12643 Csak most lett ingerenciám kiszámítani, hogy a fékhiba nélkül hogy alakult volna a pontverseny. Tartottam az eredménytől.
Időmérő: Norbiban egyértelműen benne volt a pole, ezzel pedig Björk nem került volna a Q3-ba. Vagyis +6 pont Norbinak.
1. futam: Mivel Gleason kiesett volna a 10-ből, ezért Björk és Norbi is előrejött volna 1-1 helyet, vagyis pontok terén nem lett volna változás.
2. futam: Papírforma Norbi győzelem, Björk pedig nem adja vissza Catsburg pozícióját, de Norbi így is 26 ponttal többet kapott volna.
Az így kialakuló pontállás: 284,5 : 288 Norbi javára... Persze ezer más forgatókönyv születhetett volna, de a számok alapján benne volt a VB cím.
Hol találhat ezek után helyet magának Norbi a Honda kötelékén belül rövid vagy közép távon?
Adja magát a WTCR, de talán az már Norbinak nem lenne kihívás. És megint csapotthátú Civiccel kéne hajtani. :/
A régi nagyok közül sokan megjárták a BTCC-t... Ebben lenne kihívás és presztízs szerintem, csak hát megint csapotthátú. :/
Legsanszosabb a Blancpain GT vagy valamelyik GT3 sorozat.
Ha a 2 éves TCR licensz tényleg a Class1 előszele vagy a 2019-es DTM-SuperGT összefonódás összejön, akkor talán megérné egy évet Japánban eltölteni. Button megfelelne váltótársnak. :) (Fun fact.: az idei legjobb hondás Takuja Izawa lett, aki megjárta a WTCC-t is. Kicsivel jobb választás lett volna, mint Michigami.)
És egy kis esély talán adódhatna az IMSA SportCar bajnokságában is, bár a Penske már összerakott egy ultraerős csapatot. Talán, ha az LMP1 összeolvadna a DPi-vel, akkor egy Le Mans-i indulás is összejöhetne.
Remélem megbecsülik Norbit a vezérkarban annyira, hogy a családban tartják... -
#12642 Ez így van. Főleg hogy ki tudja, lesz-e egyáltalán világbajnokság még. Ez van. Pedig ebben az évben jobb volt Norbi. De ha elolvasod amit írt a blogjában ez az igaz. Björk és a volvo kiegyensúlyozottan hozta az egész évet. Norbit kirakták vagy 3x. Kizártak a hondát és a többi. Ez nem fér bele egy olyan kiélezett helyzetbe mint amilyen ez volt. Kár érte. Remélem lesz még ilyen közel sőt még közelebb a címhez. -
#12641 Igen,Björk maximálisan megérdemelte ezt a cimet,és a Volvo,ez nem vitás,csak rohadt fájó,hogy a mi fiunk az utolsó hétvégéig versenyben volt,és megnyerhette volna ha odafigyel a Honda és nem balfaszkodnak ugy mint ha egy átlagos hétvége lenne...ez a fájó :/ És szerencsétlen Norbi járt ezzel szarul,mert nyilván máshova nem tud igazolni,ebből kéne neki kihoznia a maximumot de nincs partnere ebben...és lehet még egyszer már nem lesz ennyire közel a cimhez -
#12640 Meg talán a BMW e90-el is volt 1x. :-) Nagyon nem rossz pilóta. Sőt.. Én örülök neki. Nyilván Norbi az Norbi, de a volvo és Björk egy nagyon komoly dolog. És ezt láthattuk is. Profik, úgy csinálják ahogy kell.
A Honda töketlen, és megbízhatatlan. A Volvo 2 éve kezdte.. És ennyi elég volt.. -
#12639 forma1-be is visszatértek, de minek... -
#12638 azért azt tegyük hozzá, hogy Björk 3x lett bajnok az STCC-ben az S60-al :D -
#12637 illetve a Honda egy puhapöcs.
Olyan mint F1-ben a Ferrari, taktikailag 0.
Fel kellett volna tartani az élen haladónak a többieket, hogy legyen esély, nem nyomni neki mint süket a csengőt. -
#12636 gyakorlatilag 2 hondás pilóta versenyzett 3 volvós ellen... de amúgy megérdemelték a vereséget. -
Nyiri #12635 Szerintem a Honda elgondolkodhatna rajta, hogy a Volvo úgy lett VB hogy tavaly kezdte. Szánalmas! -
#12634 Rém unalmas futamok...főfutamon a rajton kivül semmi nem törtènt -
#12633 -
#12632 A honda ELADTA a világbajnokságot a VOLVO-nak...
Szép volt Honda..ja NEM!
-
#12631 -
veszettróka #12630 Marad neki a Touringcartimes.com szokásos évvégi túraautó-versenyzőket rangsoroló listája. Majd ott megelőzi Björköt. :/
Mindegy, versenyen remélhetőleg jó kis tűzíjáték lesz így hogy a kompenzációs súlyokat innentől max Ribeiro dughatja fel a saját kocsijába. -
Nyiri #12629 Mondtam, hogy nem lesz VB Norbi. A Honda összehozta neki :( -
Solt #12628 Istenem, ha Muller kiütné Björköt...