12867
WTCC BTCC STCC
DTM ETRC ETRC
  • b-type

Tesztel Jarama-ban a Seat.
    meg elindulnak Muller tesók még egy 24h versenyen
  • Laffite
    hát igen, volt egy időszak a német bajnokságban, amikor az audik mindent vittek... nekem amúgy leginkább a volvo után fáj a szívem, olyan biztató idényeik voltak a btcc-ben, aztán most szinte sehol semmi :(
  • b-type
    Azért sajnálom, hogy az Audi nincs már...
    tavaly még mentem Etcc futamokon online bajnokságban, és ott 4wd-s Audi-val voltam, ami lassú volt ugyan az egyenesekben, de a kanyarokban, és féktávon (motorfék négy kerékre) nagyon ott volt, tipikus küzdő autó volt.
  • Laffite
    tényleg jól ment a srác, az idény elején ő volt a seat leggyorsabb embere, ez vitathatatlan, de azért az jól jött, hogy behozták melléjük rydellt is
  • b-type
    Diefenbacher-t kár lenne kihagyni!
    Monza-ban nagyon tetszett, az első sikánra volt egy 3autós kifékezéses szituja :) meg 5. lett a második futamon.
  • Laffite
    Most olvasom, hogy a tavaly még seatos Frank Diefenbacher megkereste a Ford csapatot, mert szeretne 2005-ben is a mezőnyben szerepelni, ezúttal egy Ford Focus volánja mögött. Ezeddig még nem kapott választ.

Tomas Engstrom meg egy Honda Accorddal a JAS Motorsport színeiben az első két versenyen elindul a vb-n, elmondása szerint ezt követően pedig majd a saját országának bajnokságára koncentrál elsősorban.
  • Laffite
    jó lenne ha jól mennének már az első idényben is, az sokat érne az egész vb-nek, na meg szimpatikus a csapat is és a versenyzők is
  • b-type
    Chevy-ék Albacete-ben vannak 3 napos teszten:
  • Laffite
    néhány változás:

- A korábbi sajtóközleményekkel ellentétben az Alfa gyári csapata Tavano helyett az utolsó pillanatokban mégis Giovanardit nevezte a 2005-ös idényre Tarquini, Farfus és Thompson mellé.

- A Proteam BMW-nél Stefano D´Aste mellé Giuseppe Ciro lett nevezve.

- A legtöbb csapat még az teszteknél tart és ezek eredményességének tükrében neveznek csak versenyző(ke)t az áprilisban induló világbajnokságra.
  • b-type
    jó lesz az idei év az már egyszer biztos :)
  • Laffite
    közben olvasom -gondolom te is láttad- zanardiék is tesztelnek és már csak 4-5 tizeddel maradnak el mulleréktől, ami elég biztató a tavalyi évhez képest! mondjuk elég hideg volt teszt közben, így ez az eredmény azért még csalóka is lehet, de én nagyon bírnám, ha végre ott lennének valahol a mezőny elején
  • Laffite
    Amikor meghallottam, hogy jutalomból tesztelheti a gépet, azt gondoltam csak megy vele néhány kört, hogy mégis milyen érzés, meg rápróbál egy f-1 kocsira, stb, de azt nem gondoltam volna, hogy egy teljes versenytávot fut vele, ez így nagyon faja
  • b-type
    Na beleült a Andy Priaulx srác :)
  • Laffite
    háááát, erre mit mondjak...? mindketten lehúztak már pár évet a szakág élcsapataiban, így van mihez hasonlítaniuk, de különösebb dícséretek helyett egyelőre csak annyi, hogy "érdekes délután volt" meg hogy "ez az autó egy jó alap lesz a további munkához", ezek elég óvatos megfogalmazások szerintem.
    na persze új a csapat, új az autó, csodák pedig nincsenek, max 2-3 dobogós helyezést jósolok nekik az évben, de szerintem versenyt még nem fognak nyerni.
  • b-type

Alain Menu, és Nicola Larini első benyomásai a Chevrolet-ről:
    fiawtcc oldal
  • Laffite
    kösz az infót!
  • b-type
    akik szóba jönnek a proteam-nél:
    -Adriano De Micheli,
    -Sebastian Grunert,
    -Giuseppe Cirò,
  • Laffite
    Andy Priaulx január 27-én tesztelheti a BMW Williams Formula 1-es kocsiját.
    teljes cikk
  • Laffite
    bocs, a számomra legfontosabb kimaradt:
    SEAT Sport (ESP) - SEAT Toledo Cupra
    biztos 3 versenyző:
    Jordi Gené (ESP)
    Rickard Rydell (SWE)
    Peter Terting (GER)
  • Laffite
    ezek eddig a biztos dolgok, illetve

- China Racing (CHN) - Brilliance M1
    (csak az biztos, hogy 2 autó és a BTCC-ből akarnak versenyzőket hozni)

- Oregon Team (ITA) - Alfa Romeo 156 GTA
    (hivatalosan még nem neveztek, de várhatóan Michele Bartyan (AUT)
    és Luca Rangoni (ITA)

- SEAT Sport Italia (ITA) - SEAT Toledo Cupra
    (ha lesz elég pénz, akkor Gianni Morbidelli (ITA)

- BMW Team Belgium-Luxembourg (RBM Team) (BEL) - BMW 320i
    (ha lesz elég pénz, akkor Kurt Mollekens (BEL)

- GR Asia (HK) - Honda Civic Type-R / Honda Accord Euro R
    (hivatalosan még nem neveztek, de várhatóan Simon Harrison (GBR)
    és Toni R. Ruokonen (FIN)

- JAS Motorsport (ITA) - Honda Accord Euro R
    (2 vagy 3 autó, a jelöltek: Alessandro Balzan (ITA), Martin Jensen (DEN), Hans Petersen (DEN), Aivis Othla (EST), Diego Romanini (ITA), Tomas Engström (SWE)

- Hotfiel Sport (GER) - Ford Focus ST170
    (2 autót indítanak, a jelöltek eddig Thomas Klenke (GER), Patrick Bernhardt (GER) és Michael Funke (GER)

- RS-Line Rotpunkt Sport (GER) - Ford Focus ST170
    (még nem biztos, hogy indulnak, ha igen, akkor 2 autó, a jelöltek: Sebastian Grunert (GER), Roland Asch (GER) és Thomas Klenke (GER)

- Mühlner Motorsport (GER/BEL) - Volvo S40
    (még nem biztos, hogy indulnak a bajnokságban, 2 autó lenne, anyagiaktól függ)

- Carly Motors (NED) - BMW 320i
    (anyagi gondokkal küzdenek, ha lesz szponzor, akkor valszeg Tom Coronel (NED), Duncan Huisman (NED) és Paulien Zwart (NED)

• Laffite
    Proteam Motorsport (ITA) - BMW 320i
    aki biztos:
    Stefano D'Aste (ITA)
    a második versenyzőt még keresik
  • Laffite
    Crawford Racing (Eje Elgh Motorsport) (SWE)
    BMW 320i
    ami biztos:
    Carl Rosenblad (SWE)
    Jan Nilsson (SWE)

(Richard Göransson a svéd bajnokságban, Jens Edman pedig a németben fog indulni)
  • Laffite
    hjaja, van több is még tavalyról:
    ETCC 2004
  • Laffite
    Chevrolet Racing (Ray Mallock Ltd) (GBR) - Chevrolet Nubira
    3 versenyző biztos:
    Alain Menu (CH)
    Nicola Larini (ITA)
    Robert Huff (GBR)
    (fotó #4-es post)

Laurent Aiello (FRA) inkább a DTM-ben indul el
  • b-type
    ejhh, de jók is ezek a képek..
  • Laffite
    BMW Team Great Britain (RBM Team) (BEL)
    BMW 320i
    már biztos:
    Andy Priaulx (GBR)
  • Laffite
    BMW Team Italy-Spain (Ravaglia Motorsport) (ITA)
    BMW 320i
    már biztos:
    Alessandro Zanardi (ITA)
    Antonio García (ESP)
  • Laffite
    ezt még egyelőre nem tudom, de valószínűleg nem építenek teljesen új autót, csak kisebb változtatások lesznek.
    persze semmi sem biztos...
  • Laffite
    BMW Team Deutschland (Schnitzer Motorsport) (GER)
    BMW 320i

már biztos:
    Jörg Müller (GER)
    Dirk Müller (GER)
  • b-type
    thx az infót.
    AutoDelta Squadra Corse:
    ?
    még a régi kasztnival mennek?
  • Laffite
    AutoDelta Squadra Corse (ITA) - Alfa Romeo 156 GTA

már biztos a 4 versenyző:
    Gabriele Tarquini (ITA)
    Augusto Farfus jr. (BRA)
    James Thompson (GBR)
    Salvatore Tavano (ITA)

(Fabrizio Giovanardi jövőre már állítólag a FIA GT bajnokságban indul majd)
  • Laffite
    sok dolgot még nem lehetett kideríteni a 2005-ös szezonról, a legtöbb helyen még nem döntötték el kik lesznek a versenyzők, de amit eddig lehet tudni, azt máris írom...
  • Laffite
    Na igen... Mondjuk leghamarabb a nascarosok indulnak neki, az már csak alig egy hónap, de a WTCC még sajnos majdnem három :(

Ami engem jobban bosszant, hogy elég nehéz információkhoz hosszájutni, de majd én is erősen keresgélek, aztán ha lesz valami eredmény kirakom ide a linkeket és lehet bookmarkolni.
  • b-type
    Tesztelnek a srácok...indulhatna már! :)
    hiv. oldal...
  • Laffite
    némi info:
    A 2005-ben először kiírt World Touring Car Championship legelső tesztelései Monzában lesznek március 22-23-án, ahol remélhetőleg már sokat megtudhatunk az induló csapatok erőviszonyairól. A 20 futamos bajnokság első 2 versenyét szintén itt rendezik Április 10-én.
  • Laffite
    Mit jelenthet kínaiul a Zhonghua...? Biztos valami hülye komcsi nevet adtak neki, úgy szokott az lenni.
  • Kit--Kat
    szvsz kicsi lancia koppintása van
    nev 1ként nincs??:)
  • b-type
    alapvetően nem rossz kiállású autó csak az orrkiképzésről vannak gázos érzéseim.
    Meg hát több hátsókerekes kellene... sőt milyen jó lenne újra összkerekes konstrukciókat látni...szépen bonyolítaná a mezőnyt. :)
  • Laffite
    íme a kínai csapat gépe 2005-re
    én azért kíváncsi lennék a csapat állami támogatásának mértékére, de ahogy a gép festésén a hatalmas csillagokat elnézem, hát nem lesznek anyagi gondjaik...
  • Laffite
    hja, most hogy mondod, jogos a felvetés, a "Nemzetközi Túraautó VB" jobb lett volna névnek, bár laikusoknak a "túra" szóról is tök más jut az eszükbe...

de én azért bízom benne, hogy akiket a sorozat majd érdekel, azok előbb vagy utóbb idetalálnak, szerencsére idénykezdésig van egy kis időnk összeverbuválni még néhány fanatikust.